Sabalenková poprvé porazila Jastremskou, recept našla až na čtvrtý pokus v Římě

12. 5., 15:26
Aktuality 10
WTA ŘÍM - Až ve čtvrtém vzájemném duelu dokázala Aryna Sabalenková (26) najít recept na Dajanu Jastremskou (23). Světová dvojka uspěla na antukové tisícovce v Římě, kde ukrajinskou soupeřku porazila bez ztráty podání 6:4, 6:2.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Jastremská – Sabalenková 4:6, 2:6

Aryna Sabalenková před týdnem v Madridu prohrála finálovou bitvu s Igou Šwiatekovou a nedokázala zkompletovala hattrick. V Římě sice začala ztracenou sadou s Katie Volynetsovou, od té chvíle ale vyhrála čtyři sety po sobě a neztratila v nich více jak čtyři gamy.

Ve druhém vystoupení si šestadvacetiletá Běloruska poradila s neoblíbenou soupeřkou Dajanou Jastremskou. V prvních třech vzájemných soubojích ji ani jednou nedokázala porazit, v prvním střetnutí od ledna 2020 už však recept našla.

Sabalenková sice v úvodu utkání ve dvou gamech čelila brejkbolu, ale oba odvrátila a od stavu 2:3 dostala vývoj pod kontrolu. O podání ani jednou nepřišla a po necelé hodině a půl zvítězila nad o dva roky mladší Ukrajinkou 6:4, 6:2.

Sabalenková vylepšila svou letošní bilanci na antuce na 7:1. V osmifinále se semifinalistka z roku 2022 utká s další Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (H2H 2:1), která si poradila dvakrát 6:3 s Ruskou Annou Kalinskou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
asgard33
Danielka s Garcinou výborně jako vždycky.Pokud dojde v SF k jejímu zápasu s Arynou, tak to dopadne taky jako vždycky,ale na druhou stranu...
Reagovat
com
a jako vzdycky vyhraje Swiatek
Reagovat
asgard33
Sice to není jistota,ale určitě velká pravděpodobnost.Horní půlka s Igou je z mého pohledu těžká nuda absolutně o ničem,spodní půlka je pro mě daleko zajímavější.Při neúčasti Rybky to má Aryna trochu usnadněné,jenže tohle není zrovna její povrch. Danielce bych sice finále přál,ale mám takový dojem,že tady v Římě by Sakkari s jejím stylem měla v SF s Arynou větší šanci a to co uhrála ve finále s Igou slavná Plechovka nakonec může uhrát kdokoliv.
Reagovat
zfloyd
Penko dře jako kůň , Tormo je na antuce neskutečná vracečka
Reagovat
zfloyd
Penko dře jako kůň , Tormo je na antuce neskutečná vracečka
Reagovat
zfloyd
Arynka bravo !!!!!!!!
Reagovat
Walda58
S Novakem to jde z kopce.
Reagovat
com
vypada to na podobnou pripravu jakou sme videli u Nadala
Reagovat
fandorin78
No jo, uhrál jen o 1 hru víc než včera Nadal. Navíc proti hráči slabšímu hráči. A to není po zranění jako Nadal. Když si vezmu, jaká se tady strhla mela, když Nadal vyhučel. Co se bude dít dnes?
Reagovat
turista
No spadla mu na hlavu kovová láhev. Mohl mít i lehký otřes mozku. Výkon to bohužel ovlivnilo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist