Šafářová deklasovala Paszekovou, Benešová ostudně prohrála

9. 2. 2010, 14:13
Aktuality 11
Hladká výhra a debakl - tak vypadalo dnešní vystoupení dvou Češek v prvním kole turnaje v Paříži. Lucie Šafářová přerušila ve francouzské metropoli sérii porážek a deklasovala Rakušanku Paszekovou. Iveta Benešová si oproti tomu v souboji s Ruskou Pavljučenkovovou ani jednou nedokázala udržet podání a po prohře 1-6 0-6 se s turnajem rozloučila.
Šafářová Lucie

Iveta Benešová je sice podle žebříčku českou tenisovou jedničkou, letos se ale trápí. Na žádném z turnajů nepřešla přes druhé kolo a minulý týden se ani nevešla do nominace na fedcupové utkání s Německem.

Špatnou formu potvrdila i dnes v zápase s Anastasií Pavljučenkovovou. Teprve osmnáctiletá Ruska sebrala v prvním setu české soupeřce všechna čtyři podání a jediný brejk pomohl Benešové zabránit tomu, aby dostala 'kanára'.

Tomu už se však nevyhnula ve druhém setu. I v něm jí Pavljučenkovová rychle sebrala servis; Benešová si sice vypracovala tři brejkboly, ani jeden z nich ale neproměnila a do konce zápasu už žádný game nezískala. Třiačtyřicátá hráčka světa tak má letos na kontě stále pouze jedno vyhrané utkání.

Ani Lucii Šafářové se začátek letošní sezony příliš nevyvedl, když se po třech porážkách v řadě nedokázala vypořádat s následky nemoci a ve Fed Cupu prohrála s Němkou Grönefeldovou. V Paříži ale sérii proher přerušila a po vítězství nad Tamirou Paszekovou postoupila do druhého kola.

V utkání s devatenáctiletou Rakušankou Šafářová jasně vyhrála úvodní set a menší komplikaci si dovolila jen v úvodu druhé sady, kdy se její soupeřka ujala vedení 3-1. Od té doby už Šafářová nezaváhala, získala pět gamů v řadě a za rovnou hodinu zvítězila 6-0 a 6-3.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR)
- Paszeková (Rak.) 6:0, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) - Benešová (ČR) 6:1, 6:0, Petkovicová (Něm.) - Srebotniková (Slovin.) 7:5, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
carolyn
Tak hurá snad se tu zase začne řešit jen tenis! :-)))
Reagovat
skott
Nechci nejak omlouvat letosni vysledky Ivety, ale jedna vec by se prehlednout nemela a to je kvalita souperek.Jen Petkovic v 1.kole Brisbane je o par pricek za ni na zebricku a Ivet s ni prohrala ve trech setech, vsechny dalsi porazky byly od lepe postavenych hracek, tudiz bych to nevidel zatim tak cerne.Pavly jsem ale postup pral, jen opakovane skoda losu.To uz snad ani neni mozne, ze i na takhle vyjimecne slabe obsazene Paris Indoors dostane do 2.kola jedinou nehratelnou souperku, co tam je:/
Reagovat
smazaný uživatel
Iveta chce hlavně "přežít" hardy a hurá na milovanou antuku...
Reagovat
smazaný uživatel
j? ja myslim ze z hardu ma iveta úspěchy treba lonske finale v hobartu nebo ctvrtfinale z miami
Reagovat
skott
Ivet zahraje kvalitne vsude s vyjimkou travy, v tom bych problem nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehratelnost v tenise neexistuje, pokud není skutečně propastný rozdíl v kvalitě hráčů. Na podzim dostala Nasťa dvakrát za sebou nehratelnou Venuši a jak to dopadlo?
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře ale takhle ostudně může prohrát s hráčkou světový 10, ale ne z hráčkou která je asi o 10 míst nad ní. Prostě podle mě je Iveta bez formy, snad se zvedne.
Reagovat
EllNino
Gratulace Lucce to jak se za stavu 1:3 zvedla a vyhrala 5 gamu za sebou bylo dost dobry.Hodne stesti at to do ty dvacitky dotahnes.=)
Reagovat
VerdascoForever
Za cely zapas si neudrzet ani jednou podani.To uz je hodne smutny...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to taky občas povede :-)
Reagovat
Twofinger
Ale ty si asi tenisem na chleba nevydelavas, nebo jo? Obcas sice prijde zapas, kde nesedne vubec nic, ale u Ivety je to pomerne casty problem. Ale ona asi chleba neji, tak no problem. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist