Šafářová v Monterrey hladce postupuje, jednička Radwaňská končí

3. 3. 2009, 07:05
Aktuality 0
Česká tenistka Lucie Šafářová zahájila premiérový ročník turnaje v mexickém Monterrey hladkou výhrou nad domácí Torresovou Sandovalovou a o čtvrtfinále si zahraje s osmou nasazenou Kirilenkovou. Už třetí utkání v řadě nezvládla světová desítka Agnieszka Radwaňská, jež byla v Mexiku nejvýše nasazenou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se v úvodu sezony prezentuje kvalitními výkony a v prvním zápase turnaje v Monterrey si hladce poradila s domácí Mellisou Torresovou Sandovalovou. Mexickou hráčku čtvrté světové stovy porazila hladce 6-4 6-1 a o čtvrtfinále si zahraje s osmou nasazenou Marií Kirilenkovou, s níž zatím prohrála všechna čtyři vzájemná utkání.

S premiérovým ročníkem Abierto Monterrey se hned první den rozloučily sestry Radwaňské. Nejvýše nasazená Agnieszka ve třech setech prohrála s Číňankou Li Na a neuspěla tak už ve třetím zápase v řadě. Světová desítka čeká už osm měsíců na finálovou účast.

Mladší ze sester Urszula, jež před 14 dny svou úspěšnější sestru v Dubaji porazila, nestačila rovněž na soupeřku z Číny. Turnajové čtyřce Ťie Čeng podlehla dvakrát 3-6.

Na turnaji s nejnižší možnou dotací 220.000 dolarů budou ve dvouhře startovat také Češky Iveta Benešová, Petra Cetkovská, Barbora Záhlavová-Strýcová a Klára Zakopalová. Nasazenou je pouze Benešová.

Výsledky - Monterrey (Mexiko, tv. povrch, 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (ČR) - Torresová Sandovalová (Mex.) 6-4 6-1
Li Na (Čína) - A. Radwaňská (1-Pol.) 7-6(5) 4-6 6-0
Ťie Čeng (4-Čína) - U. Radwaňská (Pol.) 6-3 6-3
Dulková (7-Arg.) - Dechyová (Fr.) 6-4 7-5
Kirilenková (8-Rus.) - Erakovicová (N. Zél.) 6-4 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) - Grönefeldová/Peerová (3-Něm./Izr.) 6-4 7-6(7)
Cetkovská/Klepačová (ČR/Slovin.) - Korytcevová/Kudrjavcevová (Ukr./Rus.) 7-5 6-4
Czinková/Grandinová (Maď./JAR) - Szavayová/Uhlířová (Maď./ČR) 4-6 6-1 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist