Šafářová s Mattekovou v deblu nepostoupily

29. 10. 2015, 07:57
Aktuality 232
Zatímco ve dvouhře má stále teoretickou naději na postup do semifinále, v deblu už Lucie Šafářová na Turnaji mistryň dohrála. Česká tenistka a Bethanie Matteková-Sandsová nedokončily svůj poslední zápas kvůli zranění Američanky a z Bílé skupiny nepostoupily. Účast v dalších bojích si zajistily Španělky Muguruzaová s Carlou Suárezovou a tchajwanský pár Chan/Chan.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Před dnešními závěrečnými třetími zápasy byly ve hře o postup z Bílé skupiny všechny čtyři páry. Nejlepší výchozí pozici měly sestry Hao-Ching Chan a Yung-Yan Chan, kterým stačilo uhrát set, nebo alespoň devět gamů. To v úvodním zápase dne proti Španělkám Garbiñe Muguruzaová a Carle Suárezové dokázaly, a navíc přitom pomohly i soupeřkám.


Sestry Chanovy totiž splnily druhou podmínku - jistotu postupu získaly ve chvíli, kdy byl stav utkání z jejich pohledu 5-7 a 4-0. Od té doby už neuhrály ani game; Muguruzaová se Suárezovou vývoj setu otočily a zvítězily 7-5 6-4. Dvousetová výhra Španělky téměř posunula do semifinále, přitom i jeden prohraný set by jim situaci dost zkomplikoval.

"Klíčem bylo udržet koncentraci. Sestry Chanovy jsou velmi rychlé a my se musely snažit hrát neustále na maximum," komentovala obrat Muguruzaová. "Důležité bylo udržet si servisy. I když jsme byly trochu unavené, tak jsme musely bojovat," dodala Suárezová. 

Dvousetová výhra Španělek výrazně zkomplikovala situaci Lucii Šafářové a Bethanii Mattekové-Sandsové. Česko-americký pár nastoupil do posledního utkání ve skupině proti již definitivně vyřazené dvojici Garciaová/Srebotniková s cílem neprohrát více než tři gamy - při jakémkoliv jiném výsledku by v Singapuru dohrál.

Rozhodnuto bylo po pouhých pěti hrách, po kterých se Garciaová se Srebotnikovou dostaly do vedení 4-1. Matteková-Sandsová hrála se zavázaným levým kolenem, hůře se pohybovala a za stavu 2-6 a 0-3 zápas vzdala.

"Při posledním zápasu měla Bethanie drobné potíže. Pak se to zhoršilo, zkoušela hrát, ale moc to nešlo," řekla Šafářová s tím, že proto s postupem moc nepočítaly. "Zklamané každopádně jsme. Je to velká škoda, protože sezonu jsme měly krásně rozjetou, a když jsem sem přijely, tak jsme čekaly větší úspěch. Zdraví má člověk jen jedno, a když to chybí, tak se to nedá," řekla Šafářová.

• TURNAJ MISTRYŇ 2015 •
Singapur, tv. povrch, 7.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (29. 10. 2015)
• Bílá skupina •
Muguruzaová/Suárezová (8-Šp.) - Chan/Chan (3-Tchaj.) 7-5 6-4
Garciaová/Srebotniková (5-Fr./Slovin.) - Matteková/Šafářová (2-USA/ČR) 6-2 3-0 skreč
Tabulka:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Muguruzaová/Suárezová 3 2 1 4-2 35-29 2
2. Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan 3 2 1 4-2 34-27 2
3. Matteková/Šafářová 3 1 2 2-3 19-30 1
4. Garciaová/Srebotniková 3 1 2 1-4 26-28 1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

232
Přidat komentář
rusedski
ve 3.setu vlastně STB? Nějak zatím nebyla šance to zjistit :)
Reagovat
rusedski
Myslím podle výsledků že to nejde zjistit, vše ve dvou setech...
Reagovat
Fandina
Reagovat
Fandina
Diskutovalo se tady, jestli skreč nepoškodí Bucii v bodech financích a podle tohohole to vypadá, že ne.

http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/808/MDD.pdf
Reagovat
EllNino
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12191876_10208227263938824_170300226056358785_n.jpg?oh=b59d435dbebdeb1b43b7788bac5f210c&oe=56BB5748
Reagovat
smazaný uživatel
11 let a Klára vypadá pořád stejně.
Reagovat
tommr
to Pennetta taky ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
že se holkám tak blbě sešla forma, teda spíš neforma.
Reagovat
FulnekUltras
jj, nejpočetnější česká účast na TM za dlouhá léta - a kde nic tu guwno...
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, letos to vyhrála kvantita nad kvalitou. Snad ten Pála vytáhne nějaké eso z rukávu, i když.....:). Ale z hlediska celé sezony budou holky asi spokojené.
Reagovat
FulnekUltras
Příští rok je určitě na čem stavět - i když zítra... ;)
Reagovat
tommr
zítra budou mít ještě všechny naše holky poslední šanci napravit ten dosavadní špatnej dojem. Moc tomu ale nevěřím a čekám spíš další blamáže ...
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine si, podle mě, ten set uhraje, pak to vidím otevřené. Háčka moc nesleduji, ale po tom kolapsu z 1:4, tam to taky na žádnou pohodu nevypadá.
Reagovat
janek_da
Za kolaps bych to nepovažoval. Hingis s Mirzou letos už párkrát otočily stavy jako 0:5, 1:5 a to hrály proti celkem dobrým deblům. Tuším i Chanovy tak vedly a prohrály.
Reagovat
tommr
Petra je asi jediná z našich, která by mohla příjemně překvapit obzvláště pokud by to Muguruza, která už má v podstatě jistej postup pojala trochu "vlažněji" ...
U Háček záleží i na tom jestli je Hingiska s Mirzou neodrovnají ještě než nastoupí na kurt podobně jako to dneska udělaly sestry Chanovy Lucce s BMS ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tabulky to spíš vypadá, že odrovnaly sami sebe, postupujou z 2. místa, takže je čeká H/M.
Reagovat
tommr
a docela bych jim přál, aby na to taky dojely. Tím jak se dneska zachovaly ztratily moje veškerý sympatie ...
Reagovat
EllNino
tak úspěch už je i to, že tam hrajou, myslím, že zase dlouho nic takovýho nezažijem
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc je tu poslední vzájemný zápas z Lince.....
Reagovat
FulnekUltras
Každopádně to celkové načasování nějak nevyšlo... ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Zas je třeba mít na paměti, že Háčka se tam dostala z pozice náhradnic a u Lucky s Petrou je vzhledem k tomu, čím si letos prošly, samotná účast úspěchem.
Reagovat
tommr
Lucka je tam vlastně taky jako náhradnice za absentující Serenu. O to víc ale mrzí, že jsou všechny naše holky z nějakýho důvodu z formy a nemůžou proto tuhle jedinečnou šanci náležitě využít ...
Reagovat
janek_da
mě by teda víc mrzelo, kdyby ke konci sezony valely jak z partesu a mely stejne vysledky na TM jako ted
Reagovat
tommr
myslíš jako Petra loni? To byla taky škoda ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tu formu měly, tak nejspíš nešly jako náhradnice..
Reagovat
smazaný uživatel
Účast na turnaji je samozřejmě pěkná, a že holky měly zdravotní problémy je smůla. To ale potká za kariéru hodně hráček. Každý zápas můžeme rozebrat ze všech stran, ale výsledek je jen jeden. Letos na turnaji převážily ty prohry. Osobně jsem viděl letos pár zápasů, kdy protihráčky byly nějakým způsobem zdravotně indisponované a těžily z toho české hráčky. To je zkrátka sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby zitra Lucka hrala jak v tomto utkani, tak Kerber nema sanci. Moc peknej match! Tady je jasne videt, ze Lucka je ted tak na 60-70 % svych moznosti. Tal snad zitra se zadari a konecne se ta snura proher protrhne! Mam strach, ze pokud zase prohraje, tak se jeji vykon ani trochu nezvedne za 14 dni na Fed cupu. Psychika je svine :( Ale musime ji verit, ze to zitra da!!!

https://www.youtube.com/watch?v=xZm19lJ665c
Reagovat
VlS
Jo, to byl mazec. Škoda, že to pak neprodala v Sydney a na AO
Reagovat
VlS
Neviděl jsem dnes opět ani míček a tak ani tu smutnou situaci, kdy Beth už fakt nemohla a jen jsem slyšel v autě komentáře Radiožurnálu.
Fakt si ty dvě sedí, takový to jiskření kolem nich je úžasný a nádherně se na ně dívá. Pozitivní, pozitivní a ještě jednou pozitivní, i když se třeba herně nedaří, dávají zapomenout na žebříčky a propočty a vracejí do sportu radost a zábavu. Mám je jako dvojku ( s Robem trojku) moc rád.
Hodně štěstí do dalšího roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a sezona skoncila - Tak vsechno jednou konci...

Rozhodne 2 tituly z GS jsou velkou ozdobou tehle sezony. A hned na poprve;) To asi moc lidi necekalo a asi ani ne v jakem stylu to holky zahraly;) Zaver sezony byl opravdu smutny, nejen ze strany Lucky, ale dnes i bohuzel Beth.

Doufam, ze opet v pristim roce se obe sejdou ve zdravi a pojedou dal a snad z toho zase bude nejaka ta trofej.

Jinak... Tyhle hracky se proste musely sejit, zapadaji do sebe neskutecne prirozene, jako by se pro to setkani narodily. Proste paraadni dvojka... toz pristi rok drzim palce;)

A preji holky hooodne podobnych radosti v roce 2016;)

https://www.youtube.com/watch?v=F8MKRlyN-ik
Reagovat
tommr
ten závěr sezóny byl opravdu strašnej - jak z nějakýho horrorovýho scénáře. U BMS se s tím ale bude asi muset počítat i do budoucna. Už ani nepamatuju kdy odehrála kompletní sezónu ... :(
Reagovat
EllNino
letos
Reagovat
tommr
ty si nejspíš ještě nezaregistroval, že dneska musely skrečovat dobře rozehranej TM ... :(
Reagovat
EllNino
tak to už je ale uplnej konec sezony a po něm nic nenásleduje, alespoň pro Beth, jinak to letos docela zvládla bez obtíží ..
Reagovat
tommr
to už je od tebe jen slovíčkaření. BMS musela kvůli zranění odstoupit z vrcholnýho turnaje sezóny takže pro ní zase jednou skončila předčasně ... :(
Reagovat
EllNino
tak to už je ale uplnej konec sezony a po něm nic nenásleduje, alespoň pro Beth, jinak to letos docela zvládla bez obtíží ..no dnešní zápas byl už stejně jen exhibiční, těžko by po debaklu s Chanovými ztratily s Stebotnik a Garcíou jen 3 hry
Reagovat
tommr
kdyby mohly hrát naplno tak by šanci určitě měly jak o tom svědčí jejich výsledky ze 3 letošních vzájemných zápasů ...
Já hlavně doufám, že zranění BMS nebude nic tak vážnýho, aby by jí to znemožnilo obhajovat titul na AO ...
Reagovat
EllNino
určitě se dá dokupy, má na to víc jak 2 měsíce
Reagovat
misa
Skvělá dvojice, snad ještě přijdou úspěchy a hlavně ať jsou obě zdravé.
Reagovat
Frick
Tak holky, za rok pod tetovací jehlou :-D
Reagovat
misa
Tetování se k Lucince nehodí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. :-)Nedokážu si představit Lucku s tetováním...:-)
Reagovat
Frick
Tím, jak nosí ty vykrojená tílka, tak na lopatce by nějaký decentní motiv působil velice hezky....
Reagovat
Jan
Nemám rád tetování, je to pro mě škaredý zvyk. Lidské tělo je krásné samo o sobě a ne si to hyzdit jakkoliv "krásným" obrázkem. Jak se tam něco "modrá", nelíbí se mi to. A pro mě Lucku by to také nezkrášlilo. Stejně jako Karolínu.
Reagovat
FulnekUltras
naprostý souhlas - pochybná holátkovská móda totálně na guwno...
Reagovat
d@ve
+1
Díky za připomenutí AO 2015. Jsou to ale šoumenky. :D Skvělé, jak se tím baví. Možná to bylo i to, co Lucce k většímu úspěchu v singlu přispělo.
Reagovat
misa
Bethanie dodávala Lucii hodně pohody, zažily spolu krásné chvíle a určitě to na ni mělo pozitivní vliv.
Reagovat
Jan
2 GS byly pěkné, ale jak teď nastoupila Hingisová s Mirzaovou, budou to mít těžké přidat další. Stejně jako Háčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych je zase nepřeceňovala. Včera šlo vidět, že i ony jsou k poražení. Nebude to sice nic lehkého, ale já myslím, že to půjde... :-)
Reagovat
VlS
Letos je 2x porazily, ne?
Reagovat
Jan
Ano, máš pravdu. Teď na TM to vypadalo, že na ně nemají (ale zápas jsem neviděl).
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se právě podle toho zápasu Háček s Hingis/ Mirza zdálo, že to není tak beznadějné :-)
Reagovat
VlS
Ale no tak, srovnávat tým rekonvalescentky a lazarky se dvěma zdravejma? Z toho bych závěry do budoucna nedělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, já double moc nesleduju. Takže jsem o jakémkoli zranění ze strany soupeřek neměla ani ponětí :-)
Reagovat
VlS
začni otočením Nicku do normálu a možná se ti otočí i to ostatní Verčo
Reagovat
d@ve
Holky to berou docela statečně a snad si i nenechaly tu radost zas tolik vzít.
Lucka se tak může plně soustředit na zítřejší zápas.
Reagovat
tommr
jak krásně TM v deblu pro Lucku začal tak špatně skončil. Doufejme, že v singlu to bude obráceně ... :(
Reagovat
adalv87
konečně skreč,lepší než dostat na zadek
Reagovat
janek_da
tim se chytře vyhly podmínce o počtu uhraných gemů
Reagovat
tommr
jak je to přesně v pravidlech? Kolik her se musí odehrát, aby byl zápas uznanej jako odehranej?
Reagovat
adalv87
já bych to neřešil,nic to nemění
Reagovat
tommr
jde o to, jestli Lucka s BMS dostanou za tu skreč 70 bodů jako za normální prohru nebo ne ...
Reagovat
janek_da
To nevim. to nevim. Já to myslel vzhledem k podmínkám postupu.
Reagovat
adalv87
asi dostanou,set odehráli
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně nemůže tato hra psychicky ovlivnit Lucku a tak i dění v dalším hracím dni? :-o
Reagovat
tommr
Lucka je ted na tom tak špatně, že už jí nic nemůže srazit ještě níž. A dneska to navíc bylo hlavně o BMS ... :(
Reagovat
d@ve
Lucka to může pojmout aspoň jako tréning na zítřek.
Reagovat
janek_da
Jakože nechá Bet sedět?
Reagovat
d@ve
..nebo aspoň nechat stát. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Stejne to Garcia se Srebou hraji spis jen na Lucku;) Coz je celkem pekny gesto.
Jako je to uz takovy trening;) Takova exhibicka;)
Reagovat
tommr
to nasazení už není ani tréninkový ... :(
Reagovat
janek_da
tenisovy trenink byva daaaleko narocnejsi, vetsinou, nez samotny zapas :)
Reagovat
EllNino
to mi povídej :D
Reagovat
babolat.cz
tak se ten TM pěkně s.ere. Zítřek to může zachránit.
Reagovat
tommr
z boje o postup se stala fraška ... :(
Možná by bylo lepší kdyby BMS zápas skrečovala a dál tým Bucie na kurtu neztrapnovala. Je ale otázka jestli by po skreči dostaly stejný body a peníze jako po odehraným zápase. Třeba se jim to odchození zápasu vyplatí? :(
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak teď už to jednoznačně přeju Máši, když už někomu přát z těch, co se nabízí. I za to neustálé "kradení" velkých titulů Serenou. Máša si určitě půjde navzdory zdravotní pauze jasně za svým, tak snad to dopadne. :) Finále Muguruza-Máša by bylo hodno turnaje mistryň.
Reagovat
d@ve
Škoda, za tu letošní sezónu si to určitě zasloužily. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak... Proto mě to taky tak mrzí :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Uklidňuje mě jen vědomí toho, že je Bethanie zraněná. Takhle se to dá hra holek snáz omlouvit... :-)
Reagovat
misa
Beth podává 120 km/h a prakticky se nehýbe, takže těžko něco hodnotit.
Reagovat
Fandina
Nejsem si tak úplně jistá, jestli holky věděly, že nesmí prohrát 4 gamy. Nezdálo se mi, že do toho dávají všechno. Ale asi zranění Beth. Škoda převeliká.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovsem ted pokracuji ve famooooznim vykonu;)
takze 3 gemy fuc;)
Reagovat
d@ve
Asi nás nechtějí trápit, no. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a ted uz nam zacla exhibice;)
Cili konec, vse vyreseno, muzu jit;D)
Reagovat
janek_da
Lucka tam nějak hodně přebíhá
Reagovat
smazaný uživatel
Co by se delo, jak by to ted ta garcia se Srebotnik skrecovaly???
Reagovat
janek_da
jestli to ale stihnou driv nez BM ...
Reagovat
adalv87
už nic
Reagovat
smazaný uživatel
No to spis vypada na to, ze holky dostanou totalni buchec...dva kanary a cus;)
Reagovat
janek_da
aspon to nebude lito, kdyby vyhraly, zas, no...
Reagovat
smazaný uživatel
ted ovsem pomohlo bozske prase;)
Reagovat
EllNino
ale hodně božskéé :D
Reagovat
janek_da
jak se to rekne japonsky?
Reagovat
EllNino
spíš to vypadá, že Bethanie při třídání skrečuje ...
Reagovat
d@ve
Už to pomalu otáčejí.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konecne se zacinaji rozehravat, ale ten zacatek byl hororovy;D) Nebo jak spatny vtip;)
Reagovat
adalv87
a je konec s postupem :-(
Reagovat
milik254
není
Reagovat
adalv87
myslíš že neuhrají ještě 2 gamy??
Reagovat
milik254
kdo ví
Reagovat
adalv87
tak už jen dva gamy :-(
Reagovat
d@ve
Dneska to žel asi už nedaj. :(
Reagovat
d@ve
Při posledním střetnutí jim povolily jen 3 gamy. Tak prosím ještě jednou.. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě to zaujalo :-) Takže nic není nemožné :-)
Reagovat
adalv87
asi tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ted jim mohou povolit uz jen 2...:D)
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jen jeden;D)
Reagovat
smazaný uživatel
Už žádný...
Reagovat
smazaný uživatel
a uz jsme v minusu;)
Reagovat
janek_da
náklady platí Šafářová a spol
Reagovat
d@ve
Bucie s.r.o. :)
Reagovat
adalv87
nemá cenu to řešit,můžem doufat že to zvládnou
Reagovat
adalv87
tak to muže skončit 6:2- 6:1,uvidíme
Reagovat
d@ve
To by snad byl nejhorší výsledek. :/
Reagovat
tommr
proč? Na postup by to stačilo a to je podstatný ... :)
Reagovat
d@ve
Myslel jsem, že nesmí ztratit více než 2 gamy.
Reagovat
tommr
pokud se nepletu tak na postup z druhýho místa jim stačí i prohrát tři hry ...
Reagovat
d@ve
Tak to mají asi v článku špatně.
Tedy o něco málo větší naděje.. :)
Reagovat
tommr
hlavně, aby to někdo holkám řek. Bylo by blbý kdyby na to přišly až po zápase ... :)
Reagovat
adalv87
to si myslím že budou vědet,jak musí hrát
Reagovat
adalv87
já taky ale můžou 3
Reagovat
adalv87
Lucka s Betty budou vědet po 4 hrách,zda mají šanci nebo ne,ne moc motivující
Reagovat
milik254
proč po 4 hrách?
Reagovat
adalv87
myslím gemy,pokud to bude 2 :2 nesmí jim povolit ani jeden game
Reagovat
milik254
nemusí to být 2:2 :D
Reagovat
adalv87
to ne ale když jo tak vědí jak na tom jsou
Reagovat
lars
i tak jim muze jit o body do zebricku a o penize
Reagovat
adalv87
jde jim o body a peníze,ale pokud jim je dají španělky nemusí ani vyhrát,a je tam rozdíl 100 bodů
Reagovat
tommr
za výhru je 230 bodů zatímco za prohru jen 70 takže se vlastně hraje o těch rozdílových 160 bodů. Pro Lucku a spol. by to byl cennej bonus, protože budou brzo obhajovat GS titul z AO a každej bod se jim proto bude hodit ...
Reagovat
adalv87
ok, já myslel 170
Reagovat
smazaný uživatel
než vyřazovací systém. Tam jeden dostane lehčí soupeřku, druhý těžší. V tom je tenis tak trochu nespravedlivý a někdy dílo štěstěny. Ale takový je tenis. Systém skupin zase skýta prostor nemyslím k podvádění, ale ke kalkulu.
Reagovat
lars
tenis je i o kalkulu, porad se neco pocita behem hry
takovvy "vypusteny" set v zapasu neni asi moc uspesna strategie ve skupinovym formatu
Reagovat
baggik
Ale prd, vyřazovací systém je fér, buď vyhraješ nebo prohraješ a hotovo. Tady v těch skupinách, kdy ještě hrajou druhé zápasy vždycky vítězové proti sobě a poražení taky, přichází v posledních záapasech do hry matematika. Minimálně by se ty poslední zápasy měly hrát nastejně.
Reagovat
adalv87
přesně tak,stejně to je i u fotbalu,zavěrečné zápasy stejně,ale tady je jen jeden kurt :-)
Reagovat
baggik
Turnaj Mistrů/Mistryň by měl bejt ten největší, nejhonosnější v roce a pak se hraje v areálu kde je jenom jeden kurt. :-D Beztak je to v nějaký hale kde normálně ani kurty nejsou, mělo by to být tenisové prostředí.
Reagovat
babolat.cz
hlavně, že mají na střeše bazén, kde si můžou háčka dělat selfie
Reagovat
misa
do tenisu nepatří. Při malých skupinách je pak velký prostor pro vypouštění a domluvené výsledky. Klidně ať pozvou na TM 16 hráček/dvojic a hraje se tak, jako na všech ostatních turnajích...
Reagovat
Herbert_Hoover
Taky se mi to líbilo víc, jak tomu bylo před lety. Jenže zase je fanoušek ošizen o zápasy. Na druhou stranu- chce opravdu fanoušek takové zápasy? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je to naopak příjemná změna. Hrát se klasickým pavoukem, tak od pondělka není na koho koukat. ;-)
Reagovat
lars
spis od prohry Lucky v deblu
Reagovat
lars
spis je to asi velky prostor pro spekulace tech, kdo nedokazi spravne vyhodnotit situace :))
Reagovat
rusedski
Anebo pozvat 10 nejlepších, tj. 2 skupiny po pěti...jeden zápas navíc by už nikoho nezabil a pravděpodobnost nějaký vícenásobný plichty by se podle mě snížila. Zároveň ten kdo by se chtěl vejít mezi dvojici postupujících by už musel opravdu něco předvést, ne to uhaluzit s jednou výhrou...
Reagovat
milik254
čtyři zápasy na víc :D
krát dva
Reagovat
rusedski
Myslím jeden zápas pro každýho. Jinak osm navíc, ale to by snad nebyl problém, dyť ty OOP jsou jak noty na buben :)
Reagovat
d@ve
To mne už taky napadlo. Když se toliko mluví o TOP10, tak proč vlastně nehraje všech deset nejlepších.. To by byl teprv turnaj! :)
Reagovat
baggik
Konečně dobrý nápad! Teď to ještě prosadit u ATP, WTA.
Reagovat
tommr
na tohle jsem už myslel mockrát. Proč nehrát TM s 10 hráčkama z první desítky a ET s 10 hráčkama z druhý desítky? Oba turnaje by se pak mohly hrát stejným formátem: dvě skupiny po 5 hráčkách každá s každou a první dvě hráčky z každý skupiny by postoupily do semifinále. Eventuelně by se mohlo vynechat semifinále a o titul by se mohly rovnou střetnout vítězky obou skupin ...
Reagovat
lars
posledni 4. zapasy by asi pomerne casto nemusely ovlivnit postupujici. 2 hraci budou mit po 3 vyhrach tak proc se ve 4. snazit
Reagovat
tommr
na TM nejde jen o postup, ale i o konečný pořadí na konci sezóny. Za každou výhru se přidělujou cenný body a tučný šeky. Motivace je tam vždycky ...
Reagovat
lars
Ano, ale 2x4 je asi lepsi nez 2x5 .
V 2x5 by asi bylo vic zapasu bez moznosti postupu
Reagovat
lars
jisty postupujici muze setrit sily na SF
Reagovat
rusedski
To je vždycky něco za něco...míň hráčů ve skupině většinou znamená drama až do konce, skoro v každým zápase o něco jde...ale taky to přináší víc zmatků, počtů, spekulací, větší roli může sehrát štěstí...oproti tomu víc hráčů=víc zápasů, což by mělo přinést férovější konečný pořadí, ale zároveň asi i víc zápasů, kde "o nic nepůjde".
Reagovat
HayashiM
Mně se mnohem víc líbí skupiny. Je to reálnější porovnání sil než pavouk, kde je to totálně o náhodě.
Reagovat
ludolf
Přesně tak, tento systém oproti běžnému pavouku velmi výrazně zvyšuje pravděpodobnost, že ve finále budou dvě nejlepší hráčky.
Reagovat
lars
asi tak a "zaslouzily" vitez
Reagovat
d@ve
Já jsem spíš rád za ty skupiny. Aspoň dojde (zčásti) na vzájemné zápasy.
A to, že je třeba někdo na pokraji vyřazení a čeká s napětím na jiné zápasy je spíš jen jeho (jejich) chyba. Každý si to může uhrát/vyhrát sám. V tom spravedlnost bezesporu je..
Kdyby se zase hrálo pavoučím (vyřazovacím) systémem, tak ani nedojde na tak pěkné zápasy, které jsme měli ještě v posledních dnech možnost vidět...
Reagovat
tommr
přesně tak. Lucka s BMS můžou děkovat za ty potíže jen samy sobě, protože předvedly proti těm tchajwanskejm sestrám žalostnej výkon ...
Reagovat
adalv87
to byly hlavně podání BMS,snad ani jedno nevyhrála
Reagovat
tommr
podání BMS je jejich dlouhodobá slabina. BMS špatně podává a Lucka jí při něm na síti moc nepomáhá ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Takže mi možná vyjde můj typ - Maria a Aga? Jinak teda ostuda ta čtyřhra. Vlk má pravdu. Když sestry získaly potřebný počet bodů, tak se na to vybodly, protože při té kvalitě hry nemohly ztratit 6 gamů v řadě. A nikdo nemůže říct ani popel, protože jim to nikdo nemůže dokázat. Holky se mohou o to poprat. Ale ztratit jenom dva gamy ? Ledaže by soupeřky skrečovaly a to asi těžko. No, je to humus. Proč vlastně ten debl rozšířili na 8 párů ? Otřesné.
Reagovat
lars
Pochybuji, ze Chanovi chtely hrat SF proti nasaz. jednickam Hingis / Mirza, kdyz se jim asi mohly vyhnout ziskanim setu v dnesnim zapasu ?
Reagovat
dadaft
nj, to jsem si ani neuvědomil,,,,,,,,,,,,,,,,,,, osobně to vidím na ztrátu koncentrace u Chanových, když měly jisté SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bereš tu jistotu, že by šly proti nasazeným jedničkám?
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě vypadly z koncentrace. Měly spočítané, kolik toho musí uhrát. Radši se v tom nechci patlat, vždy to bude na úrovni spekulací. Ale ostuda to je.
Reagovat
lars
aut :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, možná " aut ", ale co když si vezmu jestřábí oko ?
Reagovat
baggik
Tak pokud to dneska Safarova s Matekovou nezabalí a vyhrajou 2:0, byt třeba ne s tak málo gemy aby postoupily tak postoupí Chanový stejně z prvního místa.
Reagovat
lars
Lucka v deblu , ale muze prohrat
kdyby Chans vyhraly dobre rozehrany set , tak by asi byly 1. bez ohledu na vysledek nasleduj. zapasu
Reagovat
babolat.cz
A co Flavia? Jakou má naději?
Reagovat
smazaný uživatel
Musí vyhrát, bud ve dvou nebo ve třech setech.
Reagovat
Davor1
Stačí jej jeden set
Reagovat
babolat.cz
díky, tak snad to dá!
Reagovat
Pani_Kostalova
Velkou, na Marii umí a stačí ji set.
Reagovat
smazaný uživatel
Když vyhraje pouze set, postupuje Simona.
Reagovat
Pani_Kostalova
Simona už je mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sorry, máte pravdu, stačí ji set.
Reagovat
rusedski
Simona má sety 2-4, Aga 3-4 a Flavia by měla taky 3-4. Tedy Simona z kola ven a Flavia by dala Agu na vzájemnej zápas. Gamy rozhodujou jen při setové trojplichtě.
Reagovat
smazaný uživatel
Agaaaaa! Teďka Maruš 2:0 a postoupí Aga, to bych po porážce od Flavie nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
stačí i 2:1 ne?
Reagovat
kada.tom
Wooooooow, Ago, přesně takhle se hraje o semifinálovou naději :-)
Paráda, takhle zničit Halepovou :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Simča se zničila sama v prvním setu. Tolik možností, jak ten set vyhrát, zahodit-to jest trestuhodným.
Reagovat
Herbert_Hoover
Simča se zničila sama v prvním setu. Tolik možností, jak ten set vyhrát, zahodit-to jest trestuhodným.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ajéje...takto prohospodařit zápas, tím pro mě WTA finals ztratily významně na zajímavosti. Nejdřív se tam neprokouše Venus a teď vypadne Simča už ve skupině.
Reagovat
rusedski
Vemte si jak loni Máša, poté co přišla o postup ve druhém setu s Agou, ji ve třetím smetla, jak Caro s postupem v kapse poslala domů Petru, jak Simona mohla nechat postup Aně, ale místo toho ho vybojovala pro Serenu (která jí za to pak ve finále "poděkovala")...a tyhle dvě maj splněno a nazdar bazar, proč se honit...ale tyhle věci se většinou v dalším kole vymstí...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy když nevyjde něco nějakému oblíbenci, je tu rázem tolik konspirací.Proč prostě neuznat vítěze.
Reagovat
babolat.cz
protože šikmookým se nedá věřit...
Reagovat
dadaft
trošku slabší prostřední část prvního setu, ale začátek a konec má grády.
Reagovat
d@ve
Koukám na ten závěr 1. setu a opravdu. Pěkná podívaná. Simona promrhala vedení 5:1 v TB. Ale nutno říct, že Aga neskutečně zabojovala. Úžasné výměny..
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem shit turnaj;D)
Jako nechapu proc se nehraji zaverecne zapasy soucasne...
evidentni kalkul...hnus...dost pochybuji, ze najednou nejsou schopne uhrat 6 gemu v rade;D))) komedie proste...
Reagovat
adalv87
naprostý souhlas,korupce a prodané zápasy jsou prostě i v tenise
Reagovat
babolat.cz
a to tam ani nehraje Rosol :-)
Reagovat
George_Renel
Nehraje, protože ho máš i pod postelí :-).
Reagovat
Herbert_Hoover
Spíš Jarda Pospec a bráši Minářové :))
Reagovat
dadaft
no nevím nevím, hraje se mimo jiné o dost peněz v každém zápase, sestry Chan mohly mít jistotu, kdyby vyhrály,,,,,,,,,,,,,,,,,, vidím to spíš na náhodu.
Reagovat
dadaft
jistotu měly i tak, beru zpět ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale prostě nevěřím, že to bylo prodané.
Reagovat
smazaný uživatel
Take neverim, zeby to bylo nejak spec. prodane...mne jde dadafte hlavne o ten princip, nahrajes si potrebne gemy a nazdar...proste. Ten kalkul, takhle ten turnaj jde na uroven nechci rict ani jakou. Nahoda? Ze najednou projedou vsechny zbyle gemy potom, co se kvalifikuji?;) Tomu moc neverim...., se holky proste na to tzv. vybodly, svym zpusobem nikdo nemuze rict ani popel.
Ale je mozne, zeby tohle "zmakly" ikdyby se hralo soucasne a bylyby dva kurty, tady uznavam, ze by to asi nic nedalo...
Reagovat
dadaft
ztráta koncentrace?

v posledním gemu měly Chenovy brejkbol,,,,,,,,,,,,,,,,,, no, já se na to díval a nějaké viditelné vypuštění nebo ovlivnění jsem nevnímal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty zastupne terminy jako ztrata koncentrace nejsou spatne;) Zni to fakt pekne...;)

Rozhodne by se mne vic libilo rozsireni u deblu na 5 tymu......u singlu 4 skupiny a postup pouze vitezka, a ET bych zrusil;)

Celkem by mne zajimalo, co bys rekl tomu, kdyby Beth s Lucy ted vyhraly trebas 6;1-6:1 ;D))) bych se celkem nasmal..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to možné, když to asijské duo "řachlo" 6 her za sebou... asi už slzely radostí z postupu :D
Reagovat
lars
u 4 skupin s 1 vitezem by nemuselo dojit na vzaj. zapas 1.- 4. v zebricku
Reagovat
adalv87
souhlas takhle prosrat skoro vyhraný set ani snad na takové urovni nejde
Reagovat
lars
no nevim, ze by Chanovi chtely hrat SF proti nasaz. jednickam Hingis / Mirza, kdyz se jim asi mohly vyhnout ziskanim setu ?
Reagovat
tommr
ten výsledek je jednoznačně podezřelej. Sestry to měly určitě dobře spočítaný a moc dobře věděly, že už mají jistej postup ... :(
Otázka je co tím vypuštěním závěru vlastně sledovaly? Mohlo jít jen o taktický šetření sil na semifinále, ale taky tím mohly záměrně potopit největší konkurenci - Lucka s BMS jsou totiž v žebříčku těsně před nima ... :(
Reagovat
adalv87
díval jsem se na žebříček lucka s betty mají docela náskok,to nedoženou
Reagovat
tommr
během TM je sice ještě předstihnout nemůžou, ale můžou si k tomu vytvořit dobrou pozici pro začátek příští sezóny ...
Reagovat
miguel23
Nejenže v dnešním závěrečném zápase ve skupině nesmí s již definitivně dvojicí Caroline Garcíaová a Katarina Srebotniková, s nimý letos vyhrály všechny tři vzájemné duely, prohrát set, ale zároveň si nesmí dovolit ztratit více jak dva gamy.
Reagovat
d@ve
Taky jsem se jí musel několikrát prokousat, než jsem pojmul, co tím chtěl básník říci. :D
Reagovat
mrafe
Ta matematika mi nesedí, pokud vyhradí 2:0 na sety, tak mě vychází, že postoupí protože budou mít lepší poměr, Garbi s Karličkou, pokud je ta tabulka tady v článku dobře. protože vyhraných gamů budou mít 39 a 35 takže musí max prohraných gemů 32 nebo jak se vlastně ten poměr gemů počítá?
Reagovat
smazaný uživatel
Given the scoreline of the earlier Muguruza/Suarez-Navarro match, Mattek-Sands/Safarova have to not only win in straight sets but lose no more than 3 games. That's...tough.

If Garcia/Srebotnik win a set:
Muguruza/Suarez Navarro
Chan/Chan
If Mattek-Sands/Safarova win in straight sets while losing 2 or fewer games:
Mattek-Sands/Safarova
Chan/Chan
If Mattek-Sands/Safarova win in straight sets while losing 3 games:
Chan/Chan
Mattek-Sands/Safarova
If Mattek-Sands/Safarova win in straight sets while losing 4 or more games:
Chan/Chan
Muguruza/Suarez Navarro
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to dneska na ofenzivní koncert :D
Reagovat
mrafe
jako díky, ale jak se k těmto číslům přišlo? Proč by musela Lucka s Betkou, mít rozdíl mezi prohranými a vyhranými sety poměr max 39: 24 a pokud by měli poměr 39:25 by postupovala Garbi s Karličkou, které mají 35:29 to mi hlava nebere.
Reagovat
Fandina
Lucka s Beth ale nemůžou mít 39, když mají teď jen 17 vyhraných.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano budou mít 29 her.
Reagovat
mrafe
Jo dík promiň už neumím počítat sekla jsem se o desítku tak teď už je mi to jasný díky
Reagovat
adalv87
kdyby vyhrýli krát 6:4 tak budou mít skore 29:29 a mugu s CSN 35:29 a to je lepší,pokud by rozhodovali vzájemné zápasy pak ano postoupí
Reagovat
adalv87
max vyhranych gemu bude 31 7:6,7:6 nebo 7:5,7:5
Reagovat
d@ve
Ajajaj. Tak tomu se říká pomoc.. :( Takhle si to Lucka s Beth asi nepředstavovali.. :(
No jo no, prohráli s těmi dvojčaty až moc snadno..
Reagovat
d@ve
opr. nepředstavovaly, prohrály
Reagovat
smazaný uživatel
Ta tabulka je spatne na prvnim miste jsou sestry Chanovy .
Reagovat
Herbert_Hoover
Vzájemný zápas nehraje roli? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraje , mozna jedine kdyz je to shodne i po gamech a to neni
Reagovat
Herbert_Hoover
Podle mě to bude dobře, pak hraje roli něco jiného, ale % poměr vítězných a prohraných gemů to taky nebude..možná prostě jen více vítězných gemů. Pravidla jsem v tomto tak detailně nekoumal, tak jen hádám.
Reagovat
ludolf
V případě stejného počtu vítězství dvou rozhoduje vzájemný zápas. Procenta setů/gamů rozhodují v případě stejného počtu vítězství tří.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak sem si to přesně myslel no, protože jinak by to nedávalo smysl, díkes za osvětlení. :)
Reagovat
adalv87
3 vítěztví mít dva nemůžou :-) to nejde
Reagovat
janek_da
3 párů
Reagovat
adalv87
tak to pak jo :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
No, ne že by to tak nebylo v pořádku, protože minimálně v posledním zápase hrály hrůzostrašně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ne že by to moc měnilo, ale dle mého propočtu mohou ztratit 3 gemy.
Reagovat
adalv87
jj je to v predeli
Reagovat
babolat.cz
shiiit
Reagovat
EllNino
Hm tak to je "hezký" no
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist