Šafářová prohrávala, postoupila díky skreči soupeřky

28. 4. 2010, 21:49
Aktuality 0
WTA STUTTGART - Lucie Šafářová letos na antuce odehrála tři zápasy, ale nezískala ještě ani set. Přesto ve Stuttgartu postoupila do 2. kola. Pomohly jí zdravotní soupeřky Selimy Sfarové, jež za stavu 6-2 0-3 vzdala.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová postoupila na turnaji ve Stuttgartu do druhého kola, neboť její soupeřka Selima Sfarová z Tuniska za stavu 6-2 0-3 zápas vzdala.

Šafářová po hladké víkendové prohře ve Fed Cupu nezačala dobře ani další antukový zápas ve Stuttgartu a kvalifikantka Sfarová díky oběma využitým brejkbolům získala jasně první set. V tom druhém ale Šafářová hned oplatila stejnou mincí a zdravotně indisponovaná soupeřka musela vzdát.

V dalším kole čeká na českou fedcupovou reprezentantku nejvýše nasazená Dánka Caroline Wozniacká. Ta si před 14 dny poranila kotník, ale měla by být již v pořádku.

"Kotník už je o mnoho lepší, rychle se uzdravuje. Nebolí mě," pochvalovala si v úterý světová dvojka. "Doufám, že zde budu moct nastoupit. Je tu velmi silné obsazení, spousta skvělých hráček. Nebude to vůbec jednoduché - ale na zápasy se už těším," řekla devatenáctiletá Dánka.

Vstup do turnaje zvládli dvě favoritky, přestože mají problémy se zraněními. Čtvrtá nasazená Jelena Jankovičová léčí levé zápěstí, se kterým o víkendu bojovala ve Fed Cupu a nyní i ve Stuttgartu. Srbka však nezaváhala a nad Argentinkou Giselou Dulkovou vyhrála dvakrát 6-2.

Justine Heninová si před týdnem zlomila malíček na levé ruce a ve Fed Cupu prohrála s Kanepiovou. V prvním zápase na antuce po svém návratu měla čtyřnásobná vítězka French Open problémy jen v úvodním setu. Domácí Julie Görgesová dokonce podávala na zisk sady, nakonec však tie-breaku uspěla favorizovaná Belgičanka, jež následně ovládla druhé dějství a postoupila do druhého kola.

"Jen jsem si musela nechat vyměnit dlahu. Ale už je to lepší, už to bolí mnohem méně. Byť je prst ještě pěkně zbarvený," řekla Heninová.

V dalším zápase narazí na krajanku Yaninu Wickmayerovou, jež ve dvou setech vyhrála nad Schiavoneovou. Ve Stuttgartu už dohrála i druhá Italka, jež o víkendu úspěšně bojovala o finále Fed Cupu Flavia Pennettaová. Světová patnáctka podlehla šesté nasazené Bělorusce Azarenkové.

Kuzněcovová titul neobhájí
Už ve čtvrtfinále jsou Izraelka Šahar Peerová a Číňanka Li Na. Obě vyřadily papírové favoritky.

Překvapivým je především postup Li Na, jež vyřadila obhájkyni titulu a šampionku loňského Roland Garros Světlanu Kuzněcovovou. Ruska se cítila v dobré formě, ale ani důkladná příprava na antukou sezonu ji na oblíbeném turnaji ve Stuttgartu nepomohla.

Číňanka využila až třetí mečbol a s Kuzněcovovou ukončila sérii tří porážek v řadě. "Na konci zápasu jsem byla nervózní. Srdce mi bylo na 220."

Peerová ve třech setech udolala pátou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska.

- WTA PREMIER STUTTGAR (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
středeční výsledky (28. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Sfarová (Tun.) 2-6 3-0 skreč S.
Jankovičová (4-Srb.) - Dulková (Arg.) 6-2 6-2
Azarenková (6-Běl.) - Pennettaová (It.) 6-1 6-4
Stosurová (7-Austr.) - Bartoliová (Fr.) 6-2 6-1
Wickmayerová (8-Belg.) - Schiavoneová (It.) 6-3 6-3
Heninová (Belg.) - Görgesová (Něm.) 7-6(3) 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Peerová (Izr.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6-3 6-7(4) 6-2
Li Na (Čína) - Kuzněcovová (3-Rus.) 6-3 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - Jansová/Uhlířová (Pol./ČR) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist