Šafářová snadno postoupila a vyzve Clijstersovou

6. 1. 2010, 09:02
Aktuality 6
WTA BRISBANE - Ve slušné formě se v úvodních zápasech nové sezony prezentuje Lucie Šafářová. Dnes smetla nasazenou Wozniakovou a v Brisbane tak již vyrovnala loňské čtvrtfinále. Nyní ji ale čeká turnajová jednička Clijstersová.
Lucie Šafářová

Turnaj žen se do Brisbane přesunul loni z Gold Coast. Tam v roce 2006 Lucie Šafářová triumfovala a slušné výkony předvádí i v novém prostředí. Loni prohrála po boji ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Azarenkovou a letos body minimálně obhájí.

Po otočení zápasu s Němkou Grönefeldovou čekala na dvaadvacetiletou Češku šestá nasazená Kanaďanka Aleksandra Wozniaková. Šafářová se ale mírně favorizované soupeřky, které podlehla loni v Indian Wells, nezalekla. Odvrátila šest ze sedmi brejkbolů a za hodinu a šest minut vyhrála nečekaně hladce 6-3 6-1.

O semifinále však bude v prvním vzájemném setkání bojovat proti nejvýše nasazené Kim Clijstersové. Belgičanka v úvodních zápasech prohrála dohromady pouhých šest gamů a o její formě není pochyb.

Stejným výsledkem dnes vyhrála i Slovenka Daniela Hantuchová. Turnajová čtyřka porazila Agnes Szavayovou z Maďarska a o první semifinále na rychlém povrchu od podzimu 2008 si zahraje s Andreou Petkovicovou z Německa.

Pořadatelé a jistě i diváci by si v Brisbane přáli finálový souboj Belgičanek Clijstersové s Heninovou. Po dnešku je k němu znovu blíže.

Poté, co Justine Heninová z cesty odstavila nasazenou dvojku Petrovovou, dnes potvrdila roli favoritky proti Sesil Karatančevové reprezentující Kazachstán, byť v obou odehraných setech prohrávala 0-2 na gamy.

Sedmadvacetiletá Belgičanka opět předváděla agresivní hru, ze které pramenilo množství chyb. Počet vítězných úderů však převažoval a Heninová nakonec i s přispěním chybující dvacetileté sokyně vyhrála 6-4 6-3. Její další soupeřkou bude přemožitelka českých tenistek Zahlavové-Strýcové a Hradecké Maďarka Czinková.

- WTA INTERNATIONAL BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky (06. 01. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Wozniaková (6-Kan.) 6-3 6-1
Hantuchová (4-SR) - Szavayová (Maď.) 6-3 6-1
Heninová (Belg.) - Karatančevová (Bulh.) 6-4 6-3.
Pavljučenkovová (Rus.) - Vinciová (It.) 1-6 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
o formě Clijstersové není pochyb ale se podívejte z kým hrála z Garbin a Molik která se vrací po roce a Grbin není soupeřka , za to Šafářka měla jak v prvním tak ve druhém kole těžší soupeřky !
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou správné připomínky.K tomu není co dodat.
Reagovat
smazaný uživatel
Clijstersová není nic co by se nedalo zvládnou tady bych ji dával větší šance než pro ti někomu z desítky
Reagovat
smazaný uživatel
Také jsem zvědavá, jak to dopadne. Lucka s Kim bude hrát poprve, každopádně to pro ni bude dobrá tenisová lekceMůže jen překvapit. Bohužel to neuvidím, až výsledek.
Reagovat
EllNino
Lucka hrala super a doufam ze Kim potrapi.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm a k cemu ji bude jestli ji potrapi jestli lucka nevyhraje tak je uplne jedno jestli ji potrapi prave v minulem roce mela takovychto zapasu habadej a skoro zadny nedokazala vyhrat a k cemu ji bylo i kdyz nad silnyma souperkama uhrala set ??? k nicemu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist