S trávou ve Wimbledonu se loučí už Kuzněcovová

27. 6. 2009, 18:55
Aktuality 10
WIMBLEDON ŽENY - Díru do světa na letošním Wimbledonu už rozhodně neudělají hráčky první světové desítky Jelena Jankovičová a Světlana Kuzněcovová. Obě se s turnajem loučí překvapivě již po třetím kole. Naopak už 28 setů v All England Clubu neprohrála Venus Williamsová, když dnes smetla Suarezovou.
Světlana Kuzněcovová

Jelena Jankovičová se s trávou ve Wimbledonu nedokázala vypořádat ani v této sezoně. Zatímco poslední tři ročníky pro ni skončily v osmifinále, letos si v Londýně neužije jako hráčka ani volnou neděli.

Dnes totiž nestačila na kvalifikantku Melanii Oudinovou, které podlehla 7-6 5-7 2-6 a vypadla ve třetím kole. Po zápase uvedla, že ji doslova složily ženské problémy. "Byla jsem hlavou úplně mimo. Měla jsem závratě, třásla jsem se. Nakonec jsem ztrácela i vědomí," vysvětlovala po utkání Jankovičová.

Sedmnáctiletá Oudinová je až 124. hráčkou žebříčku a při třetí grandslamové účasti je osmifinále jejím životním úspěchem. "Myslím, že jsem to zvládla skvěle. Říkala jsem si, je to hráčka jako každá jiná, ale doufám, že lepší dny ještě přijdou," řekla Američanka.

"Když mi bylo sedm let a začínala jsem hrát tenis, tak jsem viděla hrát Venus a Serenu (Williamsovy) ve Wimbledonu. Říkala jsem tehdy mámě, jednou tam chci taky hrát, a máma odvětila, jo, jdi do toho," řekla Oudinová.

Pro vítězku, teprve sedmnáctiletou Američanku, je postup do osmifinále obrovským úspěchem. Dosud na grandslamech nevyhrála jediné utkání, na turnajích WTA byla jednou ve čtvrtfinále. Nyní ji čeká loňská čtvrtfinalistka Agnieszka Radwaňská z Polska, jež si dnes poradila s Číňankou Li Na.

S turnajem se loučí také vítězka nedávného French Open Světlana Kuzněcovová. Ruská tenistka podlehla ve dvou setech Němce Sabině Lisické, která si tak v úterý zahraje své první grandslamové čtvrtfinále.

Snadný postup do osmifinále má za sebou naopak Američanka Venus Williamsová. Třetí tenistka světa dovolila Španělce Carle Suárezové uhrát jen čtyři gamy, když v prvním setu dokonce dala soupeřce kanára. Vítězka posledních dvou ročníků tak ve Wimbledonu vyhrála už 28 setů v řadě.

Na méně oblíbené trávě ve Wimbledonu postoupila také světová jednička Dinara Safinová. Ruska porazila Belgičanku Flipkensovou 7-5 6-1 a může se těšit na souboj s Amelií Mauresmovou.

- WIMBLEDON ŽENY (Velká Británie, tráva) -
sobotní výsledky (27. 06. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Flipkensová (Belg.) 7-5 6-1
V. Williamsová (3-USA) - Suárezová (Šp.) 6-0 6-4
Oudinová (USA) - Jankovičová (6-Srb.) 6-7(8) 7-5 6-2
Lisická (Něm.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 6-2 7-5
Wozniacká (9-Dán.) - Medinaová (20-Šp.) 6-2 6-2
A. Radwaňská (11-Pol.) - Li Na (19-Čína) 6-4 7-5
Ivanovičová (13-Srb.) - Stosurová (18-Austr.) 7-5 6-2
Mauresmová (17-Fr.) - Pennettaová (15-It.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hned výmluvy:-)je možné že ji nebylo nejlépe ale oudinová hrala skvěle a zasložila si vyhrát!Já kdybych ztrácel vědomí tak nemůžu vůbec odpálit míček natož uhrát set:D
Reagovat
smazaný uživatel
A on byl zápas někde ke shlédnutí? Protože kdyby byl, mohla by být ta mdlévající Jankovič zajímavost.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já se díval na Unibet:-)nechala si zavolat 2x doktora:-)Jinač mi připadala v pohodě:-)Je fakt že jsem se díval jen chvílema protože jsem hlavně sledoval zápas Berdycha:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som sa to dívala celé, chuderka Jeca, bolo na nej vidieť, že mala problémy. Mala aj niečo s pravou nohou, aj kulhala a medzi jednotlivými bodmi sa tam nie príliž istým krokom plížila za základnou čiarou ako telo bez duše, ani úsmev, nič... to ono keď sa ani raz neusmeje, vraví samo za seba :) No nič, o jednu moju favoritku menej.... ;-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nic proti, ale JJ je stará "simulantka". Ve chvíli, kdy se nedaří je doktor automaticky na kurtu, takže nad vážností jejího zranění dost pochubuju. Každopádně gratulace Melanie!
Reagovat
smazaný uživatel
Danielku, ty tomu nerozumíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vtipálku grejte. Jestliže od pondělka BBC pouští zadarmo do Evropy 5-6 kurtů současně, pak bych předpokládal, že pravděpodobnost výskytu Jankovič na jednom z těch vysílaných kurtů je rovných 100 %. Nemyslíš? Každý den je Wimbledon v televizi od 13:00 až do ukončení posledního utkání.

Oudin zdaleka nebyla tak suverénní a srbice tak špatná jak si myslí nicy. V prvních dvou setech skoro pokaždý, kdy měla srbici na lopatě, to napálila do sítě nebo za čáru. Stačí se podívat na počet UE. A prakticky už vyhraný tajbrejk taky nakonec projela.
Ovšem velká škoda tý Ivanovič, v 1. kole málem vypadla a pak postupuje bez větších potíží. Fuj :-(
Reagovat
smazaný uživatel
BBC 1 a 2?

No možno nebola až TAK špatná, ale ja som na nej videla, ešte pred tým doktorom atď, že nie je niečo v poriadku. A napísala som tu len pravdu. A prečo taký názov - srbice - to nie je moc pekné... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jedná se o nepravidelné satelitní vysílání až na 6 kanálech, které BBC používá na sportovní a hudební přenosy. Teď večer tam kromě Wimbledonu ještě jde přenos z festivalu v Glastonbury.
Loni v létě tam z Pekingu na všech 6 kanálech běžela olympiáda. Vynikající, i tenisu tam bylo mnohem víc než na naší ubohé ČT4.
Kdybys tady byla déle, tak bys věděla, že jí říkám taky kobylí hlava :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Brozku, ja som si stiahla ten FilmOn HDi Player, kde je okrem iného BBC one a two, a polovička programov sú, no aby som to slušne povedala.... no však vieš čo. Ide to aj dakde inde BBC na nete všetky kanály v slušnej kvalite a hlavne zadara?

A takto jej už nevrav, až taká ošklivá nie je :) To radšej si niečo vymysli na Mauresmo alebo Svetu Kuznetsovú ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist