S výkonem spokojený Wawrinka je v Argentině ve 2. kole

20. 2. 2013, 13:39
Aktuality 2
ATP BUENOS AIRES - Úterní program v Buenos Aires nerušil déšť, i přesto se po čtyřhodinovém zpoždění stihlo odehrát sedm z deseti naplánovaných duelů. Postup do 2. kola si podle očekávání zajistil třetí nasazený Stanislas Wawrinka, který obhajuje semifinále z posledních dvou ročníků.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka

Stanislas Wawrinka se třetí sezonu po sobě vydal na část série antukových turnají v Jižní Americe. Stejně jako v posledních dvou letech vynechal Viňa del Mar a Sao Paulo a vydal se rovnou do Buenos Aires. Při obou předchozích startech se dostal do semifinále a také letos by pro něj jako třetího nasazeného hráče mělo být minimálním cílem.

A v prvním kole švýcarský favorit nezaváhal. V prvním vzájemném duelu s Italem Paolem Lorenzim odvrátil všech pět brejkbolů a za pouhých 58 minut vyhrál hladce dvakrát 6-3.

"Cítím se skvěle. Postoupil jsem ve dvou setech a už po prvním zápase mám ze své hry dobrý pocit," pochvaloval si Wawrinka, který se prý učí španělštinu. "Trochu jsem na ní zapracoval. Ale španělsky tu promluvím jen pokud postoupím do finále. Není to jednoduché," řekl Švýcar, který si o postup do čtvrtfinále zahraje se Španělem Danielem Gimenem-Traverem.

Do turnaje už měl zasáhnout i nejvýše nasazený Davida Ferrer, úvodní zápas obhájce titulu domácím Velottim se však kvůli dešti odehrát nestihl a byl odložen na středu.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 598.535 eur)
úterní výsledky (19. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Wawrinka (3-Švýc.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-3
Montaňés (Šp.) - Andújar (7-Šp.) 5-7 6-2 6-4
Mayer (Arg.) - Bolelli (It.) 5-7 6-2 6-3
Gimeno-Traver (Šp.) - Lajovič (Srb.) 6-4 7-5
Kuzněcov (Rus.) - Volandri (It.) 7-6(5) 6-3
Reister (Něm.) - Alund (Arg.) 7-5 6-1
Robredo (Šp.) - Elias (Portug.) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Gracias_Mendoza
neco ve spanelstine po zapase uz rekl, ale nakonec se s moderatorem radeji svezli do anglictiny
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrisovu hru zbožňuji od toho zápasu s Djokerem...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist