Šafářová a Ivanovičová ožívají. Překvapivé výhry je posunuly do čtvrtfinále

5. 5. 2010, 22:12
Aktuality 1
WTA ŘÍM - České tenistce Lucii Šafářové roste sebevědomí. Během 14 dní už porazila třetí hráčku z první světové patnáctky a v Římě si díky výhře nad Agnieszkou Radwaňskou zajistila možnost bojovat o semifinále. Do něj se může dostat přes nenasazenou Martinezovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se nezastavila na antukovém turnaji v Římě ani ve třetím kole, v němž dnes porazila 1-6 6-3 7-6 osmou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou. Stejně jako minulý týden ve Stuttgartu tak postoupila do čtvrtfinále, ovšem nyní v areálu Foro Italico k tomu musela zdolat tři soupeřky.

Česká jednička Šafářová, jež před sedmi dny v Německu získala skalp Wozniacké, vyřadila v italské metropoli druhou nasazenou hráčku za sebou. Už ve druhém kole mírně překvapila hladkým vítězstvím nad domácí Flavií Pennettaovou, která v tomto areálu předminulý víkend dvěma body režírovala jasnou výhru Italek nad Češkami ve Fed Cupu.

Třiadvacetiletá Šafářová v utkání s Radwaňskou musela vyřešit ošemetnou situaci v rozhodujícím setu, v němž po ztrátě servisu prohrávala 3-5 a Polka podávala na vítězství. Brněnská rodačka si však vzala podání zpět a dovedla sadu do tie-breaku, který ovládla jasně 7-2.

"Agnieszka dobře měnila hru. Střídala dlouhé s krátkými údery. V prvním setu jsem se s tím nedokázala vyrovnat, nemohla jsem se dostat do rytmu. Pak už jsem se ale dostala k mé agresivní hře a to mě vrátilo zpět do zápas," komentovala Šafářová. "French Open se blíží a já chci pokračovat v tvrdé práci na mé hře."

Šafářová si v Římě zahraje čtvrté čtvrtfinále v sezoně, nicméně tři vítězství na turnaji zaznamenala pouze v únoru v Paříži, kde došla až do finále.

O postup do semifinále se fedcupová reprezentantka utká se Španělkou Marií José Martínezovou, jež překvapivě vyřadila 6-4 6-2 světovou dvojku Caroline Wozniackou. Dánce se na evropské antuce nedaří, před týdnem ve Stuttgartu vypadla ve druhém kole právě s Šafářovou a stěžovala si na limit v pohybu, neboť doléčuje zranění kotníku.

Svůj druhý zápas po čtvrtroční pauze zvládla světová jednička Serena Williamsová, jež po divokém průběhu 6-2 3-6 6-0 zdolala Němku Andreu Petkovicovou. Favorizovaná Američanka měla na konci zápasu téměř shodný počet vítězných úderů jako nevynucených chyb (25/21).

"Před rokem jsem tu prohrála v prvním zápase. To nebylo dobré. Letos jsem si dala za cíl dopadnout lépe než loni a to se mi podařilo," řekla Serena, jež loni před Roland Garros na antuce prohrála všechny tři přípravné zápasy.

Na římské antuce ožívá i Ivanovičová
Zpět do bývalé formy se zřejmě dostává Ana Ivanovičová. Ta od loňského Wimbledonu dokázala jen jednou vyhrát dva zápasy v řadě, neboť se trápila s únavou, psychikou i ztrátou motivace. 

Dvaadvacetiletá Srbka však tento týden řádí na antuce v Římě, kde po Vesninové a Azarenkové neztratila set ani s šestou hráčkou světa Jelenou Dementěvovou. Rusku porazila 6-1 7-6 i přesto, že na ni až dodnes z pěti pokusů nikdy vyzrát nedokázala.

Vítězce předloňského French Open nyní v žebříčku patří až 58. místo a pokud by v dalším zápase porazila i Petrovovou, vrátila by se alespoň zpět do top 50.

- WTA PREMIER ŘÍM (Itálie, antuka, 2.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (05. 05. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Petkovicová (Něm.) 6-2 3-6 6-0
Šafářová (ČR) - A. Radwaňská (8-Pol.) 1-6 6-3 7-6(2)
Martínezová (Šp.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-4 6-2
V. Williamsová (4-USA) - Peerová (16-Izr.) 6-3 6-4
Ivanovičová (Srb.) - Dementěvová (6-Rus.) 6-1 7-6(5)
Jankovičová (7-Srb.) - Wickmayerová (11-Belg.) 6-2 6-0
Petrovová (14-Rus.) - Dulgheruová (Rum.) 6-0 3-6 6-2
Kirilenková (Rus.) - Cibulková (SR) 4-6 6-1 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Matteková-Sandsová/Jen C' (5-USA/Čína) - Hlaváčková/Savčuková (ČR/Ukr.) 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Lucka zatím výborně, proti Martinezový není bez šance, uvidíme, bude to zajímavý zápas... Ana Ivanovičová hodně slušně šlape... vypadá to, že nabírá formu, jen tak dál!... Maria Kirilenko dneska předvedla fantastický obrat! V prvním setu to za stavu 1-4 nevzdala a vyrovnala, bohužel pak prohrála... a druhý a třetí set zvládla na jedničku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist