Šafářová první zápas po zranění překvapivě prohrála

10. 8. 2010, 22:35
Aktuality 2
WTA CINCINNATI - Lucie Šafářová dohrála na turnaji v Cincinnati hned v prvním kole. Česká jednička dnes podlehla 4-6 3-6 Gisele Dulkové z Argentiny. Přes první kolo neprošla Šafářová posedmé v sezoně.
Lucie Šafářová

Gisela Dulková přitom porazila Lucie Šafářovou poprvé v kariéře. V předchozích dvou zápasech se vždy radovala Češka, oba duely však spolu sehrály už v roce 2005. Od té doby se hra obou hráček změnila.

Dnes měla Dulková pevnější nervy, dokázala úspěšně zakončovat rozhodující výměny a měla po celý zápas lehce navrch. Rozhodl úvod druhé sady, ve kterém Šafářová rychle prohrála své podaní, které již zpět nezískala.

Šestadvacátá hráčka světa tak přijde o body, protože neobhájila ani loňskou účast ve druhém kole.

Třiadvacetiletá rodačka z Brna startovala naposledy v první polovině července v Praze, kvůli zranění kolenní šlachy ale už k zápasu druhého kola nenastoupila.

Už druhá hráčka v Cincinnati nedohrála zápas kvůli vyčerpání z horka. Govorcovovou dnes napodobila Naďa Petrovová, jež za stavu 6-7 3-5 vzdala domácí Christině McHaleové.

"Opravdu nevím, co se stalo. Viděla jsem, že si zavolala trenéra, ale proč, to jsem si nevšimla," řekla osmnáctiletá Američanka, která svého nejlepšího výsledku dosáhla letos na zelené antuce v Charlestonu. Tam ji ve druhém kole vzdala Azarenková.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (USA, tv. povrch, 2.000.000) -
úterní výsledky (10. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Dulková (Arg.) - Šafářová (ČR) 6-4 6-3
Pennettaová (11-It.) - Tie Čeng (Čína) 6-4 6-2
Wickmayerová (12-Belg.) - Arnová (Maď.) 6-2 6-2
McHaleová (USA) - Petrovová (15-Rus.) 7-6(4) 5-3 skreč P.
Bammerová (Rak.) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(5) 6-2
Vesninová (Rus.) - Oudinová (USA) 6-2 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Hantuchová (SR) 6-3 6-4
Kirilenková (Rus.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-1 6-3
Petkovicová (Něm.) - Vandewegheová (USA) 7-6(1) 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Bartoliová (Fr.) - A. Bondarenková (Ukr.) 7-6(4) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
ale vidim aspon mala naplast Oudin, letos 1-8 proti ruskym hrackam:;-)
Reagovat
skott
Chudak Danka letos uz poctvrte nenarazit na Nastu, tak je mozna i v nejlepsi dvacitce:-) A to ji pritom pred tremi lety vyskolila ve Wimbledonu jako juniorskou vitezku na kartu v hlavni soutezi...
Jinak je mi do breku, kdyz vidim dalsi prohru Kati Bondarenky.Radeji ani nechci domyslet, kam az spadne behem dalsiho mesice.Od toho prokleteho zraneni kolene v Dubaji to jde od desti k peti, prakticky letos nevyhrala zapas a nadeje nikde.Asi temer bez sancea, aby v soucasnosti nekoho porazila na takovem velkem turnaji:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist