Šafářová postoupila bez ztráty setu do finále

20. 9. 2009, 10:28
Aktuality 3
WTA QUEBEC - Česká tenistka Lucie Šafářová potvrdila vzrůstající formu a na turnaji v kanadském Quebeku postoupila již do finále, když porazila Němku Görgesovou 6-3 6-2. O titul bude hrát s Maďarkou Czinkovou, jež zastavila domácí nasazenou trojku Wozniakovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová porazila 6-3 6-2 Němku Julii Görgesovou. Dvaadvacetiletá Češka měla v letošním prvním semifinále na okruhu WTA jasně navrch a své o dva roky mladší soupeřce povolila pouze pět gamů. Třikrát Němce vzala servis a naopak všech osm brejkbolů při vlastním podání odvrátila.

Nasazená čtyřka Šafářová bude bojovat o svůj pátý turnajový titul. Naposledy zvítězila loni ve Forest Hills. V Kanadě ještě neztratila ani set.

Soupeřkou české tenistky na halovém klání bude rovněž tenistka hrající levou rukouMaďarka Melinda Czinková, na kterou narazí vůbec poprvé. "Jsem hodně nadšená, protože jsem letos ve svém prvním finále. Cítím, že hraji opravdu dobře, ale takový dojem má člověk vždy, když vyhrává," citoval Šafářovou server WTA Tour. "Po semifinále jsem byla trochu unavená, ale věřím, že na finále budu v pohodě, abych mohla odvést co nejlepší výkon."

Pátá nasazená Czinková zdolala v semifinále domácí naději Aleksandru Wozniakovou 6-3 6-3. Dvaadvacetiletá Kanaďanka tak vypadla stejně jako před rokem před finálovými branami.

Šestadvacetiletá Czinková je na žebříčku jen o dvě místa za českou hráčkou. Na svůj premiérový titul z okruhu WTA stále čeká.

O titul si zahraje ve čtyřhře i Barbora Záhlavová-Strýcová, která nastupuje v Québeku po boku Američanky Vanii Kingové. Spolu vytvořily nejvýše nasazenou dvojici.

- WTA QUEBEC (Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (19. 09 2009)

Dvouhra - semifinále:
Šafářová (4-ČR) - Görgesová (8-Něm.) 6-3 6-2
Czinková (5-Maď.) - Wozniaková (3-Kan.) 6-3 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Kingová/Záhlavová-Strýcová (1-USA/ČR) - Matteková-Sandsová/Wozniaková (USA/Kan.) 6-4 4-6 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
zde73
lucie do toho!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce moc přeju titul, snad by jí to pomohlo psychicky ( né, že by na tom byla Lucka psychicky špatně, to vůbec ne, ale člověkovi zkrátka pomůže nakopnout - zisk titulu). Lucka patří podle mého do širší světové špičky, tak okolo 20 na světě, má na to dostat se i výš, s těma nejlepšíma hraje vyrovnané bitvy, tak snad už se štěstíčko přikloní k tobě Lucko, moc ti fandím a DRŽÍM PALCE, HLAVNĚ ZDRAVÍ!!
Reagovat
smazaný uživatel
Držím Lucce palce, myslím, že by to mohla vyhrát. Snad to budou dávat někde na netu, rád bych to viděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist