Rýsuje se silný pár? Hradecká na amerických betonech spojí síly s Makarovovou

26. 7. 2018, 10:18
Aktuality 5
Lucie Hradecká bude na amerických betonech ve čtyřhře nastupovat po boku další elitní deblistky a grandslamové vítězky Jekatěriny Makarovové. S ruskou tenistkou se třiatřicetiletá Češka vracející se po operaci levého kolene domluvila na start v Cincinnati a také na grandslamovém US Open.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v posledních týdnech objížděla turnaje ITF a hrála po boku Nizozemky Krajicekové, nicméně teď se chystá naplno vrátit na největší turnaje, a proto potřebuje novou partnerku, jelikož její poslední stálá parťačka Kateřina Siniaková vytvořila silné duo s krajankou Barborou Krejčíkovou, se kterou ovládla letošní French Open i Wimbledon.

Dvojnásobná grandslamová šampionka Hradecká se domluvila s Jekatěrinou Makarovovou. O tři roky mladší Ruska vyhrála s krajankou Vesninovou, s níž v květnu ukončila spolupráci, tři grandslamové turnaje, Turnaj mistryň a zlatou olympijskou medaili. Makarovová je bývalou deblovou světovou jedničkou, nyní je pátá.

"Trochu jsem přemýšlela, jestli mám Káťu vůbec oslovit, ale nakonec jsem to zkusila a hned po třech minutách mi odpověděla s tím, že si ráda zahraje. Najít stálou parťačku je v polovině sezony strašně těžké, takže jsem hledala alternativu," uvedla třiatřicetiletá rodačka z Prahy pro Tennis Arenu.

S Makarovovou v minulosti už jeden turnaj odehrála. V roce 2011 společně došly v Lucemburku až do finále. "Docela se na to těším. S Káťou už jsme spolu jednou hrály, takže doufám, že nám to na betonech půjde."

Hradecká si loni kvůli zranění kolene nezahrála ani Turnaj mistryň, na který se kvalifikovala s krajankou Siniakovou. Následně s levým kolenem podstoupila operaci a mimo kurty byla půl roku. Nyní se po boku Rusky pokusí vyšplhat zpět do první desítky deblového žebříčku a dosáhnout na další deblové úspěchy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Hrádě přeji úspěch. Bude hrát s levačkou, tak jsem zvědavá, jestli bude na BH nebo FH. A držím palce. Pojď!!!
Reagovat
tommr
tohle nemá perspektivu. Než se s Makarovovou stihnou sehrát tak se zase rozejdou ...
Lucka by k sobě potřebovala někoho nastálo. Nejlíp nějakou mladou Češku, která je šikovná i v deblu. Napadá mě třeba Markéta Vondroušová ...
Reagovat
EllNino
jen to ne
Reagovat
Dobry-den
:D
Reagovat
VlS
Tak jsem zvědavej, kolika turnajů se tahle dvojka zučastní .mohlo by to fungovat, ale taky to může skončit metelesku blesku - 2 psychicky nepříliš odolný holky spolu?
Markétu bych k Lucce rozhodně nedával.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist