Šafářová s Mattekovou jsou v semifinále US Open, Strýcová s Mirzaovou poprvé prohrály

7. 9. 2016, 10:22
Aktuality 49
US OPEN - Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou si na US Open zahrají semifinále čtyřhry a stále drží šanci na třetí společný grandslamový titul. Dvanáctý nasazený česko-americký pár se mezi kvarteto nejlepších dostal jako první po hladké výhře nad domácím duem Asia Muhammadová a Taylor Townsendová. O finále si zahrají proti olympijským vítězkám z Ria Ruskám Makarovové s Vesninovou.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou v semifinále bez problémů splnily roli favoritek, když domácí pár Asia Muhammadová a Taylor Townsendová smetly 6-1 6-2. 

"Semifinále je krásný výsledek, ale doufám že to ještě nekončí. Mám z toho radost a jede se dál," řekla Šafářová Radiožurnálu. Po utkání moderátor na kurtu označil Mattekovou-Sandsovou za Spidermana na síti s českou zdí Šafářovou v zádech.

"Děláme si srandu, že ona je profesorkou na síti a já vzadu. Byl to výborný debl, hrály jsem obě dobře, doplňovaly jsme se a jsem ráda, že jsme se vrátily do formy, protože jsme obě byly zraněné a nebyla to jednoduchá sezona," řekla Šafářová, která minulý měsíc získala s Barborou Strýcovou bronzovou medaily z olympiády v Riu.


Devětadvacetiletá Šafářová s o dva roky starší Mattekovou stále drží šanci na třetí společný grandslamový titul. Loni česko-americká dvojice ovládla Australian Open i Roland Garros, ale Šafářová pak měla vážné zdravotní potíže. Letos spolu začaly až v Miami a prestižní turnaj vyhrály. Následně v Charlestonu došly do finále, ale od té doby prohrály čtyři zápasy po sobě. Černou sérii přerušily až na US Open, na kterém spolu debutují.

O finále si Šafářová s Mattekovou zahrají proti Jekatěrině Makarovové s Jelenou Vesninovou, které v jediném vzájemném duelu loni v Melbourne zdolaly ve třech setech. Rusky jsou vítězkami letošní olympiády, na které v semifinále vyřadily Šafářovou se Strýcovou, a na kontě mají rovněž dva grandslamové tituly: z Roland Garros 2013 a US Open 2014. V této sezoně mají bilanci 28-4 a už třináct utkání v řadě neprohrály.

Čtvrtfinále bylo naopak konečnou pro Barboru Strýcovou se Saniou Mirzaovou. Česko-indický pár, který se dal dohromady po olympiádě a v prvních osmi zápasech neztratil ani set, našel své první přemožitelky v nasazených jedničkách Caroline Garciaové a Kristině Mladenovicové. Francouzkám podlehl 6-7 1-6, když v prvním setu nevyužil za stavu 5-2 dva setboly.

Přesto i ve druhém semifinále ženského debla na US Open může mít český tenis zastoupení. Garciaovou a Mladenovicovou by mohly vyzvat semifinalistky French Open Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, na které čeká čtvrtfinálový zápas až ve středu. Dvacetileté Češky vyzvou favorizovaný pár Martina Hingisová a Coco Vandewegheová.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
úterní výsledky žen (06. 09. 2016)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Šafářová/Matteková(12-ČR/USA) - Muhammadová/Townsendová (USA) 6-1 6-2
Garciaová/Mladenovicová (1-Fr.) - Strýcová/Mirzaová (7-ČR/Indie) 7-6(3) 6-1
Makarovová/Vesninová (Rus.) - Klepačová/Srebotniková (13-Slovin.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
PetaM
Ježiš, ta Krejčíková teda dostala :D :D

Katko, smůla. Velmi, velmi špatná partnerka.
Reagovat
tommr
Krejčíková přitom až doposud hrála na USO velice dobře a jako jediná naše tenistka se dostala do dvou čtvrtfinále. Poslední zápasy v deblu i mixu jí ale bohužel hrubě nevyšly ...
Reagovat
Fandina
Přesně, jako by na ní dolehlo, že došla tak daleko, je to škoda. Před těmahle dvma mači hrála dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm tak to holky pěkně zkazili a Krejčíková je důkaz že "super" kouč může hráčku srazit ještě níže. Novotná zatím Krejčíkové nedala nic
Reagovat
Fandina
První set HiVan válcovaly, ale třeba se ještě Mladice chytnou. Ještě je čas 1:2.
Reagovat
vrabejka
Tak určitě:D
Reagovat
SubOptikT
Krejčíková je asi na tripu
Reagovat
VlS
zatím marná, ach jo
Reagovat
smazaný uživatel
Kaťa by vytvořila světový pár s nějakou bouchačkou ,jako Srebotnik,Kája Plíšková či Hráďa
Reagovat
VlS
Lucka Hradecká je bejvalá bouchačka, tu bych už do ničeho netahal.
Reagovat
Fandina
Naštěstí si to Radek nemyslel, a byl z toho bronz.
Reagovat
VlS
Radek si nemyslel nic a prostě to tak vyšlo.
Reagovat
Fandina
Hlavně když víš, že si Radek nic nemyslel.
Reagovat
VlS
hlavně když ty víš, co si myslel
Reagovat
Fandina
mohl si vybrat i jinou tenistku, vybral si ji
Reagovat
horska.kraslice
Tak to ne, vybral ji Pála kvůli nejlepšímu rankingu, s jinou by se do pavouka mixů vůbec nedostal.
Reagovat
Fandina
Před čtyřmi lety v Londýně si ji vybral Radek a tady ji vybraly také, kvůli rankiongu ale nemusely tak úplně, protože byla o jedno místo před Andrejkou a další důvod, vždyť i to, že byla naší nejlepší v rankingu o něčem svědčí. A stejně mám dojem, že se do pavouka vešli na nudělenou WC, nebo jak to bylo.
Reagovat
Fandina
vybrali a nemuseli
Reagovat
historik
jj, jak se mi líbila ve smíšené čtyřhře proti Mirze, tak to je jak den a noc:-(
Reagovat
tommr
a v prvním setu zkazily co se dalo ... :(
Reagovat
SubOptikT
Hrozné, ta Krejčíková
Reagovat
George_Renel
Hingiska s Coco.tkou se fakt dlouho hledaly až se našly.
Ty jejich škleby....
Reagovat
sprchon
Hrozně nesympatický... Ale našim to nejde.
Reagovat
bIbec
Katbora / Coctina

je někde stream?
Reagovat
tommr
dávají to na Eurosportu 2 takže nějaký streamy určitě budou ... :)
Reagovat
bIbec
jo, už mi to naskočilo, super :-)
Reagovat
Fandina
A také na O2 s Basou.
Reagovat
patriks
Bára vůbec nic nepředvedla, dá se říct že její hra se zcela rozpadla. Na síti byla zcela neškodná.
Reagovat
tommr
jj na USO hrála Bára velice špatně. Začalo to už mizerným výkonem proti Niculescový v singlu a vyvrcholilo to doslova odfláknutým zápasem proti Francouzskám. Nevím co se to s Bárou děje ... :(
Reagovat
EllNino
prostě jí nesedl turnaj, stane se ... vždyť je to poprvý od Petrohradu(!!), kdy vypadla v 1. kole WTA Turnaje :)
Reagovat
tommr
škoda jen, že na ní ta krize přišla na možná nejdůležitějším turnaji v sezóně. V singlu propásla příležitost pojistit si dvacítku a účast na ET a v deblu si výrazně snížila šanci na další spolupráci s Mirzaovou ...
Reagovat
EllNino
bude mít ješě šanci v Asii :) v Race je 17. takže super :)
Reagovat
tommr
není dobrý nechávat to na poslední chvíli. Už mohla mít jistotu ...
Reagovat
blixa
Sania jí nemá moc co vyčítat, hrála taky kulový. Co se rozpadu týče, ten by nejspíš nastal tak jako tak, Sania vyžaduje jen úspěch, takže teď si myslím že bude střídat partnerky jak na běžícím pásu.
Reagovat
tommr
no já si myslím, že Mirza hlavně ráda šéfuje a Báře to moc nevoní takže jejich spolupráce dost skřípe a na kurtu je to vidět. Ten špatnej výsledek na USO tomu jen dal korunu. Uvidíme jestli spolu ještě odehrajou asijský turné nebo jestli to Mirza ukončí už ted ...
Reagovat
Fandina
Bára se někdy ksichtí i když hraje singla. Takže si nemyslím, že s Mirzou to je tím, že hrají spolu a nerozumí si. Podle mě to tak vůbec být nemusí. Hingis se pořád usmívala a stejně spolu skončily, tak tím to být nemusí.
Reagovat
tommr
Hingiska se pořád neusmívá ona pořád cení zuby a to je rozdíl ...
Reagovat
misa
:)
Reagovat
Fandina
tak dobře :-))
Reagovat
misa
Nejlepší by měla, kdyby hrála s Luckou, ta je poslušná, do vedení týmu se nikdy netlačí a od základní čáry spolehlivá. Ale Lucie má Bethanii :)
Reagovat
Fandina
Souhlas, na OH jim to šlo, ale jak jsem je tak pozorovala, tak Šafi v tom páru nevypadala na poslušnou holčinu. Hecovala, mluvila s Bárou, byla dost tahounka.
Reagovat
PetaM
Špatnej výsledek na USO? :D ČF je přece dobrý výsledek, pořád to tvrdíš ... Navíc to jsou nasazené jedničky. Nejlepší pár světa po rozpadu Hingis/Mirza. To je fakt hrůza s nima prohrát. Jako by byla ostuda prohrát se Serenou, s takovou slabou no name hráčkou.

A včera hrály blbě obě. Jednou hůř Bára, jednou hůř Sania, ale obě blbě pořád. Sania se sice tváří při zápase strašně blbě, ale na lavičce se s Bárou i smály, tak to snad tak špatné nebude. Vyhrály Cincy, pořád mají co předvést. Bára má prostě vlny, kdy jí to nejde. Sania taky není dokonalá - leč myslet si to může. :D
Reagovat
tommr
Mirza je světová jednička a pro ní je čtvrtfinále jednoznačnej neúspěch. A není prohra jako prohra. Včera to měly krásně rozehraný a první set už měly prakticky v kapse. Pak přišel úplnej kolaps, kterej hlavně ze strany Báry vypadal až podezřele ...
Reagovat
VlS
Já bych to nijak tragicky neviděl. Podle mě hrála hlavně Sania špatně, spousta UE a nahrávky soupeřkám na koncový údery. Když máš hrát na saku dobře, tak potřebuješ cítit, že to ten vzadu podrží, když mu to nejde, začneš se snažit hrát i věci, který nejdou. Prostě prohrály s nasazenejma jedničkama, zahodily dva SP a už to jelo.
Reagovat
tommr
Bára hrála špatně už v předcházejících zápasech. Do čtvrtfinále se dostaly jen díky tomu, že měly poměrně lehký soupeřky a že Mirza hrála solidní tenis. Mirza začala kazit až ve čtvrtfinále když už prostě nestíhala hrát za dvě ...
Reagovat
VlS
Pusť si záznam ze včerejška a počítek kiksy
Reagovat
Fandina
Makarovou s Vesninou jsem včera chvíli sledovala a jely tedy fest. Bude to těžké, ale budu držet palce, Bucie ... go go go!!!
Reagovat
mkubis17
to sou mašiny
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist