Šafářová odvrátila mečbol a postoupila. Kvitová uhrála s Clijstersovou dva gamy

27. 3. 2010, 10:57
Aktuality 20
Dva rozdílné zápasy odehrály v pátek v Miami české zástupkyně na štědře dotovaném turnaji. Lucie Šafářová svedla se Španělkou Martinezovou-Sanchezovou vyrovnanou bitvu. V ní musela odvracet mečbol, nakonec ale po boji zvítězila 4-6 7-6 a 6-2. Petra Kvitová nestrávila na kurtu ani hodinu a Kim Clijstersová ji z turnaje vyprovodila porážkou 1-6 1-6.
Lucie Šafářová

Nejlepší česká tenistka Lucie Šafářová, které patří v žebříčku WTA 41. příčka, nezvládla v duelu s o čtyři roky starší Španělkou Marií Jose Martinezovou-Sanchezovou koncovku první sady a při vlastním servisu darovala soupeřce vedení. V druhém setu Šafářová prohrávala již 2-5, ale nevzdala se a třemi vyhranými gamy stav srovnala.

Za stavu 5-5 duel přerušil zhruba na dvě hodiny déšť. To se zdálo jako výhoda pro Španělku, která po návratu na dvorec měla při podání Šafářové mečbol.

Ten ale Martinezová-Sanchezová nevyužila a nabídnutou šanci česká hráčka bezezbytku využila. Druhou sadu získala v tie-breaku a třetí sada pak byla již zcela v její režii. Šafářová ji vyhrála 6-2 a postoupila do třetího kola. Svou letošní bilanci si tak vylepšila na osm výher a sedm porážek. Zároveň ze tří vzájemných duelů vyhrála podruhé.

Šanci projít do třetího kola měla poté i Petra Kvitová, kterou ovšem čekala o poznání těžší soupeřka - bývalá světová jednička Kim Clijstersová. Utkání trvalo pouhých 52 minut, během kterých Belgičanka sebrala české soupeřce pětkrát podání, zatímco při svém nechala Kvitovou uhrát pouhých osm míčů, a zvítězila hladce 6-1 6-1.

Ve zřejmě nejsledovanějším pátečním utkání na sebe po dvou měsících znovu narazily bývalá světová jednička Justine Heninová a Jelena Dementěvová. Ruská tenistka měla už na Australian Open smůlu, když jí los poslal nenasazenou Heninovou do druhého kola a to samé ji potkalo i v Miami.

Souboj dvou z největších favoritek na titul dopadl znovu lépe pro Belgičanku. Heninová nemusela v úvodním setu ani jednou odvracet brejkbol, zatímco sama dva využila. Ve druhé sadě si Dementěvová, která za celý zápas zahrála 11 dvojchyb, nevedla o nic lépe a za necelou hodinu a půl prohrála 3-6 2-6.

Svou úspěšnou krajanku Anu Ivanovičovou, která včera vyhrála první zápas od Australian Open, dnes napodobila její krajanka Jelena Jankovičová. Ukrajince Koryttcevová ve druhém setu nadělila dokonce 'kanára', zvítězila 6-4 6-0.

Druhá nasazená Caroline Wozniacká měla cestu do třetího kola složitější. Bulharská kvalifikantka Cvetana Pironkovová vstoupila do zápasu lépe a díky jednomu proměněnému brejkbolu vyhrála první set. V dalším průběhu zápasu ji ale zradilo podání a když ve třetím setu využila jen dvě ze sedmi příležitostí k prolomení servisu Wozniacké, prohrála po necelých dvou a půl hodinách 6-3 3-6 4-6.

Výsledky - Miami - ženy (tvrdý povrch, dotace 4.500.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Martinezová-Sanchezová (29-Šp.) 4:6, 7:6 (7:3), 6:2, Clijstersová (14-Belg.) - Kvitová (ČR) 6:1, 6:1, Wozniacká (2-Dán.) - Pironkovová (Bul.) 3:6, 6:3, 6:4, Azarenková (4-Běl.) - Dulgheruová (Rum.) 6:3, 6:2, Heninová (Belg.) - Dementěvová (5-Rus.) 6:3, 6:2, Jankovičová (7-Srb.) - Koryttcevová (Ukr.) 6:4, 6:0, Stosurová (9-Austr.) - Suárezová-Navarrová (Šp.) 4:6, 7:5, 6:2, Zvonarevová (11-Rus.) - Oudinová (USA) 6:1, 6:2, Schiavoneová (15-It.) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:2, Peerová (17-Izr.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:0, Razzanová (Fr.) - Zheng (20-Čína) 6:4, 6:2, Pavljučenkovová (22-Rus.) - Paszeková (Rak.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:3, Erraniová (It.) - Klejbanovová (24-Rus.) 6:4, 7:5, Cibulková (26-SR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:0, 6:2, Vesninová (28-Rus.) - Görgesová (Něm.) 6:3, 6:4, Kirilenková (32-Rus.) - Czinková (Maď.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:4).
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak určitě je každý rád, že Lucka přešla přes druhé kolo a rovněž si myslím, že ona má navíc a přejít do 3. kola je povinnost... pokud by urvala osmifinále, tak bych i slavil, protože pak už to začíná být mnohem drsnější a dostává se fakt mezi nejlepší na turnaji... Dementěvová má smůlu na los, ale není jediná... Heninová prostě ukazuje, že i když dva roky nehrála, tak za chvíli bude v top 10 a možná i za chvíli světová jednička... Clijstersová smetla "nečekaně" Kvitovou, Jie Zheng je taky out, Klejbanovová také.... velký starosti hned ve druhým kole Stosur, Woznicki, Caro už měla probémy na Indian Wells a opět bude hrát s Marií Kirilenko, která prohrávala s Czink 2-5, odvrátila mečboly a nakonec to vyhrála, musela najít v sobě obrovskou vnitřní sílu, kéž by to proti Caro Maria zvládla...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsveta ale teď nehraje vůbec špatně,podívej se na její letošní výsledky:)...myslím že Caroline přes Marii přejde:)
Reagovat
smazaný uživatel
cos myslel tím "nehraje vůbec špatně"? já se tedy na ty výsledky podíval, kromě toho semifinále na ITF, tak to zas nebylo nic moc, ale je zas pravda, že je až v druhý stovce hráček... ale musím uznat, že v Indian Wells a ted v Miami došla do druhýho kola, kde je pravda, že Kleybanovovou a Wozniackou potrápila ve třech setech, to se musí nechat:-) uvidíme, jak se jí bude dařit nadále.... Maria asi tak na 80% prohraje s Caro, ale nechce se mi věřit, že s ní prohraje po páté v řadě, ale nejspíš to tak bude, holt jsou někdy soupeři, že proti nim nevyhrajete, ani kdybyste dřeli na 110%:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen ať ta ruská hekna prohraje, žádná škoda. Wozňáki tady potřebuje uhrát loňské body, kamooon!
Reagovat
smazaný uživatel
trocha respektu by neuškodila... a to tvoje psaní jmén taky stojí za to...
Reagovat
smazaný uživatel
S tím teda souhlasím...Maria si to určitě zaslouží tu trochu respektu...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Heká? Tak je hekna. Jiná Marija řve? Tak je uřvaná.

Wozňaki odpovídá skutečné výslovnosti (není to Polka, nejmenuje se Wozniacka). Určitě lepší než stupidní Wozniacká, co používají pisálkové čecháčkové. Koncovku -cká/-ská můžeš vyslovit u nějaké Polky, ale určitě ne u Wozniacki.

Jordy, ty se radši podívej na tu svou zprzněnou Tsvetu. Bulhaři mají písmeno C, ta tenistka se jmenuje Cvetana. Není snad nutné v českých větách používat ujetý anglický přepis!
Reagovat
smazaný uživatel
Hanba Dementová. Zase se nechá ostudně vyřadit na začátku turnaje. Chytnout opět Enánovou je sice hloupá smůla, ale neuhrát aspoň těsnou prohru je už moc. Fuj!
Reagovat
smazaný uživatel
kdybychom se tak mohli dobrat nějakého přímého přenosu, pak by se dalo lépe hodnotit... nevíte někdo o nějakém způsobu, jak shlédnout první kola těchto turnajů? Třeba i PLACENOU možnost... přece to musí někde být (nějaký tenischannel nebo co..?)
Reagovat
smazaný uživatel
zkus www.tennistv.com, určitě je to placený, ale myslím, že můžeš po celý rok sledovat turnaje od prvního kola... já to ještě nezkoušel, není to zrovna levná záležitost, to radši první kola obětuju...
Reagovat
smazaný uživatel
dík za info
Reagovat
smazaný uživatel
Dumče, času je tak málo, že mi klidně stačí občas kouknout na tenis co je v TV zadarmo. Wimbledon na BBC bude zase lahůdka, možnost vybrat si až z 6 kurtů nikomu nedá ani placená televize.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč je k tomuto článku jen jeden koment, proboha, už se probuďte, posraní Češi, vždyť to, co Lucka dokázala, je neuvěřitelné, tak na to nějak reagujte, ne????!!! Já k tomu říkám klobouk dolů, smekám, má silnou psychiku, je to bojovnice, konečně něco uhrála, po propadácích s Coinovou a Goergesovou...jen, ať jde dál, přeju jí to...
Reagovat
smazaný uživatel
Na tvůj dotaz, můžu mluvit jenom za sebe, ti po pravdě odpovím. Mě prostě hráčka pátý světový desítky, která se nikdy o moc výš nevyšplhala, prostě a jednosuše nezajímá. Pokud bude hrát za nás třeba Fed Cup, tak se možná kouknu, taky když chytne formu a dostane se daleko na turnaji a hraje s předníma hráčkama, tak juknu když mám čas, jinak jí moc přeu, aby se jí dařilo, ale opakuju, pokud se nebude pohybovat mezi předními hráčkami, tak mě nezajímá. ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastenče, já nechápu, proč si někdo musí neustále měnit nick. Nebo ti ho zase zablokovali? Co je na tom tak divného, že se komentují hlavně hráči Top 10? Spíš se ptej, proč na tuhle úroveň dnešní čecháčkové nemají nárok. A bude ještě hůř.
Blázínku, co je neuvěřitelného na postupu z 2. kola? Nezapomeň se ozvat po další výhře, která jistě přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
neuveritelne a klobouk dolu?:-D no projit 2. kolem neni zadny zazrak a je to taky vysledek, ktery by lucka mela povinne udelat na kazdem turnaji... to ze jednou za cas vyhrala 2 zapasy po sobe neni nic extra spis je to tragedie u takovehle hracky, ktera ma rozhodne na vic
Reagovat
smazaný uživatel
olfess, Broz, Miras: ano, ano, ano... 3 komenty a tři hlavní argumenty, pod něž se podepisuju... Dobrá práce Lucko, ale prostě pro více jak 5-6komentů je třeba něco poněkud grandióznějšího, než postup z 2.kola. A trvalý zájem by zase chtěl, aby se tento postup byť jen z druhého kola stal pravidlem.
Reagovat
smazaný uživatel
jj a o jeji psychice bych se radsi nezminoval podivej se kolik odehrala tesnych zapasu treba i s hrackama svetove desitky a kolik z nich vyhrala...skoro nic
Reagovat
Tenvi
tady souhlasím spíš s lobem, než s váma.. proč se bavit jenom o hráčích/hráčkách TOP 10?? Dovolujete si tady kritizovat, hodnotit a komentovat výsledky světové špičky tenistů a tenistek.. ale jak jste na tom vy? Jste snad ve svém zaměstnání nebo zálibách v nejlepší 100 světa? Nebo třeba jen 1000?? Říkáte o někom, že nic nedokázal, když je jen v první 50??? Jste jen pokrytci.. já Lucce blahopřeju a každý vyhraný zápas v TOP společnosti je super.. Někdy by bylo fakt lepší, kdybyste si zhodnotili sami sebe a pak něco říkali..
Reagovat
smazaný uživatel
Ženský tenis to je stále nahoru a dolů, a ted bohužel i ten mužský. Je to fajn, že to Lucka obrátila ve svůj prospěch. Často se jí to nestává. Uvidíme co Viktorka, která má také problémy se svou nervovou soustavou, která to zvládne lépe. Viki je pod tlakem, obhajuje loňské prvenství.Obávám se, že zase brzy skončí jako téměř vždy. Tak uvidíme.Byla jsem zvědavá, jak bude pokračovat Ivan?. A skončil hodně brzo, dobře rozehrané utkání. Asi postarší tělíčko opět nevydrželo to nasazení minulý turnaj.To je smůla. Nowak, to je bez komentáře. Co se s ním děje, to ví asi jen on a kdoví jestli?A paradoxně je druhý na světe. S takovou to dlouho nebude,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist