Šafářová je ve 2. kole, další čtyři Češky končí

24. 5. 2010, 12:36
Aktuality 5
Letošní grandslamový French Open začal pro české barvy dobře. Lucie Šafářová postoupila v Paříži do druhého kola, když v tom úvodním porazila Australanku Jelenu Dokičovou snadno dvakrát 6-2. Přes úvodní kolo druhého grandslamu sezony tak Šafářová prošla počtvrté za sebou.
Lucie Šafářová

Česká jednička Lucie Šafářová, nasazená jako čtyřiadvacítka, se v úvodním zápase pařížského turnaje příliš nezapotila. Od začátku zápasu Australanku Jelenu Dokičovou přehrávala a v obou setech jí sebrala dvě podání. Sama pak na servisu ani jednou nezaváhala a snadno si za 59 minut došla pro vítězství.

Ve druhém kole ji čeká Slovinka Polona Hercogová, která postoupila podobně hladce. V souboji s Japonkou Misaki Doiovou ztratila jen tři gamy a vyhrála 6-3 6-0.

"Musím říci, že jsem se s tím dobře poprala, a jsem ráda, že jsem to zvládla bez nervů," řekla Šafářová Radiožurnálu. Utkání dobře rozjela, v prvním setu vedla rychle 3-0. "Zápas se vyvíjel tak, jak jsem potřebovala, jak jsem chtěla. Dařilo se mi a ani jsem se nesnažila moc tlačit, ona dělala poměrně hodně chyb," dodala česká tenistka. 

Těžší soupeřku než Šafářová měla v úvodním kole další Češka v Paříži Iveta Benešová. Vítězku nedávného turnaje ve Fesu čekala jako první 48. hráčka světa Aleksandra Wozniaková. Kanaďanka čekala na okruhu WTA na vítězství od poloviny dubna a dočkala se ho právě proti Benešové, pro kterou tak titul z Maroka zůstává jediným větším letošním úspěchem.

Nečekaně skončila Petra Kvitová, která sice vyhrála v duelu s postupující z kvalifikace Sophií Fergusonou z Austrálie první set 6:1, ale další dva s 142. hráčkou světa ztratila dvakrát 2-6.

Nedařilo se ani Barboře Zahlavové-Strýcové, která prohrála 6-7 3-6 s Rossanou De Los Riosovou z Paraguaye.

Lucie Hradecká nestačila na 31. nasazenou Alexandru Dulgheruovou z Rumunska. S čerstvou vítězkou turnaje ve Vašavě sice dlouho držela krok, nakonec ale po porážce 6-7 6-4 3-6 vypadla.

Hladký postup si dnes vybojovala třetí nasazená Caroline Wozniacká z Dánska. Ta sice v poslední době měla zdravotní problémy, které ji ale v souboji s Allou Kudrjavcevovou zjevně nelimitovaly. První set získala Wozniacká za pouhých 25 minut bez ztráty gamu, jediné zaváhání si pak Dánka dovolila na začátku druhé sady, kdy jí Ruska sebrala podání a ujala se vedení 2-1. Od té chvíli ale na kurtu vládla znovu Wozniacká, která už soupeřce dovolila uhrát jediný game a za hodinu devět minut zvítězila 6-0 6-3.

Naopak hned v úvodu trápila nejvýše nasazená Serena Williamsová. Americká tenistka o výhře v prvním setu v duelu se Švýcarkou Stefanií Vögeleovou rozhodla v tie-breaku, druhou sadu získala 6-2. "Vůbec z toho nemám dobrý pocit. Ale vyhrála jsem, zůstala jsem v turnaji a to se počítá," prohlásila vítězka Roland Garros z roku 2002.

Výsledky - French Open - ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (24-ČR) - Dokičová (Austr.) 6:2, 6:2, Wozniaková (Kan.) - Benešová (ČR) 6:3, 6:3, Fergusonová (Austr.) - Kvitová (ČR) 1:6, 6:2, 6:2, Dulgheruová (31-Rum.) - Hradecká (ČR) 7:6 (7:1), 4:6, 6:3, De Los Riosová (Par.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7:6 (7:2), 6:3, S. Williamsová (1-USA) - Vögeleová (Švýc.) 7:6 (7:2), 6:2, Wozniacká (3-Dán.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:0, 6:3, Jankovičová (4-Srb.) - Moliková (Austr.) 6:0, 6:4, Dementěvová (5-Rus.) - Martičová (Chorv.) 6:1, 6:1, Stosurová (7-Austr.) - Halepová (Rum.) 7:5, 6:1, A. Radwaňská (8-Pol.) - Baltachaová (Brit.) 6:0, 7:5, Li Na (11-Čína) - Mladenovicová (Fr.) 7:5, 6:3, Schiavoneová (17-It.) - Kulikovová (Rus.) 5:7, 6:3, 6:4, A. Bondarenková (27-Ukr.) - Duševinová (Rus.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, Klejbanovová (28-Rus.) - Korytcevová (Ukr.) 6:2, 6:1, K. Bondarenková (32-Ukr.) - Coinová (Fr.) 6:1, 6:2, Parraová (Šp.) - Naraová (Jap.) 6:2, 6:2, Cohenová-Alorová (Fr.) - Duboisová (Kan.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:3, Garbinová (It.) - Barroisová (Něm.) 1:6, 7:6 (9:7), 6:3, Medinaová (Šp.) - Oudinová (USA) 7:5, 6:2, Hercogová (Slovin.) - Doiová (Jap.) 6:3, 6:0, Görgesová (Něm.) - Czinková (Maď.) 6:2, 6:3, Bacsinszká (Švýc.) - Maleková (Něm.) 6:2, 6:3, Vinciová (It.) - Razzanová (Fr.) 7:5, 6:2, Ivanovičová (Srb.) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6:3, 6:3, Švedovová (Kaz.) - Erraniová (It.) 6:1, 7:5, Rybáriková (SR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:2, Kanepiová (Est.) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proboha, tak ještě lépe, Kvitová je taky out. Ta Ferguson bude asi hodně kvalitní antukářka. To je úroveň!
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Broži, pro tvoji informaci sice žiju v zahraničí, ale jsem i nadále českým občanem. Žiju s rodiči, ale každý rok v létě chodím domů do Prahy na dvouměsíční prázdniny a na zkoušky z češtiny a dějáku.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, že ta ubulená srbská Australanka opět prohrála, protože mi už docela slušně leze na nervy ta její sebelítost. Jo, fajn, její fotr je holt z.mrd, ale aby to pořád dávala najevo, to je vážně trošku moc. Když ho nenávidí, a když jí dělá ze života peklo, tak ať ho ku.rva utratí, a bude ku.rva pokoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Beneška. Na velkých turnajích se hned ukáže, jaký má "výhra" ve Fesu smysl. Žádný. Ale všichni tihle Kaderkové s tučnými odměnami jsou spokojeni. Český tenis je přece tak úspěšný, když tenisti postupují do závěrečných kol DC a FC. Až na to, že tyhle úpadkové soutěže skutečné fandy tenisu vůbec nezajímají. V hledištích v Brně a Ostravě vyřvává tupá "vlastenecká" lůza (viz ožralí čecháčkovský primitivové v hospodách při hokeji, na velké vlastence se promění dvakrát do roka), která zná tenis akorát tak z otřesného kanálu ČT4, co Otíkovi povinně platíme. Program, který nepotřebujeme, protože na satelitu jsou jiné lepší a navíc zadarmo.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Broži, pro tvoji informaci sice žiju v zahraničí, ale jsem i nadále českým občanem. Žiju s rodiči, ale každý rok v létě chodím domů do Prahy na dvouměsíční prázdniny a na zkoušky z češtiny a dějáku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist