Šafářová překonala Zakopalovou, v Cincinnati vyhrála i Cetkovská

15. 8. 2011, 20:25
Aktuality 12
WTA CINCINNATI - Lucie Šafářová a Petra Cetkovská postoupily na dvoumilionovém turnaji v Cincinnati do druhého kola. Brněnská rodačka porazila krajanku Zakopalovou, Cetkovská se oklepala ze ztraceného prvního setu proti Medinaové.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová nemá ze soubojů s Klárou Zakopalovou příjemné vzpomínky. Poprvé s ní prohrála před šesti lety ve finále turnaje v Hertogenboschi, o rok později i v hale v Antverpách. Pak na sebe čtyři sezony nenarazily, letos si to však plně vynahrazují a během sedmi měsíců se utkaly už čtyřikrát; na Australian Open po boji zvítězila Šafářová, po Dubaji a Wimbledonu už ale Zakopalová vedla ve vzájemné bilanci 4-1.

V celkově šestém souboji jasně dominovala Šafářová. Ani jednou neztratila podání, proměnila každý ze čtyř brejkbolů a po 59 minutách zvítězila dvakrát 6-2.

Ve druhém kole čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna nastoupí proti páté hráčce světového žebříčku a vítězce letošního Roland Garros Číňance Na Li. S tou se Šafářová utká poprvé po dvou letech, po výhře v roce 2005 další dvě utkání prohrála. V minulém týdnu v Torontu se však představila ve výborné formě a její pouť zastavila až ve čtvrtfinále pozdější šampionka Serena Williamsová.

Na další zápas se může těšit i Petra Cetkovská, jež po úspěšné kvalifikaci vyřadila Španělku Anabel Medinaovou Garriguesovou.

Cetkovská porazila Medinaovou poprvé v kariéře a na třetí pokus, i když proti 34. hráčce žebříčku prohrála první set 2-6. Pak se ale česká tenistka (45. v pořadí WTA) rozjela a dvakrát 6-2 vyhrála. Šestadvacetiletá Češka tak v Ohiu otočila i svůj třetí zápas.

Ve druhém kole na Cetkovskou čeká 14. nasazená Světlana Kuzněcovová, která si poradila s domácí veteránkou Jill Craybasovou.

Ve hře budou další tři Češky
V Cincinnati se v rámci přípravy na grandslamové US Open představí i wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která se na úvod utká s Chanelle Scheepersovou. Jihoafričanka se prokousala kvalifikací a v 1. kole porazila 7-5 6-2 Kanaďanku Rebeccu Marinovou. Ve třetím kole se Kvitová může dočkat odvety za vyřazení z Toronta, neboť by mohla znovu narazit na Petkovicovou. 

Wimbledonská vítězka se Scheepersovou vyhrála oba vzájemné duely.

Iveta Benešová měla hrát s Agnieszkou Radwaňskou, Polka se ale kvůli zranění pravého ramena odhlásila a českou tenistku tak v úterý čeká souboj se Srbkou Jankovičovou. Lucie Hradecká vyzve rozjetou se Serenou Williamsovou.

Lisická obrat nedokonala, debakl Hercogové
Na sérii úspěšných turnajů, které ji vynesly na 21. místo světového žebříčku, v Cincinnati nenaváže Sabine Lisická. Německá tenistka se sice ve druhém setu proti Shahar Peerové z Izraele dostala ze stavu 0-5 a odvrátila dva mečboly, nakonec ale porážce 4-6 6-7 nezabránila.

Po vydařených turnajích na antuce - titul z Bastadu a finále v Palermu - se v zámoří na rychlém povrchu nedaří Poloně Hercogové. Současnou krizi podtrhla poslední porážka s Anastasií Rodionovovou, které dvacetiletá Slovinka v úvodním kole turnaje v Cincinnati podlehla dvakrát 0-6.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (Stat, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
pondělní výsledky (15. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová - Zakopalová (obě ČR) 6-2 6-2
Cetkovská (ČR) - Medinaová (Šp.) 2-6 6-2 6-2
Petkovicová (9-Něm.) - Gajdošová (Austr.) 5-7 7-6(5) 6-2
Kuzněcovová (14-Rus.) - Craybasová (USA) 6-3 6-4
Ivanovičová (15-Srb.) - Glatchová (USA) 6-0 6-2
Peerová (Izr.) - Lisická (Něm.) 6-4 7-6(4)
Erraniová (It.) - Stephensová (USA) 6-1 7-5
A. Bondarenková (Ukr.) - Moritaová (Jap.) 6-2 4-6 6-2
Jie Zheng (Čína) - Görgesová (Něm.) 6-2 1-6 6-4
Scheepersová (JAR) - Marinová (Kan.) 7-5 6-2
Rodionovová (Austr.) - Hercogová (Slovin.) 6-0 6-0
Makarovová (Rus.) - Martinezová (Šp.) 7-5 6-3
Arvidssonová (Švéd.) - Niculescuová (Rum.) 0-6 7-6(4) 6-3
McHaleová (USA) - Pironkovová (Bul.) 7-5 4-6 6-1
Hantuchová (SR) - Domínguezová (Šp.) 6-3 4-1 skreč D.
Martičová (Chorv.) - Vesninová (Rus.) 3-6 7-6(5) 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) - Barroisová/Zakopalová (Něm./ČR) 3-6 6-3 10-5
Erraniová/Vinciová (It.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 6-2 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
EllNino
Koukam ze dnes uvidime v akci vsechny nase krom Petry K., sem zvědav na Lucku Š. , jestli potrapi Li Na, mohla by postoupit i Iveta, Jankovic v poslednich mesicich nic moc, ale bylo to způsobeno hlavně zraněním.
Reagovat
smazaný uživatel
I petra hrát dneska bude na kurtu 3
Reagovat
smazaný uživatel
Petra výborně, cení skalp.Koukám, že se pomalu a jistě v té padesátce zabydluje, příště už by kvalifikaci hrát neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
cetkovská skvěle prohrávala 6:2 2:1 a 2:6 6:2 6:2 a zakopalová převdvedla opět trapnou hru
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa Cetkovská skvěle-náročná kvalifikace,a teď tento skvělý obrat.U Zakopalky jsem se modlil,aby se dnes neprobudila a Lucku nepotrápila,naštěstí zůstala jako vždy trapná.
Reagovat
smazaný uživatel
Plácale, trapnej jseš tak maximálně ty ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přestaň se už konečně do mě navážet kryple.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím kdo začal s tím tebou zmíněným navážením :-D

Tímto se opětovně omlouvám Matějovi, za to jak jsem bránil na jeho úkor tohoto pomateného exota. Matěji, sorry, člověk se pořád učí..

Jen bych tě chtěl požádat, aby jsi permanentně neurážel Kláru. Narozdíl od tebe něco dokázala. Pokud sis to nevšiml, tak je v Top 50. Nic nemám proti kritice, ale měla by být věcná, s využitím argumentů a hlavně slušná..
Pokud tomu tak bude, tak je to poslední reakce na tvůj jakýkoliv příspěvek..
P.S. A nepsal jsi v minulosti, poté co tě Matěj svými argumenty totálně zničil, že sem už nebudeš přispívat? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak podívej,ani za mák mi nestojíš,abych na tvé nesmyslné sraˇky reagoval.Začal jsi to dnes opět ty.Já si mohu psát kam chci a hlavně co chci,takhle to dnes funguje.Stejně tak mohu kritizovat Zakopalku,jejíž přístup a namyšlenost je do nebe volající.A není to jen můj názor,spousta pisatelů má obdobný.Jenže ti na rozdíl od tebe,žijí v realitě a dovedou věci nazývat pravými jmény.Až mě budeš zase napadat a kritizovat,lézt některým do prd..e a chovat se jako by jsi sežral všechnu moudrost světa,zamysli se trošku sám nad sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zaprvé, ty znáš Kláru osobně, že si dovolíš tvrdit, že je namyšlená? Každý sportovec své zápasy prožívá jinak, někdo více emotivně, někdo méně emotivně.

Zadruhé, do zadku nikomu nelezu. Matěje, stejně jako celou řadu dalších tenisově erudovaných diskutujících (sojka, Skott, armstrong, VIS, pes..) uznávám a nevidím jediný důvod, proč bych je nepochválil či neřekl jejich směrech něco pozitivního.
Život není jen o tom každého neustále kritizovat, tak jak to děláš ty ;-)
Všechnu moudrost jsem zdaleka "nesežral", minimálně po tenisové stránce mám k celé řadě diskutujících hodně daleko, pouze ty tvoje žvejky, co sem neustále píšeš mě už nenechaly chladným, tak jsem se ozval.

Zatřetí, nauč se prosímtě psát texty, copak jsi právě vylezl zvláštní školu?

No, kdyby jsi opravdu přestal s tím svým zvracením a vulgárním urážením tady na Tenisportalu, tak jak jsi to již v minulosti zmínil, neudělal by jsi krok špatným směrem..

P.S. Nevím, kdo mě před několika dny tady sprostě osočil (viz tvůj příspěvek 05.08.2011 00:29)

Toto je moje poslední reakce na jakýkoliv tvůj příspěvek, ať už si budeš psát cokoliv, od tebe očekávám, že mě již také přestaneš urážet slovy - jako např. kryple, hňupe.. Sbohem a tenisu zdar.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední reakce.
Pro ujasnění musím na tohoto člověka napaposledy reagovat,pak by to podle něj vyznělo,"jak mě zase zničil argumenty".
1.Kláru Zakopalovou znám
2.Reagoval jsem podrážděně vždy,když jsi mě napadl první ty.Ať to byly invektivy na slohovou kvalitu článku,nebo výpad na můj kritičtější názor.
3.Ostatní diskutující uznávám a nikdy krom tebe a jednoho úletu vůči Matejovi,jsem nikoho neurazil.
4.Tvých článků si všímat nebudu,pokud však hloupě zaůtočíš první(jako dnes),budu se bránit.
Měj se
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tak to jsem rád :-)
Jinak právě zmíněného 05.08.2011 00:29 jsi mě jako první napadl ty (ano, hňupe mi opravdu nepřijde dvakrát jako slušné oslovení, když jsem ti navíc nic neudělal), takže nechápu kde bereš tu drzost psát, že "Reagoval jsem podrážděně vždy,když jsi mě napadl první ty".

Zároveň musím ještě reagovat na další tvou lež, kde píšeš, že: "Ostatní diskutující uznávám a nikdy krom tebe a jednoho úletu vůči Matejovi,jsem nikoho neurazil"

A co je potom toto?
09.06.2011 16:51O romca
Broži,dal jsem si práci a pokusil se zjistit,co jsi zač.Docela mě výsledek překvapil.Jsi gay,který se nesmířil se svým problémem,žije v ústraní a celé hodiny sleduje tenisové zápasy.To ovšem vysvětluje situaci. Proto tvoje neustálá napadání,výtky a urážky.Potřebuješ mít v něčem pocit důležitosti a vyjímečnosti.Je to sice politovánihodné,ale v podstatě za to nemůžeš.Apeluji i na ostatní,aby si z tvých útoků nic nedělali a chápali to,jako reakce duševně nemocného člověka.

Jseš romčo buď nemocný, nebo těžce zakomplexovaný člověk, takže tímto s tebou opravdu končím na vždy veškerou diskuzi. Chtěl jsem to udělat již před touto zprávou, ale musel jsem se bránit tvým sprostým lžím..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist