Sabalenková zkritizovala WTA za organizaci Turnaje mistryň. Jsem zklamaná a myslím, že nejen já

30. 10. 2023, 14:29
Rozhovory 13
Světová jednička Aryna Sabalenková (25) na Instagramu zkritizovala vedení ženské tenisové asociace WTA. Důvodem je podle ní nedůstojná organizace Turnaje mistryň v Cancúnu, do kterého běloruská hráčka vstoupila výhrou 6:0, 6:1 nad Mariou Sakkariovou z Řecka.
Profily hráčů
Aryna Sabalenková (© AFP)

"Jsem ráda, že jsem se dokázala soustředit, překonala podmínky a vyhrála jsem," napsala Sabalenková. "Musím ale říct, že jsem velmi zklamaná z WTA a dosavadních zkušeností na Turnaji mistryň," dodala.

Kurt pro závěrečnou akci sezony v Cancúnu byla dokončena těsně před turnajem a tenistky si v ní zatrénovaly až den před začátkem. "Jako hráčka cítím nedostatek respektu ze strany WTA. A myslím, že nejsem sama," přidala Sabalenková.

"Úroveň organizace neodpovídá tomu, co od Turnaje mistryň očekávám. Poprvé jsme si tady mohly zatrénovat včera. Navíc při pohybu po kurtu mi povrch často nepřijde bezpečný a odrazy nejsou konzistentní," prohlásila.

Sabalenkovou v dalších zápasech ve skupině čeká Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Američanka Jessica Pegulaová. Ve druhé skupině se představí Markéta Vondroušová, světová jednička Iga Šwiateková z Polska, Ons Jabeurová z Tuniska a Coco Gauffová z USA.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
farr
Absolutně odpadní turnaj, úroveň ani ne ITF 25 ty divný výsledky mluví za vše. Nefér podmínky, neskutečné diletantství organizátorů. Tohle, že je TM ? no lol meh bruhsmilesmile
Reagovat
patriks
Naopak, finále WTA má kvalitu, prostředí je hezké a zejména oceňuji nazasezní hawk-eye live. Kladu si otázku, proč hawk-eye live dodnes nenasadily v tom "skvělém" a všemi opěvovaném Wimbledonu ? Neustálé dohadování o tom, jestli byl míč OK nebo ne, zda si vzít jestřábí oko, chybné výroky lajnových rozhodčích v seniorském věku...Nakonec by čtvrtfinále Wimbledonu mělo při použití techniky jiné složení, než s rozhodčími na lajnách.
Reagovat
tommr
WTA je banda neschopných břídilů. Stačí se podívat na jejich webový stránky který jsou úplně k ničemu. Dneska zase z nějakýho důvodu nebyli schopní vydat novej žebříček ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, některé odskoky byly šílené a já si říkal proč. Že by to bylo nakonec shrnutým kobercem?smilesmile

Prostě, v Mexiku je krásné počasí, lidé na zápasy chodí, fandí a jsou usměvaví, ale holt profesionálně připravit kurt v šibeničním termínu, za který beztak může WTA, by mnohem lépe zvládli u nás... Jenže, někdo z WTA se chtěl asi vykoupat v moři a pak popíjet tequilu u bazénu smile
Reagovat
bardunek666
Ale však ať to v Mexiku je. Proč ne. Je to tam super. Ale naprosto nechápu, proč ti dementi staví nový stadion, když už stojí v Monterrey, Acapulcu, Los Cabos a samozřejmě v Guadalajaře, kde byl dva roky zpět opravdu super TM. Toto prostě nepochopím, proč se do něčeho cpou prachy, když už to někde je...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
přece přesně proto - aby nějaký mohly zmizet smile V Acapulcu už stadion možná není, ale pravdou je, že možností měli mnoho...
Reagovat
EllNino
Vzdyt tam je ne
Reagovat
Mony
Pravda, v Česku more není a ta tequila asi taky bude lakavejsi, než Prázdnou nebo svickova
Reagovat
Mony
Prazdroj
Reagovat
Kozoroh
No jo, jenže kde mělo letošní TM probíhat? V Ostravě a Praze, když letos vláda vyhostila ruské tenistky? Nebo u Saudů v Rijádu, kde jsou ženy občany druhé kategorie? smilesmile
Reagovat
frenkie57
Však tam stejně příští rok bude. Petrodolary nadevše.
Reagovat
040979
Souhlasím ????????
Reagovat
vergus
Někdy mi přijde, že ve vedení WTA stojí ti samí lidé, co vedou Českou poštu (ten organizovaný chaos je u obou dost viditelný)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist