Šafářová postoupila v Paříži do finále, utká se s Dementěvovou

13. 2. 2010, 15:49
Aktuality 20
Tenistka Lucie Šafářová si na turnaji v Paříži zahraje o titul. V dnešním semifinále porazila druhou nasazenou Flavii Pennettaovou z Itálie 4:6, 6:3 a 6:4. Její soupeřkou bude v neděli turnajová jednička Jelena Dementěvová z Ruska, která rovněž ve třech setech zdolala Američanku Melanii Oudinovou.
Lucie Šafářová

Třiadvacetiletá česká fedcupová reprezentantka hraje v pařížské hale Pierra de Coubertina ve skvělé formě a vyřadila již třetí nasazenou soupeřku. Na tomto turnaji se jí dařilo podobně už před třemi lety, kdy přešla přes tři hráčky elitní světové desítky včetně Justine Heninové až do finále. Tento úspěch může v neděli ještě vylepšit a připsat si pátý turnajový titul v kariéře.

Vyrovnaný úvodní set pro sebe rozhodla lépe servírující Pennettaová díky brejku v deváté hře. Šafářová však přesnými údery od základní čáry donutila soupeřku k chybám a stav vyrovnala. V rozhodujícím setu za stavu 4:4 si brněnská rodačka vypracovala první brejkbol a také jej využila. Suverénní výkon potvrdila při vlastním servisu a o čtyři roky starší Italku zdolala i ve druhém vzájemném měření sil.

Šafářová má za sebou během několika dnů dvě zdařilé generálky na dubnové semifinále Fed Cupu, kde by právě Pennettaová a soupeřka Šafářové z druhého kola Francesca Schiavoneová měly nastoupit do dvouher.

"Dnes jsem cítila velkou jistotu při forhendu, to mi pomohlo získat dost bodů. Musela jsem riskovat, vybírala si ty pravé chvíle a vyplatilo se," radovala se Šafářová z výhry nad 12. hráčkou světového žebříčku. Do utkání nastoupila s ovázaným stehnem, to její hru ale příliš neomezovalo. "Je to jen prevence. Trochu mě v něm tahalo při tréninku, tak jsem nechtěla, aby se to zhoršilo. Zraněná už jsem byla až dost," dodala.

"Ten týden tady si opravdu užívám. V hledišti mě podporuje sestra, která je i tenisovou trenérkou. Na kurt ji ale kvůli radě nevolám, už takhle je z mého výkonu vystresovaná. Je dobré, že si můžeme popovídat i o jiných věcech," popsala situaci ve francouzské metropoli, kde tentokrát chybí její trenér Patrik Navara.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):
Dvouhra - Semifinále:
Šafářová (ČR) - Pennettaová (2-It.) 4:6, 6:3, 6:4
Dementěvová (1-Rus.) - Oudinová (USA) 4:6, 6:3, 6:3

 

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
jo no taky se toho obavam že to bude veder ze zaznmu a jesttli to vubec protoze nejpíš tam budou davat OH a jestli to tam nedají tak nechapu proc ten turnaj vubec vysílali kdyz to nejlepsí neodvysílají
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha! Další neschopný pubertál si neumí text před odesláním (navíc je to jen ubohý žvást) nejdřív přečíst.
Reagovat
smazaný uživatel
jj díky za informaci doufam že lcuka vyhraje a posune se do první 20 protože na to ma
Reagovat
smazaný uživatel
newíte na jakem kanale dneska budou davat lucku davali to na eurosportu ale dneska to nemají v programu pls poradte
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že na stanovený program Eurosportu 2 nemusíš brát ohled, protože francouzská režie, co naši verzi Eurosportu řídí, finále do svého programu zařadí, takže by měl podle mě začínat živý přenos na Eurosportu 2 se začátkem zápasu.
Reagovat
steve79
No doufám, že budou dávat když vysílali celý turnaj. Divil bych se kdyby finále nevysílali, ale v programu to napsaný není. Bohužel si myslím, že to budou vysílat večer ze záznamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělej zápas, ke konci to zaujalo i mého 9-ti letého syna a to je co říci, viděla jsem teď všechny její zápasy a hraje teď fakt skvěle. Je na to se radost dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní hra, Flavia byla chvílema dosti nešťastná, ale proti takovému tenisu, který Lucie předvádí se nedá nic moc vymyslet. Tak snad po letech 2008,2009 , kdy Lucka byla často nemocná a nemohla se dostat do nejlepší formy se snad vrací k úspěchům z roku 2007, a myslím, že by mohla být ještě lepší! Držím moc palce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší na tom je, že už bude na dostřel elitní 32 pro nasazování do grandslamů. Což by bylo fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
+ dokázala porazit tenisky ze elity Peerová(22 - ale už byla v desítce) Schianovová (18 - ale také už byla v desítce) a Penettaová (12) prostě cenné skalpy tak snad si lucie začne konečně věřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Peerová a ta tvoje "Schianovová" nikdy v Top 10 nebyly.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas nikdy tam nebyly,ale SCHIAVONE MOMENTALNE VE VYNIKAJICI FORME,A NEVIM,CO BY TADY CHTEL KDO BAGATELIZOVAT,PROTOZE LUCKA HRAJE CELY TURNAJ FANTASTICKY,ALE,JESTLI NA TYTO VYKONY NEDOKAZE DAL NAVAZAT,TAK AT JDE RADSI HRAT KUZELKY.MA OBROVSKOU VYHODU LEVE RUKY PRI AGRESI,SE KTEROU MA DOSAHOVAT TAKOVYCH USPECHU PRAVIDELNE
Reagovat
smazaný uživatel
Je to krásné, ale jak už tu padlo: Lucka musí předvést dobrý výkon na jednom z grandslamů, aby se dalo mluvit o skutečně se navracející dobré formě.. Na druhou stranu, i body z menších turnajů jsou právě pro majory důležité: pokud je člověk nasazený, pak se dobrý výsledek uhrává o poznání snadněji. Takže úplné bagatelizování Lucčina výsledku z Paříže mi nepřijde správné.
Reagovat
EllNino
Tak to si v zebricku o dost polepsi
Reagovat
steve79
Bravo! Dneska to byl výbornej výkon.Až jsem byl překvapenej. HOdně štestí ve finále. Docela by mě zajímalo kolik bodů by je za vítězství v tomto turnaji?
Reagovat
smazaný uživatel
Kedze minuly rok tu nehrala a neobhajuje body tak plnych 470 bodov co je za vitazstvo na turnajoch Premier. Premier 5 mas potom 900 a premier mandatory 1000bodov a GS 2000
Reagovat
kohlik
finále:470, prohra ve finále:320
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl. Šafářová má za už nepočítaný 17. turnaj 60 bodů. V případě finálové výhry jí tedy rozhodně k současným 1325 bodům nemůžou přičíst celých 470.
Reagovat
petrulinka
Zcela určitě dostane Lucka 470 bodů, jelikož to říkal komentátor
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátora si dej někam. Ve finále prohrála, za turnaj dostane 320 bodů, ale její aktuální součet 1325 se samozřejmě zvětší o méně než 320 bodů. Do rankingu se u ženských počítá vždy jen 16 výsledků, ty ostatní jsou mimo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist