Šafářová nezaváhala. Kvitová nestačila na Ivanovičovou

5. 1. 2009, 10:45
Aktuality 1
WTA BRISBANE - Lucie Šafářová v Brisbane překvapení svůj úkor nepřipustila, když si v prvním zápase sezony poradila s mladou Australankou Hollandovou. O vyřazení nejvýše nasazené Srbky Ivanovičové se nedokázala postarat Petra Kvitová, která je ze hry venku, stejně jako Benešová.
Lucie Šafářová

Jednadvacetiletá Lucie Šafářová se dnes v úvodním setu trápila na podání, když se dopustila hned šesti dvojchyb. I přesto vyhrála bez větších problémů 6-4 a v druhém setu sedmnáctileté Isabelle Hollandové, která na turnaji WTA debutovala, už nenabídla ani jeden brejkbol a hladce postoupila do druhého kola.

V něm se střetne s další domácí hráčkou, tentokrát se zkušenou Samanthou Stosurovou, jež si dnes poradila s Japonkou Ai Sugijamaovou. Šafářová může využít zkušeností ze zápasů, v nichž o tři roky starší Australanku už dvakrát porazila.

S těžkou soupeřkou na úvod sezony si nedokázala poradit Petra Kvitová. Osmnáctiletá Češka podlehla nejvýše nasazené Srbce Aně Ivanovičové 4-6 2-6, Krok dokázala držet pouze do stavu 4-4, od té chvíle už uhrála pouhé dva gamy. Talentovanou hráčku může mrzet osm neproměněných brejkbolů. Favorizované Srbce podlehla i ve třetím vzájemném střetnutí.

"Musela jsem bojovat o každý bod, což je na první zápas roku dobré, abyste se dostali do rytmu. Šlo hlavně o to nepolevit a počkat si na šance. Jsem za to vítězství moc ráda," uvedla loňská vítězka Roland Garros Ivanovičová.

Do druhého kola na smíšeném turnaji neprošla ani Iveta Benešová. Nad její síly byla devatenáctiletá Sesil Karatančevová, která postoupila z kvalifikace a zápas prvního kola vyhrála 1-6 6-4 6-2. Česká tenistka tak nedokázala zopakovat výkon, díky němuž loni ve finále podniku ITF v Latině svoji dnešní přemožitelku hladce přehrála.

Talentovaná Bulharka se už rok snaží vrátit zpět mezi elitu. Z té ji vyřadil trest za doping. O první čtvrtfinále od roku 2005 si zahraje s Ruskou Olgou Govorcovovou, jež překvapivě vyřadila osmou nasazenou Italku Schiavoneovou.

Ze hry je už i turnajová čtyřka Daniela Hantuchová. Slovenka sice úvodní set ve zkrácené hře vyhrála, ale další sady už byly v režii Italky Sary Erraniové, která favoritce nadělila dokonce "kanára".

Naopak další Italka Vinciová, jež v uktání úspěšných kvalifikantek proti Grönefeldové z Německa v prvním setu neuhrála ani jeden game, se dokázala oklepat a vývoj otočit. V dalším zápase ji čeká Ivanovičová.

Především 11 dvojchyb připravilo Australanku Jelenu Dokičovou o boj o první postup do 3. kola po téměř pěti letech. Čtyřiadvacetiletá tenistka, která si na konci loňského roku zajistila divokou kartu na Australian Open, s bývalou světovou jedničkou Amelií Mauresmovou prohrála dvakrát 6-7.

"Hrála jsem dva vyrovnané sety s někým, kdo je 24. na světě, takže to musím hodnotit pozitivně," řekla Dokičová. Spokojená nebyla jen s tím, že nezvládla koncovky setů.

Podnik kategorie International je dotován částkou 220.000 dolarů.

WTA BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Hollandová (Austr.) 6-4 6-3
Ivanovičová (1-Srb.) - Kvitová (ČR) 6-4 6-2
Karatančevová (Bul.) - Benešová (ČR) 1-6 6-4 6-2
Erraniová (It.) - Hantuchová (4-SR) 6-7(1) 6-4 6-0
Mauresmová (5-Fr.) - Dokičová (Austr.) 7-6(9) 7-6(5)
Govorcovová (Běl.) - Schiavoneová (8-It.) 7-5 6-2
Stosurová (Austr.) - Sugijamaová (9-Jap.) 6-2 6-3
Vinciová (It.) - Grönefeldová (Něm.) 0-6 6-3 6-1
Coinová (Fr.) - Wickmayerová (Belg.) 7-5 6-7(5) 7-6(3)
Garbinová (It.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-2 6-3
Czinková (Maď.) - A. Bondarenková (Ukr.) 7-6(3) 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sesilka postupuje juchůůůů. Benešová je tragéd, tohle si za rámeček fakt nedá, tak zkušená a nechá si otočit zápas od snaživky co loni hrála nižší okruh.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist