Šafářová porazila Radwaňskou a sebrala jí jistotu Turnaje mistryň

19. 10. 2011, 21:15
Aktuality 23
WTA MOSKVA - Lucie Šafářová se v Moskvě postarala o vyřazení turnajové dvojky Agnieszky Radwaňská. Česká tenistka zvítězila ve třech setech a Polka se nyní bude strachovat, jestli se kvalifikuje na Turnaj mistryň.
Lucie Šafářová

Minulý týden si Lucie Šafářová zahrála semifinále v Linci a dva týdny před finále Fed Cupu potvrzuje vzrůstající formu i nyní na Kremlin Cupu v moskevské hale, kde se shodou okolností bude právě vrchol týmové soutěže konat. 

Česká tenistka se po obratu proti Španělce Parraové postarala o překvapení. Vyřadila totiž nasazenou dvojku Agnieszku Radwaňskou, nicméně s Polkou si připsala už čtvrtou výhru v pátém vzájemném souboji. Dnes zvítězila za necelé dvě hodiny 6-4 4-6 6-4.

V prvním setu sice Šafářová prohrávala už 0-3, nepříznivý vývoj ale otočila a za 38 minut nakonec úvodní sadu získala. Druhá sada ale vyšla lépe Radwaňské a musel rozhodnout třetí set. V něm si obě tenistky držely vlastní servis až do sedmého gamu, v němž se česká hráčka i díky "prasátku" dostala k brejkbolu, který proměnila. Další dotek pásky přihrál Šafářové první mečbol, který ještě nevyužila, ale druhý už ano. 

"Byl to velice těžký zápas. Do poslední chvíle jsme se tahaly o každý míč a jsem ráda, že jsem to dokončila vítězně," řekla ČTK Šafářová. "Asi rozhodlo, že jsem dobře podávala a hrála agresivněji," usoudila. 

Ve čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna utká s domácí tenistkou Věrou Duševinovou, která si ve dvou setech poradila s krajankou Naďou Petrovovou. S Duševinovou má bilanci 1-1, nicméně v utkání bude papírovou favoritkou, neboť o půl roku starší Ruska je nyní v žebříčku na 78. místě, o 51 příček za Češkou.  

Šafářová se dnešním vítězstvím postarala o zdramatizování boje o poslední volné místo na Turnaji mistryň.   "Je to naše práce a každý chceme vyhrát, a tak jsem musela bojovat za sebe," pronesla česká tenistka.  Radwaňská, jež prohrála poprvé po 11 vítězných zápasech, si mohla případným postupem do semifinále zajistit osmou postupovou příčku, nyní se však před ni může dostat ještě Marion Bartoliová. Francouzka, jež v neděli triumfovala v Ósace, by však musela vyhrát i turnaj v Moskvě. Na úvod ji čeká domácí Pěrvaková.

Až zítra čeká zápas 2. kola také Kláru Zakopalovou. Dnes se dozvěděla jméno soupeřky, kterou bude Dominika Cibulková. Ta má v posledních dnech na české hráčky štěstí - o víkendu v Linci porazila Šafářovou, v boji o premiérový titul z okruhu WTA ale nestačila na Kvitovou.

- WTA PREMIER MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch, 721.000 dolarů)
středeční výsledky (19. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Cibulková (8-SR) - Hercogová (Slovin.) 6-3 7-6(3)
Vesninová - Kudrjavcevová (obě Rus.) 6-0 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - A. Radwaňská (2-Pol.) 6-4 4-6 6-4
Zvonarevová (1-Rus.) - Jovanovská (Srb.) 6-1 6-1
Kanepiová (Est.) - Schiavoneová (4-It.) 6-4 5-7 7-6(7)
Duševinová - Petrovová (obě Rus.) 6-2 7-6(3)

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Llagosteraová/Parraová (Šp.) 4-6 6-0 10-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grandinová/Uhlířová (3-JAR/ČR) - Hercogová/Pěrvaková (Slovin./Rus.) 4-6 6-3 13-11

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
excelentní, ta změna trenéra se už projevuje, gratulujeme Lucko
Reagovat
smazaný uživatel
Z Moskvy jsem dneska viděl jenom část zápasu mezi Kaiou a Francescou (konec druhého a celý třetí set). Bylo tam velké množství chyb z obou stran, ale našly se i pěkné výměny. Každopádně to bylo obrovské drama. Víc jsem to přál Kaie, ale tipoval jsem spíš výhru Francescy. Nakonec mi tip nevyšel. :) Co se týče vítězství Lucky nad Agou, tak je to aspoň pro mě velké překvapení. Viděl jsem hrát v poslední době Agu (Tokio, Peking) i Lucku (Linec) a určitě bych před zápasem na Lucku nevsadil... Holt nejsem dobrý tipér. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně se našel někdo, kdo ukázal té pinkálistce jak se hraje tenis v 21.století. :)
Bravo Lucie, obrovská gratulace.
Reagovat
VlS
Jsem taky rád, že Lucka vyhrála, ale Aga z poslední doby není pinkálistka a obvykle hraje opravdu dobře. Ze zápasu jsem viděl posledních 5 her, takže nemůžu hodnotit zápas jako celek, koncovka byla herně hodně vyrovnaná a Lucka měla i kousek štěstí (přeji jí ho, většinou si vyžírá spíš smůlu), ale to k tenisu patří.
Reagovat
rib
Moc Lucii fandím a přeju jí to! Hrála bojovně, nebála se riskovat, chybovala sice někdy moc, ale přidávala taky winnery. K Lajnovi - ta Aga, která nastoupila včera, byla jako obvykle běhavá a houževnatá, ale jinak opravdu pinkálistka s žádným nápadem ve hře. Posledních pár gemů se sice snažila více, ale Lucie to ustála a zasloužila si vítězství podle mě za celkový včerejší výkon.
Reagovat
rib
vypadlo mi slovo :-) - PŘIDÁVÁM se k Lajnovi (nebo Lajně :-))
Reagovat
VlS
Viděl jsem v noci záznam a máte pravdu, Aga to zkoušela odpinkat, formu nechala v Asii.
Reagovat
smazaný uživatel
Rib : správně je k Lajnovi :)
VIS : vždycky to byla a vždycky bude pinkálistka, ano hraje chytře, ale co jí taky zbývá, když ty údery má takové jaké má.
Já prostě nemám rád hráče, kteří nejsou ochotni na kurtu podstoupit patřičné riziko. Proto (ale nejen proto) tak bezmezně fandím Kvítku.
Reagovat
VlS
Aga má některý udery hodně dobrý (třeba voleje, kraťasy), ale máš pravdu, že je spíš opatrná a hraje hlavou a ne srdcem, na rozdíl od Petry a Lucky, těm někdy kousek ty hlavy chybí a toho srdíčka je tam až moc, ale taky to mám radši tak, než opačně.
Lucka je vůbec moje nejoblíbenější hráčka a pokud by se někde utkala s Petrou, tak budu fandit Lucce, ale to je moje osobní preference a nechci po nikom, aby ji sdílel. To neznamená, že neřeknu, že je zmatkař když zmatkuje, nebo že hrála blbě, když hrála blbě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ok, stejně máme ty preference podobné. Já mám zase nejoblíbenější Péťu, pak je taková větší mezera a pak ze zbytku světa je tam hned na 1.místě Lucka.
Reagovat
skott
Tak to by bylo hodne tragikomicky, kdyby se Aga dostala na 8.pricku z beznadejnne pozice vyhrou v Tokiu i Pekingu a prisla o ni v poslednich dvou tydnech, kvuli Bartoli z Osaky a Moskvy...neni to stale moc pravdepodobny, ale kdyz Vera bude spechat do Istanbulu, muze se stat leccos.
Od Verky dneska krasne cisty zapas, ikdyz skore by spis sluselo neco jako 6-2 6-3, protoze Jovanovski nebyla tak marna, jak napovidaji jeji posledni vysledky a ten dnesni.Rozdil byl v returnu, kde Vera pustila Jovanovski za cele utkani jen jednou ke shode a sama jeji servis atakovala v kazde hre.Boajanu zlomil predevsim brejk v 1.setu na 4-1.Cely zapas pak shrnula jedna vymena tesne pred koncem, kdy Jovanovski nezakoncila proti skvele obrane Very ani na trikrat ¨vyhranou¨ vymenu a posledni Very lob z rohu vybehu poslala bezradne kratasem do site.
Reagovat
freeteepek
Nechci se vytahovat, ale v tomhle zápase jsem si na Lucku vsadil. Tipoval jsem, že Radwaňská nemůže vyhrávat pořád (není Djokovič) a tohle byl její první zápas v hale, zatímco Lucka už v hale pár zápasů odehrála. To podle mě taky hrálo svou roli. Nehledě na to, že má (a měla) s Radwaňskou + bilanci...
Reagovat
VlS
Tímto výsledkem se dostala na 23 - 24 místo a mohla by tak vyrovnat své nejlepší přezimovací místo z roku tuším 2007. Tak Luci dej ještě aspoň dvě kola, ať si to pojistíš!
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět "prostějovská škola", velká agresivita, skoro jako u Petry...škoda chvilkové netrpělivosti, až zbrklosti...ale jinak super, změna trenéra je znát
Reagovat
Fandina
Lucii moc fandím, je to velmi milá holka a přeji úspěch .......
Reagovat
kohlik
Byl to fakt parádní tenis, hlavně ten první set. Takhle hrát pořád a byla by v desítce. Občas fakt neskutečný míče. Držím palce a může to být fakt dobrý turnaj cesta do finále je reálná nejsou tam zas takový top hráčky i když Kuzněcová ale ta se dá. Finále by mohlo být. držím palce asi nejsimpatičtější češce.
Reagovat
skott
jasne Kuznecova jenom dvojnasobna grandslamova vitezka, ale co to je proti nasi Lucince alias milionkrat imaginarni hracce prvni desitky...miluju tyhle plky po kazdej jeji haluzy:-))))
Reagovat
VlS
Světlana vede H:H 2:1, poslední zápas hrály v 2009 a vyhrála Světlana 2:1 a v zápasu byly 2 tie breaky, takže žádné smáznutí jen tak. Letošní Světlana není Světlana z roku 2009, ani z roku 2004, takže bych to neviděl tak jasně, i když favoritkou, pokud se obě dostanou náhodou do SF, což není jisté, by byla Světlana. Haluze se skloňuje podle vzoru nůše Skotty, takže po haluzi a ne po haluzy.
Reagovat
Teo
Podle vzoru nůše? Nás vždycky učili růže, ale proti gustu... :o) Jinak před slovem v pátém pádě, kdy oslovujeme či voláme, se vždy píše čárka, VISe, Skotty, Viléme, Hynku, Jarmilo... :o) Když už se tu tedy dávají lekce z gramatiky...
Reagovat
skott
To je super, dekuji pane uciteli Visi.Skoda, ze take neopravis kohlika v ramci sve oblibene objektivity.Ale on macka palce Lucince vlastne, aha..:-)
Reagovat
VlS
Někde jsem slyšel, že se vzory přizpůsobily znalostem dnešních dětí, které asi už nevědí co to ta nůše je. Jsem z generace, která se učila nůši a pravidla pro čárky už neumím, ale hrubka typu i/y mě za oko chytí :-).
Reagovat
SubOptikT
... není to ta haluze, ale ta haluz. Tudíž se skloňuje podle vzoru píseň, podle mě, a ne růže, vy jazykozpytci ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jojo.pisen jak vysita!!haluz bez koho ceho-bez haluze.pisen bez pisne..jak jednoduche..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist