Šafářová se semifinálové šance nechopila, podlehla Lapuščenkovové

1. 5. 2010, 00:34
Aktuality 16
WTA STUTTGART - Lucie Šafářová nedokázala navázat na výhru nad světovou dvojkou Wozniackou a ve čtvrtfinále antukového turnaje ve Stuttgartu prohrála se 138. hráčkou světa Lapuščenkovovou. Dohrály již i bývalé světové jedničky Safinová a Jankovičová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová vypadla ve čtvrtfinále den poté, co vyhrála nad druhou hráčku světa a turnajovou jedničkou Caroline Wozniackou. Česká fedcupová reprezentantka prohrála s kvalifikantkou - Rusce Anně Lapuščenkovové podlehla před zraky přítele Tomáše Berdycha po setech 6-7 6-1 1-6.

Třiadvacetiletá Ruska přitom dosud na okruhu WTA vyhrála jen dva zápasy a v žebříčku WTA ji patří až 138. místo. Je tak nejhůře postavenou hráčkou, která kdy v historii stuttgartského turnaje postoupila do semifinále. Stačila však už vyřadit i šestou nasazenou Azarenkovou.

V semifinále se vítězka sedmi podniků ITF utká s Australankou Samanthou Stosurovou, která jako jediná nasazená hráčka prošla mezi nejlepší čtyřku.

S turnajem se dnes totiž rozloučily bývalé světové jedničky Dinara Safinová, jež coby turnajová dvojka a obhájkyně loňského finále nestačila na Izraelku Shahar Peerovou, a čtyřka Jelena Jankovičová, nad jejíž síly byla vracející se Justine Heninová z Belgie.

Ruska Safinová hrála na prvním turnaji od Australian Open, ale přiznala, že i nadále pokračuje v léčbě únavové zlomeniny obratlů a musí se šetřit.

"Dinara hrála teprve druhý zápas po svém návratu, to je vždy těžké po tak dlouhé pauze. A já musím být spokojená se svou hrou," řekla Peerová.

Jankovičová přiletěla do Německa s oteklým levým zápěstím, i tak dokázala vyhrát dva zápasy. S Heninovou ovšem neuspěla ani na desátý pokus. "Opravdu nevím čím to je, že jsem schopná nad Jelenou neustále vyhrávat," uvedla Heninová, jež pro změnu hraje s dlahou na zlomeném malíčku levé ruky. "Jelena dnes byla v prvním setu lepší a dostávala mě pod tlak. Ale ve druhém jsem svou hru zlepšila a dokázala utkání otočit."

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (30. 04. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Lapuščenkovová (Rus.) - Šafářová (ČR) 7-6(1) 1-6 6-1
Peerová (Izr.) - Safinová (2-Rus.) 6-3 6-2
Heninová (Belg.) - Jankovičová (4-Srb.) 3-6 7-6(4) 6-3
Stosurová (7-Austr.) - Li Na (Čína) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice: Peerová - Heninová, Stosurová - Lapuščenkovová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Srebotniková (2-ČR/Slovin.) - Borwellová/Kopsová-Jonesová (Brit./USA) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Live na programu Arriadia, satelit 13 stupňů východně, frekvence 10873 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu to sem, ať to nezapadne vedle mezi zvratky. Chci se zeptat,je Gulbis ten bohatej tenista, který lítá na turnaje vlastním tryskáčem? Nebo je to někdo jinej?
Reagovat
dabelsobul
Je to on
Reagovat
smazaný uživatel
Vždy to byl tryskáč jeho tatíka, ale je možné, že dostal k Vánocům vlastní "jet".
Reagovat
skott
Tomu rikam fazona jako hrom.Obcas se sice stane, ze nejaka hracka nizko postavena na zebricku prekvapi a dojde na velkem turnaji daleko, vetsinou to ale byva defenzivni hrou nebo zasluha stesti.Jenze Anna je jako v tranzu.Trefuje winnery ze vsech pozic, Lucku v nekterych chvilich doslova propalila, ze jen kroutila hlavou a vychszi ji na, co sahne.Proste nechapu, jak je mozne, ze najednou ty jeji prime udery bez sebemensiho spinu konci v kurtu a ne nekde v prvni rade, jak byva jejim zvykem...Moc bych ji pral, aby pohadka pokracovala dal, ale netroufam si odhadnout, jestli je schopna dat jeste Sam Stosur, ktere se taky nebyvale dari.Snad ano, protoze je nadhera to sledovat, stejne jako jeji plache interview po zapase:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne komentar, uz mi prislo, ze vam vsem Lucka nestoji ani za slovicko - a vlastne ne, rec je pouze o te motorove mysi z Ruska. Me prilis nenadchla, ja tuhle hyperaktivitu na kurte nesnasim (protoze muze sice byt ucinna, ale neni elegantni), takze doufam ze ji Stosur svymi prechody na sit dostane pod tlak a mys si vsechno vyhaze. U Lucky mi stale vadi neschopnost zmenit rytmus, opustit riziko k lajnam a zahrat balon jen ucelne na jistotu. Velka skoda, po druhem setu to uz vypadalo paradne. Tak priste!
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se také její hra velmi líbila, její údrey měly hlavu a patu, což se o úderech některých (i světových) hráček říct opravdu nedá. Jediná věc, která ji může zabrzdit v rozletu, je známá ruská labilita. To včera potvrdila i Anna, když dokázala natropit 10 dvojchyb. Přeci jen na ní bylo znát, že se na okruhu teprve "otrkává".
Reagovat
smazaný uživatel
Také jsem ještě zapomněl zmínit, že Lucie získala podlě mě druhý set kraťasem ve čtvrté hře, kterým Lapuščenkovou rozhodila, ta pak začala více kazit, kupily se dvojchyby, apod. Když už to vypadalo, že je Lucka na lopatě, Ruska opět začala hrát uvolněně a Lucie místo toho, aby se opět snažila o rozohzení, zůstala u starého stylu hru, vyhovující Rusce a ve třetí sadě si již neškrtla. Rusčin frohand (a možná i backhand) byl jednoduše lepší...
Reagovat
skott
sojka: Nikdo ti nebrani tady pochvalit Lucku:-)Podle me taky hrala dobre, hlavne se mi libil prvni set od obou, to byla ohromna prestrelka...Ja jsem jenom unesenej z toho, co predvedla Anna, protoze bych si nikdy nemyslel, ze je neceho takoveho schopna.Ona snad za cely zapas nedala obranny uder a udelat z Lucky, ktera sama patri k nejaktivnejsim tenistkam, tu ktera je pod tlakem, chce hrat na extremni riziko.A Anne to vychazi.Tezko s tim bude neco delat i Stosur, kdyz ji vsechno pristane na lajne...Jinak nevim, co myslis tim ¨hyperaktivita¨?Mne prisla Anna v tranzu, prave proto, ze neudela krok navic, zadna gesta, nemeni vyraz, at zkazi nebo trefi neuveritelny balon, porad se tvari stejne...
great: to je pravda, ze zastavit se muze Anna ted jen sama, kdyz si bude pripoustet tlak toho, co dokazala.V prvnich kolech hrala mimo kamery a to ji vyhovuje urcite vic.12 dvojchyb neni na jeji pomery vyjimecne cislo, jen nesmi prijit v dulezitou chvili.
Reagovat
smazaný uživatel
skott: tak při vší úctě k Lucce, řekl bych, že Sam je o něco vyšší liga. Mnohdy se mi zdá, že Šafářová u hry skoro nepřemýšlí. Jeden míč, jako druhý - všechno s obrovskou agresivitou, někdy úplně zbytečně, jak tady psala sojka. Podle mě Sammy vyhraje a pomůže jí k tomu i nervozita Rusky... i když, mohl bych se mýlit:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ruska předvedla neuvěřitelný zápas, ale připojuji se k tomu, že Sam, která má velice dobrou formu si s ní už poradí.. a tenhle turnaj vyhraje stejně jako v Charlestonu! Budu v to doufat hlavně ne Henin!
Reagovat
skott
Dumec: i to je mozne, ale na druhe strane Sammy Stousr bych za hracku, co netrpi nervozitou taky nepovazoval:) Protoze i u ni se to da povazovat za nejvetsi slabinu.Bude to ale hodne zajimava konfrontace hracek, co maji aktualne velkou formu...
PetanEk: Henin ani Peer ne, taky preju lepsi z dvojice Anna/Sammy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Enánová je odpornej babochlap!
Reagovat
skott
aha, a to rika takovej ¨objektivni odbornik¨ jak ty?Naposled si se nezmohl na reakci, kdyz jsem ti vypsal vsechny tvoje urazky, ale hlavne ze ses navazel do me:/
Reagovat
carolyn
Broz už zas dělá něco za co ostatní kritizuje.....:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Komenty k tenisu jsou vždy subjektivní, pokud zrovna nejde o fakta nebo statistiku. To se jí to hraje, když vypadá jako chlap.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist