Šafářová je bez ztraceného podání už ve čtvrtfinále

5. 4. 2012, 20:35
Aktuality 37
WTA CHARLESTON - Lucie Šafářová si v Charlestonu zahraje o první letošní semifinále. Česká tenistka dnes vybojovala postup přes Kanaďanku Aleksandru Wozniakovou ve třech setech, podání ale opět neztratila. Ve čtvrtfinále ji čeká Ruska Zvonarevová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se na zelené antuce v Charlestonu jako jediná ze sedmi českých tenistek dostala za brány úvodních dvou kol, když měla v prvním jako osmá nasazená volný los a ve druhém včera smetla 6-2 6-0 Chorvatku Lučičovou. Dnes v duelu s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou sice musela o postup bojovat ve třech setech, své podání ale opět neztratila a po odvrácení všech osmi brejkbolů postoupila do čtvrtfinále.

Pětadvacetiletá Šafářová, jež měla před dnešním soubojem s o půl roku mladší Kanaďankou bilanci jedné výhry a jedné porážky, začala skvěle, soupeřce ve čtyřech gamech na podání pustila jen 6 fiftýnů a první set vyhrála bleskově 6-2.

Druhá sada už byla mnohem vyrovnanější. Česká tenistka musela mnohem více bojovat o své podání a dramatická byla především hra za stavu 5-6. Wozniaková se na returnu dostala celkem ke čtyřem setbolům, žádný však neproměnila. Nakonec se ale dočkala v tie-breaku, ve kterém proměnila v pořadí šestý setbol a vyrovnala na 1-1 na sety.

Šafářová však prohraný set nezlomil. V rozhodujícím dějství už zase dominovala a zápas po 2 hodinách a 20 minutách dovedla k vítězství 6-2 6-7 6-1.

O první letošní semifinále si brněnská rodačka zahraje se čtvrtou nasazenou Věrou Zvonarevovou, se kterou jediné vzájemné utkání - loni na Australian Open - ve dvou setech prohrála. Rská tenistka ve 3. kole otočila souboj se švýcarskou kvalifikantkou Stefanií Vögeleovou.

Světová devítka Zvonarevová je letos bez formy. V Charlestonu, kde si v minulosti zahrála dvakrát ve finále, startuje na sedmém turnaji a proti Vögeleové si připsala teprve sedmý vítězný zápas. Z každého předchozího klání vypadla po porážce s papírově slabší soupeřkou.

Bartoliová padla s Hercogovou
Prvním velkým překvapením je vyřazení světové sedmičky Marion Bartoliové už před čtvrtfinálovými branami. Francouzská tenistka, jež je první letošní přemožitelkou světové jedničky Azarenkové, musela už ve svém úvodním vystoupení bojovat o postup ve tříhodinové bitvě, druhý třísetový zápas už ale nezvládla. 

V duelu s Poloňou Hercogovou ji ztracený servis hned v úvodním gamu stál první set. Pak však vývoj ovládla, a rázem ve třetí sadě vedla 4-2. Jenže závěr už zase patřil Slovince, která získala poslední čtyři hry zápasu a nakonec zvítězila 6-4 1-6 6-4.

38. hráčka světa Hercogová tak letos poprvé postoupila do čtvrtfinále, ve kterém je v této sezoně premiérově i její příští soupeřka Naďa Petrovová. Ruská vítězka turnaje z roku 2006 si ve třetím kole poradila hladce ve dvou setech s krajankou Anastasií Pavljučenkovovou, kterou porazila i ve třetím vzájemném střetnutí.

Sestry Williamsovy hrají o vzájemné semifinále
Ve čtvrtfinále jsou i obě sestry Williamsovy, které v minulosti v Charlestonu přidaly do svých sbírek po jednom titulu. Vítězka z roku 2008 Serena v duelu s Marinou Erakovicovou ani jednou nepřišla o podání a vyhrála dvakrát 6-2. 

"Jsem opravdu spokojená s tím, jak hraju. Dodává mi to sebedůvěru, nejen pro dnešek nebo zítřek, ale pro zbytek celé antukové sezony. Cítím se skvěle, miluju antuku," pochvaluje si Serena.

Ve čtvrtfinálovém duelu se střetne s další bývalou šampionkou Sabine Lisickou. Německá přemožitelka Andrey Hlaváčkové si poradila 7-5 6-4 s Jaroslavou Švedovovou z Kazachstánu. 

"Dnes jsem hrála lépe, než včera.Každým zápasem se na antuce cítím pohodlněji," napasala Lisická na svém Facebooku. 

Lisická se se Serenou utkala poprvé loni v létě ve Stanfordu a uhrála jen tři hry. "Teď to může být jen lepší," uvědomuje si světová třináctka Lisická. "Budu bojovat o každý bod."

Po výhrách nad Benešovou a Jankovičovou neztratila Venus Williamsová set ani s Anastasií Rodionovovou. Australanku porazila 7-5 6-2 a i na druhém turnaji po více než půlroční pauze postoupila do čtvrtfinále. V něm by mohla narazit na vítězku turnaje z roku 2010 Stosurovou, její zápas 3. kola s Voskobojevovou byl však v prvním setu za stavu 4-2 kvůli bouřce přerušen a dohrávat se bude v pátek.

"Pokud obě sestry Williamsovy zvládnou čtvrtfinálové duely, dočkají se v sobotu 24. vzájemnéhozápasu na okruhu WTA. "Jestli se do semifináler dostaneme, tak vyhraje lepší Williamsová," uvedla Venus, jež v Charlestonu triumfovala před osmi lety. "Doufám, že se tam (do semifinále) obě dostaneme," přeje si Serena.

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, tv. povrch, 740.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (05. 04. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (8-ČR) - Wozniaková (Kan.) 6-2 6-7(4) 6-1
Hercogová (14-Slovin.) - Bartoliová (3-Fr.) 6-4 1-6 6-4
Zvonarevová (4-Rus.) - Vögeleová (Švýc.) 5-7 6-3 6-4
S. Williamsová (5-USA) - Erakovicová (17-N. Zél.) 6-2 6-2
Lisická (6-Něm.) - Švedovová (Kaz.) 7-5 6-4
Petrovová (13-Rus.) - Pavljučenkovová (8-Rus.) 6-1 6-4
V. Williamsová (USA) - Rodionovová (Austr.) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

37
Přidat komentář
tommr
navíc po skutečně velmi dobrým výkonu. Zvonarevová nehrála vůbec špatně a v závěru musela Lucka předvést pár skvělejch úderů, aby jí udolala ... :)
V semi jí čeká bud Hercogová nebo Petrovová což jsou obě poměrně hratelný soupeřky. Pokud bude Lucka hrát tak jako dneska tak věřím, že postoupí do finále ... :)
Reagovat
pepin
Musím říci, že se to moc hezky kouká, když naše holka nejen hezky vypadá, ale ještě při tom předvádí nádherný, sebejistý tenis. Nevím proč, ale od samého začátku jsem měl pocit, že Lucka nemůže prohrát. Takhle soustředěně, s minimem chyb a zaujetím již dlouho nehrála. Tak jen tak dál a půjde mnohem výš. Gratulace.
Reagovat
tommr
jj dneska se Lucce nedá nic vytknout ... :)
Škoda jen, že její úspěch trochu zastínilo DC utkání našich se Srbskem. Většina tenisovejch fanoušků toho asi měla po více než sedmi hodinách DC plný zuby a zápas Lucky už možná nesledovala ...
Reagovat
pepin
No vždyt se také podívej na hodiny, od l5.00 je to pěkný maraton, ale stálo to za to. S tím Srbskem, jsem zvědavý co nám napíše o tom incidentu Gigin, ten tam snad měl být.
Reagovat
dadaft
Sam - Venus ; Lucka - Věra
každý zápas trošku jiný, ale oba s polevou a šlehačkou.
Sammy už zase začíná tahat z rukávu drsné forhendové trajektorie. tak to má dadaft rád.
Venuše je bohyně, víc říkat netřeba. vypadala zdravěji než v Miami.
Lucka velmi dobře - vypadá to zatím na Polonu. to by bylo fajn.
nu a Věrka? rozhodně se ctí. když ji miluješ, není co řešit.
))
Reagovat
tommr
Lucka zatím hraje výborně, ale ani Zvonarevová nehraje špatně a utkání není ani zdaleka rozhodnutý ... :)
Reagovat
VlS
Jo, pěknej svižnej zápas. Lucka si dneska udržela nervy na uzdě a nedělala moc chyb win / UE +7 (Věrka +1) a to rozhodlo.
Reagovat
tommr
mile mě překvapilo, že Lucka dokázala vyhrát vlastní podání když podávala na vítězství a to i přesto, že jí Zvonarevová pořádně proháněla. To u našich holek není tak častej jev ... :)
Reagovat
VlS
pojď nám udělat radost, chceš?
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce to sluší :-)
Reagovat
VlS
je kočka :-) a má brejk :-))
Reagovat
VlS
tak ještě jeden tak
Reagovat
VlS
A je to doma, hurá do SF
Reagovat
dadaft
Sammy Semi ))
Reagovat
tommr
Eurosport by měl přenášet první tři čtvrtfinále a Lucka hraje se Zvonarevovou jako třetí v pořadí - pokud zase nebude pršet tak by se do vysílací doby měla v pohodě vměstnat ...:)
Včera měla Lucka trochu smůlu, že začalo pršet akorát když to vypadalo na jejich obrat v deblu - ve druhým setu získaly s Pavlyuchenkovou brejk na 2:1 a utkání se přerušilo zrovna když ho měly potvrdit. Snad to dneska dotáhnou i když to nebude lehký, protože debl se bude dohrávat těsně po zápase Lucky se Zvonarevovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za informaci o pořadí zápasů, aspon to nemusím hledat :-)
Ale budu rozpolcená v zápase Lucky s Verkou, fandím oběma, snad ještě víc Verce, no ale Lucka si vybojovala vítězství nad Aleks, tak bych jí postup i docela přála, no, uvidíme, jak to dopadne, ale obě už jsem live dlouho neviděla, tak se na ně těším, snad mi to časově vyjde :-)
Reagovat
tommr
mě je Zvonarevová jinak taky docela sympatická, ale Lucka je moje druhá nejoblíbenější hráčka hned po Petře a tak mám zcela jasno komu budu dneska fandit ... :)
Reagovat
dadaft
já už se Very nemůžu dočkat. ))

Does anybody here remember Vera Zvonareva?
Remember how she said that
We would meet again
Some sunny day?
Vera! Vera!
What has become of you?
Does anybody else here
Feel the way I do?
Reagovat
smazaný uživatel
Cítím to stejně :-) Moc pěkný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
před Fed Cupem se dostává do rytmu a navíc jde častěji do 4hry...je to bojovnice
Reagovat
smazaný uživatel
Come on holka :) Sice nevím, jak se ti dařilo v těch dvou zápasech, ale tvé abilities mají na to, aby Serenu přetlačily!!!
Reagovat
Heather_Fedex
nasla jsem pokracovani reklamy unicredit bank s petrou k. myslim, ze je to dost zabavne :)
http://m.youtube.com/watch?feature=mhee&v=n5UDVvrchlo
Reagovat
smazaný uživatel
gratulaci Venusi - k vysledku, hre i outfitu!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
komentar k Serene.. :-) Moc se mi libila! Zhubla a neni uz tak majestatni, :-) ale ten pohyb!! Na siti ruka i oko deblistky, chodil servis, co dodat...
Reagovat
smazaný uživatel
zhubla? a kde?:-)
Reagovat
tommr
jestli se ti to s tím zhubnutím jen nezdálo. Serena měla dobře zvolenej dres, kterej jí trochu opticky zmenšoval ... :)
Reagovat
VlS
Serena zhubla a dost. Prsa má pořád, ale břicho nemá žádný a zadek má holt geneticky předurčenej.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem rada, zes me podporil, shodila, Serenu mam bezpecne v oku. :-) Ale kejchnout smerem ke mne by jeste nesmela - mela bych to zpatky porad daleko.. :-)
Reagovat
pepin
Myslím si, že opravdu trochu zchudla, ale měla i dobře zvolený dres. A určitě se lépe pohybovala než v poslední době. Pokud jí vydrží zdraví, mají se holky z vrchu na co těšit, protože čím déle bude na kurtu, tím se bude přibližovat dřívějším výsledkům. Tenis určitě nezapomněla.
Reagovat
smazaný uživatel
urcite, pohyb byl markantni a jde to jedno s druhym, kde by se vzal, kdyby na sobe nemakla a kdyz makla, kila sla dolu. Jsem rada, ze zas nasla motivaci, ona je proste pro me porad tenisovy bourak, nad kterym se mi taji dech. :-)) Dres me moc nenadchl, modrou mam rada, ale nic originalniho, na Venusi nema, ta je dneska zase proste nadherna! :-)
Reagovat
Fandina
Serene slušela ta tmavá sukyně že zhubla je jasné ale navíc dnes vypadala v pohodě i v obličeji a podle průběžného žebře / ach ty žebře / je zpět v desítce a s touhle formou lze čekat ledacos .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
cekam hodne.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
já těm holkám Williamsovým asi nikdy na chuť nepřijdu, respekt můj mají za to, co všechno dokázaly, ale radši se podívám na 50 jiných hráček, tím nemyslím jak, kdo vypadá, ať si Venus či Serena nosí, co chtějí, mám na mysli ale celkově hru...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem dnes kousek záznamu, Serena rozhodně zhubla, je to vidět hodně v obličeji, líp se pohybuje, to je u ní evidentní.
Reagovat
Fandina
a bez ztráty podání ... super ... jen tak dál
A za chvíli s Pavluschenko debl ..... tak taky ... go go go
Reagovat
gigin
Kdo by měl zájem o setkání, dejme tomu v září, tak nějak v době vyvrcholení US OPEN. Víkend s naším tenisovým turnajem, klábosením a různou jinou zábavou, napište mi do vzkazu. Děkuji :-)) Nikde neuvedu, kdo se přihlásil, jen Vám pak řeknu počet lidí !!
Reagovat
tommr
po nečekaným vypadnutí Bartoliový má Lucka poměrně slušnou šanci dojít až do finále. Přes Bartoliovou by tam určitě neprošla, ale přes Zvonarevovou a Pavlyuchenkovou/Petrovovou by projít mohla. Důležitý bude hlavně, aby jí fungovalo podání jako doposud a pak se žádný Rusky bát nemusí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist