Šafářová nadělila Clijstersové "kanára", ale prohrála

7. 1. 2010, 08:46
Aktuality 11
Divokým zápasem se s ženským turnajem v Brisbane rozloučila poslední Češka v soutěži Lucie Šafářová. Nasazenou jedničku Kim Clijstersovou v něm ve druhém setu rozstřílela 6-0, ovšem třetí sada už patřila favorizované Belgičance. Svůj první set vedle Clijstersové prohrála také její krajanka Justine Heninová, která se nadřela na výhru nad Maďarkou Czinkovou.
Lucie Šafářová

Čtvrtfinálový souboj mezi Kim Clijstersovou a Lucií Šafářovou vypadal po prvním setu na jasnou záležitost pro bývalou světovou jedničku. Ta vyhrála úvodních pět gamů a česká hráčka až v šesté hře odvrátila hrozbu "kanára".

Kdo by ale čekal jasnou výhru Belgičanky, ten by se spletl. Šafářová se z úvodní ztracené sady oklepala a Belgičance sama "kanára" nadělila. Něco podobného se od loňského návratu Belgičanky na okruh WTA podařilo jen Venus Williamsové na US Open, které později Clijstersová vyhrála.

Vyrovnanou třetí sadu, která trvala déle než předchozí dvě, rozhodl pátý game. V něm Šafářová ztratila potřetí v zápase servis, a Clijstersová už brejk udržela. V poslední hře ještě dvaadvacetiletá rodačka z Brna vedla při podání soupeřky 30:0 a odvrátila tři mečboly, nakonec však rozhodující sadu prvního vzájemného souboje ztratila 4-6.

"Když jsem prohrála druhý set 0-6, řekla jsem si: Zapomeň na to, snaž se znovu soustředit. Takže jsem ráda za výhru, zvlášť za způsob, jakým jsem se vrátila do zápasu po tom ne moc dobrém druhém setu," uvedla Belgičanka, jež v utkání udělala osm dvojchyb.

Clijstersovou čeká semifinále s Němkou Andreou Petkovicovou, jež vyřadila po setech 6-4 a 6-2 čtvrtou nasazenou Danielu Hantuchovou ze Slovenska.

Set ztratila i Heninová
Nejtěžší test po návratu k tenisu zvládla také další bývalá světová jednička Justine Heninová, které ve čtvrtfinále vzala jako první v Brisbane set Maďarka Melinda Czinková. Sedmadvacetiletá Belgičanka, která se k profesionálnímu tenisu vrátila po rok a půl dlouhé pauze, vyhrála 6-2 3-6 7-6.

Utkání, které trvalo dvě hodiny a 21 minut, bylo plné chyb. Sedmá nasazená Czinková, jež v předchozích kolech vyřadila Češky Lucii Hradeckou a Barboru Záhlavovou-Strýcovou, udělala deset dvojchyb a ztratila pětkrát podání. Sedminásobné grandslamové vítězce však vzdorovala a odvrátila pět mečbolů.

Heninová se v semifinále utká s Anou Ivanovičovou, s níž ve čtyřech dosavadních zápasech ztratila pouze jeden set. Nasazená trojka ze Srbska, která hraje první turnaj od září, ve čtvrtfinále zdolala 6-4 7-6 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou. Mezi nejlepšími čtyřmi hráčkami turnaje byla dvaadvacetiletá Ivanovičová loni jen jednou.

- WTA INTERNATIONAL BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (07. 01. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Clijstersová (1-Belg.) - Šafářová (ČR) 6:1, 0:6, 6:4, Heninová (Belg.) - Czinková (7-Maď.) 6:2, 3:6, 7:6 (7:5), Ivanovičová (3-Srb.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:2, 7:6 (8:6), Petkovicová (Něm.) - Hantuchová (4-SR) 6:4, 6:2.
    
Semifinálové dvojice: Clijstersová - Petkovicová, Ivanovičová - Heninová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
EllNino
skott fandi rem svejm rusandam
Reagovat
EllNino
Lucka hrala dobre a myslim ze ma formu tak at na AO neco predvede
Reagovat
smazaný uživatel
jj enomze nebude nasazena takze snad dostane privetivy los
Reagovat
a.magerova
Ale nadělit kanára Kim je taky super, to se hned tak někomu nepodaří !!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je fajn, ale Lucka má podobných zápasů hrozně moc. Nedokáže se silnými soupeřkami odehrát dva výborné sety... Taková sitace, jako dneska s Kim, se opakuje už potolikáté, že to jako úspěch Šafářová asi vnitřně nebere.
Reagovat
skott
Kimmie smaozrejme preju, at cely turnaj vyhraje, protoze zbytek obsazeni semi stoji za psi exkrement;)
Reagovat
Mercury
Justine?
Reagovat
smazaný uživatel
skott ji moc nemusí. O důvodech, proč není (nejen jeho) oblíkenkyně se tu diskotoval před nějakým časem... Já zatím nemám jednoznačný názor, zatím si jen užívám její jinou hru. Minimálně se na to dobře dívá (pokud nedělá moc chyb)
Reagovat
skott
To je pravda, ze nesdilim to nadseni z jejiho navratu na okruh jako spousta jinych lidi.Nemel jsem ji rad driv a ani ted to jine nebude, protoze si stejne myslim, ze ¨pauza na procisteni mysli¨ (nebo jak tomu sama rika) byl od ni jeden velky podvod na fanousky.Na druhou stranu aspon budu mit proti komu fandit, Justine je na tohle totiz lepsi nez obe Srbky dohromady;-)
Dumec: a kdo vlastne patri mezi tvoje oblibene tenistky?U chlapu jsem to pochopil tak, ze je to Roger a Djokovic...
Reagovat
skott
Dalsi dukaz toho, proc Safarova nikdy nebude top 10 hracka.Cim vic se zapas blizi ke konci, tim vic ztraci koncentraci a je neschopna trefit lajnu, tak jak se ji to bez problemu dari, dokud o nic nejde.A je uplne jedno, ze Kim na konci servirovala jak Marta Domachowska, protoze i to na Lucku v takovych chvilich v pohode staci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač je jasné, jaké finále by bylo "mediálně nejatraktivnější", já si přeju postup Any a Kim. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist