Šafářová v Dubaji postoupila do 2. kola

26. 2. 2008, 13:02
Aktuality 0
Lucie Šafářová se po zranění vrací zpět do původní formy. Minulý týden musela vzít po vyřazení v prvním kole zavděk semifinále v deblu, ale v Dubaji dnes dokázala porazit Japonku Sugijamaovou a po dobrém výkonu postoupila do 2. kola.
Lucie Šafářová v Dubaji postoupila do 2. kola

Jednadvacetiletá Šafářová v úvodním kole narazila na o dvanáct starší Japonku Ai Sugijamaovou. Ta se do hlavní soutěže dostala jako Lucky Looser, tedy poražená z kvalifikace (nahradila Číňanku Na Li, která se odhlásila kvůli zranění kolene). V prvním setu na kurtu vládla tenistka z Japonska, která vyhrála hladce 6-1.

V dalším průběhu se ale obraz hry zcela změnil. Šafářová v následujích dvou setech soupeřce nenabídla jediný brejkbol, a když sama využila v každé sadě dvou nabídnutých možností k prolomení podání, obrátila stav zápasu ve svůj prospěch poměrem 6-3 6-2 a vyhrála už čtvrtý vzájemný zápas. Pouze jedinkrát na Japonku nestačila.

V dalším kole čeká 39. hráčkou světa Lucii Šafářovou turnajová dvojka - Ruska Světlana Kuznětsovová.

Radwaňské došly síly
Dohrán byl už i další duel prvního kola. Šestá hráčka světa, Anna Čakvetadzeová z Ruska, si poradila s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Ruská tenistka byla po celý zápas lepší, ale v druhé sadě nedokázala využít žádný z šesti brejkbolů a musela tak o svém postupu rozhodnout až v třetím setu. Po výhře 6-2 2-6 6-4 se v druhém kole střetne s krajankou Safinaovou.

Agnieszce Radwaňské tak možná trochu došly síly - v sobotu ještě hrála semifinále v Dauhá, ale pak během dvou dní musela zvládnout hodinový přesun do Dubaje, kde navíc musela projít sítem kvalifikace. Tu sice zvládla, ale dnes už na nasazenou šestku síly nenašla.

Bammerová podávala na jistotu
Málokdy vídanou úspěšnost prvního podání předvedla rakouská tenistka Sybille Bammerová v zápase proti Rusce Makarovové. Z 59 servisů jich hned 55 dokázala umístit správně, což je 93%ní úspěšnost. Za celý duel se jí sice povedlo jediné eso, ale sázka na jistotu se vyplatila - Bammerová vyhrála 7-6 6-3 a v druhém kole narazí na vítězku zápasu Bartoliová - Schiavoneová.

WTA Dubai - výsledky 2. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Bammerová (Rak) - Makarovová (kv.-Rus) 7-6(6) 6-3
Čakvetadzeová (6-Rus) - A. Radwaňská (Pol) 6-2 2-6 6-4
Šafářová (ČR) - Sugijamaová (LL-Jap.) 1-6 6-3 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist