Šafářová si poprvé zahraje ve čtvrtfinále

12. 6. 2008, 15:33
Aktuality 2
Lucie Šafářová je na turnaji v Barceloně už ve čtvrtfinále. Česká tenistka si v dnešním utkání poradila s domácí Arantxou Parraovou-Santonjovou ve třech setech a poprvé v této sezoně si zahraje o semifinále turnaje WTA. Nedařilo se naopak Kláře Zakopalové, která hladce podlehla Rumunce Gallovitsové.
Lucie Šafářová

Jednadvacetiletá brněnská rodačka v Barceloně dává zapomenout na předchozí neúspěchy v letošní sezoně. V prvním kole si hladce poradila s domácí Costasovou a dnes za sebou nechala také její krajanku Parraovou-Santonjovou.

S ní měla Šafářová ale mnohem těžší práci. Česká tenistka měla zápas druhého kola výborně rozjetý, první set vyhrála 7-5 a na začátku druhé sady hned vzala své soupeřce podání. Dlouho se ale neradovala, Španělka se dokázala vrátit do zápasu a vynutila si třetí set.

V něm byla Šafářová vždy o krok napřed: své soupeřce znovu dokázala prolomit servis, a když jí to Parraová oplatila, vzala jí vzápětí podání znovu. Od stavu 3-2 už žádné drama nepřipustila a po dvou hodinách zvítězila 7-5 4-6 6-3.

Ve svém prvním letošním čtvrtfinále si zahraje se třetí Španělkou v řadě, čeká ji Maria Martinezová-Sanchezová.

S Barcelonou se naopak rozloučila další Češka Klára Zakopalová. Sedmá nasazená tenistka dnes nestačila na Rumunku Edinu Gallovitsovou. Zakopalová na kurtu pobyla necelou hodinu, během níž uhrála pouze dva gamy. Česká tenistka během zápasu celkem šestkrát neudržela svůj servis.

Výsledky - ženy:
Barcelona:
Dvouhra - 2. kolo:

Šafářová (4-ČR) - Parraová-Santonjová (Šp.) 7:5, 4:6, 6:3, Gallovicsová (Rum.) - Zakopalová (7-ČR) 6:2, 6:0, Ivanovová - Kondratěvová (obě Rus.) 1:6, 6:1, 7:5.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
pojd Lucko pojd, sem tvuj tajný ctitel a držím ti palečky
Reagovat
smazaný uživatel
Alessi:Fakt jo?????????Chceš od berdycha přes hubu???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist