Šafářová prohrála první set, pak Rybárikovou zničila dvěma kanáry

28. 4. 2014, 20:47
Aktuality 57
WTA OEIRAS - Lucie Šafářová vstoupila do antukového turnaje v Oeiras prohraným setem s Magdalénou Rybárikovou, pak ale slovenskou soupeřku deklasovala dvěma kanáry a postoupila do 2. kola.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová sází před Roland Garros na zápasové vytížení. Před generálkami v Madridu a Praze hraje tento týden také v Portugalsku, kde startuje jako nasazená šestka. Nedaleko Lisabonu v Oeiras ji v prvním kole vyzvala Slovenka Magdaléna Rybáriková, s níž prohrála dva ze tří vzájemných duelů.

Ani dnes sedmadvacetiletá Češka nezačala ideálně. V prvním setu neudržela vedení 3-1 a po třech ztracených servisech v řadě prohrávala 0-1. Šafářovou ale nepovedená pasáž nepoložila, naopak do konce zápasu už neztratila ani game a po hodině a 42 minutách zvítězila 4-6 6-0 6-0.

Dva kanáry během jednoho zápasu na okruhu WTA nadělila své soupeřce podruhé v kariéře. Poprvé se to brněnské rodačce povedlo předloni na antuce v Charlestonu, kde se navíc proti Poloně Hercogové vyvarovala výpadku a v utkání neztratila ani game. Právě s Hercogovou se může potkat ve druhém kole v Oeiras, Slovinku ale úvodní vystoupení proti Švýcarce Stefanii Vögeleové čeká až v úterý.

26. hráčka světa Šafářová proměnila už osmý z deseti letošních startů v postup do 2. kola. Na předchozích osmi turnajích vypadla vždy s hráčkou Top 10, nebo pozdější šampionkou. Naposledy před šesti dny ve Stuttgartu ztroskotala v prvním kole na světové devítce a pozdější vítězce Marii Šarapovové, byť proti ní byla dva míčky od vítězství. Ve třetím kole Australian Open dokonce neproměnila mečbol proti Na Li, jež v Melbourne nakonec také slavila titul.

Yanina Wickmayerová loni na antuce vyhrála jen tři z deseti utkání, letos však začala přípravu na French Open vítězstvím. Vydřela ho v souboji s Polkou Urszulou Radwaňskou, která se naopak po zranění ramena stále nemůže dostat do formy, neboť prohrála už devátý zápas v řadě.

V prvním setu Wickmayerová vedla 4-0, za stavu 5-2 ale neproměnila dva setboly a ztratila i náskok dvou brejků. O vedení se ale připravit nenechala a po již třetím brejku se ujala vedení. Ve druhém dějství naopak čtyřiadvacetiletá Belgičanka po dvou ztracených servisech prohrávala 0-3, vývoj však otočila a nakonec zvítězila 6-4 7-5.

"Byl to hodně těžké. Byl to můj první letošní zápas na antuce, a to je vždy hlavně na začátku trochu divné. Ale myslím, že jsem to zvládla dobře. Snažila jsem se být agresivní a držet se ve výměnách. Urszula je těžká soupeřka, hodně míčků vám vrátí a hraje docela chytře. Takže se zápasem jsem spokojená," komentovala Wickamyerová.

Belgičanka, která je aktuálně 58. hráčkou světa, před pěti lety v Portugalsku získala svůj premiérový titul na okruhu WTA. Tehdy se hrálo ještě v Estorilu, který leží od Lisabonu ještě o několik kilomterů západněji než Oeiras.

Ve druhém kole by se bývalá světová dvanáctka Wickmayerová mohla utkat se čtvrtou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou, která se zítra v prvním kole utká s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou. "Byl by to další těžký zápas. Ona hraje velmi dobře takticky a chytře. Zítra mám den volna, tak potrénuju a zkusím se dobře připravit na další zápas," dodala Belgičanka.

Nasazenou jedničkou Portugal Open je finalistka posledních dvou ročníků Carla Suárezová-Navarrová, která však v pátek kvůli problémům se zápěstím nedohrála čtvrtfinálový duel ve Stuttgartu a její start je stále nejistý. Ve čtvrtfinále by na Španělku mohla narazit Šafářová. Turnajovou dvojkou je Kanaďanka Eugenie Bouchardová, trojkou Australanka Samantha Stosurová. 

Druhou českou zástupkyní v soutěži je Barbora Záhlavová-Strýcová, kterou zítra čeká souboj s čerstvou finalistkou z Marrákeše Švýcarkou Rominou Oprandiovou.

- WTA INTERNATIONAL OEIRAS (LISABON) -
(Portugalsko, antuka, 250.000 dolarů)
pondělní výsledky (28. 04. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šafářová (6-ČR) - Rybáriková (SR) 4-6 6-0 6-0
Wickmayerová (Belg.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 7-5
Jovanovská (Srb.) - Puigová (Portor.) 6-4 4-6 6-4
Švedovová (Kaz.) - Knappová (It.) 6-2 6-4
Džábirová (Tun.) - Koehlerová (Portug.) 6-3 6-1
Čtyřhra - 1. kolo:
Hrdinová/Solovjevová (ČR/Rus.) - Dabrowská/Rosolská (Kan./Pol.) 6-2 6-7(3) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

57
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mohla by ses uz konecne probrat z te nocni mury prosimte :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Neprobrala a já teda to taky nemůžu nějak pobrat....
Reagovat
dadaft
nechápu, co se děje. ((
Reagovat
smazaný uživatel
Svetluska vs. Shuai
---
Dost nekoukatelne... holky predvadeji nepresny BL ping-pong ;) Ma to ovsem jednu vyhodu... pole kurtu se nebude muset v prestavce nejak specialne uhlazovat;) No a jako bonus jeste do toho ten vitr...
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,, je fakt dobrá ,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Fandina
Souhlas. Hraje chladnokrevně a přesně. Pěkná hra. A dneska ještě zahrála krásnou parádičku, odehrála míček z polohy vleže a ještě se stačila zvednout a pokračovat ve výměně.
Reagovat
smazaný uživatel
tlačím Samičku (dadaftéééé) a Barču. Tak koukejte holky vyhrát. :)
Reagovat
dadaft
tak určitě. ))
+
Reagovat
VlS
Rád se k Vám přidám. Samička je optim?lní soupeřka pro Lucku na QF.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej Sam, teď jsem dorazila, co to jako je? To snad ne.. VIS a dadafte, na vás je teda spoleh :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://hokej.idnes.cz/hokej-ms-jagr-0cz-/ms-hokej-2014.aspx?c=A140429_100957_ms-hokej-2014_rou

A je to jasne.
Reagovat
VlS
BRATISLAVA - Najúspešnejšia slovenská tenistka súčasnosti Dominika Cibulková sa najnovšie predstaví v úplne novom svetle. V pripravovanej sérii minifilmov si zahrá mladú partizánku z čias Slovenského národného povstania. Dominika sa podľa štábu napriek malým skúsenostiach s filmovým svetom správala počas natáčania veľmi profesionálne. V jej príbehu sa veľa strieľalo, no ona zvládla všetky scény bez väčších problémov, až na tie najnebezpečnejšie. Len vtedy ju zastúpila dablérka.
Reagovat
VlS
Myslím, že v dalším dílu by mohla hrát kapitánku ponorky, která v rámci SNP potopila Bismark, Sharnhorst a Tirpitz:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš v Bletchley Parku rozluští kód Enigma.
Reagovat
smazaný uživatel
SNP.... ;DDD)))
"Zboznuji" tyhle historicke akce, aneb akce.... jak se rychle zbavit spatneho svedomi... lepsi bylo uz jen Prazske povstani;D)
Reagovat
smazaný uživatel
"Když se tam před naším domem začala stavět barikáda a všichni nosili dlažební kostky, tak čtyřleté dítě nemohlo dělat nic jiného, než si také stoupnout do té řady a pokoušet se ty kostky podávat dál,"

:D
Reagovat
VlS
Hmm, nebo chodit cinkat klíči, když už nebylo proč, joj, to bylo hrdinství.
Reagovat
Fandina
Obávám se, že jak SNP a Pražské povstání bylo se zbraněmi a při cinkání klíčů naštěstí o zbraně nešlo, srovnávat se to nedá.
Reagovat
VlS
opět jsi nepochopila, ale to asi neudiví nikoho. Nejde o to, že by někdo zpochybňoval co s e někde reálně dělo, jde o to, jak se na to následně nalepí spousta vyžírků, kteří nic neriskovali, ale ochotně budou pobírat zisky jako hlavní altěři, případně větší hned potom, co skutečné aktéry odstraní.
Reagovat
Fandina
Ty si nepchopil, že bojovat se zbraní a přiživovat se na už vyhrané revoluci, která proběhla bez zbraní je trochu o něčem jiném. Nebo si to pochopil?
Reagovat
slacker
Nezvan zase a fandi ab v se ty jedn velkaa buuuu
Reagovat
Fandina
slacker ... na sprosťáky nemá cenu reagovat
Reagovat
slacker
Potrefena husa se ozve sama. Zajimavy ze se neohradil VIS :-))
Reagovat
Fandina
slacker ... připadáš mě jako bezcharakgterní fracek, který když někdo do někoho šije, tak se přidáváš. Ale mohu se mýlit.
Reagovat
smazaný uživatel
se prej rozešli :-)
Reagovat
Frick
Mi nemrzí. Slušelo to Tomovi s Lucií, tam to byla škoda, ale toto ne.

No, ale abychom ve věci Štěpcový budoucí neKoukali :-))))
Reagovat
VlS
Ta je moc malá, on přece má rád velký holky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
mě to taky nemrzí, je mi to jedno. Akorát si říkám, jak to Petra bude mít teďkom s Všetíčkem. Bude ji pořád trénovat nebo nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
http://tn.nova.cz/sport/tenis/rozchod-petre-kvitove-a-radku-stepankovi-se-rozpadl-vztah.html
Reagovat
smazaný uživatel
Radku a teď hrrr na Sereneu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Janekda, jenze Serena ma rozum ;)
Petra ho nemela, ale nakonec celkem rychle ho dostala;D)
Takze ted je uz jasne, proc hned hukla v tom prvnim kole v Germanii;D) Mno a vsechny ty drivejsi analyzy proc projela ted muzem splachnout v poho do zachodu;DDDD))))

V kazdem pripade - jestli jde o mne - beru to jako pozitivni zpravu;DDD)))
Reagovat
Roger_Federer
Jj..aspon ted zas muzeme par mesicu cist argumenty, ze PK ted prohrava, protoze se zpamatovava z partnerskeho rozchodu..
Reagovat
smazaný uživatel
Přece víš, že to s rozumem nemá co dělat :)

Snad Petra nedopadne jako Sobota ve filmu "Jen ho nechte, ať se bojí". Aby vyhrávala turnaje, tak se bude muset zamilovávat čím dál víc.

Roger: shrňme si to. Petra prohrává protože:
1. je vlhko
2. je horko
3. je zima
4. je pomalý kurt
5. hraje s úpornou pinkalistkou
6. hraje zraněná
7. soupeřka má štěstí
8. rozhodčí špatně rozhoduje
9. rozešla se s přítelem
10. je unavená
11. je nerozehraná
Reagovat
smazaný uživatel
Já vám to říkal..

No, teď se teprve ukáže, jak moc dobrý nápad je dělit se o trenéra s životním (ex)partnerem.
Reagovat
smazaný uživatel
Chybi Ti dulezity dvanacty bod...:)
---
12. skrec
Reagovat
VlS
škoda, že. nejsi Pes. To bych řekl " fuj" a pokrylo by to jak můj pocit, tak pokyn ( povel).
Vlkovi můžu říkat fuj 100x a dlabe na mě, ale stejně FUJ.
Kolikrát jsi viděl Petru skrečnout?
Reagovat
kada.tom
a já jsem za ten rozchod rád :-)
Reagovat
dadaft
to jsou ale věci, upéct husu v peci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vypadá to na rozchod v klidu, kdy by to snad Petru nemělo na dlouho ovlivnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem si to v klidu spocital a prosel, a vyslo mne, ze ANI JEDNOU...kolegove;DDD)))
Jen jednou nenastoupila k zapasu...

Ale myslim na budoucnost, a takovy bod je velmi dulezity, az se to stane, ihned se da pouzit;) A mohl by byt jeste trinacty, ktery by to cele zahrnoval... tzv. W.O.
Reagovat
smazaný uživatel
No, kdo vi... ja se taky obcas tvarim, ze jsem v klidu, ale vnitrne se citim jak po zemetreseni...;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne jsi nedoceneny genius...
...ihned jsi to asi trefil, spatne pekla a varila, tak byl Stepec nastvanej...;) Zadna husa, porad jen to naucene Sushi z IW... a potom svete div se ;D)
Reagovat
smazaný uživatel
... a nebo se nastve tak, ze teprve ted uvidime reznicinu na kurtu, a ten Tvuj nonsalancky tip, na to, ze na antuce prekvapi Ti vyjde tak, ze i Ty sam budes uplne prekvapeny;D)
Reagovat
smazaný uživatel
A na kolik procent je to pravdivá informace? :) Abyste se nedivili, jaké hejno kachen tady může lítat :D
Reagovat
smazaný uživatel
okolo 94.5%
Reagovat
smazaný uživatel
jo kachnu taky neupekla... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
když to říkáte vy, tak je to zaručeně pravda. A pak že jsou ženské drbny :D

Vlčku, kachničku bych si dala, k tomu bramborové placky nebo domácí knedlík.. njn, už jen když to píšu mám 5 kilo navíc :D:D
Reagovat
gedzitka
OT
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/202368/konec-tenisove-lasky-kvitova-se-stepankem-se-rozesli.html
Reagovat
Frick
Na Lucku kolem 1,25. Nebylo to až trochu moc málo? Hrála 26 s 39. Na race žebříčku je Magda trochu níže (60. flek), ale i tak...

Jinak vsadil si někdo před turnajem na celkový vítězství Lucky? Kurz byl až 13,00. To je celkem dost, ne? Papírově to vychází tak, že klíčová bude bitva se Suarezovou ve ČF. Nicméně mám za to, že výraz "maximální spokojenost s turnajem" lze spojit jen s celkovou výhrou. To prostě tak je.

No ale je fakt, že po tom prvním setu jsem přemýšlel v tý rovině, že prostě Lucka není úplnej stroj a může přijít chvíle, kdy se jí nepovede zápas, jenž by vyhrát měla. Nakonec, v zásadě by to bylo po 4 měsících (Morita), ale naštěstí kanárci chmury rychle rozhenali.

Další trochu "problém" je to, že když Lucka bude splňovat předpoklady vyplývající z její fazóny, tak by mohla čelit poměrně velkému zápasovému vytížení. Ve třech hracích týdnech před RG by to mohlo být i kolem tuctu zápasů. Takže určitě nechat ležet ladem debla.

Ale kdo ví, třeba mne ve středu Voegele / Hercog tvrdě vrátí do reality.
Reagovat
Frick
Jo tak pardon, mezi sparta Prague Open a RG je ještě jeden týden...
Reagovat
smazaný uživatel
Na turnajová vítězství nesázím. Ale value tam rozhodně je velké.

Lucka - ve formě, antuka oblíbený povrch, lepší tenistka
Magda - antuku nemusí, výsledkově nic moc, hlásila že byla zraněná
Reagovat
Frick
No ale kdo sázel na Lucku, tak mohl hrát 2:0 na sety, to bylo kolem 1,65 - 1,70. A prohrál. Mohl hrát Lucka -4,5 gamů, ale kdo by chtěl riskovat třeba, že to bude třeba 7:6, 6:4, když kurz byl vyšší jen trochu (kolem 1,80). Gratulovat si může ten, kdo čekal snadnou bitvu a vsadil AH Lucka -6 gamů za 2,90.
Reagovat
smazaný uživatel
Já sázel na Magdu - vysoký kurz. Po prvním setu jsem se ale přiklonil k Lucce, takže pohodový zápas :)
Reagovat
tommr
ze zápasu s Rybárikovou jsem měl obavy a v prvním setu se mi potvrdily. Lucka sice dobře začala, ale pak jí ta otravná hra Rybárikový trochu rozhodila a Lucka prohrála 4 hry za sebou. Lucka sice ještě dokázala zabránit Rybárikový set doservírovat, ale vzápětí sama znovu ztratila podání a tím i celej první set.
Lucka je ale letos v dobrý formě a tak se nenechala zdeptat nepříznivým vývojem zápasu a od druhýho setu začala Rybárikovou jasně přehrávat. Ve třetím setu už pak Rybáriková jak je občas jejím zvykem úplně rezignovala ...
V dalším kole čeká Lucku bud Polona Hercogová se kterou má Lucka dobrou bilanci (4:1) nebo Stefanie Voegele, která hraje podobným stylem jako Rybáriková a Lucku v jediným vzájemným zápase porazila ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju k obratu a ke skvělému výkonu ve druhém a třetím setu, jen tak dále :)
Reagovat
dadaft
gratulace Lucko.
tak doufám, že postoupí i Polona a bude to super zápas.
Reagovat
VlS
No, doufám že stejně jako v Charlestonu 2012 ( 2 malí pěvci v klícce) :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist