Šafářová a Kvitová jsou v Linci v semifinále. Střetnou se ve finále?

14. 10. 2011, 15:50
Aktuality 50
WTA LINEC - České tenistky Lucie Šafářová a Petra Kvitová mají tři týdny před finále Fed Cupu vzrůstající formu. Obě totiž na halovém turnaji v Linci postoupily už do semifinále a zítra si zahrají o vzájemný souboj o titul.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si na turnaji v Linci zahraje semifinále poté, co dnes porazila Soranu Cirsteaovou 7-5 6-2. Česká hráčka sice v prvním setu třikrát ztratila podání, přesto soupeřku v závěru dějství přetlačila. Ve druhém setu už Rumunku přehrála a zaslouženě postoupila.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna se dostala do semifinále potřetí v sezoně. V obou předchozích případech vyhrála, v následujících finálových duelech v únoru v Kuala Lumpuru ani v červnu v Kodani však uspět nedokázala.

Její další soupeřkou bude Dominika Cibulková, s níž dosud ve dvou vzájemných duelech neuhrála ani set. Slovenka dnes porazila 6-7 6-2 6-1 Australanku Anastasii Rodionovovou a bude hrát o své třetí finále. Dosud hrála o titul pouze v roce 2008 v Amelia Islandu a Montréalu, vítězství však bývalá světová dvanáctka a současná 23. hráčka žebříčku WTA na kontě nemá.

Šafářová by v případě sobotního úspěchu mohla v nedělním finále vyzvat v souboji dvou levorukých tenistek Petru Kvitovou, s níž se dosud na okruhu WTA neutkala. Také Kvitové se v rakouské hale daří, cestou do semifinále dokonce neztratila ani set. Slovenku Danielu Hantuchovou dnes porazila za necelou hodinu dvakrát 6-2 a uspěla tak i ve třetím vzájemném střetnutí. 

Kvitová se těsně před Turnajem mistryň rozehraje také proti bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové, s níž se dosud neutkala. Srbka v Linci potvrdila roli favoritky proti Rusce Jevgeniji Rodinové, kterou porazila 6-2 6-4 a postoupila do semifinále.

Nejlepší česká tenistka současnosti Kvitová bude v Rakousku usilovat o své letošní šesté finále, zatím získala čtyři tituly.

- WTA INTERNATIONAL LINEC -
(Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (14. 10. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kvitová (1-ČR) - Hantuchová (8-SR) 6-2 6-2
Šafářová (ČR)
- Cirsteaová (Rum.) 7-5 6-2
Jankovičová (3-Srb.) - Rodinová (Rus.) 6-2 6-4
Cibulková (7-SR) - Rodionovová (Austr.) 6-7(5) 6-2 6-1

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Gratulace!
Reagovat
petrulinka
Hurá, tak to zvládla!!!
Reagovat
petrulinka
Lucka byla dnes tragická a Petra dost dobře napodobuje. Doufám, že se ještě vzpamatuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Brejk! Potvrdit! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslis Jankovic? :-( Promin, to ja ze zklamani...... Zatim.
Reagovat
smazaný uživatel
uf, krasny, jdeme do tretiho. A ja hlavne pro piskoty ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jooooo :-), tak co, už se z větve nemračíme? :-)
Reagovat
petrulinka
A co s piškotama?
Reagovat
smazaný uživatel
To bude asi pamlsek pro mě :-)

Už si nesu mističku...

http://www.naradi-pro-firmy.cz/maltovnik-plastova-vana-topex-_naradi_-4320.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ale až po zápase..snad úspěšném! :-)
Reagovat
petrulinka
Otázka je, jestli se sojka s tebou rozdělí!!
Reagovat
smazaný uživatel
80 l krivdy to zas nebylo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem jen blaf(ov)al ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No uf :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
skvely zaver od Petry, gratulace! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má oproti Lucce výhodu v tom, že má ránu, joko když kopne kůň!
Reagovat
smazaný uživatel
proste reznik z Fulneku! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká byla hra v prvním setu? já se začal dívat v druhém za stavu 3:4... Petra vládla dvorci, Jelena získala fiftýn skoro jen když se Petře nepovedl útok. Bylo tam plno skvělých výměn a zakončení. Když takto (co jsem viděl) zahraje i zítra, bude si Cibulková připadat na dvorci trochu blbě. Petro gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale u těch dvou jankovatých prasátek v jednom gemu jsem moc klidný nebyl :-). Péťa skvěle. Začal jsem mač sledovat někdy uprostřed druhého setu a docela jsem si to užil :-).
Reagovat
smazaný uživatel
mozno jeste douzit, UZ :-( to bezi na Eurosportu!!!

Jinak Petra v prvnim - strelba obcas az mimo papir.
Reagovat
smazaný uživatel
take ji nedrzel servis a hodne micu v siti. A nemela bych zapominat na Jankovic, ktera hrala dobre, soustredene a mnohem klidneji.
Reagovat
smazaný uživatel
No a zítra mě čeká velké vaření..budu potřebovat pokrájet cibuli...na jemno :-)), tak snad mi Péťa pomůže :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne aby neplakala, cibule umi zastipat..... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ne, trochu vazne, fyzicka prevaha bude zrejma a rozhodne, jen si pohlidat tu strelbu, no..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Před krájením krátce spařit a je to! :-)) A Péťa jako "řezník" krájet umí :-).

Ale do holek já se nesmím moc plést! Jen věřím, že začne tak, jak dnes končila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no prave, od kdy strkaji setri v kuchyni cum... totiz nos do manualu na vareni???

Ale jinak varim i verim s tebou!!! Budes jiste potrebovat pomoc shury :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pedigree se mi už přejedlo...tak přišel na řadu manuál od Rettigové. A navíc..zítra je, mimojiné, světový den výživy! :-)) Kulinářské kuitrady z větve se mi budou hodit! :-)
Reagovat
vendulkabendulka
No tak to je sesup. Ted jsem to zapnula (nemelo se hrat az od 14:30?), koukam 1:1, rikam si prvni set, dobry.. a ono Lucka uz malem dostala kanara v prvnim setu a ja koukam na druhy. Co tam provadela?
Reagovat
vendulkabendulka
Dokonano jest. Cibulka hrala sebejiste, agresivne, nemohlo to ani dopadnout jinak.
Reagovat
rib
prostě do toho obě tloukly, co to šlo, a Lucie víc chybovala. Jinak to byl nehezký stereotypní tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
První dvě semifinále jsem viděl celé, takže zkusím zhodnotit...
Sorana i Lucka měly dneska velké rezervy. Lucka bojovala se svým podáním, Sorana někdy dělala zbytečné nevynucené chyby. Přesto tam byly pěkné tenisové momenty. Sorana má podle mě velký potenciál, v některých výměnách zahrála krásné winnery. Na druhou stranu taky dělala spoustu chyb a to asi rozhodlo. Ale jestli je v budoucnu odstraní, tak půjde nahoru. Lucka podala takový vyrovnanější výkon než Sorana. Nedělala tolik chyb a snad kromě toho podání to nebylo špatné. Přesto vím, že umí zahrát mnohem líp...
Na zápas mezi Dominikou a Rodionovou jsem byl docela zvědavý. Rodionovou jsem viděl hrát poprvé v přímém přenosu. V prvním setu se nehrál moc pohledný tenis, snad až na konci. Ze začátku tam byly dost krátké výměny, málo vítězných úderů atd. Další dva sety už byly v režii Dominiky, která hlavně na konci třetího setu předvedla pěkný tenis. Myslím, že vyhrála zaslouženě. Rodionova vlastně ani neměla hrát hlavní turnaj (prohrála v posledním kole kvalifikace se Soranou), ale po odstoupení Flavie ve 2. kole se nakonec dostala až do čtvrtfinále. V některých momentech ukázala, že tenis hrát umí. Ale spíš než tenisovým umem je známá tím, že mezi ostatními hráčkami není zrovna oblíbená...
Ze zápasu Daniely s Petrou jsem viděl jenom pár gemů, takže nemůžu moc hodnotit. Každopádně si myslím, že se Petra zase dostává do formy. Daniela na Petru moc neumí a taky se asi projevilo, že včera odehrála náročný třísetový zápas.
Poslední semifinále mezi Jelenou a Rodinou jsem neviděl vůbec. Můžu jenom říct, že postup Jeleny jsem očekával... Podle mě je semifinále Petry s Jelenou tak trochu předčasné finále. Myslím, že vítězka turnaje vzejde právě z této dvojice. Lucka i Dominika jsou určitě skvělé tenistky, ale teď podle mě nemají takovou formu, aby Petru nebo Jelenu porazily.
Reagovat
Fandina
jsou vždy jen dvě. Takže se jednalo o čtvrtfinále ........
Reagovat
VlS
Monty, u Lucky je to těžký odhadnout, záleží na tom, jestli bude mít jednu nebo dvě soupeřky. Když se k soupeřce Dominice přidá soupeřka Lucka, tak to bude špatný, když tam bude jen soupeřka Dominika, tak šance je. Viděl jsi to v závěru prvního setu, kdy Lucka bojovala sama se sebou a Sorana se na to vlastně jen dívala. Ale ubojovala to. V druhým už hrála jen se Soranou a nebylo to těžký. Jenže to u Lucky prostě nikdy nevíš. Ona je schopná se změnit dvakrát během jednoho zápasu. Chvíli bude sázet esa a přímé body, za chvíli DF. Ale stejně ji budu fandit, vzteklýho buřtíka moc v lásce nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se, díky za opravu. Přitom jsem to ještě před odesláním četl a nic divného mi na tom nepřišlo... Asi jsem byl včera trochu mimo. :D
VIS: Máš pravdu. Lucka třikrát podávala na vítězství v prvním setu a setboly přišly až hodně pozdě. Ale nemyslím si, že se na to Sorana jenom dívala. Měla tam dobré pasáže a vyrovnání z 2:5 na 5:5 nebyla náhoda... Tipuju, že ve finále budou Petra s Dominikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráááda. Petra fantastická, to byla vážení dnes střelba!!! Daniely mi bylo až trochu líto, protože jinak ji fandím, ale dnes to samozřejmě nešlo, Péťa je moje No.1.
Tak co VISi ??? Doufám, že dnes už jsi spokojený !!!
Páni, to byl tenis, Daniela nebyla schopna uhrát při Pétině servisu kolikrát ani fifteen. BRAVO
A také velká gratulace Lucce, výborný výsledek!
Reagovat
VlS
Dneska hrála jiná ženská než včera (dneska jsem pro změnu já viděl jen druhej set), bylo to koncentrovaný a chyby jen plynoucí z riskantního pojetí. Tak snad se vrací wimbledonská forma včas.
Danky mi taky bylo až líto a měl jsem pocit, že v předposledním gamu měla na krajíčku, Petra dneska zase byla Řezník z Fulneku.
Reagovat
smazaný uživatel
no, to je moc hezký, když někdo má s prominutim hubu plnou keců, ale sám nic takovýho nedokázal.......jinak, dnes petra jela, jako uragán, jen tak dál, před turnajem mystrin a FD super výsledky
Reagovat
vendulkabendulka
V tom tmave modrem vypada PK naaadherne
Reagovat
EllNino
jj moc ji to slusi :)
Reagovat
rib
sluší, i ta kombinace s růžovou, a navíc - Lopato :-))) - VYHRÁLA!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vám do toho mluvit, ale nehraje Petra spíš ve fialovém? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Potenciální české finále by bylo super, zvlášt ani ne měsíc před finále FC.
Reagovat
smazaný uživatel
je to nesmysl. Kvitová prohraje už dnes s Hantuchovou a Šafářová zítra s Cibulkovou.
Reagovat
EllNino
Co to meles ta slovenska capice hrala dohromady uz pres 5 hodin a obtloustla cibule se trapi s kravkou rodionovou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty uz zklapni, proroku spatnych zprav. Ze Te to porad bavi, uz tim nikoho nezaujmes.
Reagovat
smazaný uživatel
kruci že mě vždycky vytočí d...,jak ty to děláš?hloupost ta si mě vodí:-)))...
Reagovat
smazaný uživatel
obtloustla cibula vravis ty kk.t? a co je potom Kvitova?
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová je úřadujíci Wimbledonská šampionka. :D
Reagovat
PhePe71
Výborně, jen tak dál, ale byly to nervy t osledovat, zvlášť první set..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist