Šafářová dělá na Prague Open přátelskou výpomoc

11. 8. 2020, 15:33
Aktuality 15
Roli trenérky v záskoku si na turnaji v Praze vyzkoušela bývalá tenistka Lucie Šafářová. Během Prague Open se ujala kamarádky Anastasie Pavljučenkovové a Rusce ve Stromovce přátelsky vypomohla.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

V době koronaviru přijela Pavljučenkovová do Česka bez svého kanadského kouče Roba Steckleyho, který dřív vedl i Šafářovou. "Nemůže přijet ani nikdo z rodiny, tak jsme se domluvily, že zaskočím v rádoby koučovské pozici," řekla bývalá světová pětka Šafářová, která je od loňského prosince matkou dcery Leontýnky.

Někdejší deblová jednička Šafářová si s Pavljučenkovovou před turnajem jednou zahrála na kurtu, sledovala ostatní tréninky a rozebíraly spolu taktiku na zápas. "Dělám jí servis, s Leontýnkou i bez Leontýnky ale trenérkou nejsem. Tím je někdo, kdo s hráčem určitou dobu pracuje," podotkla třiatřicetiletá rodačka z Brna.

Šafářové rady ale Pavljučenkovové ve dvouhře k úspěchu nepomohly a z pozice šesté nasazené prohrála s Nizozemkou Arantxou Rusovou.

Na čtyřhru by Šafářová ještě stačila
Deblové vítězka pěti grandslamů, která žije s hokejistou Tomášem Plekancem, je v současnosti především matkou. "Mateřství si užívám moc, je to čím dál větší zábava. Leontýnka je akční, leze, směje se, žvatlá. Už se nezastavím, ale zase se víc vyspím," řekla.

Kvůli dceři neuvažuje, že by se v dohledné době vydala na trenérskou dráhu. Na druhou stranu to do budoucna úplně nezavrhuje. "Na pár turnajů za rok bych to asi zvládla, ale na plný úvazek ne," řekla čtyřnásobná vítězka Fed Cupu, která byla ráda, že si mohla s Pavljučenkovovou zatrénovat. A zjistila, že na čtyřhru by ještě nejspíš stačila. "Na dvouhru už je rozdíl velký," řekla a zdůraznila, že návrat neplánuje. "Určitě neuvažuju, že bych dělala comebacky," uvedla.

Současnou situaci hráčkám nezávidí. Tenis se kvůli koronaviru nehrál pět měsíců. Nyní se turnaje rozbíhají, ale blížící se US Open někteří vynechají. "Chápu všechny, co nejedou. Doufám, že se vše vrátí do normálu, protože náš sport tím trpí."

Česko výrazně přispívá k návratu tenisu po pandemii. Aktuálně se zde hraje druhý turnaj WTA po pauze a na Spartě bude jeden ze dvou náhradních turnajů za zrušenou kvalifikaci US Open. "U nás tenis prostě frčí," řekla Šafářová.

pva, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
peggy
Myslím,že pokud by Lucka nastoupila s Pavljuscekovu tak by tu chudinku Srycovouvou a Halep vyprovodily s kanary.Obe na to mají a Lucka nezapomíná.smile
Reagovat
misa
Pěkné. Když jde singl Clijstersové (ve WTT hrála výborně), co by nešel i o pár let mladší Lucii :)
Reagovat
EllNino
No ... Kim to má přeci jen trochu víc v ruce než Lucy, která to měla dost vydřený :)
Reagovat
misa
To víš, stará láska nerezaví a chybí mi Lucčin forhend :)
Reagovat
EllNino
to mně taky :) celkově prostě její přítomnost na WTA
Reagovat
Pe3k
souhlas
Reagovat
FulnekUltras
a zdravím též Plekyho smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
chápal bych ten článek včera, převčírem, dnes vydání tohoto faktu o kamarádství je trochu, no, divný
Reagovat
EllNino
tak Nasťa má ještě debla
Reagovat
com
tak tam ma fakt velkou sanci proti Strycove a Halepce smile
Reagovat
EllNino
50:50
Reagovat
lvicek
Velmi kvalifikovany odhad, koukam. Jakpak nam okomentujes ten vysledek?
Reagovat
Krisboy
Taky jsem si chtěl rýpnout, ale tenhle cocotom se svejma kecama ztrapňuje sám, je zbytečné cokoli dodávat smile
Reagovat
smazaný uživatel
mantrovi vše divné
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist