Šafářová: Na Venus se těším

25. 5. 2009, 17:19
Aktuality 10
V prvním kole porazila nadějnou tenistku, v dalším ji čeká bývalá světová jednička. Lucie Šafářová se po vítězství nad Němkou Sabine Lisickou připravuje na duel s Američankou Venus Williamsovou. "Určitě se na ten zápas těším. Je to výborná hráčka, hraje výborný tenis, ale já se s tím pokusím poprat," řekla dvaadvacetiletá brněnská tenistka.
Lucie Šafářová

Se starší ze sester Williamsových hrála Šafářová dvakrát a oba duely prohrála. Naposledy letos na antuce v Římě, kde podlehla ve třech setech. "Byla silná a ukázala, že má talent. Musím ji pochválit," řekla v Itálii o Šafářové bývalá světová jednička.

Na antuce může cítit větší šanci na možné překvapení. "Síla, kterou sestry Williamsovy vyvinou, a servis, který ona má, to je samozřejmě na antuce hratelnější. Nějaké zkušenosti s ní už mám, vím, co od ní mohu očekávat. Snažím se pomalinku posouvat kupředu a čekám na nějaký dobrý výsledek," konstatovala levou rukou hrající Šafářová.

Do zápasu s Lisickou vstupovala s negativní bilancí 0:1. S o tři roky mladší soupeřkou prohrála letos v Memphisu. "To je vždycky hrozně nepříjemné. Ona výborně servíruje, což člověka dostává hodně pod tlak, ale musím říct, že v prvním setu ani moc dobře neservírovala. To byl oproti Memphisu markantní rozdíl," vysvětlila Češka.

Jiří Vaněk, který letos hrál převážně challengery, se probojoval do hlavní soutěže na Roland Garros z kvalifikace. "Už to byl vůbec úspěch, protože jsem vůbec nečekal, že se kvalifikuju. Výsledky jsem měl mizerný, ale v kvalifikaci jsem zase našel svoji formu," řekl český hráč.

V prvním kole ale neměl šanci v souboji s Chilanem Fernandem Gonzalezem. Vypracoval si jediný brejkbol, který nevyužil. "Uklidil ho na lajnu a jinak jsem na jeho servis nemohl skoro hrát," řekl Vaněk. Konečně ho netrápí bolavá záda, ale výkony se nelepší. "To je paradox - zdravotně jsem v pořádku, ale forma jde do pytle," povzdechl si.

Pro Vaňka bylo letošní Roland Garros možná posledním. V žebříčku se propadl na 155. místo a pokud do konce roku vypadne i z druhé stovky, možná ukončí kariéru. "Jsem příliš starej na to, abych jezdil na ty challengery s mladejma klukama," řekl jednatřicetiletý tenista.

pva, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka je BORECCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Lucko, patříš do dvacky, tak snad to konečně vyjde, hrajeě výborně a s nejlepšíma vyrovnaně, teď to vyjde!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že mnohem větší šanci na postup má Zakopalice:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by si ji porazila Lucko, moc ti to přeju. Máš určitě na to, aby si ji porazila!
Reagovat
smazaný uživatel
hm hm, ví ví. to je určitě odvážný názor nebot i venus má na to aby porazila Lucku...
Reagovat
smazaný uživatel
samozdrejme je vetsi sance ze vyhraje Venus, ale když už Lucka porazila Lisicku což jsem nevěřil tak ať to dotáhne daleko. Podle mě je s formou českou jedničkou ona a ne Benešová.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si že tyhle holky to tam střílí bud anebo a ta forma tam dost kolísá, takže těžko soudit. Jestli porazí Venus tak to bude pecka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bych neříkal.Viděl jsem ji v Brně a zdála se mi velice sebevědomá(vím jiný povrch).Když se odvážila a úspěšně zahrála smeč od základní čáry tak jsem musel zatleskat.S Venus težký zápas ale má mnohem větší šance než třeba na trávě.Luckooo zvládneš to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
....má mnohem větší šance než třeba na trávě... To je teda famózní názor, cézete. Mnohem větší šance, haha. Na trávě nemá šanci vůbec žádnou, bude-li Venuše v pořádku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist