Šafářová si v Norimberku zahraje o semifinále. Ostatní Češky vypadly

12. 6. 2013, 14:17
Aktuality 6
Z kvarteta českých tenistek soutěžících v premiérovém ročníku turnaje v Norimberku zbývá ve hře o titul už jen jedna. Lucie Šafářová zvládla i svůj druhý zápas a postoupila do čtvrtfinále. Žádná krajanka ji ale nenapodobila: Klára Zakopalová už pošesté v kariéře prohrála se Slovinkou Hercogovou a Terena Martincová při svém debutu na okruhu WTA podlehla Španělce Cabezaové.
Lucie Šafářová

Po výhře nad chybující Kazaškou Karatančevovou dnes Lucii Šafářovou čekal těžší test: jednadvacetiletá Španělka María Teresa Torróvá-Florová, která loňskou sezonu zakončila 35 výhrami na antukových turnajích ITF v řadě. Na turnajích WTA ale 64. tenistka na velký úspěch teprve čeká, a nedočká se ho ani v Norimberku, kde dnes vypadla ve dvou setech.

Už úvod utkání patřil české hráčce, která nekoncentrované soupeřce sebrala hned první servis a šla do vedení, které jí vydrželo až do stavu 4-3. V osmé hře Torróvá srovnala, ale agresivněji hrající Šafářová zareagovala brejkem, který vzápětí potvrdila.

I druhou sadu pak turnajová pětka odstartovala brejkem, který už jí Španělka nedokázala oplatit. V páté hře Šafářová prolomila servis své soupeřky ještě jednou a po hodině a čtvrt zvítězila 6-4 6-2.

V boji o semifinále se brněnská rodačka utká s vítězkou zápasu mezi Slovinkou Polonou Hercogovou a Američankou Julií Cohenovou.

Tyto hráčky se postaraly o to, že Šafářová zůstala jedinou Češkou v pavouku. Na Hercogovou dnes nestačila druhá nasazená Klára Zakopalová, když s ní prohrála 3-6 6-4 a 1-6. Dnes často chybující Češka nezvládla svůj úvodní zápas už na čtvrtém turnaji za sebou a potvrdila, že proti slovinské soupeřce se jí nedaří. S Hercogovou, která je ve světovém žebříčku o 67. míst níž, prohrála i šesté vzájemné utkání.

S Julií Cohenovou už včera při premiérovém startu v hlavní soutěži na okruhu WTA prohrála Tereza Smítková. Debut mezi elitou nezvládla ani její kolegyně z úspěšné norimberské kvalifikace Tereza Martincová, která dnes podlehla Španělce Estrelle Cabezaové 2-6 a 3-6.

Výsledky - Norimberk (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hercogová (Slovin.) - Zakopalová (2-ČR) 6:3, 4:6, 6:1, Cabezaová (Šp.) - Martincová (ČR) 6:2, 6:3, Jankovičová (1-Srb.) - Rusová (Niz.) 6:4, 6:2, Halepová (7-Rum.) - Minová (USA) 6:0, 7:5.

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (5-ČR) - Torróvá-Florová (Šp.) 6:4, 6:2.

Komentáře

6
Přidat komentář
VlS
jen nechápu chování na příjmu, tam byla těžká slabina a Lucka si prostě ten krok dozadu neudělá, ani za nic. Trochu mi to připomíná, co znamená chodit hlavou proti zdi. Fakt je, že Polona má výb ornej servis, ale tím spíš by to chtělo vymyslet, co s tím.
Jinak dneska obě holky vymakaný, svaly jen hrály, po nějakým tuku ani smrádek. Až to trochu přestává bejt pěkný a Lucina těžce konkuruje Sam.
Reagovat
Sonja
Já z dnešního zápasu viděla jen kousíček, ale Lucčiny svaly (ramena) mě taky zaujaly. Je vidět, že na sobě Lucka maká;-)
Čert vem, jestli je to pěkný, takovou postavu by brala kdejaká slabší, "tučnější" (:-D) hráčka hned.
Reagovat
Fandina
Gratulace Lucce. Pěkný výkon. Jen tak dál. Držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
dadaft
Andrei teda pěkně hrajou svaly na těle. :-O
takhle namakaná ještě nebyla...
Reagovat
VlS
pěkně jsi hrála. Jen tak dál, už nutně potřebuješ body
Reagovat
kohlik
To Zakopalová taky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist