Šafářová si stále užívá pařížský úspěch. Připadá mi, že to ještě neskončilo, přiznala

29. 6. 2015, 09:58
Aktuality 16
Víc než tlak a stres, potvrdí-li roli jedné z favoritek, si Lucie Šafářová pozici hvězdy užívá. Do Wimbledonu přijela po finále na Roland Garros poprvé jako hráčka světové desítky, k tomu obhajuje body za loňské semifinále v All England Clubu, ale kolena se jí netřesou.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

"Je krásné vidět se jako šestá nasazená, být šestá na světě. Je to nové a krásné. Já si to hlavně užívám," řekla dnes novinářům Šafářová, která životního úspěchu dosáhla v 28 letech. Možná proto si dokáže úspěch vychutnat s nadhledem. "Určitý nový tlak je, ale já jsem hlavně strašně ráda, že se mi to celý povedlo." 

Po svém prvním grandslamovém finále dvouhry, v kterém před třemi týdny prohrála v Paříži po boji se Serenou Williamsovou z USA, se na ni budou chtít soupeřky vytáhnout. "Tak to rozhodně bude," přitakala.

Na druhou stranu v podobné situaci je od začátku roku. "Byla jsem kolem patnáctého místa a najednou soupeřky místo toho, aby byly trochu nervózní, hrály fakt výborně. S tou pozicí jsem se už trochu seznámila. Teď to bude možná ještě trochu jiný, ale snad se s tím poperu," doufala. 

Díky úspěchu v Paříži má Šafářová před Londýnem trošku víc klidu. V případě neúspěchu na trávě sice ztratí body za loňské semifinále, ale ty má už nyní zajištěné za finále z Roland Garros. "I kdybych tady prohrála, tak dobrý, ale samozřejmě nechci. Moc bych tady chtěla hrát zase dobře a naplnit svoje nasazení." 

Euforie z jízdy do boje o titul na Roland Garros provází Šafářovou i skoro měsíc po vrcholném antukovém turnaji. "Připadá mi, že to v Paříži neskončilo a pořád to pokračuje. Všichni mi na tenise gratulují," těší brněnskou rodačku. Změny pocítila i v Česku. "Lidi na ulicích mě hodně poznávali a gratulovali mi. Bylo to vážně moc hezký." 

Spánkový deficit dohnala, z trávy má dobrý pocit
Rozruch po Roland Garros ustála s úsměvem. Novou roli "modelky", moře rozhovorů a akcí zvládala s nadhledem. "Byla to změna, ale příjemné povinnosti. Jsem v takové pozici poprvé, ale cítím se dobře," řekla. Po příjezdu na turnaj do Eastbourne ale spala každý den asi deset hodin. "Doma byly ještě velké emoce a měla jsem spánkový deficit. Teď už jsem to dohnala," ujistila. 

Na trávě se chvilku hledala, ale před startem Wimbledonu už má dobrý pocit. Nijak ji nerozhodila ani porážka se Slovenkou Dominikou Cibulkovou v Eastbourne, což byl pro Šafářovou první zápas v sezoně na trávě. "Dominika hrála výborně a já první zápas na trávě nevyhrávám. Loni jsem prohrála první kolo v Birminghamu i v Eastbourne a tady pak hrála semifinále," řekla Šafářová. 

V žebříčku se vyhoupla na šesté místo světa a v All England Clubu mohla využít výsady a ocitnout se v soukromí šatny pro 16 nasazených. "Ale skončila jsem dole," odmítla privilegium. Důvod? Její americká deblová partnerka Bethanie Matteková-Sandsová, s kterou letos ve čtyřhře vyhrály Australian i French Open, do "lepší" šatny nemůže. "Jsme tým. Nemůžu tam být sama," smála se.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
https://instagram.com/p/4giW8ZO7qj/

Lucka by asi zůstala stejná, i kdyby se stala světovou jedničkou :)
Reagovat
blixa
Báárrrrááá :D Jo, Bára je fakt číslo :D
Reagovat
Frick
dostal i do oficiákní znělky Wimbledonu. To je paráda :o)
Reagovat
smazaný uživatel
přeji si finále Šafi - Petra. Myslím, že Serena do finále nedojde. Je to troufalé, ale.... Hlavně, aby jela Petra a Lucka...Pochopitelně všechny naše....
Reagovat
Fandina
To je hezké. Šafi mám ve fantasy ve finále. A i jinak moc držím palce Šafi pojď!!!
Reagovat
FulnekUltras
finále Šafi - Petra ??? to by tedy bylo něco ku zdaru... ;)
Reagovat
Fandina
Je to tak, mám tam Šafi a Petra. I když bych tam bývala klidně napsala Kája Petra. Ale zase je mi jasné, že Serena je na jejich místě nejpravděpodobnější. A na FO jsem to myslím také měla Šafi Petra. Tak chci dodržovat tradici ... úsměv
Reagovat
FulnekUltras
Nevím proč, ale ten čtvrtý GS po sobě a dokonce ani finále už SW nějak nevěřím.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že Sereně jde i o kalendářní GS. Ten tuším nemá, takže se bude hodně snažit. Já ale doufám, že Petra bude zdravá a vyhraje to. Peti pojď!
Reagovat
FulnekUltras
Pokud bude Petra v pohodě, na soupeřkách včetně finále nezáleží.
Reagovat
Fandina
Souhlasím. Petra umí porazit každou hráčku.
Reagovat
janek_da
I obráceně!
Reagovat
FulnekUltras
jj, sama sobě soupeřkou... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Len aby nezaspala na vavrínoch.
Reagovat
FulnekUltras
euforii teď bude třeba včas utnout...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist