Šafářová opět porazila Stosurovou, Zakopalová prohrála popáté v řadě

29. 9. 2013, 09:34
Aktuality 216
Pouhé čtyři dny po vítězství nad Australankou Stosurovou v Tokiu porazila Lucie Šafářová světovou sedmnáctku znovu. V Pekingu zvítězila česká hráčka opět ve dvou setech, tentokrát 7-5 6-3, a po dlouhých čtyřech letech postoupila v čínské metropoli z úvodního kola. Přes něj naopak neprošla Klára Zakopalová, která si připsala pátou porážkou po sobě.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si sice v Pekingu v posledních třech sezonách pokaždé balila kufry už po prvním kole, aniž by uhrála jediný set, tentokrát ale převážila její dobrá podzimní forma. Tu předvedla už minulý týden v Tokiu, kde došla do čtvrtfinále, a potvrdila ji i na úvod pětimilionového turnaje.

V něm jí los poslal do cesty starou známou Samanthu Stosurovou. Šafářová narazila na Australanku během své kariéry devětkrát, jen v této sezoně s ní sehrála tři zápasy. Všechny letošní duely dopadly vítězně pro českou tenistku, která dnes svou bilanci se 17. hráčkou světa vylepšila na 8-2.

Zatímco v jejich čtyři dny starém utkání v Tokiu šla Šafářová rychle do vedení, tentokrát musela na úvod odvracet brejkbol a trpělivě čekat na příležitost při podání své soupeřky. V sedmé i deváté hře ještě brněnská rodačka své šance prováhala, za stavu 5-5 si ale připravila další tři brejkboly, poslední z nich proměnila a čistou hrou při svém podání následně set ukončila.

Ve druhé sadě Šafářová po dalším brejku poprvé v utkání ztratila vlastní servis, rychle ale znovu získala náskok, který už nepustila. Po hodině a půl se česká tenistka dostala k prvnímu mečbolu; ten a pak ještě další dva Stosurová při svém servisu odvrátila, čtvrtý už však 35. hráčka světa využila a zvítězila 7-5 6-3.

Šafářová, která v Pekingu nikdy nedošla dál než do druhého kola, se o své nové maximum utká s Kaiou Kanepiovou z Estonska. I s ní má Češka pozitivní bilanci: v sedmi zápasech ji zdolala pětkrát.

Počtvrté za sebou vypadla v prvním kole Klára Zakopalová, která se z výhry radovala naposledy před více než měsícem. Pátou porážkou v řadě jí připravila mladá Britka Laura Robsonová, která vyhrála třísetovou bitvu 7-6 4-6 a 6-1.

V celém úvodním setu dnešního utkání neviděli diváci v Pekingu jediné ztracené podání, přestože Zakopalová měla za stavu 5-5 tři brejkboly v řadě. Nevyužila žádný, za což ji soupeřka potrestala, když získala zkrácenou hru poměrem 7-3.

Ve druhé sadě se česká tenistka nadechla k obratu. Neudržela sice vedení a nechala Robsonovou snížit na 4-5, vzápětí však Britce znovu sebrala servis a poslala zápas do třetího setu. Ten už ale jasně ovládla Robsonová: od stavu 1-1 neuhrála Zakopalová ani game a s turnaje se rozloučila porážkou 6-7 6-4 a 1-6.

S velkými problémy postoupila v Pekingu z úvodního kola třetí nasazená Agnieszka Radwaňská. Zdejší vítězka z roku 2011 musela otáčet zápas se Švýcarkou Stephanií Vögeleovou, kterou po dvou a čtvrt hodinách udolala 4-6 6-4 a 6-4.

Výsledky - Peking - ženy (tvrdý povrch, dotace 5.185.625 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Stosurová (15-Austr.) 7:5, 6:3, Robsonová (Brit.) - Zakopalová (ČR) 7:6 (7:3), 4:6, 6:1, S. Williamsová (1-USA) - Vesninová (Rus.) 6:4, 6:2, A. Radwaňská (3-Pol.) - Vögeleová (Švýc.) 4:6, 6:4, 6:4, Na Li (4-Čína) - Hantuchová (SR) 6:0, 6:4, Keysová (USA) - Cibulková (SR) 6:4, 6:3, Kanepiová (Est.) - Görgesová (Něm.) 7:5, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Pavljučenkovová/Šafářová (Rus./ČR) - Lepchenková/Zheng (USA/Čína) 5:7, 6:0, 10:6.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

216
Přidat komentář
Sonja
Viko:-O:-(...Andrejce gratulace:-)
A vypadla i Monča...ani ona neměla zrovna příjemnou soupeřku:-(
Reagovat
dadaft
z těch pár zápasů, co jsem zatím z Pekingu viděl, byla většina dost povedených.
zdá se, že kombinace míče/povrch je obzvláště dobře vypečená...
Reagovat
tommr
a dobývá zpět ztracený pozice. Navíc stále živí naději na účast na letošním Turnaji šampiónek v Sofii ... :)
Dneska začala Kanepiová pěkně zostra a byla zpočátku o něco lepší hráčkou. Lucka ale dokázala postupně odvrátit 6 brejkbolů soupeřky a pak v závěru setu sama udeřila. Druhej set už byl jasně v režii Lucky a hrálo se prakticky jen při podání Kanepiový. První brejk ještě Lucka nedokázala potvrdit, ale když soupeřku brejkla podruhý bylo rozhodnuto. Kanepiová toho v závěru měla viditelně dost ... :)
Reagovat
slacker
Zebricek Race to Sofia by nebyl? :)) ne vazne by me zajimalo kolik Lucce jeste chybi bodu
Reagovat
VlS
tennis4wta.com
Reagovat
slacker
Tam ale ale zebrizek 'sampionek" neni.
Reagovat
PetaM
http://sofia-tennis.bg/en/wta-rankings. Není sice LIVE, ale snad to nevadí :D
Reagovat
tommr
jakmile se tady objeví novej článek o Lucce tak tam šoupnu aktuální stav kvalifikace pro Sofii ... :)
Reagovat
VlS
jo, šampionek - ten najdeš na webu Sofie, ale asi bez průběžné aktualizace.
Reagovat
slacker
Dekuji vsem za navedeni spravnym smerem :-)
Reagovat
VlS
výsledek super, ze hry jsem dneska trochu zklamanej. Agresivita typická pro tvou hru dneska zůstala v šatně, na druhou stranu to stačilo, takže takticky možná dobře.
Reagovat
tommr
opravdu? A viděli jsme stejnej zápas? Co má asi Lucka hrát proti takový vazbě jako je Kanepiová, která dokáže přestřílet každou hráčku včetně Petry? Mlátit se s ní hlava nehlava? Podle mě hrála dneska Lucka naopak perfektně, s rozmyslem a bez zbytečnýho rizika. Pár chybiček sice udělala, ale těm se nevyhne nikdo ...
Reagovat
VlS
rozhodně nejsem ten, kdo někomu vyčítá chyby. 1. set byl dobrej, ve druhým Kaie udělal pápá servis a začala hrát špatně a připadá mě, že Lucka taky hodně povolila. Asi tak.
Reagovat
misa
nového chlapa? :-) Její zářijový vzestup je úžasný. Za chvíli se opět přiblíží k top 20. Držím ji k tomu palce a přeju ještě hodně výher. V Pekingu má po vypadnutí Viky pěkný los, bylo by dobré toho využít.
Reagovat
smazaný uživatel
hey ma mňa

len ona o tom nevie :DDDDDDD
Reagovat
Fandina
V každém případě má nového trenéra a podle mě se spolupráce začíná projevovat. Lucka dřív hodně ranařila, ale třeba dneska hrála hodně s rozmyslem. Takže chlapa trenéra má, to určitě ... úsměv
Reagovat
tommr
no do první dvacítky to má ještě Lucka daleko, ale první třicítku už má skoro v kapse. Výrazně si taky polepšila v kvalifikaci na Turnaj šampiónek kde jí chybí na poslední postupující Cornetovou už jen 125 bodů ... :)
Reagovat
misa
Škoda jejích grandslamů, snad se příští rok podívá zase po dlouhé době do 2. týdne.
Reagovat
Fandina
výborně a gratulace. Hrála soustavně a soustředěně, bez zbytečného ranaření a výborně technicky. Spolupráce s novým trenérem je vidět. Gratulka k postupu a jen tak dál Lucko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon ona potešila ked už Vicka vybuchla zase:DDD
Reagovat
Fandina
Lucka měla stejně winerů jako Kaia, 21, ale nevynucených chyb 31, Kaia 44. První podání bylo také lepší u Lucie. Viz odkaz.
http://www.q3.cz/images/43cinaopen30092013safi.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Obe nase holky se probraly v pravy cas :-) Snad se jim bude darit i nadale a uvidime je hrat co nejdele :-) Gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Psala jsem si s Lunej. Mám vám všem, kteří ji pozdravovali, vyřídit že děkuje, že jí to opravdu potěšilo a nečekala to. Je ráda, že tu poznala spoustu fajn lidí. A my Kvitovci máme držet při sobě. Neví, kdy se staví...
Reagovat
smazaný uživatel
Margito, nechceš taky zmizet? Na můj vkus se tady Kvitofanatici už dost přemnožili!
Reagovat
Fandina
Tak to je hezká zpráva. Super. Ať se daří Lunej!
Reagovat
Fandina
To moje hezká zpráva se týkala Lunej. Ne Broze ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj se, ja nezmizim...
Reagovat
kada.tom
Lucko, super, ještě jeden set :-)
Reagovat
Fandina
Lucka má první set v kapse. Tak ještě jeden Lucko, hraješ dobře ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
OT ... Petra k možným pětisetovým zápasům na GS viz odkaz na článek:
http://www.tennis.com/pro-game/2013/09/venus-kerber-willing-play-best-five-not-kvitova/49311/#.Ukl8lIYvV-c
Reagovat
smazaný uživatel
Je o tom i článek na isportu..

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/181237/pet-setu-neni-problem-rika-venus-nejsem-pripravena-oponuje-kvitova.html
Reagovat
smazaný uživatel
Nechal bych to tak, jak to je. Na jednu stranu věřím, že spoustu holek je dobře fyzicky připravených. Zároveň to jsou ale přesně ty nekonečné pětisetové zápasy, co mě na mužském tenisu dost nebaví... Tenis mám rád, ale myslím si, že u něj trávím už tak dost času. Tím neříkám, že bych se na některé tenistky nevydržel dívat třeba 5 hodin. Což o to, klidně šest. :D Ale opravdu by mě nenapadlo, že se kvůli jednomu (podle mě hloupému) výroku Murrayho strhne takový humbuk...
Reagovat
smazaný uživatel
To by museli prodloužit GS, to by se nedalo stíhat... ale já bych to taky nechala tak, jak to je... :-)
Reagovat
Fandina
Já si myslím, že tyhle debaty nejsou ani kvůli Andymu, ale obecně. Muži tak hrají a berou stejné peníze na GS, tak třeba kvůli tomu. A jak se píše, v minulosti se také hrály zápasy na tři sety u holek na TM. Já jsem někde slyšela, že by to hraní holek na tři vítězné mohlo dělat problémy s organizací na turnajích, kdyby se prodloužily zápasy holek. Bylo by potřeba víc času, třeba i víc dní na GS.
Reagovat
Fandina
A co se týká toho odměňování, tak já pořád zastávám názor, že když se ti kdo peníze na GS dávají, že to bude stejně klukům, holkám, tak je to jejich věc.
Reagovat
Fandina
oprava ... když se ti kdo peníze na GS dohodli, že stejně klukům i holkám, je to jejich věc.
Reagovat
dadaft
můj názor je jednoznačný ----- zápasy na tři vítězné u žen = blbost a kravina.
Reagovat
VlS
Souhlasím, mě to připadá zbytečné i u chlapů.
Reagovat
smazaný uživatel
Petko po dvou letech vyhrála nad hráčkou z top 10! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Petko.. jsem si ráno říkala, že by mohla Viku porazit, ale ani mě nenapadlo myslet to vážně :) snad jí tahle výhra dodá sebevědomí a vrátí se konečně tam, kam patří.. teda když slíbí, že zase nezačne porážet Petru :)
Reagovat
George_Renel
mě potěší, že houkačka je venku. Navíc s hráčkou, která měla před tím nepředstavitelnou smůlu na těžká zranění. Snad jí to pomůže zpět. Přeju jí to (mimo zápasy s Češkami) :-).
Reagovat
tmora
Andrea Petkovic hrala dnes celkem slusne, jen tak dal..
Reagovat
tommr
vyřazení Azarenkový v prvním kole podruhý za sebou asi čekal málokdo. Jsem zvědavej na její vysvětlení ...
Jinak Petkovicová zahrála dneska opravdu skvěle. Jen si mohla odpustit tu komedii s MTO ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co by jako Vika měla vysvětlovat? Prohrála, protože udělala chyby a Petko byla lepší. To je prostě sport... Mimochodem, podezřívat Petko z nějakého simulování je pěkně hloupé. Jestli měla nějakou chvilkovou nevolnost, tak na tom není nic divného. Taky už se mi to párkrát stalo... Když byl někde špatný vzduch, tak se mi zatmělo před očima a musel jsem na čerstvý vzduch, aby se mi udělalo líp. Trvá to sice jenom chvíli a pak je člověk zase v pohodě, ale věř tomu, že je to dost nepříjemné. Podle reakce Petko bych tipoval, že se jí dneska stalo něco podobného...
Reagovat
Reti64
Komedie s MTO...To nemůžeš myslet vážně, bylo to na ní přece vidět, že jí není dobře, nevidím žádný důvod pro takové podezření. Vůbec nechápu, proč takhle někteří lidé uvažují, asi to posuzují podle sebe. Píší sem jiní experti, kteří nemají k podobným úvahám daleko, od tebe jsem to nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
tommr
no pokud světová dvojka dvakrát za sebou vypadne v prvním kole tak s ní asi není něco v pořádku a celkem logicky se po ní bude požadovat nějaký vysvětlení nebo zdůvodnění. Nechápu co se ti na tom nezdá ...
Reagovat
tommr
to chce klid pánové. Já už viděl tolik předstíranejch zranění z taktickejch důvodů, že už jen tak něčemu neuvěřím. Petkovicová si ten MTO vzala v době kdy se jí přestalo dařit aby pak zázračně ožila a zápas dovedla k vítěznýmu konci. To je prostě přinejmenším podezřelý ...
Reagovat
Fandina
Andrea si už předtím brala nějaké tabletky a zapíjela to vodou. A nemyslím si, že po MTO zázračně ožila. Hrála pořád přibližně stejně, jako před ním. Zápas byl vyrovnaný, také mohla vyhrát Vika. Andrejce vyšel závěr zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je pravda ze pritom MTO tam i brecela jak jste tu psali tak hodne pochybuju ze bylo takticke. Petko nepatri ktem, ktere hrajou divadylko.
Reagovat
Bob
Nechci rýpat, nebo vyvolat diskuzi, ale i Vika si občas bere MTO a všichni víme, že je to divadlo. Například letošní AO proti Sloane.
Reagovat
Fandina
Ono by se dalo zpochybnit každé MTO, které si kdo bere. Nikdo nikdy neví, jestli je potřebné nebo není, kromě té hráčky. A špatně se může udělat raz dva. Takže braní MTO nelze šmahem někomu vyčítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proti Venus to bylo z velké části kvůli zdravotní indispozici, takže na tom není co vysvětlovat. Dneska to bylo čistě ze sportovních důvodů, ale nemyslím si, že Vika hrála zas tak špatně. Jenom prostě udělala nějaké chyby, to se v tenise někdy stává. Taky bych nezapomínal zmínit, že Vika hrála v 1. kole Tokia i Pekingu proti soupeřkám, které rozhodně nejsou z kategorie "na rozehrání" a už mají za sebou velké úspěchy... No prostě to Vice dneska nevyšlo a nepodala ideální výkon, ale zároveň si nemyslím, že by byla nějak z formy.

Co se týče MTO: Myslím, že jsem se na tohle téma dostatečně vyjádřil v minulosti... Přijde mi docela zvláštní, když někdo od kompu vynáší takové soudy. Nikdo z vás nepodstupuje zátěž jako profesionální tenistky, nikdo z vás se nepotřebuje aklimatizovat na nových místech atd. Víc nevím, co bych k tomu napsal...
Reagovat
VlS
ty holt už asi jinej nebudeš, pořád si myslíš, že když se někomu nějakou dobu dařilo, tak se mu musí dařit pořád a když náhodou ne, tak by se měl kát, vysvětlovat, vyhodit trenéra ( má jí Sumyk ještě co dát?) a tak dál. Přitom těžko po někom chtít, aby si špičkovou formu udržel pořád. Prostě prohrála 2 zápasy v řadě a třeba zas udělá šňůru 20, nebo jich třeba ještě pár prohraje. No a co, tenis určitě hrát umí, jestli má nějakej problém, tak ho dřív nebo později vyřeší.
K MTO už jsem to tady psal víckrát - nikomu do těla a hlavy nevidíme - osobně bych MTO zrušil - jestli je někomu blbě, tak to má zabalit, jestli může hrát, má hrát. Puchejř si může každej zalepit sám.
Reagovat
Reti64
Jsem úplně v klidu, každého podezírat je prostě nejen hloupé a smutné, ale i dost trapné. Možná jsi vrcholový sportovec a máš to štěstí, že ti zatím nikdy nebylo špatně.
Reagovat
Fandina
VlS ... tak ono když si budeš zalepovat puchejř, tak k tomu budeš potřebovat nějaký čas a zase se najdou takcí, kteří řeknou, že ten puchejš tam třeba nebyl nebo byl dřív a teď se ho dotyčný rozhodl zalepit, protože se mu to hodilo do krámu atd. Stejně potřebuješ nějaký moment na zalepení, teď se to nazývá MTO.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych MTO nechal, ale kazdopadne bych ho povolil pouze pred svym podanim a ne pred souperovym. A uprostred gamu uz vubec ne
Reagovat
LukasH
Nestačím se divit. Tak prohrála dvakrát za sebou. A? Proč by to mělo bejt na pováženou, když se jí tak dlouho a skvěle dařilo? Je to taky jenom člověk.
Třeba je už na konci sezóny unavená a rozhodně má bejt z čeho. Roli tam může hrát i emoční vyčerpanost z USO (ono to věčný soupeření se Serenou asi nebude pro psychiku moc jednoduchý).
A třeba v tom hraje roli i podvědomá ztráta tak silný motivace, kterou ona obvykle má - TM je jistej, mezi ní a Serenou propast, za ní docela taky, když nehraje Máša plus ta únava a je to hned.
Reagovat
slacker
jen at si odpocine :-)) ... na rade je doufam soupereni Serene-Petra
Reagovat
dadaft
skvěle Polono, těším se na zápas proti Aně.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem poslední tři gemy... Ach jo, Monča taky končí. To je zase turnaj. :(

Tak aspoň, že Anička postoupila a Caro měla v 1. kole volný los...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra hraje zítra 3. zápas na kurtu číslo 3...
Reagovat
dadaft
nj.
a Sloane s Géňou zase šoupli na netelevizní kurt.
Reagovat
tommr
a jak si na to přišla?! Já vidím v rozpisu, že Petra hraje na měsíčním kurtu. Kdyby hrála na trojce tak by to byl průšvih, protože pokud se nepletu tak odtamtud nejsou ani streamy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
já to neberu podle názvů, ale pořadí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to každopádně neuvidím tak jako tak.. :-) Snad bude potom někde záznam..
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale Vika si to sama zbytečně zkomplikovala a Petko je natolik kvalitní hráčka (dříve Top 10), aby toho využila. Těch chyb od Viky bylo ve 3. setu setu opravdu hodně... Víc asi napíšu k příslušnému článku, ale dost mě to mrzí. :(
Reagovat
smazaný uživatel
a čo ta to ma čo mrzieť

hrala zle a zaslužila si prehrať
toľlo chýb a DF to je až smiešne
Reagovat
smazaný uživatel
Neber si to tak. Vika uz ma ucast na TM jistou a to je urcite pro ni tedkon priorita. Bohuzel zapasu s Petrou se zase nedockame ale uz ted je jasne ze z teto casti pavouka bude "prekvapiva" semifinalistka. Jinak bohuzel s 15 DF se bohuzel moc nevyhrava.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, ty už fakt nepiš, že jsi větši fanoušek Viky než já. To by pro mě byla urážka. :D

Co si Vika zasloužila a nezasloužila, na to se nehraje... Faktem je, že ve 3. setu měla výhodu brejku a takové zápasy Vika většinou dotahuje. Výkon sice nebyl ideální, ale podobných zápasů (kde hrála třeba hůř) už Vika vyhrála spoustu... Máš pravdu, že 15 dvojchyb je strašné číslo, ale to si Vika uvědomuje asi ještě líp, než my dva dohromady. Věřím, že na tom zapracuje.
Reagovat
smazaný uživatel
To taky doufám, že Vika si to na TM všechno vynahradí... :)
Reagovat
smazaný uživatel
hey a teraz sa podme hádať kto je je väčší fanúšik

hey
:DDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli tě nemrzí, že Vika dneska prohrála, tak se hádat opravdu nemusíme...
Reagovat
smazaný uživatel
mrzí ale sama si zato môže svojimi blbimi chybami
Reagovat
Titan
Andrea skvělé. Jsem rád, že jsem viděl celý zápas. Výsledek vynikající s příjemným efektem vyhozené sirény, která si odepíše 1000 bodů...
Reagovat
smazaný uživatel
No a? Vika už do konce roku stejně nemůže být první a horší než druhá asi taky ne... Tohle je asi to poslední, co Viku momentálně trápí.
Reagovat
Titan
V případě téhle hráčky - hráčky vysloveně nesportovně houkající - potěší jakákoli těžká ztráta na bodech i sebevědomí...
Reagovat
smazaný uživatel
V případě uživatele Titana potěší, když napíše co nejméně svých trapných komentářů...

Z těch hlasových projevů při hře se podle mě dělá mnohem větší problém, než to ve skutečnosti je... Mimochodem, Petko taky nehraje úplně potichu, ale to už nenapíšeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Viko :( Zápas s Petrou zase nebude... :( Ty dvě se snad budou muset utkat v prvním utkání ve skupině na TM jinak už fakt nevím..
Reagovat
smazaný uživatel
Už sa ani viac DF asi nedalo
Reagovat
Fandina
Petko výborně. Výborná soustavná hra bez chyb a výhra. Gratulka!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vicka chod vieš kde s takým tenisom
kľudne si to mohla vyhrať
Reagovat
Reti64
5:4!! A dopodávat!!! IDEMOOO!!!
Reagovat
Reti64
Je to tam! Petko je zpátky!! Obrovská gratulace:-))
Reagovat
dadaft
Andrea hrála v Pekingu před dvěma lety finále, není moc lepších. ))
ale je to teprve první zápas turnaje...
Reagovat
dadaft
myslím - není moc lepších míst na návrat. ))
Reagovat
smazaný uživatel
jasne Petko chyti prvy breakball a hned to daaa
Reagovat
smazaný uživatel
Ta kobylka ještě nenastoupila na kurt a už je v semifinále...bože,budu fandit Lapchenko..jako by to byla sestra...smích...kde je ta Fandina...vsázíš proti..jedna z nás vyhraje..?
Reagovat
Fandina
gabina ... tady jsem, záleží na výši sázky. Nabídni něco.
Reagovat
smazaný uživatel
já to řekl spíš z legrace, tenhle zápas tady už dlouho nebyl :-) Abych byl zcela upřímný, očekávám z téhle čtvrtinky v semifinále Na Li. Nicméně pokud nebude Petra blbnout, reálná šance tam je. Seš zase nepříjemná jak..
Reagovat
smazaný uživatel
Držím se při zdi...ale do maxíku Lapchenko šoupnu,tady nejde dívat se na vlajku..
Reagovat
Fandina
gabina ... tvoje věc, sázej si jak umíš. Přeji úspěch.
Reagovat
Fandina
Vika je ve třetím sice trochu lepší než Andrejka, ale ta hraje moc dobře, dobře podává a teď je to 3:3. První podává Vika a doufám, že to nebude to rozhodující pro vývoj třetího setu, protože ke konci může rozhodnout rychlý brejk. Zatím si holky své podání drží, Viky ale trochu přesvědčivěji. Andrejko ... go go go
Reagovat
Fandina
Tak nakonec od 3:3 brejkla dvakrát Andrejka, o jeden servis zase přišla, ale dopodávala to na 6:4. Výborně Andrejko. Gratulace k výhře. Pěkná hra.
Reagovat
smazaný uživatel
Potko plače?
čosa jej stalo?
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nějaká nevolnost, měří jí tlak...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale inak to kukam
dobry zapas len Aza dajak vela DF
Reagovat
dadaft
tak co, je Azarenka z formy a zase vyletí v 1K?
Reagovat
smazaný uživatel
já už nakupuju zásoby brambůrků, sušenek, oříšků, popkornu,.. na sobotní trhák s Petrou. Tak nestraš :DDDD
Reagovat
Fandina
Vika Petko už na Slovak Sportu. Jsem zvědavá jak budou hrát. Držím palce Andree ... go go go!
Reagovat
dadaft
Andrea má moc zajímavě udělaný účes.
Reagovat
Fandina
Poslední dobou se to s jinými účesy na kurtech jen hemží. Vloni nosila většina holek jeden cop a teď si to hodně různě uzlují a připevňují k hlavě. Předtím měla jiné účesy hlavně Lucka Šafářová ale teď je to dost rozšířené. Hlavně si hodně připevňují dlouhé vlasy přmo k hlavě. Hezké.
Reagovat
dadaft
jj, vypadá nádherně, kam se Vika hrabe.

a zatím špičkový tenis.
Reagovat
dadaft
paráda, paráda, paráda. ))
tohle vypadá na super zápas.
Reagovat
dadaft
Vika už má 3 esa a řeže to hustě.
mno, podruhé už brzy nevypadne.
Andrea zatím taky velice dobře.
Reagovat
dadaft
v sedmém gemu prvního setu se Vika naprosto rozsypala na servisu, tři dvojchyby v řadě a Andrea jde do brejku.
((( davaj )))
Reagovat
tommr
tři dvojchyby a jedno pokažený první podání znamená, že Azarenka zkazila 7 podání za sebou - to se na týhle úrovni vidí opravdu málokdy ... :)
Reagovat
dadaft
potvrzený brejk.
ale Vika je teď v útlumu, začala chybovat.
Reagovat
dadaft
tak Andy, máš to ve svých rukách, 5:4 servis.
Reagovat
dadaft
v prvních dvou výměnách desáté hry Azarenka dominantní, už od returnu držela Petkovičovou pod tlakem a nakonec si dokázala otevřít kurt a zakončit.
pak Andreu dvakrát podržel první servis, jednou to ubránila a setbol dostala Victoriinou chybou.
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vika určitě není z formy a věřím, že to ještě otočí. Jenom ten sedmý gem byl z říše hrůzy... Petko hraje zatím skvěle a celkově ten zápas má vysokou úroveň.
Reagovat
dadaft
jj, divné.
Azarenková zdá se trochu z formy.
no, uvidíme.
Reagovat
Fandina
jj ta poslední hra prvního setu byla ze strany Viky hodně tlačená, ale Andrejka hrála výborně a pěkně. Tak uvidíme, jestli Vika přitlačí ještě ve druhém setu, zatím hraje Andrejka v pohodě a bez chyb.
Reagovat
dadaft
na druhou stranu - Andrea hraje dobře, dlouhé míče, teď gem sebevědomě zavřela esem...
Reagovat
dadaft
třetí hra druhého setu a další Vichkino servisní ztroskotání...
Reagovat
smazaný uživatel
Zase tři dvojchyby v gemu, to snad není pravda... Ale není to jenom o tom. Vika hlavně musí získat nějakou hru na returnu, protože to bývá její hlavní doména. Dneska zatím nezískala ani jeden brejk...
Reagovat
smazaný uživatel
je fakt, že ač je myšlenka na semifinále Aza-Kvítí lákává, musím říct, že proti Petko se blbě fandí. Andrea je mi přeci jenom mnohem sysmpatičtější.
Reagovat
smazaný uživatel
Sotva jsem to dopsal a Vika získala rebrejk čistou hrou... :)
Reagovat
dadaft
začátek zápasu perfektní, ale pomalu, ve druhém setu už dost, sklouzáváme do průměru až podprůměru holky. ((
Reagovat
tommr
já teda o semifinále Petra-Azarenka vůbec nestojím. Ideální by bylo kdyby se mohlo uskutečnit semifinále Petra-Lucka a když by to Lucce nevyšlo tak Petra-Petkovic ... :)
Reagovat
dadaft
ježíši co je zase s Andreou???
Reagovat
smazaný uživatel
Co je s tebou, Petko? :( Doufám, že to neskončí skrečí jako loni ve Stuttgartu... Jinak Kiki Mladenovic fandí v hledišti Petko, což chápu, protože to jsou dobré kamarádky. A taky jsou kamarádi jejich trenéři. :)
Reagovat
dadaft
já zase včera zjistil, že Jamie Hampton je kamarádka Laury Robson.
Reagovat
smazaný uživatel
je zase potřeba říct, že Kvítko v Pekingu nikdy neprošla přes 3. kolo. Letos si myslím, že by to mohla dát. Ale očekávám velice těžké ČF s Nalinkou. Venus moc nevěřím, že dokáže uhrát 2 dobré výsledky za sebou a Sabine je celkem kopyto, pokud zrovna nehraje na trávě. V semi proti Victorii už by o nic nešlo, mohla by hrát zcela uvolněně a aji kdyby prohrála, tak co. Prohrát s Azou není žádná ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné. Co vím, tak velká kamarádka Laury je Genie Bouchard a taky třeba Caro. :) No a řekl bych, že Laura má dobrý vztah taky s Mashou, protože Masha vystupovala v jednom videu, kde Laura a Genie tancovaly "gangnam style". :D
Reagovat
tommr
mě ani tak nejde o to, že by Petra s Azarenkovou mohla prohrát - jak sám píšeš nebyla by to žádná ostuda. Já bych prostě jen rád viděl zápas Petry s Luckou nebo s Andreou ... :)
A samozřejmě, že máš pravdu v tom, že pro Petru bude velice obtížný dostat se do semifinále přes Li Na, která se zdá být ve velice dobrý formě a navíc hraje doma ... :)
Reagovat
dadaft
hohohóóó, rebreak, a emoce kypí jako z hrnečku vař. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Šetři brmbůrky..Kvitová -Lapchenko,čekáme dvojku za skoro kurz čtyři..nebo že by se ta selka opravdu začala obracet...?
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem to dal pod Berdu ale vetsina lidi (a hlavne Kvitovcu :-D)budou ve WTA tak:
Precetl jsem si ze spoustu lidi zde resilo Lunej...Kontakt na ni nemam ale ona ma muj email, takze az se mi ozve tak ji urcite od Vas budu pozdravovat :-)
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Já na ni mejl mám, jestli chceš...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne to je dobry diky...az bude chtit tak se ozve sama.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jí napsala mejl, snad odepíše..
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted jsem zjistil ze tu jeji emailovou adresu mam take :-D Jinak vim ze tento tyden nemohla byt u pocitace a sledovat tenis ani na cislickach ale kdy se vrati k pocitaci, tak to bohuzel nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák přišla o vítězství Petry.. snad se brzo objeví, fakt mi tu chybí...
Reagovat
smazaný uživatel
tak o vitezstvi Petry jsem bohuzel prisel i ja :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděla živě 3 zápasy - s Bencic, s Keys (byla jen čísla..) a finále s Kerber, aspoň něco.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lunej mi už odepsala, ale mám si to nechat pro sebe...
Reagovat
Sonja
Tak koukám, že Bojana opět Soranu jasně porazila...gratuluju! Dál už to ale půjde těžko- v 2.kole čeká Nalinka:-)
Ana taky pěkně ve dvou (i když ten 1.set byl evidentně pěkné drama):-)
A Jelena s Nasťou podle očekávání vyrovnaný zápas...tak zaber, Jeco:-)
Reagovat
Sonja
A Genie taky bez problémů postupuje, což znamená další zápas proti Sloane- tak doufám, Sloane, že jí tu prohru z Tokya vrátíš:-))
Reagovat
dadaft
po dvou vyrovnaných setech Nasťa odpadla.
Jelena vypadá vymakaně.
Reagovat
Sonja
Tak to jsem nečekala:-O
Gratulace:-)
Reagovat
dadaft
a Jelena proti Nastěnce uzavřela druhý set monstrózním bekhendem po čáře a jde se do rozhodujícího setu.
skvělý tenis, obě hráčky to mixují do různých směrů a úhlů, hodně se běhá...
Reagovat
dadaft
infarktový závěr prvního setu mezi Flavií a Anou.
šťastnější pro Anu, která je vyhecovaná jako včera Serena.

pořadatelé udělali nějaké změny, takže bude k vidění Polona Hercog s Mončou Puig. ))
Reagovat
smazaný uživatel
http://saw-tipy_zdarma.blog.cz/
Reagovat
Sonja
Tak zítra Viko, Jeco, Aničko, Bojano, Mončo...zvládněte to:-)))
Škoda, že zřejmě nic neuvidím:-(...a tolik zajímavejch zápasů.
Reagovat
dadaft
moc mně nedává smysl, proč do Asie vůbec nevyrazila Jamie Hampton - je na dobré vlně, vyhrává hodně zápasů, v žebříčku je hodně vysoko........
....... a teď se vyprdne na dobře bodované turnaje...
hlavně doufám, že není zraněná.
Reagovat
BooOoo
odhlásila se pro zranění levého hlezna
Reagovat
dadaft
dumám dumám co je levé hlezno. stehno?
ale to zranění neslyším rád. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem četl, že má něco s levou achilovkou..
Reagovat
dadaft
aha. dík.

článek o Jamie:
http://espn.go.com/espnw/news-commentary/article/9608250/2013-us-open-jamie-hampton-making-move
Reagovat
tommr
o něco níž v diskusi už dneska gigin psal, že Hamptonová má zranění levýho kotníku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je ale záhada co jí opravdu je.. Už třetí varianta(teda nevím co to je hlezno) :DDD
Reagovat
BooOoo
hlezno je kotník .. a zranění kotníku jsou vždy velmi nepříjemná, často na dlouhou dobu léčení
Reagovat
smazaný uživatel
přesněji řečeno kost v chodidle nebo spíš v patě.. slyšela jsem o někom, kdo si hlezenní kost zlomil, ale to je hodně něpříjemný a hojí se to dlouho, jinak nevím, co si s tím člověk může udělat, tak snad to není nic vážnýho..
Reagovat
smazaný uživatel
koukám, že tu machruju a vím kulový, sory.. za to mě naše učitelka na biologii bude po smrti strašit.. :) je to fakt ta kost hned pod kotníkem.. pár let po gymplu a už si nic nepamatuju :(
Reagovat
dadaft
hlezno - myslel jsem, že je to překlep. já už jsem z gymplu o dost dýl, úplně se mi to z hlavy vykouřilo.

"Hlezenní kloub (Articulatio talocruralis) je kloub složený z kosti lýtkové (fibula), kosti holenní (tibie) a kosti hlezenní (talus). Hlezenní kloub je charakterizován jako jednoosý kloub kladkový s jedním stupněm volnosti pohybu. Lze rozdělit na horní zánártní kloub a dolní zánártní kloub. Kloubní pouzdro je vpředu a vzadu slabé, zesílené kolaterálními vazy po stranách kloubu."

takže doufám doufám Jamie, že to nebude tak vážné jako zápěstí a záda...
Reagovat
Fandina
tak to je zase škoda, ona má často přestávky, kvůli zdraví, tak přeji ať to nic není.
https://www.google.cz/#q=hlezno
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už hraje Sabča...byla ted nemocná, tak jsem byla zvědavá, jestli se do toho dostane...zatím to není tak špatný, ted sice nepotvrdila brejk, ale to mě ani nepřekvapuje..doufám, že vyhraje, protože by ji pak ve druhým kole čekala Venus...a to by byla podívaná!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace..:)
Reagovat
Sonja
Přidávám se:-)))
Reagovat
VlS
Pro mě samozřejmě vrchol dne Lucka - Kaia - smůla letošního losu - Sam, Kaia, holky jejichž tenis mám rád. pokud Lucka podrží svou hru, měla by s Kaiou vyhrát.
Flavia - Ana, Petko-Vika, Bouchačka - Magda ( ne že. bych to Genie přál, ale jsem zvědavej, kdy ji dožene unava, už by toho měla mít plný kecky.
Reagovat
Frick
Päť babenek v prvej stovke. Fiha
Reagovat
Frick
Kurňa, ať si dá nějaký 50k - 100k ITF, tohle nemá cenu, furt vypadávat...
Reagovat
Frick
Nebo spíš - nesmrdí to i koncem kariéry?! Za chvíli 32 let, tělo už může mít stále víc dost, je vdaná, touha po rodině. A ukončila by kariéru na důstojnym (cca 40.) místě, žádný pohasínání někde v druhý stovce, vlastně naopak, skončila by v sezóně, kdy se dostala do TOP 20.

Ale samozřejmě si nepřeju, aby končila. Nakonec vypadá to, že časy začátku v 15 a konců v 25 jsou pryč. Třeba si vemte průměrný věky tenistek v TOP 10 dnes a před 15 lety.
Reagovat
tommr
snad je to jen nějakej přechodnej útlum. Fyzicky na to Klára podle mě ještě má - 2-3 roky na úrovni první stovky by ještě mohla vydržet ... :)
Reagovat
Fandina
Klárko škoda. Ve třetím jsem trochu zavětřila, ale Laura zvedla level. Máš trochu smůlu na los teď, ale příště to už vyjde. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
jaká smůla na los? V Tokiu vypadla s kvalifikantkou, ted s nicmoc hrající Robsonovou. Klára je prostě úplně z formy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Klara se trapi od prohry s Petrou..
Reagovat
Fandina
tommr ... Laura tady byla favoritkou, jak jsem uviděla její jméno, zalekla jsem se, že Klárka zase vyje. A stalo se. Laura hrála prostě líp. Klárka zase tak marná dneska nebyla.
Reagovat
EllNino
No v tom 1. setu zazdila ty tři BP na 6:5 chybama z bh do pulky sítě, ale je fakt, že do stavu 6:7 5:3 si neprohrála servis, pak už to šlo ovšem do kelu, žádný povzbuzování, pořád jen ten starej známej znechucenej výraz,nevím, co se jí děje, Laura nehrála nic extra, už by to chtělo výhru.
Reagovat
Fandina
Klárka už má šňůru pěti proher od Petry. Přitom předtím porazila dobře hrající Vesninu, Monicu Puig a Cibuli. Od té doby nic. Dneska ten TB v prvním setu mohl být i její. Druhý set udělala a třetí Laura přidala. To je těžké. Přeji, aby se už příště zadařilo. Klárko pojď!
Reagovat
dadaft
hm, tak zítra ty zápasy, na které bych se asi nejvíc těšil šoupli na kurt č.4. ((
Reagovat
MarcelPersch
uz je rozpis na zitrek? Posles link? Diky.
Reagovat
tommr
rozpis na zítra najdeš třeba tady:
http://www.protennislive.com/lshd/main.html?year=2013&wkno=40&eventid=M015&tour=2&ref=http://www.wtatennis.com
Reagovat
dadaft
já používám oficiální live-scoring ze stránek WTA.
Reagovat
tommr
já se zítra nejvíc těším na zápas Lucky s Kanepiovou a ten dávají naštěstí na centru a to ještě až jako poslední takže u nás bude k vidění po 15:00 což je pro mě optimální doba ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje zitra Petra a v kolik? Mne to nejde na mobilu nejak otevrit, nevim proc...
Reagovat
dadaft
určitě.
a asi se podívá na dvě šuhajky.
Reagovat
tommr
Petra má v Pekingu v prvním kole volnej los a do bojů tak zasáhne až v úterý nebo ve středu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim, ze ma volny los v prvnim kole..Lucka hraje zitra uz druhy kolo, nw?? :)
Reagovat
tommr
jj Lucka hraje zítra poslední zápas dne na centru a načíná už zápasy druhýho kola. U Petry se dá naopak čekat, že bude zápas druhýho kola hrát mezi posledníma, protože se v Tokiu zdržela spolu s Kerberovou nejdýl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj.. jen at sii Petra co nejvic odpocine..:)
Reagovat
Sonja
Gratulace Nalince a Lauře:-) Snad se k nim dnes přidá ještě Sába.
Reagovat
UnrealTom
Lucka na ní umí :)
Reagovat
dadaft
ajaj Klárko, dvě dvojchyby na dopodávání setu. ((
Reagovat
dadaft
á tak na returnu se zadařilo. ))
final set.
Reagovat
dadaft
hm, tak Serena přišla o brejk.
zajímavé.
Reagovat
dadaft
ntvl, první kolo pekingu s Vesninou a Serena vyšiluje jak ve finále grandslamu. ))
Reagovat
PetaM
To má z toho odpočinku ...
Reagovat
dadaft
Vesnina zatím se Serenou drží krok W/UE.
Reagovat
dadaft
TAK UŽ NE.

pETAm :-))
Reagovat
PetaM
Super. Jsem rád, že to Serena zvládla :D
Reagovat
MarcelPersch
Ja taky, ale na uvod po pauze pomerne tezka souperka.
Reagovat
gigin
Rychle, bez zkoumání mi řekni, kdo je na 10. obrázku... dííky..

http://q3.cz/images/94kol_.jpg
Reagovat
Sonja
A že bys zmínil, že to je MOJE koláž mojí dvanáctky NEJ?
Reagovat
smazaný uživatel
Na 10. obrázku je Petko.

Hezká koláž, Sonjo! :)
Reagovat
gigin
To je koláž top 12 hráček, kterou mi poslala Sonja. Neshodli jsme se na obrázku číslo 10, páč jsem tu dotyčnou hned nepoznal. Sonja se tomu divila. Tebe beru jako našeho soudce, kdo je v právu. Tak to nepokaž :))))))
Reagovat
gigin
hmmm... zase su lůzr, hergot :))))
Reagovat
Sonja
Díky, monty:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Poznal jsem to, ale taky máš trochu pravdu. Petko jsem nedávno viděl v těchto šatech, takže jsem ji poznal. Ale jinak jí není tak dobře vidět do obličeje... Ovšem stejně se mi ta koláž moc líbí. Sonja hezky vybrala fotky, jak se všechny holky radujou. :) Taky občas dělám koláže a zrovna tuhle jsem přemýšlel, že bych udělal svou Top 8. Jenom potřebuju sehnat nějaké aktuální a dobré fotky. :)
Reagovat
Sonja
Víte, jak bylo těžký, najít dobrou aktuální fotku Petko, kde se raduje?:-((:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To věřím. Taky sháním podobné fotky a občas mám problém sehnat kohokoliv... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je vlastně s Jamie Hampton? Jaktože nikde nehraje?
Reagovat
gigin
Left ankle injury.
Reagovat
smazaný uživatel
ach tak, dík za info :-)
Reagovat
Sonja
Tak jsem tam dala jinou fotku Andrejky:-D:-)
http://q3.cz/images/81kol_.jpg
Reagovat
gigin
No, tak teď je to snad jasný i mi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, teď už to každý pozná. :) Já se teď taky pokouším sehnat fotky na koláž, ale nějak nemůžu najít Katku Siniakovou, jak se raduje... :D
Reagovat
Sonja
https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1231511_639777262720545_764335774_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Díky! Tuhle fotku jsem taky našel a nakonec jsem ji zvolil. Sice se tam Katka spíš směje, než raduje, ale to je taky dobré. :D

Takže tady je výsledek... :)
http://imb.lide.cz/lide_photo_big/201309/2913/30/52482bed30c3be203d140500.jpg
Reagovat
Sonja
:-))) Pěkný.
Reagovat
dadaft
škoda, že se Danka rozjela pozdě (i když - v úvodu zápasu byla Li Na hodně přesvědčivá), druhý set byl perfect. ))
Reagovat
Fandina
Klárka Laura na kurtu. Klárko držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Gratulka. Když jsem viděla pavouka, tak jsem si řekla, že je to pech, takhle pořád hrát se Sam. Jednak proto, že každá šňůra jednou končí a nepřála bych Lucce, aby skončila hned v prvním kole, ale to samé i Sam. Kdyby Lucka prodloužila vítěznou šňůru. Tak už spolu holky nenarážejte, je tolik jiných k losování. Lucce velká gratulka, že vyhrála a dál je Kaia. Ne to nebude lehký zápas, i když na vzájemné zápasy je to ve prospěch Lucky 5:1 od roku 2009 do 2012, letos hraje Kaia moc dobře. Lucko, držím palce, pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
A celkem bilance Lucka Kaia je 5:2 viz odkaz
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1127814
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist