Šafářová nevyužila mečbol a v Paříži končí

28. 5. 2009, 14:53
Aktuality 5
Jediný míč chyběl Lucii Šafářové k vítězství nad třetí hráčkou světa Venus Williamsovou. Překvapení se ale nekonalo. Americká tenistka odvrátila mečbol a lépe zvládla dramatickou koncovku dohrávaného zápasu, který skončil jejím vítězstvím 6-7 6-2 7-5.
Lucie Šafářová

"Byla jsem strašně blízko a asi mě to bude ještě dlouho mrzet. Tenhle zápas asi povede žebříček mých nejsmutnějších zápasů," řekla Šafářová. "Zase bych ale měla myslet pozitivně s tím, že jsem byla schopná skoro porazit třetí hráčku světa. Doufám, že to budu moci prodat v jiných turnajích," dodala.

České tenistce v žebříčku WTA patří 46. příčka a měla zaděláno na překvapivý výsledek, když ve středu večer proti sedminásobné grandslamové vítězce lépe zvládla tie-break první sady. Poté však byl zápas přerušen kvůli pozdní hodině, což se ukázalo jako výhoda pro Williamsovou.

"Byla jsem opravdu naštvaná. Strašně moc jsem ten tie-break chtěla získat pro sebe. Ale ona prostě hrála úder za úderem - tvrdě a přesně. Lepší údery nemohla zahrát," citovala agentura Reuters Williamsovou, která se na dnešní dohrávku připravovala se svým psíkem. "Vzala jsem ho sebou a šli jsme na večeři a pak se dívali na televizi. Užili jsme si to," dodala.

Američanka ovládla druhý set 6:2, když rychle sebrala Šafářové podání. V rozhodující sadě se však Šafářová vzchopila, držela si servis a za stavu 5:4 měla dokonce mečbol. "Nemůžu říct, že jsem udělala něco vyloženě špatně. Věděla jsem, že jediná šance jak ji porazit je, když do toho půjdu naplno a začnu ji tlačit první," uvedla Šafářová.

Williamsová však hrozbu vyřazení odvrátila a hned v následujícím gamu sebrala Šafářové podání. "Přestala jsem přemýšlet. Žádná taktika, prostě jsem se spolehla jen na talent. Naštěstí mi to vyšlo. Myšlení vás na kurtu může zabít," uvedla americká tenistka, která nabídnutou výhodu okamžitě proměnila a čistou hrou při vlastním podání si zajistila vydřený postup. "Vyhrát takový zápas vám udělá opravdu velkou radost, protože se hrál tenis nejvyšší úrovně," dodala Williamsová.

Šafářová tak i třetí vzájemné utkání s Williamsovou prohrála, na nedávném turnaji v Římě jí podlehla rovněž 1:2 na sety.

Z českých tenistek nyní na Rolland Garros zůstává už jen Iveta Benešová. Ta se zítra utká s osmou hráčkou světa Anou Ivanovičovou, která na Roland Garros obhajuje loňské vítězství.

Také Serena Williamsová měla před dvěma namále s českou tenistkou Zakopalovou, dnes však druhé kolo zvládla o poznání snadněji. S Ruanovou Pascualovou ztratila jen dvě hry a o osmifinále si zahraje s další Španělkou Martinezovou Sanchezovou.

Hladké postupy si zajistly také favoritky Jankovičová, Kuzněcovová, Wozniacká a Radwaňská. Všechny čtyři ve druhém kole ztratily dohromady jen 15 gamů.

To čtvrtá nasazená Jelena Dementěvová sice uhrála méně her než soupeřka, přesto postoupila. Jelena Dokičová totiž vyhrála první set 6-2, jenže ve druhém ucítila v páté hře ostrou bolest v zádech a nechala se ošetřit. Tři gamy ještě zvládla, následně však utkání vzdala. Dementěvovou  nyní čeká další Australanka Stosurová.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 16,15 milionu eur):

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (3-USA) - Šafářová (ČR) 6:7 (5:7), 6:2, 7:5, S. Williamsová (2-USA) - Ruanová (Šp.) 6:2, 6:0, Dementěvová (4-Rus.) - Dokičová (Austr.) 2:6, 4:3 skreč, Jankovičová (5-Srb.) - Rybáriková (SR) 6:1, 6:2, Kuzněcovová (7-Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:0, 6:2, Wozniacká (10-Dán.) - Craybasová (USA) 6:1, 6:4, A. Radwaňská (12-Pol.) - Korytcevová (Ukr.) 6:1, 6:4, Garbinová (It.) - Bartoliová (13-Fr.) 6:3, 7:5, Razzanová (Fr.) - Medinaová (18-Šp.) 6:2, 6:2, Cirsteaová (Rum.) - Cornetová (21-Fr.) 6:3, 6:2, Wozniaková (24-Kan.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:3, Czinková (Maď.) - Bammerová (28-Rak.) 6:3, 6:3, Stosurová (30-Austr.) - Wickmayerová (Belg.) 6:3, 4:6, 6:4, Grothová (Rak.) - Duqueová (Kol.) 6:2, 7:6 (11:9), Dominguezová Linová (Šp.) - Glatchová (USA) 7:6 (7:0), 7:5, K. Bondarenková (Ukr.) - Rogowská (Austr.) 4:6, 7:5, 7:5, Martinezová (Šp.) - Kutuzovová (Ukr.) 3:6, 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
S. Williamsová, V. Williamsová (5-USA) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 6:1, 3:6, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) - Dittyová, Salerniová (USA/Arg.) 6:1, 6:1, Duševinová, Rodionovová (Rus./Austr.) - Šafářová, Uhlířová (ČR) 6:2, 6:1, Pavljučenkovová, Schiavoneová (Rus./It.) - Benešová, Záhlavová Strýcová (ČR) 6:3, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Skoda toho mecbolu!
Reagovat
smazaný uživatel
Foto ze zápasu na http://www.tenisforum.cz/viewtopic.php?f=12&t=62
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko nevadí, ten zlom přijde. Máš dost smůlu, ale až se povede nějaký klíčový zápas, tak pak už to půjde a budeš jen stoupat, držím moc palce! Máš taky dost smůlu na los!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hrozná škoda takle zejtra vypadne štěpán a benešová a v dvouhře nemáme nikdo:(
Reagovat
smazaný uživatel
nikoho
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist