Šafářová v Dauhá postoupila v deblu do semifinále

22. 2. 2008, 20:13
Aktuality 0
Lucie Šafářová v Dauhá sice vypadla v 1. kole, ale dobrých výsledků dosahuje po boku Rusky Věry Zvonarevové, se kterou se ve čtyřhře dostaly už do semifinále. Dnes porazili finalistky loňského Australian Open a US Open - thajský pár Chan/Chuang.
Lucii Šafářovou čeká v sobotu boj o deblové finále

Česko-ruská dvojice Šafářová/Zvonarevová na úvod dnešního střetnutí získala výhodu dvou brejkbolů, ale ani to na zisk prvního setu nestačilo. Úvodní dějství tak vyhrál čtvrtý nasazený pár Chan/Chuang 6-4. Vítězky letošního turnaje v Pattayi, a zároveň finalistky loňských grandslamových turnajů Australian Open a US Open, pár Chan/Chuang, však proti lepším singlovým hráčkám nakonec neuspěl. Šafářová se Zvonarevovou vyhrály druhý set 6-4 a zkrácenou třetí sadu 10-6.

Lucie Šafářová v Dauhá vůbec poprvé v kariéře vyhrála na okruhu WTA deblový zápas. A hned se s Ruskou Zvonarevovou může dostat až do finále. V sobotním semifinále narazí na nejlepší pár světa Blacková/Huberová. Tato zkušenená dvojice se už zřejmě "vyhrabala" z krize z úvodu sezony. Minulý týden už vyhrála turnaj v Antverpách.

Zvonarevovou však zítra čeká i účast v semifinále dvouhry, když dnes porazila Rakušanku Bammerovou. A určitě bude upřednostňovat duel prestižnějšího singlu. Čeká ji Číňanka Na Li.

Na Li vyřadila turnajovou trojku Jankovičovou
Na turnaji v Dauhá už dohrála i třetí nasazená hráčka Jelena Jankovičová. Ta se po Australian Open, kde měla zdravotní problémy, objevila na dalším turnaji právě až v Dauhá. Po trnité výhře nad Švedovovou porazila v druhém kole hladce Japonku Sugijamaovou.

Dnes ale narazila na Číňanku Na Li. Ta v olympijské sezoně nabírá dobrou formu - vyhrála slušně obsazený turnaj v Gold Coast, minulý týden v Anverpách hrála semifinále a v Dauhá si už poradila s dvěmi hráčkami světové desítky, Čakvetadzeovou a dnes i s Jankovičovou.

Na Li v dnešním posledním čtvrtfinále zvládla lépe koncovky obou setů a vyhrála 6-3 6-4. Úspěšnost prvního podání však měla velmi nízkou - pouze 57%. Takový výkon by zítra nemusel stačit proti Rusce Zvonarevové. Sice to není hráčka světové dvacítky, ale proti průměrným hráčkám jako Na Li zahrát umí.

WTA Dauhá - výsledky 5. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Li Na (Čína) - Jankovičová (3-Srb.) 6-3 6-4
Šarapovová (4-Rus) - Wozniacki (Dán) 6-0 6-1
Zvonarevová (Rus) - Bammerová (15-Rak) 2-6 6-2 6-0
A. Radwaňská (16-Pol) - Cibulková (SR) 6-4

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová/Zvonarevová (ČR/Rus) - Chan/Chuang (4-Tha) 4-6 6-4 10-6
Blacková/Huberová (1-Zim/USA) - Medinaová/Ruano Pascualová (7-Špa) 6-2 6-7(1) 10-2

Dvouhra - semifinále:
Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Aus) - Srebotniková/Sugijamaová (2-Slo/Jap) 6-2 6-0

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist