Šafářová se Strýcovou v Riu: Není to tu luxusní, ale atmosféra to vyrovná

5. 8. 2016, 09:12
Aktuality 49
Barbora Strýcová je na olympijských hrách podruhé v životě. Tenisový areál v Riu de Janeiro sice nepatří k výstavním, ale atmosféru her si stejně jako Lucie Šafářová, s kterou se představí ve čtyřhře, užívají a poznávají ostatní sportovce. Rio je zatím nejhorší, ale beru to jako průpravu do kempu, smála se Šafářová.
Lucie Šafářová a Barbora Strýcová

Třicetiletá Strýcová si postup na hry pod pěti kruhy stanovila jako jeden z cílů letošní sezony a nakonec bude v Riu vedle dvouhry hrát i čtyřhru. "Jsem ráda, že se mi to povedlo, a chci si to užít," řekla Strýcová dva dny před turnajem. "Musím říct, že pro mě olympiáda pořád hodně znamená. Stejně jako grandslamy. Jsem strašně ráda, že jsem tady, že můžu bojovat za Česko a prát se o medaile," dodala Šafářová.

Pravdou ale je, že úroveň areálu a tenisového zázemí je na olympiádě v Riu ve srovnání s grandslamovými turnaji výrazně jiná, slabší. "Je to skok dolů, ale vyrovnává to ta atmosféra," řekla loňská finalistka Roland Garros Šafářová a doplnila: "Nejsem rozmazlená. Zažívám jiný standard, jsou to trochu spartánské podmínky, ale chci jednou vyrazit kempovat, tak mám zdejší pobyt jako průpravu."

Šafářová už může porovnávat, jelikož absolvovala olympiády v Pekingu 2008 i před čtyřmi lety v Londýně. "A Rio je zatím nejhorší," řekla brněnská hráčka bez obalu.

Kurty jako takové jsou na hru podle Strýcové příjemné, ale okolí a zázemí je strohé. "Nic nedrhlo, ale není to jako na turnaji. Jenom tady odehrajeme a hned se přesuneme do vesnice, protože tady zatím není ani jídlo. Ale oni to do soboty (prvního hracího dne) ještě vyšperkují. Začíná to být lepší každým dnem," řekla Strýcová. "Není to zrovna parádní areál, ale turnaj se tady odehrát dá," uvedla Šafářová.

V olympijské vesnici se obě nezavírají do vlastního světa, ale tráví hodně času s ostatními českými sportovci. "Chci taky poznávat nové lidí a ne jenom sedět na pokoji," řekla Strýcová a stejně jako Šafářová se zapojila do různých her. "Hrály jsme třeba double a pak v týmech nějaký olympijský kvíz," prozradila Šafářová.

Strýcová ráda chodí do fitness a okukuje, jak se připravují reprezentanti z jiných sportů. "Dělají různé cviky, které jsem v životě neviděla. Viděla jsem jednoho řeckořímského zápasníka a co ten tam předváděl, to jsem si ho musela natočit. Mají rychlost a jakou mají v sobě frekvenci, to je zajímavé vidět," řekla Strýcová.

Hvězdné sportovce Strýcová už možná potkala, ale nikoho nepoznala. "Ale každý sportovec ve vesnici je svým způsobem slavný," doplnila tenistka.

Na Šafářovou a Stýcovou čeká v úvodním kole čtyřhry velká výzva, narazí v něm totiž na trojnásobné olympijské vítězky a nejvýše nasazené Serenu a Venus Williamsovy. "Tý jo, hrajeme s Williamskama," prohodila Šafářová k parťačce. "Já vůbec nevím, jak se jmenujou. Jsou to nějaký ty nejznámější ségry, že. Fakt super los," vtipkovala o losu Strýcová.

Komentáře

49
Přidat komentář
Frick
Už jste si mysleli, že to Fricka konečně přestalo bavit, co?

Bohužel.
Reagovat
blixa
A kurwa ... :((((
Reagovat
Frick
1) Petra Kvitová
(WTA 900 Montreal R16, 105 b.)

První dvě kola, vzbuzovala optimis, v OF přišlo ale vystřízlivění. Sice se asi nedá mluvit o nějakém špatném výkonu, ale OF je prostě málo.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

2) Lucie Šafářová
(WTA 900 Montreal 900 R64, 1 b.)

Bylo to těsné, a v TB třetí sady se nakonec radovala domácí jednička a tak se Lucka loučila se singlovou Kanadou, stejně jko loni, už po prvním mači. Nebylo nějaké vyloženě zlé, ale s Džený si asi poradit spíš měla...

ZNÁMKA: 3- (4/10)

3) Karolína Plíšková
(WTA 900 Montreal R16, 105 b.)

Nejdříve tuhá bitva s outsiderkou, pak W/O a nakonec (tradiční a nyní i jasná) prohra s hráčkou světové špičky. Něco si Karolína odehrála, ale nic moc..

ZNÁMKA: 3 (5/10)

4) Barbora Strýcová
(WTA 900 Montreal R32, 60 b.)

Proti Garcie dobrý obrat, proti Venus už ale Bára dostala klepec. Asi platí to stejné jako u Karolíny.

ZNÁMKA: 3 (5/10)
Reagovat
Frick
5) Denisa Allertová
(ITF 110 Praha R16, 10 b.)

Měl to být Denisin turnaj, ale bohužel, po zvládnutém prvním kole, které bylo reprízou loňského finále, přišlo tvrdé vystřízlivění. Šrámková zahrála "jak nikdy" a po zásluze postoupila. Denisa herně nepropadla, ale bohužel...

ZNÁMKA: 3- (4/10)

6) Tereza Smitková
(ITF 50 Horb F, 30 b.)

25k v Německu proplula do finále beze ztráty setu, v něm ale tvrdě narazila. Nepříjemný konec turnaj. Ale i tak to snad vypadá, že se Tereza trochu zvedá.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

7) Jesika Malečková
(ITF 110 Praha R32, 1 b.)

Jesika vedla set a *1:0 ve druhém, pak ale její zápas proti favorizované Kuličkové přerušil déšť a to až druhého dne. V dohrávce pak už Jesulda zcela odpadla. :-(

ZNÁMKA: 3- (4/10)

8) Bára Krejčíková
(ITF 110 Praha R32, 1 b.)

Špatně se vyvíjející zápas 1. kola dokázala Bára dostat do stavu, kdy vedla ve třetím setu s brejkem. Bohužel ale pak začala páchat příliš mnoho chyb a koncovku nezvládla.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

9) Karolína Muchová
(ITF 110 Praha R32, 1 b.)

Nemyslím si, že Karolína byla v Praze zcela fit (odstoupení z Olomouce, v Praze pak hra s jakýmsi rukávem) a tak jí nebudu hodnotit.

ZNÁMKA: N

10) Petra Cetkovská
(ITF 110 Praha R32, 1 b.)

Ještě jí "režim hájení" prodloužím.

ZNÁMKA: N

11) Tereza Martinvcová
(ITF 110 Praha R32, 1 b.)

První regulerní zápas na tůře po problémech s kolenem. Také bez hodnocení.

ZNÁMKA: N

12) Andrea Hlaváčková
(ITF 110 Praha R32, 1 b.)

Ztráta velice dobře rozehraného zápasu s Piterovou. Ano, vedro bylo. Na druhou stranu - třeba v takové v Austrálii je vedro také a Andrea tam hrát dokázala. A vedro muselo být i Polce.

ZNÁMKA: 3- (4/10)

13) Marie Bouzková
(ITF 50 Horb R32, 1 b.)

Bohužel, Marie na 25k v Horbu opět skrečovala zápas. :-(

ZNÁMKA: N
Reagovat
vrabejka
Tak proč jste tam jeli když se vám všechno nelíbí tvl.
Reagovat
Lunej..
Tak proč to čteš, tvl., běž raději komentovat fotbal, to ti jde líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde. :D
Reagovat
Lunej..
Proto to píšu:D miluju, když v reálu je nic a netu tady pořád machruje.. Vůbec, poslední dobou je to TrollPortal.
Reagovat
Lunej..
Na netu
Reagovat
A.R.R.
Já tu nebyl měsíc a když tu čtu nějaké články a komenty pod ním, tak mi přijde, že těch divnolidí je tu čím dál víc..nebo jsem si odvykl?
Reagovat
blixa
Hele, já jsem tu víceméně průběžně a mám úplně stejnej pocit ;-)
Reagovat
A.R.R.
Takže možnost za A) je správně :-D A to ještě čekám kdy na mě naběhne ta furie co si mě tak oblíbila :-D
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
vrabejka
Vy dva trollové mě nezajímáte.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkat, počkat. Zas to s použiváním toho slova nepřehánějme, ať pak nejsou zmatky v jeho významu. Já jen tak v rámci ochrany jazyka...
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/hrac/bayerlova/

Už se mi dostává do hledáku :o)

Postoupila dnes v Plzni už do SF, když udolola Doloncovou (*1989), která už byla v TOP 100. Nyní sice paběrkuje na hraně TOP 500, ale i tak - ostatně kurz na její výhru byl dosti výmluvný - 1,06!

SF na 25k turnaji (a lepším) se z našich hráček narozených po 1.1.97 už jen Markétě a Marii. Z bodového hlediska (18 x 12) je to cennější než i titul Magdy Pantůčvkové (*1999) z 10k v Bolu.
Reagovat
rusedski
Bayerlová pěkně :)
Po 1.setu byl kurz na Dolonc 1,001 (!) a při 1-2* ve druhém už nebyl kurz vůbec :D
Reagovat
tommr
kdo to vůbec je? Nějakej novej talent? :)
Reagovat
Frick
JJ. Je *12/1998, takže mladá je určitě.

Poprvé se objeví na žebříčku a hned někde na 800. místě....
Reagovat
Frick
To spíš kolik byl na Baylerovou :-D

BTW: Teprva druhý turnaj mezi ženama. Lonio hrála jednu 10k...
Reagovat
rusedski
Proti 1,001 dávají snad 41, což není zase tolik, extrémnější mi přijde ten (ne)kurz na Dolonc.
Reagovat
Vaslab
:)
A výhra je navíc o to cennější, že si připíše min. 18 bodů a dostane se tak rovnou na WTA žebříček, kde jí v případě prohry v SF bude patřit cca 800.místo. :)
Reagovat
svetova.dvojka
Mějte pěkný den.
Reagovat
tmora
Tak jestli Petra prejede rozjetou Babos tak se tesim na zajimavej zapas s Wozniacki (bude tam Kotyza?)
Reagovat
svetova.dvojka
Přesně tak... , Kvitová uhraje maximálně 3.kolo, a je u toho tolik článků, cavyků,názorů a obsesí , jako kdyby šlo o událost srovnatelnou s válečným konfliktem..., jak dopadla Kvitová v Londýně na své oblíbené trávě, uhrála vůbec něco k zapamatování, myslím, že maximálně tři zápasy, pak prohrála s Kirilenko... a místní fanatici z tenisportálu, už jí viděli ze zlatou medailí na krku a že s ní budou prospěvovat Where is my home.
Reagovat
milik254
Ale Kirilenková v roce 2012 byla hodně nebezpečná soupeřka
Reagovat
FulnekUltras
Pochopitelně - ledy v subtropech rychle praskají a je třeba včas přeskočit na správnou kru, dokud není zami.ovaná... ;)
Reagovat
janek_da
no proto
Reagovat
svetova.dvojka
A co tam ti sportovci celý den dělají, když nejsou ve sportovní akci, můžou si alespoň zajít na brazilský rum nebo kávu nebo někam do společnosti se pobavit ? Hlavně u tenistů mě to fascinuje, jejich účast na OH může trvat taky jenom ccca hodinu, pokud prohrají hned v 1.kole a co tam pak dělají, to je spíš taková dovolená z peněz nás daňových poplatníků. A zajímal by mě názor hlavně tenistů, ale ne slušňacky Šáfářové, myslím, že pravda bude taková že 90% tenistů a tenistek si do Ria jelo akorát zašukat, ale samozřejmě na plná ústa, to nikdo neřekne, a kvůli tomu se dělá takové hálo a napíše se o tom 150 článků dobré no.
Reagovat
a.magerova
Hele nezáviď a taky si někoho najdi... :-P
Reagovat
svetova.dvojka
Já už mám i děcko ty náno...
Reagovat
a.magerova
Tak mu buď dobrým příkladem... ale jinak než tady... :-P
Reagovat
svetova.dvojka
Já jsem dobrý otec a kdyby nějaké bílé krysy, šikanovali mého synka ve škole, kvůli tomu, že je Rom, tak bych naběhl do školy a sjednal spravedlnost, ono jak se říká, čim víc o sobě člověk prohlašuje, že je slušný, tím je to větší šmejd, u gádžů to platí na 100%..., už jsem svému synkovi vysvětlil, aby si na gádže dával pozor, a upozornil ho, co to jsou za lidi. Tohle září se chystá do 1.třídy bude připraven, na ty údajně "slušně vychované bílé děti se kterými nejsou problémy", problémy jsou jen s romskými..., jsem zvědav co bude mít můj následovník za spolužáky, určitě to budou nějací otrhanci, co nemají na značkové dětské oblečení, nic bych nedal , že ty gádžovské děti, budou mému synkovi krást oblečení, ten bude vyparáděný :-)
Reagovat
George_Renel
Jsi opět zcela mimo, i téma....
Tak zase odkočuj.
Reagovat
George_Renel
A místo toho zbytečného psaní si vezmi do ruky gramatiku. To příčestí minulé je pro tebe asi těžko řešitelné. (Nápověda - krysy jsou rodu ženského)
Reagovat
Frick
No, hele, nejsem si úplně jistej. Kdyže je tim myšleno skupina lidí bez pohlavního určení?

Fakt nevim, zda je správě

Od roku 1948 nám vládlI/Y rudý svině.....
Reagovat
Frick
Kdy jsou těma rudejma sviněma myšleni komunističní soudruzi.

A možná s. Kaberhelová.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud se to napíše s náležitým posametovým zanícením, zjihlí modrobolševici si nějakého i/y ani nevšimnou...
Reagovat
blixa
Havláte, je to celkem slabý. Kvitovka byla lepší, to odlišné etnikum ti tolik nejde :-P Přeci jen hrát si na 17ti letou přisprostlou cácorku je jednodušší ;-)
Reagovat
svetova.dvojka
...Není to tu luxusní, vždyť v Brazílii mají jedny z nejluxusnějších hotelů na světě, ale asi tam nechtěli ubytovat Čechy,Slováky,Ukrajince apod., aby jim tak nekradli...
Reagovat
svetova.dvojka
aby jim tam nekradli...
Reagovat
horska.kraslice
Chce to přečíst si článek, nejen nadpis. Článek je o tenisovém areálu, ne o ubytování na OH.
Reagovat
smazaný uživatel
Má u mě malé plus, že je na fotce vedle budoucí medailistky...
Reagovat
George_Renel
v originálním rozhovoru. A tam Lucka nehovoří o porovnání s GS,ale s normálními turnaji: http://oh.idnes.cz/lucie-safarova-tenis-rio-reportaz-dr5-/oh-tenis.aspx?c=A160805_004613_oh-tenis_tof
Reagovat
janek_da
http://zpravy.idnes.cz/rio-brazilie-diplomat-strelba-dkn-/zahranicni.aspx?c=A160805_094312_zahranicni_ert
Reagovat
skott
Jak je to vůbec možné? V Brazílii se mají přece všichni rádi a respektují se. Je to dáno tím, že jsou to křesťané.:-))
Reagovat
blixa
Jojo, křesťané jsou miláčci. Původní obyvatelé řady kontinetů by nám mohli o tom dlouze vyprávět ... :D
Reagovat
blixa
"kontinentů", kurňa ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, nepleťme si křesťany před pár stoletími a dnešní křesťany. Ti dnešní, pokud vím, už z kontinentů nikoho nevyhánějí, už tak mají dost práce s morální výchovou svých dětí, utíráním prachu z Bible a dodržováním desatera.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist