Šafářová v Paříži porazila Ivanovičovou a je v osmifinále, Kvitová po boji končí

31. 5. 2014, 14:05
Aktuality 485
FRENCH OPEN ŽENY - Lucie Šafářová porazila ve třetím kole French Open vítězku z roku 2008 Anu Ivanovičovou dvakrát 6-3 a po sedmi letech si na Roland Garros zahraje v osmifinále. V něm narazí na další bývalou šampionku Rusku Světlanu Kuzněcovovou, jež dnes po více jak třech hodinách boje zdolala českou jedničku Petru Kvitovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová si ve třetím kole poradila s bývalou světovou jedničkou a vítězkou Roland Garros z roku 2008 Anou Ivanovičovou, kterou porazila už popáté v řadě, počtvrté dokonce i bez ztráty setu.

24. tenistka světa si v zápase proti světové dvanáctce počínala suverénně, dělala málo chyb, hrála agresivně a velmi dobře se hýbala. V průběhu zápasu, jenž trval hodinu a 27 minut hry, ztratila rodačka z Brna jen jednou vlastní podání, sama ho soupeřce vzala v každém setu dvakrát.Lucie Šafářová a Ana Ivanovičová

"Odehrála jsem solidní zápas, ve kterém jsem nedělala zbytečné chyby. Tlačila jsem Anu do bekhendu a pak jsem vždy atakovala její forhend, dobře jsem servírovala. Tahle kombinace dnes hodně fungovala. Cítila jsem se dobře a jsem spokojená," hodnotila utkání Šafářová.

"Hrály jsme spolu už hodně těžký zápasů," komentovala utkání poražená Srbka. "Ona je levačka, takže je to pro mě vždy trošku nepříjemné, protože na to nejsem tolik zvyklá. Na začátku jsem měla nějaké šance, ale nevyužila jsem je. Kdyby se mi podařilo je proměnit, mohl ten zápas mít úplně jiný tón."

"Jsem zklamaná, ale Lucka je skvělá hráčka a dneska hrála opravdu výborně."

Postupem do čtvrtého kola vyrovnala Šafářová na French Open své dosavadní maximum, kterým je osmifinále z roku 2007. Od té doby zde však pětkrát v řadě vypadla ve druhém kole, minulý rok v Paříži dokonce nevyhrála ani jeden zápas.

Grandslamové osmifinále si česká dvojka zahraje teprve potřetí v kariéře, dvakrát už ve čtvrtém kole hrála v roce 2007 - na Australian Open a poté právě na antuce ve Francii.

"Bylo to těžké. Jsem moc ráda, že jsem zápas takhle zvládla a jsem tady po dlouhé době zase v osmifinále," řekla Šafářová v rozhovoru na dvorci.

Kvitová po boji podlehla Kuzněcovové
Zatímco Šafářová zápas zvládla poměrně rychle, Petra Kvitová bojovala o postup do osmifinále s Ruskou Světlenou Kuzněcovovou více jak tři hodiny, nakonec však marně.

Česká jednička v duelu s vítězkou Roland Garros z roku 2009 Kuzněcovovou vyhrála první set ve zkrácené hře. Hned na začátku druhé sady si ale ztratila servis a za stavu 1:2 se nechala ošetřit.

Nejdříve sePetra Kvitová a Světlana Kuzněcovová jí fyzioterapeutka věnovala na kurtu a později v útrobách stadionu, odkud se Češka vrátila se zavázaným pravým stehenním svalem. Ve zbytku setu se Kvitová skoro nepohybovala a snadno o něj přišla poměrem 1-6.

Zdálo se, že zápas vzdá, jenomže před třetím setem odešla znovu na ošetření do šatny a po návratu bojovala dál. V rozhodující sadě vedla už 3-1, ale brejk neudržela.

Dvakrát podávala na vítězství, ale za stavu 5-4 ani 7-6 si nevypracovala mečbol a servis ztratila. Sama odvrátila dva mečboly za stavu 5-6, ale při třetím za stavu 7-8 už náporu Rusky podlehla.

"Byl to úžasný zápas," zhodnotila utkání ruská vítězka. "Bojovala jsem o každý míč, měla jsem hodně šancí, ale bylo to hodně nahoru a dolů. Petra hrála velmi dobře, takže to bylo hodně náročné."

"V posledních týdnech jsem hrála na antuce poměrně slušně," řekla Kvitová. "Mám to tady moc ráda, je to přeci jen grandslam, kde chce hráč ukázat to nejlepší. Věděla jsem ale, že Světlana tu hraje vždycky skvěle, vyhrála tady a daří se jí tu."

"Byla to velká bitva pro nás obě. Obě jsme hrály skvěle. Byla jsem hodně blízko, pár bodů, ale takový je tenis. Na konci hrála opravdu dobře, skoro všechno vrátila, bylo to těžké," hodnotila česká hráčka.

I přes porážku měla dojem, že se její hra zlepšuje. "Jsem trochu uvolněnější, mám větší radost ze hry," dodala.

Výsledky - French Open - ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Šafářová (23-ČR) - Ivanovičová (11-Srb.) 6:3, 6:3
Kuzněcovová (27-Rus.) - Kvitová (6-ČR) 6:7 (3:7), 6:1, 9:7
Halepová (4-Rum.) - Torróová (Šp.) 6:3, 6:0
Stephensová (15-USA) - Makarovová (22-Rus.) 6:3, 6:4
Jankovičová (6-Srb.) - Cirsteaová (26-Rum.) 6:1, 6:2
Erraniová (10-It.) - Glušková (Izr.) 6:0, 6:1
Bertensová (Niz.) - Solerová (Špa.) 6:2, 6:1
Petkovičová (28-Něm.) - Mladenovicová (Fra.) 6:4, 4:6, 6:4
Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Kalašnikovová, Piterová (Gruz./Pol.) 7:6 (7:2), 6:4
Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) - Dateová-Krummová, Záhlavová-Strýcová (Jap./ČR) 6:3, 3:6, 6:3

Komentáře

485
Přidat komentář
smazaný uživatel
Včera na komentář jsem už sílu neměla. Po noční jsem vehementně tři hodiny čučela na obrazovku, fandila, střídavě se rozčilovala a jásala. Petra mě nezklamala, její hra typicky nahoru, dolu, na velké riziko. Kdyby si nezranila ( nebo nenatáhla ) sval na stehně, určitě by postoupila, toho mi bylo líto nejvíc. Ve třetím setu se Kuzněcka zlepšila a vracela neskutečně. Komu čest tomu čest, co jí však nemůžu zapomenout a vyčítám jí, že z taktických důvodů odešla uprostřed setu před Petřiným servisem z kurtu. A pak také, že ji to sudí umožnil. Něco podobného ( a to mi pan Svačina ani nemusel připomínat ) podnikla ve finále Fedcupu v Moskvě 2011. To považuji za nesportovní. Lucka mě velmi potěšila, nemohu říct překvapila, protože na rozdíl od většiny zde, jsem jí věřila, že je schopná Ivanovičovou porazit. Teď si jen moc přeji, aby Lucka tu Kuzněcku zítra prostě smetla ! Zaslouží si to !
Reagovat
misa
Je to samozřejmě chyba rozhodčího, že něco takového povolil. Bylo to před servisem Petry, takže jiný účel než Petru rozhodit to nemělo. Že se jednalo o hráčku ruské národnosti mě vůbec nepřekvapuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se vrátím ke včerejším zápasům Any a Kiki, protože včera večer jsem na to neměl moc náladu... Ani nevím, jestli mě víc mrzí prohra Any nebo Kiki. Od Any jsem to čekal víc, Kiki byla zase hodně blízko...

Ana - Lucka: Už tady bylo celkem hodně napsáno... Já jsem to zapnul až ve druhém gemu za stavu 40-40, takže jsem neviděl ty dva brejkboly, které Ana neproměnila. Možná má Ana pravdu, že při jejich využití mohl ten zápas vypadat jinak, protože potom těch šancí už moc neměla... Zajímavý moment přišel za stavu 2:2 a 30-15 při podání Any, když Anička přerušila výměnu a signalizovala aut. Rozhodčí to šel zkontrolovat a nedal Aně za pravdu, což ji hodně naštvalo. Docela by mě zajímalo, jak to opravdu bylo, protože podle té reakce si Ana byla stoprocentně jistá (křižovala se). :D Ale nakonec to bylo úplně jedno, protože Ana ten pátý gem získala... Do stavu 3:3 si obě holky držely podání, ale pak přišel první brejk, který po vyrovnaném gemu získala Lucka. Ana bohužel neproměnila dva gemboly a poté dvojchybou nabídla Lucce druhý brejkbol, který Lucka proměnila neskutečným prohozem. Sedmý gem prakticky rozhodl první sadu a od té chvíle se zápas převážil na stranu Lucky, která měla navrch. Po zisku brejku ho potvrdila na servisu a v devátém gemu ukončila 1. set na returnu, když využila hned první setbol... Druhý set neměl sice úplně stejný průběh, ale bylo to v podstatě podobné. Ana neproměnila brejkbol tentokrát ve třetím gemu a Lucka toho následně využila, když utekla na 3:1. Poté se Aně poprvé (a naposledy) v zápase povedlo vzít Lucce servis a získala tak rebrejk. Jenže když to vypadalo, že by s tím Ana ještě mohla něco udělat, tak jí vzápětí brejkla Lucka a ten náskok dotáhla až do konce. V osmém gemu při vlastním podání ještě Ana odvrátila první mečbol, ale v deváté hře už Lucka další mečbol proměnila. Lucka občas mívá problémy dopodávat zápas, ale včera to dotáhla bez jakýchkoliv komplikací...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/dtajOQoF/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem včera napsal, Ana bohužel nepodala dobrý výkon a na Lucku prostě nestačila. Ve výměnách byla Lucka lepší a navíc jí Ana nemohla vzít servis (jeden brejk za zápas je prostě málo), což taky pramenilo z kvalitního servisu Lucky. Lucka hrála skvěle a na rozdíl od Any neudělala tolik zbytečných chyb (UE: Ana 30 - Lucka 18)... Bylo prostě vidět, že Lucka jako soupeřka Aně nesedí. Ta vzájemná bilance určitě není náhodná. Je fakt, že Ana v této sezoně hraje velmi dobře, ale Lucka se taky podstatně zlepšila. Já ji viděl už v tom předchozím zápase proti Casey a tam hrála taky moc dobře. Z mého pohledu si to jenom zkomplikovala nějakou nekoncentrovaností, protože jinak mohla vyhrát 6:1, 6:2 a tomu zápasu by to odpovídalo...

Určitě jsem z toho smutný, protože jsem Aně věřil na víc než 3. kolo. Je ale fakt, že už po losu jsem se trochu obával, protože Ana měla od začátku turnaje nepříjemné soupeřky. Garcia proti ní nezahrála dobře, Svitolinu dala, ale Lucka je prostě její neoblíbená soupeřka. Při jiném losu by Ana došla asi dál, ale to už je teď jedno. Ten los prostě nejde ovlivnit a vymlouvat se na to je zbytečné... Nejvíc mě to mrzí asi z toho důvodu, že Ana na antuce fakt umí a letošní výsledky (Stuttgart, Madrid, Řím) to jasně dokazují. Na RG si klidně mohla vybojovat Top 10, ale bohužel se to nepovedlo a je to určitě škoda. Přesto ještě není všem dnům konec a věřím tomu, že pokud Ana bude pokračovat v letošních výkonech, tak se do Top 10 dostane. Může to zkusit hned ve Wimbledonu. Tráva sice není její oblíbený povrch, ale z loňského roku tam obhajuje jenom 2. kolo...
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki - Petko: Přiznám se, že v tomto zápase jsem od Kiki moc neočekával. O to víc mě mrzela ta prohra, která byla velmi těsná... Kiki začala dobře a hned v prvním gemu rychle získala brejk, o který ale ještě rychleji (čistou hrou) přišla. Pak to ovšem byla Kiki, kdo za stavu 2:2 získal brejk čistou hrou a když ho potvrdila, tak jsem větřil šanci. Jenže závěr 1. setu byl od Kiki velmi špatný. Petko otočila ze 4:2 na 4:5 a Kiki šla podávat na záchranu v první sadě, což se jí vůbec nepovedlo. Udělala dvě dvojchyby, snadno ztratila desátý gem a zároveň celý 1. set... Ve druhém setu se ovšem Kiki zase probudila a ukázala, že když se jí daří, tak na to opravdu má. Je fakt, že Petko taky začala chybovat, ale v první polovině 2. setu hrála Kiki opravdu skvělý tenis a vypracovala si náskok dvou brejků. Jeden brejk sice hned vzápětí ztratila, ale nakonec to za stavu 5:4 dopodávala, když proměnila hned svůj první setbol... Musím říct, že na 3. set jsem byl docela natěšený a věřil jsem, že by to mohlo vyjít (což jsem si po 1. setu nemyslel). Začátek tomu nasvědčoval, protože Kiki ve třetím gemu získala brejk, jenže vzápětí o něj zase přišla. Obě holky si během třetí sady zavolaly fyzioterapeutku a bylo vidět, že ten zápas stojí hodně sil... V závěru už to byla hlavně bitva nervů. Kiki v šestém gemu zkazila dvě snadné pozice na síti a po ztrátě servisu jsem to za stavu 2:4 viděl bledě. Potom ale následoval rebrejk, jenže místo srovnání na 4:4 a přišel další ztracený servis na straně Kiki, která tak prohrávala 3:5. Petko mohla v devátém gemu dopodávat zápas, ale to se jí vůbec nepovedlo (brejk čistou hrou pro Kiki) a bylo vidět, že nervy opravdu pracujou. Kiki potom za stavu 4:5 potřebovala udržet servis, jenže to se jí bohužel taky nepovedlo a Petko proměnila svůj druhý mečbol...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/GhlONyZr/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro si myslím, že kdyby Kiki podávala ve 3. setu jako první, tak by to možná dopadlo obráceně. V závěru už byl servis fakt nevýhodou a Kiki měla problém v tom, že při svém podání musela dotahovat... Ale to už je teď jedno. Petko prostě získala o jeden brejk navíc a zaslouženě vyhrála. Po zápase se holky hezky objaly (jsou to kámošky)... :)
https://pbs.twimg.com/media/Bo_YoAzCcAAIBg8.jpg

Kdyby mi před turnajem někdo řekl, že Kiki bude blízko postupu do osmifinále, tak bych mu určitě nevěřil. Už jenom postup do 3. kola je pro Kiki úspěch, protože v 1. kole měla Na Li a já jsem to po losu označil dokonce jako "mission impossible"... Takže s výsledkem Kiki na letošním RG jsem určitě spokojený, ale zároveň mě mrzí ta těsná prohra proti Petko. Kdyby to Kiki včera vyšlo, tak v osmifinále měla celkem hratelnou soupeřku... No, nedá se nic dělat. Kiki v Paříži určitě naznačila svoje možnosti, ale podstatné je, aby v takových výkonech pokračovala. Pokud odstraní ty výpadky, které ji v zápasech provázejí, tak má určitě šanci stoupat žebříčkem.
Reagovat
tommr
a o Katce nenapíšeš nic? Jak vidíš její šance ve finále proti Neuwirthový? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kateřina už vyhrála první set 61, druhej je zatím 55.. asi se přerušilo kvůli dešti nebo co, protože se skóre nehejbe.
Šance je teda zatím celkem slušná :-)
Reagovat
smazaný uživatel
61 75. Gratulace Kateřině.
Reagovat
tommr
sice je to jen malej turnaj, ale každej titul se počítá. A 50 bodů do žebříčku je pro Katku taky dobrejch ... :)
Reagovat
slacker
Na Idnesu rozhovor s petrou, pry odehrala dobry zapas ktery ji nakopne. To je des bes cist to jeji sebeuspojeni
Reagovat
smazaný uživatel
No a ne? Na antuce jsi čekal zázraky? Já nevím, že si všichni myslíte, že Petra nastoupí, všechno to vymydlí a bude Nr.1. Dělala chyby, ano, to je pravda, ale hrála celkově líp než v jiných zápasech, beru samozřejmě bojovnost, styl hry a závěrečné drama. To kategorické hodnocení českých fandů je fakt někdy děs.
Reagovat
slacker
Predne sebeuspokojen je cesta jen smerem dolu. A proste tohle asi nejlepe vystihuje proc muzeme zapomenout na comeback
Reagovat
tommr
v tomhle s tebou souhlasím. To věčný sebeuspokojení začíná bejt u Petry už patologický ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že se sebou může být spokojená. Ale vy byste se sebou měli něco dělat, vy dva zakomplexovaní chudáci.
Reagovat
slacker
Quesh jdi nejak kam slunce nesviti. Tve dusevni poruchy bych tu dneska nerad rozebiral hodiny
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sám jsi duševní porucha.
Reagovat
slacker
1 bod z 10 - za snahu
Reagovat
misa
Na mě to taky působí znepokojujícím dojmem.

Obě jsme hrály skvělý tenis...Mám dobrý pocit ze hry...Ale dneska si vlastně nemůžu nic vytknout.

Já jsem viděl obrovské množství zbytečných chyb a slabý servis. Sebeuspokojení je u Petry velké. Za nějakou dobu už bude Petra nadšeně komentovat, že uhrála někde čtvrtfinále a ukončila rok na 15. místě.

Z queshových keců si nic nedělejte, je to ultafanatik. Až začne Petra ještě výrazněji ztrácet, budou jeho útoky proti všem narůstat. Tak jako u všech fanatiků, lhostejno z jakých oblastí.
Reagovat
misa
oprava: ultrafanatik
Reagovat
smazaný uživatel
ultrafanatik, který má ale lepší přehled a odhad než vy.
Reagovat
slacker
slysim cinkani rolnicek - udelej to jeste jednou
Reagovat
Frick
Veselý vyhrál, super...
Reagovat
tommr
a kde vlastně hrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Frick mluví o oštěpařovi :-)

Jiřik bude hrát příští týden v Prostějově.
Reagovat
tommr
myšlenkový pochody Fricka se občas ubírají složitejma cestičkama, který nejsou na první pohled zřejmý ... :)
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/n-J2PNO6p1/

Musíš to zkusit. Pojď!
Reagovat
Frick
Jen mne překvapuje, že i skoro rok po zákroku, to rameno není zcela OK. S tou dnešní úrovní péče...

Takže, kolik % byste dali tomu, že by do konce roku 2015 byla v TOP 100? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
0,00001%
Reagovat
Frick
Kurz na celkovou výhru Lucky je menší (34,00) než na celkovou výhru jejího deflorátora (41,00) :-)))
Reagovat
Rafaeoli25
A víš taky proč? Protože mezi chlapy jsou Rafa a Nole ultrafavoriti, takže kurzy na ostatní jsou obrovský, i na Rogera a Ferrera, hodně neporovnatelný s ženskym pavoukem, to je spíš špatná zpráva pro Lucii, že i po vypadnutí tří nejvýš nasazenejch má pořád tak šíleně vysokej kurz, ano, je tam Mária, ale stejně, kdyby vyhrál Berdych tak by to byla největší senzace možná celý historie, zatimco kdyby vyhrála Lucie, tak by to zas při všech okolnostech co tam nastaly takovej šok nebyl, i vzhledem k tomu, že Márii ve Stuttgartu málem dala, ten kurz je vysokej, měla by mít max.12-15, žádnej outsider to teď určitě není..
Reagovat
Frick
Smířit se s tim, že Petra bude solidní hráčka první světové dvacítky, co bude teď tak 3-5 sezon svádět boj o post české jedničky s Luckou (a třeba Karolínou) a pokud sníme o hráčce, co zase vyhraje GS, tak máme jít (asi) za Maruškou B.?
Reagovat
dadaft
ale nestraš.
nějaké pozitivní posuny jsou přece vidět.
rozhodně se zlepšuje Petřina fyzička.
píše to níž i rib, že Petra působila silně a viděla to na vlastní oči. - podle mě ještě tak půl roku a zase na to fyzicky bude mít, aby vyhrála grandslam, protože vyhrát druhý je mnohem těžší.
když zkrátka víš, že jsi na tom tak dobře, že se nebudeš druhý týden plandat jak vyšťavená borůvka i kdyby jsi v prvním týdnu musel sehrát pár těžkých zápasů, pomůže to i psychice.
ještě bych Petru neodepisoval.
Reagovat
baggik
Kdo je Maruška B? Nějaká nadějná žákyně? Petra Kvitová ještě neřekla poslední slovo a Katka S.vypadá nadějně do budoucna.
Reagovat
rib
Tak dneska jsme Lucku povzbuzovali jako diví, v životě jsem nekřičela takhle na tenise, ale jsme rádi, že se nám podařilo strhnout část Francouzů na Lucčinu stranu :-D Petry je mi lito, ale když jsem předtím viděla Světlanou hrát s Camillou, bylo mi jasné, že obranu na antuce má Světlana vynikající. A ještě bych chtěla ocenit Petřinu fyzičku - když jsem viděla, jak byli zničení Fognini a Monfils už po hodině hry, tak to Petra se držela výborně (a hoši hráli nejpomalejší údery, co jsem doposud na RG viděla). Škoda, že jedu zitra domů...
Reagovat
slacker
Skoda ze jste nekriceli na Petru :-(
Reagovat
Rafaeoli25
A myslíš, že by jí to pomohlo? :)
Reagovat
slacker
Nejsem Stan tak nevim jestli muj nazor vezmes. Myslim ze jo :-))
Reagovat
Rafaeoli25
To co jsem napsal níže si neber osobně, co se týče toho fandění, já už viděl spoustu jejích zápasů, kde ji fandové tlačili, ale nebylo to nic platný, je to hlavně o její momentální rovnováze, o zachování chadný hlavy v rozhodujících chvílích, jako dneska když za stavu 7:6 ve třetím podávala na postup, i kdyby jí tlačilo deset tisíc lidí tak pochybuju, že by to zvládla, je to prostě jen o ní, v r.11 taky nemusela mít divály v zádech aby všechny drtila, šlo jí to samo..
Reagovat
slacker
Nic ve zlem ale myslim ze kdyz se urciti klicovy lide divaji nebo nedivaji na urcite zapasy tak se to podepise na prubehu nebo celkovem vysledku :-))
Reagovat
Fandina
V roce 2011 Petra vyhrála Wimbledon a TM, ale také spoustu zápasů prohrála. Dneska to měla o vous a je to škoda. Ale psát o ní, že se jí permanentně nedaří také není pravda. Je šestá, takže pořád je v top a co by jiné za to daly.
Reagovat
Roger_Federer
Letos Petra startovala na 11 turnajich, na zadnem nedokazala porazit vic nez 3 hracky po sobe..kde se ji dari?
Reagovat
Fandina
Kdyby byla na žebříčku poslední a nevyhrála žádný zápas tak by se jí podle tebe dařilo nebo nedařilo?
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že u Petry rozhoduje hlavně to jestli se dobře vyspí, ať už sama nebo s někým :)
Reagovat
Fandina
Petra v Madridu došla do semifinále, vyhrála oba FED cupové zápasy a vyhrála všechny zápasy na Hopman Cupu. Co by jiné za to daly.
Reagovat
Roger_Federer
Satkasmus ns adresu Petry?....Nedej boze kd by to nekdo napsal na adresu Rafiho.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že zrovna to co jsem napsal teď já je příklad únosnýho sarkasmu, když ty napíšeš, že Rafa si bez Toniho nedojde málem ani na záchod tak mi to vtipný nepřijde, sorry..
Reagovat
slacker
Tak dobre vyspani rozhoduje asi u kazdeho :-) U me urcite
Reagovat
Fandina
Já myslím, že u Petry nejde o to, jak se dobře vyspí, je tam i víc aspektů, zdraví, protihráčka, není v tom až tak jiná, jak se o ní traduje.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jasně, ale u někoho to rozhoduje asi ještě víc, se podívej nejen na ní ale i na další hráče, jmenovitě Fognini, Janowicz nebo Verdasco, je ale fakt, že ti jsou extrémně náladoví, u Petry se jedná spíš o momentální rozkolísanost, třeba i chce, ale nejde to, každopádně je zvláštní, že v sezoně 2011 se u ní nic takovýho neprojevovalo a s velkým klidem se dokázala vyrovnávat i s těžkými situacemi v zápasech, vždy to tehdy ukočírovala a mě by ani nenapadlo, že by se z ní mohlo stát to co se s ní stalo, že půjde její psychika takhle těžce do háje. Jinak Fandino, o soupeřkách to u ní až tak není, znovu se můžu odvolat na ten rok 11, kdy porážela všechny bez rozdílu, s každou protihrou si v drtivý většině případů poradila, věřila totiž svojí hře a nepřemýšlela o tom, co na ní vytáhne soupeřka..
Reagovat
slacker
Taky se mi tezko veri ze je ted tak "komplikovana"
Reagovat
slacker
teda komplikovana bez uvozovek at v tom nekdo nehleda neco jineho
Reagovat
Fandina
Já vím, že v roce 2011 hrála Petra super, ale také 14 x prohrála, takže všechny nedrtíla, to jen na vysvětlenou.
Reagovat
Rafaeoli25
Její vývoj mi hodně připomíná příběh Ivanovičový, taky raketovej vzestup na začátku kariéry, zisk grandslamu, suverenita, kdy se zdálo, že to tak bude napořád a najednou zničehonic sešup dolů, je fakt, že u Any byl ještě strmější, dodnes jsem to nepochopil, no a koneckonců podobný je to i s Wozniackou, to jsou tři hráčky, které v dosáhly v jedný až dvou sezonách absolutních vrcholů a pak jak když utne, všechno se začalo bortit jak domeček z karet..
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, sice tolikrát prohrála, současně ale šest nebo sedm turnajů vyhrála, včetně tří velkých a v té sezoně byla nejlepší, třebaže to na první místo smolně nestačilo, navíc ty porážky byly odlišný od těch současných, tehdy za tím nebyl vnitřní rozklad, kdyby nevěděla co má hrát, přemýšlela co soupeřka, nehrála tak bezhlavě když se jí nedařilo, od poloviny roku 12 je to špatný a je to jen o občasných záblescích, to, že to i přesto stačí pořád na slušný šestý až osmý devátý místo je věc druhá..
Reagovat
rib
A tenis je prostě takový... jak říkal Forest Gump, nikdy nevíš... třeba Ana měla letos sezónu na antuce jako lusk a pak narazí v 3.kole na Lucku a je vymalováno :-) No a byly doby, celkem nedávno, kdy jsme treba v 2.kole GS neměli žádnou českou hráčku...
Reagovat
Fandina
Petra měla úžasný rok 2011, ale i v něm hrála nahoru a dolů. Vyhrála Wimbledon a na US Open vypadla v prvním kole. A pak zase párkrár vypadla hned na začátku a na konci vyhrála TM. A i další roky vyhrála turnaje, ne už GS a tak je to s ní pořád. Ale psát, že je to s ní špatné, když je šestá na žebříčku? Co budeš psát o 100 a dalších?
Reagovat
Fandina
A samozřejmě je ještě pořád tenisově mladá, takže klidně může ještě GS a TM vyhrát. Zatím není důvod si to nemyslet.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vzhledem k velikosti jejího talentu to bída je, no a to, že se pořád drží takhle vysoko spíš vypovídá o tom, že hráčky už od pátého místa níž trpí všechny menšími či většími výkyvy, poslední dva roky není úroveň ženskýho tenisu kdovíjaká, jen Serena a Li jsou dlouhodobě stabilní, pak ještě Radwaňská a Mária, jejíž sešup zapříčinilo zranění. Každopádně jak už bylo řečeno, pády Ivanovič, Wozni a Kvitulinky jsou tvrdý a těžko se chápají, mladé jsou ano, otázka ale je, jestli se někdy na top vrchol ještě dostanou, moc tomu ani u jedné nevěřim, možná Ivanovič, i když i ta je s otazníkem..
Reagovat
Roger_Federer
Sice dosla v Madridu do Semifinale, ale ctvrtinale Serena odstoupila, takze i tady porazila jen 3 souperky..
Reagovat
Fandina
Není to tak, jak píšeš. Ze začátku roku porazila pět hráček v řadě. Viz odkaz na proffil
http://www.tenisportal.cz/hrac/kvitova/
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že pokud v jednom roce vyhraješ GS a TM, tak každý další rok, kde to nebude bude poměřován jako neúspěšný. Ale jak jsem psala, je ještě mladá, ještě může hodně dosáhnout.
Reagovat
rib
Tak dneska jsme Lucku povzbuzovali jako diví, v životě jsem nekřičela takhle na tenise, ale jsme rádi, že se nám podařilo strhnout část Francouzů na Lucčinu stranu :-D Petry je mi lito, ale když jsem předtím viděla Světlanou hrát s Camillou, bylo mi jasné, že obranu na antuce má Světlana vynikající. A ještě bych chtěla ocenit Petřinu fyzičku - když jsem viděla, jak byli zničení Fognini a Monfils už po hodině hry, tak to Petra se držela výborně (a hoši hráli nejpomalejší údery, co jsem doposud na RG viděla). Škoda, že jedu zitra domů...
Reagovat
Cico93
RF a Fandina začinaju idem sa posmiať;))))
Reagovat
Fandina
Vážně, tak to já se směji často a na TP také moc. Co ty? Směješ se RF, Fandině nebo sobě?????????????????
Reagovat
Cico93
Vám ale v dobrom ;)))
Reagovat
Fandina
Tak já se směji vždycky v dobrém. Když by to mělo být ve zlém tak bych plakala. Mě se v dobrém směj pořád, to mám ráda, veselé lidi ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Ach jo, zase hrubka mně ... třetí pád, sorry ... úsměv
Reagovat
gigin
Co teda jako zítra?? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak nas postoj je jasny: streh, giginku.. ;-))
Reagovat
Mayo
Zajtra na Chatrierovi fakt dobré zápasy...Tsonga Djokovič naposledy na FO odohrali parádnu bitku, mohli by dačo také zopakovať :D
Reagovat
Grape
Popravdě jsem zatím Tsongu na RG moc nesledoval, ale celkově z něj nemám letos pocit, že by mohl Novaka nějak výrazně trápit. Ale uvidíme, třeba překvapí. :-)
Reagovat
Mayo
Ale nepovedal by si to ani vtedy podľa mňa...tuším dva roky dozadu to bolo...vtedy prekvapil asi každého...ale on sa vie doma hecnúť...ale tak nečakám od neho postup to zase nie, favorit je jasný
Reagovat
nitrotaj
Mne zajímá, zda-li se Gulbis nahecuje k pořádnýmu výkonu před 15 000 lidma. Víme, že on má rád velkou kulisu. Hlavně ať to nejsou dva tříseťáky, to by jsme si mi chudáci fanoušci snad ani nezasloužili. Jinak Rafa servíruje pomalu, protože ho chytaj záda zase nebo co, dneska to řikal na tiskovce.
Reagovat
Grape
No Gulbisovi celkem dost věřím, že by mohl Rogera potrápit. A možná nejen potrápit...
Reagovat
Mayo
nitrotaj...videl som po zápase, že tam mal tie náplaste či ako sa to volá...no to nie je bohvie čo sakra
Reagovat
nitrotaj
Jako druhej Grand Slam, kde by mu ve finále odešly záda, to už bych asi nedal. Raději o tom ani nebudem mluvit, protože přivolat to vážně nechci. Jinak jestli nás chce Gulbis přesvědčit, že je to právě on, kdo chce do TOP TEN, tak zítra je to pro něj prvotřídní šance . Těším se na ty souboje bh cross jednoruč vs obouruč, kdy to Federer hraje někdy až halfvolejem a gulbis to bude bombit. :)))
Reagovat
Rafaeoli25
Já nevim, ještě před týdnem bych na Tsongu nevsadil ani zrezivělou kačku, teď ale jeho šance nevidim špatně, s Janowiczem už to zase byl skoro starej dobrej Tsonga, plnej energie a odhodlání jako loni a předloni na RG, takže uvidíme, větší šance ale určitě dávám Gulbovi nebo Rogerovi v sf, jak si povede Raonič těžko říct, u něj záleží na servisu, od něj se odvíjí jeho seběvědomí i pro hru..
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným třetím kole na FO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru Kvitovou.
Hvězdička znamená, že hráčka postoupila na FO do čtvrtýho kola a může tam ještě získat nějaký body:

1. Williams, S. 9660 (+5090)
2. Li 7450 (+2880)
3. Radwanska, A. 5990 (+1420)
4. Halep 5375 (+805) *
---------------------------------------
5. Kvitová 4570
---------------------------------------
6. Jankovic 3995 (-575) *
7. Azarenka 3841 (-729)
8. Kerber 3830 (-740) *
9. Cibulkova 3735 (-835)
10. Pennetta 3324 (-1246)
11. Ivanovic 3305 (-1265)
12. Sharapova 2981 (-1589) *
13. Errani 2930 (-1640) *
14. Bouchard 2780 (-1790) *
15. Suarez Navarro 2745 (-1825) *
16. Wozniacki 2700 (-1870)
17. Stosur 2565 (-2005) *
18. Lisicki 2466 (-2104)
19. Stephens 2441 (-2129) *
20. Šafářová 2185 (-2385) *
...
Petra se ani na FO nezmohla na nějakej lepší výsledek a skončila už ve třetím kole. Její letošní výsledková mizérie tak i nadále pokračuje. Přesto je Petra zatím na pátým místě díky tomu, že Azarenková na letošním FO nestartuje ...
Předstihnout jí ovšem můžou ještě Jankovicová a Kerberová (pokud by na FO došly až do finále) a Sharapova a Errani (pokud by na FO získaly titul). V nejhorším možným případě by tak Petra mohla po FO klesnout až na sedmý místo. Ideální by pro ní naopak bylo kdyby titul získala Halepová nebo nějaká outsiderka (nejlíp Lucka Šafářová) ...

Českejm fanouškům letos udělala radost aspon Lucka Šafářová, která se díky postupu do čtvrtýho kola vrátila do první dvacítky a v případě dalšího postupu na turnaji by se mohla posunout ještě výš (případnej titul by jí vynes až do první desítky) ...
Reagovat
Cico93
1, 2, 3, a 4 su out náhoda alebo to niečo znamená?
Reagovat
Cico93
5 sorry ;)))
Reagovat
slacker
Halepova uz je taky out?
Reagovat
Fandina
Mně samozřejmě moc mrzí, že Petra nedošla dál, ale doufám, že se ještě posune během roku dopředu. Dneska moc nechybělo, výsledek 9:7 ve třetím setu je důkazem vyrovnané hry. Otázkou je i její zranění, které úplně vymetlo druhý set. Neviděla bych to s Petrou až tak špatně.
A Lucce moc přeji úspěch, hraje teďka pohodově a tak jak dřív se nevystřeluje. A určitě na její hru má vliv i jiný trenér. Záleží pak na tom, na koho podle pavouku narazí a jak jí vyhovuje herní styl soupeřky.
Reagovat
Grape
Co by to mělo znamenat? Snad jen to, že ženský tenis je vyrovnaný a nepředvídatelný a ani největší favoritky nemají nic jisté. :-)
Reagovat
Grape
No rád bych věřil, že se Petra posune, ale moc to tak nevypadá. Vem si, že v druhé půlce sezony obhajuje dost bodů a tak se těžko dostane před někoho z hráček, které jsou nad ní, naopak zezadu se bude tlačit minimálně Maria. Pro Petru by byl podle mě velkej úspěch, pokud by na konci roku byla 6... Ale pokud se nezačne na turnajích dostávat do závěrečných kol, taky se může stát, že úplně vypadne z desítky...
Reagovat
Cico93
Grape to jo ale už po 3 kole ;((((
Reagovat
Grape
U Agy to na antuce žádný velký překvapení není, Serena a Li Na holt neměly den a navíc soupeřky zahrály výborně... Kdyby u chlapů do třetího kola vypadli Roger, Rafa a Novak tak je to totální senzace. Ale u ženských... Na to už ten jejich tenis nějaký rok sleduju, abych se tomu divil. :-)
Reagovat
Cico93
Šak Hey ja tiež tak Comeeee oN Maria )))))
Reagovat
Fandina
Nikdo neví, kde kdo bude na konci roku a netýká se to jenom Petry. Situace se mění a vyvíjí a na žebříčku se nepohybuje jenom ona. Pochopitelně, že pokud by vyhrála Wimbledon, tak bude v šestce do konce roku určitě. Tím neříkám, že ho má vyhrát. Byl to příměr. Vzhledem k tomu, že v minulých třech letech byla v desítce, předpokládám, že tam bude dál. Jinak nemám věšteckou kouli, abych věděla co bude. Potřebuje dobrý výsledek teď na trávě a ve Wimbledonu. Pak se zase uvidí.
Reagovat
Grape
No tvůj předpoklad zní hezky, ale v letošním race žebříčku zatím Petra v desítce není, takže pokud tam chce být na konci roku, musí se zlepšit :-). Na druhou stramu je pravda, že teď přijde tráva, která by její hře měla sedět a tak se dá zlepšení celkem věřit. Jinak to co píšeš o žebříčku - ano jistě že se vyvíjí, ale půl sezony už je za námi a lecos už se dá z žebíčku vyvodit, mě osobně by fakt hodně překvapilo, kdyby Petra byla na konci roku před někým z pětice Serena, Li Na, Aga, Simona a Maria.
Reagovat
tommr
o nějakým posunu směrem nahoru už u Petry nemůže bejt ani řeč. Počínaje Wimbledonem začne Petra obhajovat relativně velký body z lonska a pokud u ní nenastane nějaký zásadní zlepšení (čemuž nevěřím dokud jí bude trénovat Kotyza) tak bude následovat nevyhnutelnej pád žebříčkem. Nezbejvá než doufat, že ten pokles nebude příliš velkej a že se Petra udrží v desítce nebo aspon dvacítce ...
Reagovat
smazaný uživatel
Co máš pořád proti Kotyzovi?
Reagovat
slacker
Dvacitka bude letos usita pro petru i lucku. takze Cernosek bude mit pristi rok vanoce uz v Kvetnu
Reagovat
Grape
No zase bych to nepřeháněl. Já se sice v žebříčku a v těch obhajobách nevyznám zdaleka tak jako ty, ale pád mimo dvacítku si u ní do konce roku opravdu nedovedu představit. Navíc teď na RG mi přišlo, že se Petra přece jen zlepšuje, dnes nezahrála zase tak špatně, na trávě body z loňska může klidně obhájit, a pak by snad z dvacítky mohla vypadnout do konce roku jen kdyby se zranila...
Reagovat
Fandina
Nevím, jak budou hrát ostatní holky, takže těžko mohu usuzovat, kam se kdo posune na žebříčku. Psala jsem to obecně, že není konec roku, takže nelze vědět, kde na konci roku bude na žebříčku Petra. Když všechno vyhraje, může být první, bráno obecně, nepočítala jsem, jestli je to početně možné, byl to příměr. Když bude vyhrávat, bude vpředu, když ne bude klesat. Jak to bude nejsem schopná vědět. Petře přeji, aby byla hodně vpředu. Má na to.
Reagovat
Roger_Federer
Porad argumentce postavenim na zebricku.., ale otom to neni..Vysledky videt nejsou.
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že já tu stavím věci na žebříčku? Asi tady málo čteš, nikdy se nebavím o žebříčku nezajímá mě, spletl sis mě s tommrem. A jinak bavíš mě chlapče, zjevně tápeš a pořád mě stavíš do jedné lajny s queshem, nebo se mýlím?
Reagovat
Roger_Federer
Tvoje nejcastejsi odpoved je, ze Petra je 6 na zebricku, takze je to dobre, hraje dobre, nekdy prohraje ,nekdy vyhraje co by zato jine holky dali...ze.
Reagovat
Roger_Federer
Ty a quedh jste podle meho nazoru dva nejvetsi mimoni, co se PK tyka.;)
Reagovat
tommr
já si to představit umím a je to dokonce čím dál tím víc pravděpodobnější. Průběžnej žebříček, kterej tady zveřejnuju dost zkresluje a Petře velice lichotí. Pokud bychom brali jen body získaný za letošní rok tak je Petra až na 15.místě a během FO jí ještě několik hráček může předstihnout (Petkovic, Šafářová, Stosur, Stephens a další).
A s hrou, kterou Petra ted předvádí není žádnej důvod mylet si, že počínaje Wimbledonem začne na turnajích opět vyhrávat víc než 1-2 zápasy což je její dosavadní letošní standard ...
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že to je důkaz toho, že jsou hráčky, které hrají hůř než ona, nebo chceš říct, že to tak není? Že holky za ní na žebříčku jsou úspěšnější? Píši to proto, že je to důkaz něčeho. Dohadovat se s tebou o tom, jestli se tváří tak nebo tak nebo bojuje můžeme donekonečna, ala to, že je šestá zpochybnit nemůžeš. Nebo ano?
Reagovat
Fandina
Neuraž se, ale já už tu nějaký pátek něco přečetla a věř, že nejsem sama, nemyslím tím ty, kteří jsem přispívají se svými názory, ale ti kteří jen třeba čtou. A o tom, kdo je mimoň mají jasnou představu. Já ani quesh to rozhodně nejsme. Sorry.
Reagovat
Grape
No já s tebou tak úplně nesouhlasím. Píšeš, že není důvod čekat, že by Petra začala vyhrávat víc než 1-2 zápasy za turnaj. Podle mě se to naopak čekat dá, neboť přichází její oblíbený povrch. Pokud na něm uhraje slušný výsledek, může ji to nakopnout i do zbytku sezony. Navíc pokud píšeš, že v žebříčku za letošní rok je nyní 15. (beru na vědomí, že po RG může o pár míst klesnout), tak si prostě nemyslím, že ve zbývající části sezony, kdy se bude hrát na trávě, pak převážně na hardu a nakonec v hale, by měla z dvacítky úplně vypadnout. :-)
Reagovat
slacker
JEn ctou a fandina jim na dalku cte myslenky ;-))))))) freak telepat
Reagovat
slacker
Onlibeny povrch? Vysledky za 2012-14 zadna slava + je to velmi kratka sezona (2 turnaje max)
Reagovat
slacker
Oprava osmy pad, 2012-13
Reagovat
tommr
já ale taky netvrdím, že Petra z tý dvacítky určitě vypadne. Dokonce pořád ještě doufám, že se aspon trochu vzpamatuje a udrží se v desítce. Jen si prostě umím představit i to, že do konce roku z vypadne z dvacítky - ta možnost je velice reálná a s každým dalším neúspěchem jako byl ten na FO se její pravděpodobnost dál zvyšuje ...
Reagovat
Grape
Její oblíbený povrch je to podle samotné Petry. Loni i předloni čtvrtfinále ve Wimbledonu (navíc předloni smůla na Serenu ve čtvrtfinále), předloni čtvrfinále na OH, k roku 2011 snad netřeba nic psát.
Reagovat
slacker
Tommr, co zhruba procentualne znamena VELMI realna? jsem na tyhle sebedojimaci dojmologie trosku alergicky. rict traba ze se to neda uplne vyloucit pri shode okolnosti nehnu brvou.
Reagovat
Roger_Federer
Nejak me diskuze ztebou prestava bavit..Nemam schopnost cist myslenky lidem co to tady "jen ctou", cela tt uvaha hlavne nedava zadny smysl, ..
Nic noveho., predpokladam ze jde o tve odborniky..kteri to zde ctou a doma to pak pekne rozebirate.;).jinak si to vysvetlit neumim.
Reagovat
Grape
Ale jo neboj, vím jak jsi to myslel. A koneckonců můžeš mít i pravdu, jen to prostě vidím pro Petru o něco příznivěji než ty. Jo a RG bych nehodnotil vyloženě jako neúspěch, dvě kola tu Petra zvládla v pohodě (což u ní nebývá vždy zvykem) a dnes měla trochu smůlu na los, Světlana tu hraje každý rok výborně (loni tu vyřadila Kerber a vzala set Sereně, předloni myslím vyřadila Agu) a zápas to byl vyrovnaný, Petře chybělo málo. Úspěch to samozřejmě není, ale mohlo to dopadnout i hůř. :-)
Reagovat
Fandina
Nikdo neumí číst myšlenky, ale stačí se zeptat někoho, kdo umí číst a ten ti řekne po pár přečteních, jak si kdo na tom stojí.
Reagovat
slacker
3x Wimbledon ctvrfinale (pocitaje tedy i OH) + selhani na pripravnem turnaje ve slabsich letech ktere ale byli uspesnejsi nez ten letosni rok. jedine finale eastburn + semifinale ve Wimbledonu se da povazovat za prulom v teto nemastne sezone
Reagovat
Fandina
Vážně si to neumíš vysvětlit, že tady čte hodně lidí? Tak se někoho zeptej ze svého okolí, oni ti to vysvětli.
Reagovat
Roger_Federer
Uz se zacinas sama diskvalifikovat a sesmesnovat..Zastitovat se udajnym nazorem na "me", nekym kdo to tady "udajne cte", na verejnem anonymnim webu mi prijde jako uplny ulet..:):):)
Reagovat
Fandina
TP čte dost lidí, včetně komentářů. A ten kdo bude mít zájem udělá si obarázek. A věř tomu, že quesh u nich mimoň není.
Reagovat
Roger_Federer
Jj..Franta z Horniho Srni rikal, ze ten a ten je dobrej a ten neni..

Zacinam si myslet ze je ti tak 16 let.
Reagovat
slacker
A ti "ctenari" ti to pisou do vzkazu nebo jak probuh vi ze jsi Fandina? Takze u sklenky s vina s Cernoskem Kotyzou Palou si pekne pokecate o exotech na TP? ... zacina to byt dost komedie
Reagovat
Fandina
Jestli máš představu, že tu nikdo nečte a že si neudělá obrázek o zdejších pisatelích, tak jsi naiva. Neuraž se. Návštěvnost webu je obrovská. Slyšela jsem na x turnajích o tom, že si spolu lidi o TP povídali. Moje zkušenost. Jinak si mě opět pobavil, jsi úsměvný se svými názory a to jsem si myslela, že jsi jiný formát. Tak člověk se pořád učí. Úsměv na entou.
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám, že to co sem někteří píšou je jakkoli přínosné, zajímavé a rozumné, není, ale nemyslím si, že zrovna ty, Rog_Fed jsi tím pravým, kdo by tu měl kritizovat a stírat, od třeba Stana bych to bral, ale od tebe?
Reagovat
Fandina
Obávám se, že o tobě si nikdo nepovídá, ty jen reješ, takže o tebe zájem není. Proč by také, že?
Reagovat
tommr
ještě na začátku roku jsem byl skálopevně přesvědčenej, že se Petra v první desítce bez problémů udrží. Postupně se ale moje jistota nahlodávala a ted už to vidím zhruba následovně:
Petra skončí sezónu v první desítce - pravděpodobnost 30%
Petra skončí sezónu v první dvacítce (11-20) - pravděpodobnost 40%
Petra skončí sezónu mimo první dvacítku - pravděpodobnost 30%
Reagovat
slacker
Opravdu nevim proc by cernosek a pala s fandinou pri vinecku meli resit Slackera :-)
Reagovat
Roger_Federer
Ja nemyslim te zrovna ty by si mel myslet, hlavne ty si velmi podny pripad jako quesh...
PS: Stan_Borowics te casto stira v debatach daleko vice nez ja, jn to dela jeste z vetsim nadldem a nadsazkou a ty to jen nevnimas..;), ostatne casto stejne diskutuje napr Forehend..
Reagovat
Grape
Až tak jo? No asi na tom něco bude, že tě tu má dost lidí za pesimistu (ale nic ve zlým - každý na to má svůj pohled). Já teda umístění mimo dvacítku dávám tak 5%, mezi 11. - 20. místo35 % a v desítku 60 %. :-)
Reagovat
Fandina
Ty tady vystupuješ jako rypák, reješ, kritizuješ, takže maximálně v tomhle stylu si o tobě lidi mohou povídat.
Reagovat
Roger_Federer
K tomu uz raci nebudu nic psat..je podobne jako kdyz si argumentovala navstevnosti turnaje zen v Linci a challengeru v Bratislave..
Jiste tennisportal cte 20t lidi denne, ktere imponuji tvoje nazory a fandeni, ale 50 zdejsich uzivatelu ma nebo melo v minulodti problem.
Reagovat
slacker
Vsak to neni zadny hrich. Jeste je moji vasni trollhunting
Reagovat
Fandina
Nevím, co máš konkrétně na mysli s Bratislavou jak píšeš, dneska se mnou neslouhlasíš s Petrou, zítra budeš psát o mě, že jsem arogantní a pořád máš něco, jiný názor na věci. Ale uvědom si, že nejsi jediný na světě. Každý člověk je jiný a jsou různé názory. S tím musíš počítat, že nikdy nebude jednotný názor na cokoli. Možná většinový, ale stejný nikdy. A není podstatné, jestli mě má nebo nemá někdo na TP rád, proto tu nepíši. Píši proto, že chci a jestli se někomu líbím nebo ne, to už neovlivním. A je jasné, že někomu se líbím a jinému ne.
Reagovat
Roger_Federer
;)..., ano uz jsi tu tuhle esej psala mockrat..rid se sama svymi myslenkami.
Reagovat
Fandina
Tak o tom, že píšeš kam vítr tam plášt a i to je známka trollů je jasné. Jen já kdybych tohle chtěla dělat, tak bych si představovala víc slušnosti. Tohle rýt nadávat urážet je o ničem, to doveda každý.
Reagovat
Rafaeoli25
Ty neumíš nic jinýho než urážet a posmívat se, to ti jde opravdu dobře, ale nic víc, nikdy jsem tu od tebe nečetl nic co by stálo za zmínku, umíš jen urážet Rafu skrze Toniho, o nic jinýho ti nejde, seš ubožák podobně jako Pe3k, jste dvě verze téhož. Se Stanem se taky neshodnu, vím ale, že Rafu respektuje, dokáže ho ocenit, je pro něj velkej šampion, to že je občas i víc ironickej mi nevadí, to já jsem k ostatním taky, stejně jako on to ale nemyslim ve zlym, Pe3k a ty jste plní jedu a neváháte urážet ani vteřinu, z lidí jako jste vy dva je mi zle..
Reagovat
slacker
Byt sterilne a nudne slusny umi kazdy. bud prosim takova
Reagovat
Fandina
máš dojem, že nadávat druhým a urážet je je něco extrovního, co nikdo neumí? To je to poslední, k čemu člověk sahá.
Reagovat
Roger_Federer
Tak jeste jednou, najdi mi kde a kdy jsem za tech 8 let napsal nejakou vulgarni urazku na adresu Nadala nebo jineho tenisty..nebo jineho prizpivatele.
Ano pouzivam sarkazmus stejne jako nekteri jini Forehend na adresu RF..
Reagovat
Roger_Federer
Tak jeste jednou, najdi mi kde a kdy jsem za tech 8 let napsal nejakou vulgarni urazku na adresu Nadala nebo jineho tenisty..nebo jineho prizpivatele.
Ano pouzivam sarkazmus stejne jako nekteri jini Forehend na adresu RF..Tak me neustale neobvinuj z neceho co jsem nedelal..
Reagovat
slacker
Ano malokdo to umi. Jak vyberem tak stylem
Reagovat
Rafaeoli25
Je rozdíl mezi ironií a sarkasmem a urážlivým posmíváním, z toho co říkáš by měl člověk dojem, že bez Toniho si nedojde ani na záchod a že ho všude vodí za ručičku jako desetiletý dítě. Dobře víš, že to tak není, přesto si nemůžeš dát pokoj a při každý příležitosti tohle vytahuješ. Ano, je to jeho mentor, trenér, na kterýho dá, určitě to ale neni loutka jak to tu ty popisuješ, na skoro polovinu turnajů s ním nejezdí, takže těžko je pod jeho absolutní kontrolou. On sám dobře ví, co dělá a co se musí udělat, když je jakýkoli problém. A aby tomu tak nebylo, takovýho šampiona z člověka neudělá ani sebelepší a sebepřísnější trenér, to musí prostě být člověku, tak je to milý R_F. Takže jak říkám, mám rád ironii, ta ale musí mít určitý meze, když něco ironickýho řekl třeba Horníček nebo Plzák tak jsem se s chutí zasmál, když něco řekne třeba Kalousek tak je mi z toho akorát tak zle, někdo je zkrátka za hranou a to se mi nelíbí..
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu, nadávat umí každý. To není žádná zásluha.
Reagovat
slacker
Tak se ukaz jak to umis. Ja ti to oznamkuju od 0 do 10
Reagovat
Fandina
slacker ... napsat x vulgárních slov, k čemu by to bylo? Bez nějakého účelu.
Reagovat
slacker
Bez ucelu to bude za 0 bodu, kdyz budou stavnata tak ti dam aspon za 1-2
Reagovat
Fandina
slacker ... nenadávám vulgárně ani doma tak nevím, proč bych to měla dělat tady, když navíc nemám vhodný objekt, nebylo by to upřímné.
Reagovat
slacker
Takze kecas, neumis to
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je kretén, právě proto není a nidky nebude jednička, nikdy nebude hráč úrovně Federera, Nadala a Djokoviče. Protože je prostě totální dement, který nevcyužívá svoje šance, aby doklepl už rozloženého soupeře. Dvakrát v brejku ve 4. setu, jednou v pátém, na stavu 40-40 a 7:6 zazdí bekhend z jasné pozice, prostě fakt troska. Podělal toho dneska fakt kvantum. Za tohle si fakt postup nezaslouží snad ani. Budu věřit, že to zítra uhraje, ale jako dneska mě zas svojí tragédností zvedl ze židle.
Reagovat
Mayo
tiež nechápem tie nevyužité príležitosti, mal to proste ukončiť..jediné čo ma prekvapilo je tých 73 winnerov...hral fakt dobre útočne..ale nakoniec mu to môže byť tak či tak prd platné
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kohli nie je žiadny nazdárek, zápas to je v podstate vyrovnaný a veľmi pohľadný...Andy mal svoje šance vo štvrtom sete, Nemec zas v piatom, kedy bol break hore a urobil nejakú sériu dvojchýb.. Obaja mohli zvíťaziť "remíza" je v globále zaslúžená..Inak pauza pomôže väčšinou favoritovi, takže zajtra očakávam vydreté víťazstvo Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
No zaslužená možná leda tak, lebo je Andy osel. Od druhého setu až do stavu 4:2 ve 4. byl lepší. A v pátém byl taky brejk nahoře, na to nezapomínej. Ano, Kohli je výborný hráč, sám jsem před zápasem říkal, že se bojím a nedivil bych se prohře, ale Andy to měl jasně pod kontrolou a hráč jeho kvalit by to neměl takhlev promrhat.
Reagovat
tommr
Murray může hlavně poděkovat pořadatelům, že nemají světla, protože kdyby se zápas dneska kvůli tmě nepřerušil tak ho skoro určitě prohrál. V závěru mu už viditelně docházely síly a při servisu Kohlschreibera se už ani moc nesnažil. Zítra při dohrávce bude naopak ve velký výhodě, protože začíná servisem ... :)
Reagovat
Rafaeoli25
Hodně zajímavá troska, která vyhrála dva grandslamy, olympiádu a tuším devět Masters, plus čtyři další finále na gs a x sf :)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, jak to myslím Rafaeoli.

tommr: Jo, je to možné, ba dokonce fakt pravděpodobné.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale to neni nic novýho, že prostě není tak stabilní a odolný jako ti tři, tak je to od začátku, přesto si za předchozí dvě sezony zaslouží velkej respekt, hlavně na olympiádě hrál fakt fantasticky a ukázal se jako šampion, jeho problém je, že tu nejvyšší laťku nedokáže udržet dlouhodobě, každopádně dva gs a olympiáda nejsou málo, dokázal toho víc než Hewitt a Roddick, už teď a myslím, že ještě nějaký ten gs a řadu Masters přidá, takže respekt, chápu, že jako jeho fanda jsi zklamanej, ale není důvod posílat ho někam, už dokázal velký věci..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, můj respekt má, ale podle mě toho na své schopnosti odkázal málo. Ta hlaba ho brzdí, zbytečně si vtšinu zápasů komplikuje, třeba dneska se mi líbilo, jak hrál, ale těch chyb bylo fakt hodně. Hráč jeho formátu by ten 4. set měl dohrát a takové kolapsy si odpustit. A jasně, mluví ze mě vztek, protože si to zkomplikoval úplěn sám, což je pro něj typické.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad to dneska doufam dotahne do vitezneho konce. Sice jsem ten zapas nevidel ale slysel jsem, ze mel dost viteznych micu a hral dost agresivne, takze bych to chtel videt. Stejne co se tyce Andyho, tak se urcite ceka spise na travu nez co predvede tady na antuce. Pro Andyho antuka rozhodne meritko formy neni...
Reagovat
smazaný uživatel
Moja babka má 200 metrov od svojej chalúpky na Kysuciach osvetlený kurt pri jazere. Holt, Paríž nie sú Kysuce.

Ak nemajú svetlo, tak by mohli byť aspoň natoľko predvídaví, že cez víkend začnú zápasy o 10:00..Väčšinou práve tá hodina chýba. Zatiaľ najlepší zápas na turnaji, ktorému naozaj nechýbalo zhola nič, dnes po troch hodinách proste popravili.
Reagovat
r.Fever
Svetlá nemôžu mať kvôli miestnym obyvateľom, viackrát bola spisovaná petícia voči takýmto zásahom, vraj už aj tak dosť narušuje ich život Roland Garros. Vraj je to tak, akokoľvek smiešne to znie, takže s tým človek nič nenarobí.. holt, Francúzi
Reagovat
Denis92
Na dnes koncime. Este raz.. je to hanba ze takyto velky turnaj nema osvetlenie. Naozaj je taky problem dat osvetlenie na dva najvacsie dvorce pri tych peniazoch, ktore sa tocia v tenise? Aj na kurtoch mensich turnajov maju osvetlenie..
Obzvlast takyto zapas, vyrovnany, vyhecovany s dobrou kulisou napatim a emociami strati svoje caro. Dohravat zajtra naobed zapas v 5.sete za stavu 7-7..katastrofa.
Reagovat
tommr
co čekáš od žabožroutů. Ale abych jim tak nekřivdil - už se zmohli aspon na plachty, kterejma při dešti přikrejvají kurty. To je na ně obrovskej pokrok. A při takovým tempu je možný, že se světel na hlavních kurtech dočkáme ještě v tomhle století (teda aspon ti z nás co se toho dožijou) ... :)
Reagovat
kada.tom
tak maratón dokončíme zítra ...
Reagovat
Denis92
Murray teraz vo velkom style zvladol servis ked odvracal BB
Reagovat
dadaft
do kolika nejpozdějc se dá hrát?
Reagovat
Denis92
max 5minut.. Kohlschreiber ide teraz podavat a potom koncia. Gasquet uz tiez bude koncit po parnom game
Reagovat
tmora
Byl bych pro finále Lucka vs Masha ..
Reagovat
Rafaeoli25
To bych bral taky, ale tipuju finále Mária-Halep..
Reagovat
Denis92
Je hanba, ze v roku 2014 na grandslamovom turnaji nemaju osvetlenie na hlavnom dvorci..
Reagovat
smazaný uživatel
HIGHLIGHTS RG
http://www.youtube.com/watch?v=H_yPxHdS3To
---

...Viiisss svyyy Lucieeeeeeee, par zasahu uz maaaaaas

TAK JESTEEEEEEE 4 ZASAAAHYYYY!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=5RBTuSuPIwQ

...jeste ze mam tu slivovicu od Gigina....;)
sorry za spam, ale toz dneska to bude do rana...
Reagovat
dadaft
gratulace
Lucka dneska přišla, naložila Anu na lopatu a šoupla do pece. ))

to jsou ale věci,
upéct husu v peci.
:D)
YEEAAhhhh
Reagovat
VlS
Na mě jste odporně střízliví po takovém vítězství
Reagovat
tommr
doufejme, že Lucka na letošním FO ještě neskončila. Už by si zasloužila nějakej pořádnej úspěch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucik Kucik jeste nekonci, tak setrete ten chlast panove...
Reagovat
petrulinka
Chci se zeptat, Kristina Schmiedlová, co hraje juniorku, je to sestra A. K. Schmiedlové?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle slovenské wikipedie ano. :)
http://sk.wikipedia.org/wiki/Krist%C3%ADna_Schmiedlov%C3%A1
Reagovat
Cico93
ano je
Reagovat
dadaft
Reagovat
Fandina
A Kohli jde do pátého setu. Tak držím palce.
Reagovat
gigin
Reagovat
Mayo
nemec nehrá ani prd a vyhrá 4. set fakju
Reagovat
Denis92
Zajtra super program na Chatrierovi. Som rad, ze dali Fedexa s Gulbisom a Novaka s Tsongom na jeden kurt, cize nebudu hrat v rovnaky cas. Este vsak ocakavam, ze zajtra bude dohravat zapas Gasquet ..
Reagovat
smazaný uživatel
Jen doufám, že přenos nekončí dříve, než bude dohráno a nebudou zase vysílat cyklistiku.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: neskončí
Reagovat
Mayo
prečo by nemali vysielať cyklistiku ? :D o 14:30 začína vysielanie
Reagovat
smazaný uživatel
pretože mam radšie tenis:D
Reagovat
Mayo
mňa to tiež štve ale tak to nám nepomôže :D
Reagovat
Denis92
Urcite budu davat cyklistiku. Nastastie zajtra je posledny den cyklistiky. Ale tak na internete najdes stream na tenis..
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že stream nebude potřeba, když Ferďa vyhraje ve třech setech:D
gigin ať to raději nečte:-)
Reagovat
historik
zítra od 11:00 na Suzanne Lenglen, tak hlavně zlepšit ty tiebreaky
Reagovat
Fandina
Ríšo, ty můj šikovný tenisto, moc ráda se dívám jako vždycky na tvé sekané rány a jednoručák. Držím palce moc!!!
Reagovat
Cico93
Mayo počitaš brejky ? ;)))) u Andyho.
Reagovat
Mayo
radšej knihu
Reagovat
Cico93
;))))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Lucince Šafářové a ve Čtyřhře také gratulace Květe Peschkeové a Lucii Hradecká k postupu do osmifinále. Dneska jen škoda Petry která prohrála ale na druhou stranu i se zraněním bojovala a chtěla vyhrát. Věřím že jako minulý rok se bude Petře na Wimbledonu dařít a dostane se minimálně do Čtvrtfinále
Reagovat
Padme
tmavé vlasy moc sluší :)
Reagovat
Cico93
Jj ale ja radšej blond;)))
Reagovat
filp
ja taky blond, ale pokud to s tmavymi vyhraje, tak ji to odpustim -))
Reagovat
Padme
fakt radši blond? Mě právě příjde, že díky tomu zkrásněla :)
Reagovat
Mayo
súhlas, tmavé jej pasujú veru, na tej fotke je fajná
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Lucka je výraznější a sluší jí to, kdyby měla jen blond, budíž, ale ona měla takový nijaký melír, takže za mě pochvala za změnu image. :)
Reagovat
filp
tomas nekde psal ze lucka umi super svickovou a to je taky velky argument -))
Reagovat
Padme
vubec je to taková sympatická holka, zkuste ji pánové sbalit (teda jestli stojíte za hřích) :)
Reagovat
filp
Co by tomu asi rekla moje zena. -) Ale pusobi sympaticky. Z ceskych hracek nedokazu fandit jen jedne osobe.
Reagovat
Fandina
Moc souhlasím, že Lucka je sympatická a také moc hezká holka. Ty tmavé vlasy jí podle mě hodně sednou a je v nich opravdu luxusní. A navíc ona je taková milá a pohodová holka. Předminulý týden jsem jí skoro každý den viděla na SPO v Praze, při hře, v areálu, při tréninku a je ohromě milá hezká a příjemná.
Reagovat
pepin
Prosím Vás, všichni co tady něco píšete k Petře, to nepište, protože pan Quesh Vám to vše popře.
Změna trenéra - nesmysl, není důvod
Uprava fyzičky - zbytečná, není důvod a ani se to nestalo
Pracovat na změně myšlení - nesmysl to nejde, s tím co jsme se narodili tak umřeme
Mít plán B - není potřeba
Nehrát na maximální riziko - nic by nevyhrála / za poslední rok s touto teorií snad neporazila hráčku Top 10 /
Ve 24 se bude těžko učit korigovat hru, pokud ji něco nejde /snad kdyby ji bylo 16/
Tak to je jen pár zaručených argumentú našeho experta k osobě Petry.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ses místo trapného urážení ty argumenty radši snažil vyvrátit..
Reagovat
Cico93
Dnes bola blízko a bol to super výkon ;)))
Reagovat
safi1313
Tak tohle je ta největší hromada keců a blábolů co sem dneska četl... vše cos tu napsal by bylo možné změnit a nevidím jedinej důvod proč by to ve 24 letech nešlo...Hrozně mě zajímá kdo ten váš "expert" je...tyhle tvý souhrny mě fakt dostaly :D...
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda, to jste ještě neskončili s diskuzí? :) To máte výdrž teda ..
Reagovat
smazaný uživatel
Když to jde změnit, tak přestaň hloupě žvanit a navrhni konkrétní postup.
Reagovat
filp
Fyzicku bych vysrkrtl, tam vidim velky posun! Nejslabsi cast je hlava, dnes ne snad ze by se zlomila, prave naopak pri matchballu souperky zahrala velke mice, ale spise to tenisove mysleni.Kazdy game v prvnim setu darovala minimalne jeden mic. Nekdy staci misto rany umistit. To ji Radek mel naucit -))
Reagovat
pepin
Já Tě neurážím, nebo Ty jsi tam něco takového našel? Já jsem jen shrnul to, co Ty tady píšeš a každému vyvracíš. Přečti si znovu co jsi psal Oskarovi a v podstatě tam vše a hlavně sebe najdeš.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty máš pocit, že když tu sebereš, co jsem zde napsal a se značně ironickým komentářem to zde umístíš místo toho, aby ses pokusil ta tvrzení jakkoliv vyvrátit, že to je košer?
Reagovat
Mayo
Kvitová hrá veľké ho.no na veľkých turnajoch...je to škoda bo je tam potenciál
Reagovat
Fandina
Mayo ... miluji tyhle jednoduché komentáře, že někdo nic nehraje a má potenciál, navíc když je Petra šestá na světě, jak pak asi psát o těch, kteří jsou daleko za ní.
Reagovat
filp
Mimo toho ze ji souperky maji uz prectenou, tak ona receno lidove, potrebuje odspuntovat. Proste skoda ze svetlanu neporazila zase tolik nechybelo, poterebuje vyhrat nejaky velky zapas, aby si zacala zase verit. Dle meho by pak sel vykon o 3O procent nahoru.
Reagovat
Fandina
Podle mě je velká škoda, že to dneska nevyšlo. Tahaly se dlouho a moc nechybělo. Úspěch na GS je hodně důležitý a Petra by ho letos potřebovala jako sůl. Bylo to o pár míčků, tak snad to vyjde teď na trávě, ta je pro její agresivni a riskantní styl lepší než antuka, navíc proti bývalé GS vítězce právě tady na antuce, které právě ta vyhovuje.
Reagovat
Mayo
je mi jedno, čo ty miluješ
Reagovat
smazaný uživatel
Už dost! Řešíte to už snad dlouho ne??!!! Petra prohrála, ale alespoň dnes bojovala, a konečně jsem měl pocit, že to dá, že vyhraje, sice to neklaplo, ale hrála dobře, riskantně, vše bylo docela dost dobré, a to že prohrála? No bože, tolik proher ještě bude.. Nikdy jsem nebyl na straně Jirky, ale dnes teda ano.. A ti, co zas říkaj změna trenéra a tak ať už jdou někam.. Zápas byl velice těžký, navíc měla Petra zranění, což hlavně ukázala 2. sada... Tak přestaňte tu pořád řešit věci, které stejnak nikdy nevyřešíte, pokud je nějaký problém, tak to musí řešit přímo PEtra, či trenér, psycholog a já nevím, kdo ještě... Nebudu furt číst vaše hádky, fakt NE!
Reagovat
Fandina
Mayo ... tak to jsme dva, mě je také jedno, co ty miluješ
Reagovat
Fandina
oprava hrubka ... mně, 6 pád. Sorry a úsměv.
Reagovat
Fandina
a jejej znova špatně mně dobře, ale pád třetí, tak snad už to bude v pohodě, moc se omlouvám sorry ... úsměv
Reagovat
filp
Tak to nectete! Nerikejte mi, prosim, co smim a nesmim napsat, pokud to pisi slusne. Na to jsem alergicky zase ja. Jinak s Vasim hodnocenim zapasu celkem souhlasim. Jinak co se tyka pana trenera, ja ho uznavam, ale proc by ho nemohla zmenit?
Reagovat
Roger_Federer
Tvoje komentare a argumenty (pokud to vubec lze nazvat argumenty) jsou porad dokola, navic absolutne nevnimaji realitu..
Petra nehraje uz nekolik mesicu dobre, vysledky nema, sama to priznava, nejakeho solidniho vysledku nedosahla nekolik mesicu.

Neustale mas potrebu opravovat kazdeho, kdo k tematu napise cokoliv co se tobe nelibi, proc to delas?
Reagovat
Fandina
Chápeš vůbec, že co člověk to názor? Rozumíš tomu principu, nebo máš pocit, že je všechno jednoduché, dané, stejné a každý všechno vidíme jako ty?
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že nevím, jak si přišel na to, že někoho opravují? Chceš se hádat?
Reagovat
Fandina
Jinak ti doporučuji věnovat se jiným nickům tady, tedy pokud chápeš, že nejsem jediná na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by ho nemohla zmenit? Treba protoze, ze ona sama to nechce? BLIK?
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka mi dnes udělala ohromnou radost. Tajně jsem doufal, že by to mohlo vyjít, přece jenom ji předtím 4x porazila, ale byl jsem tak plus mínus smířený s tím, že to nedopadne. Ale Lucka převedla úžasný výkon a vyjma začátku měla celý zápas v podstatě pod kontrolou. Hrála trpělivě, přesně, agresivně, není co řešit, jen tak dál!
Reagovat
filp
jsem rad ze je ve dvacitce tenhle rok se mi hodne libi. Jen nesmi potkavat petru. -))
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně letos nemá tolik výpadků jako v letech minulých, je vyrovnanější a není už tolik zbrklá. A Petru snad někdy taky porazí:)
Reagovat
filp
Co si myslite o zmene trenera. Soudim, ackoliv si lidsky velmi rozumi, ze by si meli dat nejake datum do ktereho se musi splnit urcity cil,a pokud se to nepovede, tak se rozejit. Pokud chces byt nejlepsi, nemuzes se ohlizet na city.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nesmysl, u sportu si stanovovat nějaké konkrétní termíny. Protože je ve hře vždycky strašná spousta věcí, které hráč ani trenér ovlivnit nemůžou.
Reagovat
filp
Tomu rozumin, napriklad zdravi. Ale myslim dlouhooby termin. Napriklad dostat se do wimbledonu 2015 alespon jednou do finale velkeho turnaje. Treba to opravdu bude chtit novy impuls.
Reagovat
Mayo
tiež si myslím, že by zmena trénera bola potrebná
Reagovat
filp
Dle meho rozhodlo, ze si Petra nedokazala pomoci servisem. Nevime jak moc ji limitovalo zraneni, druhy set jasne ovlivnilo. Uz jsem necekal ze se do zapasu vrati. Oproti jinym ja progres vidim.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád stejná písnička ...mega hromada nevynucených chyb,darované 2 gemy(dvoj
chyby)a hlavně psychika...tak nezvládne zachvili mnohem lehčí zápasy(bohužel)jen pere do míčku bud a nebo.Lucie odehrála pěknej zápas ...je to uplně někde jinde.Velké
zlepšení a hlavně si věří.Světlanu určitě smázne.
Reagovat
smazaný uživatel
Po vítězství Rafana nad Mayerem jsem si zjistil, że dnes je tomu přesně 5 let, kdy Rafan padl ve 4. kole RG se Soderlingem. Když si vzpomenu na ten humbuk, který se kolem této porážky spustil...
Rafan ve své první vítězné sérii 2005-09 zaznamenal 31 vyhraných zápasů. Dnešním vítězstvím nad Mayerem vyrovnal svůj vlastní rekord. A ve 4. kole ho překoná (Lajovič nebude Rafanovi překážkou). Ve ČF však bude mít dost práce s Ferrerem, který má potenciál Rafana porazit, v SF bude pravděpodobně Murray, kterého se ale nemusí bát. No a pokud ve finále bude Nole, tak to utkání bude mít velký náboj a doufám, že Nole Rafanovu 2. sérii na RG konečně přetrhne.
Reagovat
Mayo
Ty s tým Rafanom furt :D Neboj sa, možno sa dočkáš :D
Reagovat
Rafaeoli25
Taky si řikám, jestli má v životě i jinej moment, ke kterýmu vzhlíží než je Rafova porážka na RG, každopádně doufám, že ještě tak tři roky se toho nedočká, vždyť by už neměl pro co žít, to mu Rafa nemůže udělat :)
Reagovat
Mayo
Andy vs Philipp ... 3 hry, 3 brejky ... horšie ako ženy
Reagovat
Cico93
halooo 1 brejk si mimo
Reagovat
Mayo
no cemment
Reagovat
Cico93
čo no cemment
šak v prvych 3 gemoch bol len jeden brejk tak čo:DDD
Reagovat
Mayo
Tak potom musím byť nafetený. Pretože to pozerám :D
Reagovat
Cico93
Reagovat
Cico93
Jak Anička
sme ju včera asi až moc spominali:(((
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem něco málo napsal v preview a ještě něco napíšu tady... No, taky jsem z toho smutný, ale Lucka holt není její oblíbená soupeřka. Věřil jsem ve víc než 3. kolo, ale pokud bude Ana pokračovat ve výkonech, které letos podává, tak si to určitě ještě vynahradí.
Reagovat
VlS
Ty víš že Aně fandím, pokud nehraje s některou z našich holek a dělá mi letos opravdu radost. Neřekl bych, že dnes hrála špatně , i když z jejího hodnocení plyne, že se nemohla dostat do rytmu. Nějak se tenisu s různou intenzitou věnuju skoro padesát let, a pořád nevím, jestli se výkonnost ze dne na den tak mění, nebo je to vliv protihráče, nebo od obojího trochu a v jakém poměru. Mám pocit, že je to taky jak kdy. Nevím prostě.
Reagovat
dadaft
příští kolo je hratelné,
tak koukej rubnout Kikinu.
(sorry monty a vlčku):))
Reagovat
dadaft
včera předvčerem tak skvělé zápasy a dnes toto?
Kikina úplný rozpad na konci setu,,,,,,,,,,,,,,,

ach Johanno, škoda žes nebyla v téhle části pavouka, všechny tyhle komediantky bys smetla.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Kiki je velká škoda 1. setu, protože ho měla dobře rozehraný, když vedla 4:2. Bohužel, hlavně v posledním gemu Kiki pokazila, co mohla... Kiki poprvé na letošním RG prohrála 1. set, takže teď už to bude těžké.
Reagovat
dadaft
druhý set už je lepší. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki v určitých momentech ukazuje, že na to má! :) Hlavně vydržet...
Reagovat
dadaft
tenhle zápas si zaslouží třetí set.
parádně se to rozjelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky, tak ještě jeden set! :) V tom posledním gemu jsem se za stavu 0-30 zase obával, ale Kiki to krásně otočila... Ať už to dneska dopadne jakkoliv, tak Kiki mě na letošním RG velmi příjemně překvapuje. :)
Reagovat
dadaft
hezká ukázka, jak umí být tenis krutý ----- po parádní akci Andrea zkazí jednoznačný winner,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a najednou je gem v čudu. ((((((
Reagovat
dadaft
naštěstí Kikinka
mívá okýnka
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki tam má skvělé momenty i velké výpadky. Otázka je, co nakonec převáží...
Reagovat
smazaný uživatel
Sotva jsem to dopsal a Kiki pokazila na síti skoro nemožné...
Reagovat
smazaný uživatel
A znova...
Reagovat
smazaný uživatel
No, jestli bude šestý gem 3. setu nakonec rozhodující, tak to bude velká škoda... :(
Reagovat
dadaft
dyť to říkám.

c´mon Andy, je čas jít dál,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
propánakrále
Reagovat
smazaný uživatel
Přelévá se to z jedné strany na druhou...

Ve 3. setu už si Petko i Kiki zavolaly fyzioterapeutku. Tenhle zápas stojí asi hodně sil...
Reagovat
dadaft
...................... jemináčku ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
Nervy pracujou. Teď si Kiki musí udržet servis...
Reagovat
smazaný uživatel
Neudržela... Je to strašná škoda. :( Pro Kiki je úspěch i 3. kolo, ale netušil jsem, že bude tak blízko postupu do osmifinále...
Reagovat
Cico93
sice už je davno po, ale až teraz sa vyjadrujem a vyjadrujem s Petrou veľku spokojnosť
bolo vidno, že to chce urvať, ale niečo tomu chybalo :(((
ale za bojovnosť 1*

a vidim, že Guesh zachviľu bude samparta:DDD
Reagovat
Cico93
quesh
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
majkl005
kéž kdyby, ale nevěřím tomu :(
Reagovat
dadaft
kde jinde než tady?!
kdy jindy než teď?!
Reagovat
misa
Bylo by to úžasné. Lucka, která poráží ve finále Marii 7-5, 4-6, 10-8 v nejlepším pařížském finále tohoto století :-))
Reagovat
misa
Pokud měla Petra s sebou v Paříži celý tým a stačilo to jen na 3. kolo, jak to bude zase vypadat až bude jezdit jen s Kotyzou nebo sama? Tihle všichni ji alespoň správně namotivovali.
Reagovat
VlS
To ti fakt tak leží na srdci, nebo jen. provokuješ Queshe?
Reagovat
misa
"Momentálně má dle WTA 16 vítězství, dle ITF dokonce 19, takže klid." aneb Rusové jsou na Odře, Američané na Rýnu, ale Vůdce je mocný a německá armáda silná, takže klid.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Fanatismus
Reagovat
Vojtiik
to je zbytecne, mlatit hlavou do zdi... Kvitovafanatics tady na webu jsou horsi nez federerovci a nadalovci dohromady:))
Reagovat
smazaný uživatel
WTF? :-D
Reagovat
VlS
On je tady jeďen, možná dva, ale výživnej.
Reagovat
Jan
V tom odkazu na wikipedii jsou další témata fetišismus, terorismus. Kamse to může posunout :)
Reagovat
Mayo
Fogninimu zase yebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nejsem velká fanynka Petry, ale snad jí Lucka pomstí, bylo mi jí líto, takže když ne české osmi, tak moc přeju Lucce postup!!!
Reagovat
pepin
Pokud Lucka zopakuje dnešní výkon, tak si s Kuz. bez problémů poradí. Ta nepředvedla nic světoborného, v podstatě vracela balony.
Reagovat
Fandina
Když bude Lucka rozdávat údery z leva na pravo, jak ona to umí, tak jí Kuzna nemusí stíhat doběhnout, mohla by to být na ní taktika.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucie Safarova patri do TOP 10,chce to popracovat,ale nic neni v jejim pripade nemozne!Gratulace Lucko!/Ucim se cesky....snazim se nedelat chyby..,pane Monty zdravim Vas!!!/Skoda Ana Ivanovic..
Reagovat
Frick
Je jasný, že SPO vodflákla jak mohla. Teď jestli se má ona stydět před Černoškem nebo on před ní, že ju tahá na sranda turnaj...
Reagovat
slacker
Jasne jak facka ze on se ma stydet pred ni ;-)
Reagovat
misa
Byla tam velká zima, malé body, takže se Lucy nemusela až tak moc snažit. Mám obavy, že příští rok se tam sejde s Petrou Kvitovou :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To těžko, hráčky top 10 ITF turnaje hrát nesmí. ;-)
Reagovat
misa
Vím, vím :-)) Petra + top 10, jak dlouho bude tenhle příběh ještě pokračovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávám, že do konce její kariéry. ;-)
Reagovat
Fandina
Faktem je, že Petra je tři roky v desítce, takže zatím není důvod si nemyslet, že to bude jinak.
Reagovat
misa
to co bylo v minulosti ještě neznamená, že stejna situace nastane i v budoucnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
jeden důvod bych našel.. víc než 600 bodů ztráty na desítku v race žebříčku. Chtělo by to vyhrát aspoň nějaký Premier 5 turnaj.. a nebo aspoň semifinále Wimbledonu.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že co bylo se nemusí opakovat, ale vždycky je ta pravděpodobnost větší, než kdyby tam ty tři poslední roky nefigurovala, ale jak se píše tady nade mnou, je to letost ještě hodně bodů v race, ale já doufám, že v desítce zase Petra bude. Dneska moc nechybělo a bývala by vyhrála, škoda.
Reagovat
Frick
samozřejmě mám VELKOU radost, bohužel český 8F nebude, ale při těch třech dosavadních letošních velkých českých derby jsem měl takový divný pocity. Tohoto se tedy při zápase Lucky s tou děžurnou obávat nemusim :-). Sázkovky lehce favorizujou právě děžurnou (1,66 x 2,20). Ale je k tou důvod. Ve WTA i v race žebříčku je níže než Lucka, dokonce má i menší průměr bodů na turnaj než Lucka. Jedinej slušnej skalp byla Halep ve Stuttgartu, pak už jen Bouchard. Nemůže taky Lucii pomoci to, že hrála o nějakých 80-90 minut kratší zápas (když nebudu počítat ten MT od Petry). Jsem přesvědčen, že těch dalších 190 bodů je vcelku laciných. A i v globále se jeví to ČF snadněji než výhra na Premier turnaji (ČF na GS 430 b., výhra na Premier 470 b.).

BTW: Kdy se uzavírá startovní listina pro USO? Jestli by třeba Lucka mohla bojovat o 16. místo (nebo 17. místo a "doufat" v něčí neúčast v TOP 16). Třeba dostat ve 3. kole Serenu ....éééé, to by skutečně nebylo hezký.

No ale třeba skutečně - ta Lucčina hra byla dobrá, akorát ta smůla na losy a pak případně v zápasech. Třeba teď se to skutečně obrátí. Letošní RG přeje překvapením, tak by bylo fajn, kdyby toho Lucka 100% využila. V tom případě by ten limit nemusel bejt na celym turnaji k nalezení. No, radši se probudim. :-))) Ale kdo ví. :-))
Reagovat
misa
Nasazuje se podle žebříčku před startem turnaje v New Havenu. První šestnáctka je ale dost daleko, kdyby ale Lucka udělala sf v Paříži, tak proč se o to nepokusit? Kdyby ještě v Paříži 4x, má top 10 jistou :-))
Reagovat
misa
4x vyhrála
Reagovat
Fandina
OT ... gratulace Katce Siniakové k postupu do finále ITF v Mariboru. Včera s Bárou Krejčíkovou vyhrály finále debla, tak zítra ještě kdyby vyhrála v singlu tak super. Držím palce.

http://scores.itftennis.com/?alias=itf&layoutid=72&versionid=1&language=en&tID=W-C25-SLO-01A-2014
Reagovat
Frick
No, tak tou výhrou v deblu tak zatáhly benzín a hotel. Z toho finále už by mohla bejt něco na rakety, trenéra no a nějaký kapesný taky :-)))
Reagovat
Fandina
Co se týká singla, tak obě se zase trochu posunuly v žebříčku Bára z třetí do druhé dvoustovky a Katka má nové maximum, 142 místo a to jestli vyhraje titul, tak může být 138. Takže Katka dobře a Bára pomalými krůčky také vpřed!

http://www.tennis4wta.com/Siralama/s251_300.html
Reagovat
Mayo
Kvitová nesklamala. Šafářová asi prekvapila aj ale nato jak ospvevovaná bola Ivanovička, tak dostala 2-0 jak nič...LŠ pôjde cez Kuznecku si myslím a pôjde do 1/4 finále čo je určite úspech
Reagovat
smazaný uživatel
Ana hraje v této sezoně velmi dobře, ale na Lucku prostě dlouhodobě neumí. To je celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Šafářová teď předvádí svůj nejlepší tenis. Změna trenéra ji prospěla. Co jsem měla možnost vidět, tak Ivanovičová nehrála špatně (ale neviděla jsem všechno, dost jsem koukala na Petru, protože to bylo větší drama), ale Lucka ji prostě přestřílela. Hrála agresivně a přesně.
Petra hrála na své současné možnosti taky celkem dobře, jen těch UE bylo strašně moc a díky nim ji Ruska přetlačila.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bylo - i přes prohru - velmi potěšující a osvěžující, vidět Petru zase jednou pořádně nahecovanou, bojovnou a odhodlanou až do samého konce zápasu. Člověk už pomalu zapomněl, jak to v jejím podání vypadá.
To bych opravdu vypíchl a viděl jako dost velkou změnu k lepšímu.

Na eliminaci chyb se dá pracovat, dnes jich byla spousta, zápas to byl nepohledný, ale ve Wimbledonu to bude zase o něčem jiném, hraje se tam jiný tenis. Takže to směrem k ní a Wimbledonu vidím pozitivně - jen si udržet to odhodlání a nabuzení.

Za dnešní zápas bych ji určitě nehaněl. Jasně, spoustu věcí mohla udělat lépe a jinak, ale to už není podstatné. Jako podstatné bych viděl to, že dokázala být na kurtu přes tři hodiny a stále se držet. Byl to jeden z těch zápasů, ze kterého si může, i přes prohru, vzít spoustu pozitivního a věřím, že si i vezme.:)

A ještě závěrem - Světlana byla opravdu před zápasem lehkou favoritkou. Hrál pro ni povrch, zkušenosti s antukou a i výsledky, jakých na RG v minulosti dosáhla. Však je to jeho vítězka. A to, že se s ní Petra takhle držela, myslím příliš lidí před zápasem ani nečekalo.
Reagovat
misa
Problém je ten, že na eliminaci chyb Petra vůbec nepracuje. Přijde mi to už dlouho naprosto stejné.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude tím, že to ani moc nejde. Petra je nejsilnější ve hře na maximální riziko, pokoušet se jí vnutit něco jiného, jak tady věčně navrhuješ, je nesmysl. Ve hře "na jistotu" tak silná není, s tím by dlouhodobě nemohla myslet na úspěchy. Díky hře na maximální riziko vyhrála Wimbledon, TM i všechny ostatní trofeje. Jak správně poznamenal Kotyza: "Může hrát víc na jistotu a méně kazit, jak velí logika třeba v chlapském tenise. Ale potom ztratí své zbraně, díky nimž soupeřky poráží. Možná by jeden z 20 prohraných zápasů v sezoně vyhrála. Ale z těch vítězných by dalších 15 ztratila. Své tituly získala díky agresivní hře posazené na hraně."
Reagovat
pepin
Ještě jednou vítám a v podstatě s Tebou souhlasím. Dlouho jsme neviděli Petru takto se rvát, ale pokud nedá za tři gemy ani jeden první servis, tak to bude vždy zavánět prohrou. I těch nevynucených chyb je prostě mnoho, beru 20 _25 to by k její riskantní hře patřilo, ale 50 a více, nemůže vyhrát s dobrou soupeřkou. Je to škoda, měla to na lopatě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jak jsi viděl, dneska Petra chodila hodně k síti i hrála dopshoty, což tak často nedělá, takže to jde, dát prostě mezihru, když údery na lajnu nejdou. Mně se Petra právě dneska herně líbila, že měla variabilnější hru než jen od BL a mastit to k lajnám. Petra má na antuce prostě horší pohyb, nedoklouzává, což jí taky ztěžuje hru, Sveta co dneska dokázala vrátit, klobouk dolů. Když vidím Lucku na antuce, to je úplně něco jiného. Prostě antuka Petře nesedí, přesto dneska převedla mnohem lepší výkon, než se čekalo, bohužel chyby atd. byly, jsou a pořád budou. Jako u všech hráček.
Reagovat
misa
Problém je ten, že Petra hraje skoro každý úder na velké riziko. Hlavně mě to vytáčí u jednoduchých míčku, kdy je soupeřka dávno někde jinde a Petra místo toho, aby uklidila snadný míč, napálí ho s velkou silou do autu či sítě. Když tohle eliminuje, ubude hned takových 10 UE za zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě. I tak ale udělala 60 UE. Ať hraje cokoliv, vždy to bude na maximální riziko a s tím pak souvisí i počet chyb. Jinak ani hrát nemůže, to by pak neměla šanci cokoliv vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem ti vysvětlil, že Petra zkrátka musí hrát na maximální riziko, jinak na vítězství nemůže pomýšlet..
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti rozumím, jak to myslíš. A musí to být pro skalní fanoušky Petry dlouhodobě frustrující, ty její zatím ne příliš slavné letošní výsledky.

Ale nevím, jaký výsledek jsi čekal před zápasem třeba ty? Já čekal výhru Světlany a i mohu říct, že jsem čekal lehčí výhru, než jaká nakonec byla. I když je pravda, že u Petry člověk nikdy neví, s jakou přijde na kurt....

Chtěl jsem jen vypíchnout to, jakým způsobem se projevovala na kurtu, to jsem opravdu dlouho neviděl - stačí si vzpomenout na 1. zápas v Římě, jak se tam ploužila....

Myslím, že když Petře nebude chybět velká chuť vyhrávat zápasy, muže konečně dostat chuť pracovat na tom, aby eliminovala v zápase chyby. Ona hrozně často sklouzává k naprogramovanému stylu hry, který je prostě od přírody v ní, a ať jí radí Kotyza, co chce, ona to tam stejně pere, jakoby myslela, že to je tak jedině nejlépe. A nebo k tomu sklouzne mimoděk, když je v krizi, a už to jede. Nevím teď, kde to přesně bylo, snad v SF Madridu, kdy ji David radil, aby si při servisu Simony do Petřina bekhendu udělala při returnu pár krůčků, že tím do toho dostane i tu potřebnou rotaci. A ona mu odpověděla, že se ale snaží zrychlit výměnu. Ona mi prostě v tomto přijde hrozně tvrdohlavá, chce to vše zrychlovat za každou cenu a to je na antuce (a i pomalých hardech), problém.
Myslím, že až sama přijde na to, že je potřeba uplatňovat i jiný způsob hry - a naučit se ho - že to půjde. Agresivně a nátlakově hrát už umí, to je plus. Teď ještě musí připustit, že naučit se mezihru a svolit k ní v zápasech, je nutnost. Třeba i za cenu toho, že se jí hned nebude tolik dařit, než si to vše sedne....To je můj názor. S tím si myslím, že ona má prostě problém. Samozřejmě, že na sebe vyvíjí i tlak, že musí uspět atd...., atd...., ale to je i u jiných. Když připustí, že nemůže hrát neustále na takové riziko a bude vědět, že má v zásobě i něco jiného, čím soupeřku přehraje, a když si to bude v zápasech ověřovat, i ten tlak bude menší.
Reagovat
smazaný uživatel
V první řadě tě tu vítám, dlouho jsem tě tu neviděl. :-)

V té druhé mám pocit, že děláš přesně to, o čem Kotyza tvrdí, že je chyba - uplatňuješ logiku mužského tenisu na ten ženský. Takhle to ale nefunguje..
Reagovat
pepin
Jen otázka, když pořád tvrdíš, že Petra musí hrát na maximální riziko, jinak, že nic nevyhraje, tak kolipak výher s tím maximálním rizikem za poslední půl rok a rok má proti hráčkám v Top 10?
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nemůže hrát hru na maximální riziko, když jí chybí přesnost a je schopna vyprodukovat 60 UE. To prostě nejde.
Je jasné, že styl hry "lajna, lajna", kterou vyhrála Wimbledon 2011, konkrétně jí a konkrétně v současné době, nemůže přinášet dlouhodobé úspěchy. Petra nemá vycizelovanou hru jako třeba Máša, která to tam pálí přesně - a i ona nehraje celý zápas na maximální riziko, spíše volí velké úhly, pod kterými vyžene soupeřku z kurtu a tím si připraví finální úder. A ten finální úder nepálí k lajně, jako to dělá Petra, ale uklidí to bezpečně.
Žádná z hráček ve špičce nehraje na absolutní riziko. Hra na maximální riziko je hazard, který jednou vyjde a desetkrát nemusí. Petra pálí údery na lajnu mnohdy i ve chvílích, kdy má polovinu kurtu prázdného. To je dle mého až moc velké riziko, zbytečnost a až moc velký luxus v době, kdy není přesná.
Reagovat
misa
Očekával jsem, že Petra vyhraje. Proč ne, když měla bilanci 3-0, i když se nikdy nehrálo na antuce. Petra dnes velmi špatně podávala, je otázkou, zda to bylo tím zraněním. Pokud by podávala, tak jako v 1. setu s Erakovicovou, vyhrála by. S tím, že je Petra tvrdohlavá, souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jirko, neber to zle, ale z 90% říkáš, že za to můžou rozhodčí.. Když prohraje..Je někdy nejaká šance tě přistihnout, kdy napíšeš, že Petra si za to může sama?
Reagovat
VlS
Souhlas, Petra byla dneska bojovná jak už dávno ne. Pokud jí vydrží tenhle přístup, tak věřím, že tráva a hardy přinesou i lepší výsledky. Měřeno NaLi, Serenou, Agou, tak vlastně dobrej turnaj. Problém byl jen v těch někdy zbytečnejch UE, spálený míče, když kurt zeje prázdnotou a tak. Ale věřím, že i to časem přijde.
Reagovat
misa
Před chvílí jsem ti vysvětlil, že maximální riziko v mnou popsaných situacích vede akorát ke zbytečným ztrátám skvěle rozehraných výher.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra MUSÍ hrát na maximální riziko, nemá dispozice k tomu, aby mohla hrát takzvaně "na jistotu." Ostatně pokud sis všiml, pokud někdy v zápase poleví a nehraje "do plnejch," moc úspěchů s tím nemívá. Ona soupeřky neuběhá, musí je ustřílet.
Souhlasím, že některé chyby jsou opravdu zbytečné, ale těch je, i když se ti to nezdá, opravdu minimum. A i ty souvisí s tím, co říkal Kotyza - že Petra není typ, co by u míčku sáhodlouze přemýšlel, kam s ním. Což je věc, která je daná, nedá se moc změnit.
Reagovat
smazaný uživatel
A já jsem tu už, ne tobě, ale Oskarovi, vysvětlil, že těch vyloženě zbytečných chyb je opravdu naprosté minimum. Nedá se tedy kategoricky říct, že by jí právě ty prohrávaly zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nijak oslnivou, to připouštím. Ale na tom, co jsem napsal, to nic nemění.
Reagovat
slacker
By me zajimalo kdy a co meni neco na tom co quesh napise?
Reagovat
pepin
Nesouhlasím s Tebou, že těch zbytečných chyb je minimu. Škoda, nemám tolik času, abych si zápas Petry pustil a gem po gemu to rozebíral. Ale když vezmu dnes 10 nebo kolik jich bylo dvojchyb a k tomu připočtu jen 10 zbytečných chyb a ty byly i bez rozboru tak jsme tam kde jsme nechtěli být a to je u prohry. Oskar má pravdu, že ne vždy a za každou cenu musí a má hrát na maximální riziko. Pak je tam kde je a půjde-li to tak dál, půjde dolů i Petra. A to se nechci tady ani vracet k tomu, co předváděla dnes opět na servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Reakci na tvůj názor máš v příspěvku v 16:58.

Domnívám se, že prostě hra na maximální riziko, je pro Petru moc velký luxus a hazard, když uvážíme, že v těch úderech není prostě přesná. A to je doložitelný fakt, že není přesná.

Nevím přesně, zda Kotyta opravdu takto podporuje myšlenku, aby Petra hrála stále na maximální riziko. Na lavičce ji totiž radí mnohdy něco jiného. Vždyť hru pouze a jedině na maximální riziko nehraje žádná hráčka ze špičky. Ani Serena, ani Máša, ani Na Li....
Ano, jsou samozřejmě na okruhu hráčky, které hru na maximální riziko preferují, hrají, umí ji jako jedinou, ale dlouhodobé výsledky jim to nepřináší ani náhodou.
A navíc, Petra to umí, umí měnit rytmus hry, kraťasy, slajzy - jen je to vždy takové nárazové a je vidět, že si v tom není jista, protože to nepoužívá často. Je to takové, že to sice občas hraje, ale jakoby si nebyla přesně jista tím, co vlastně zamýšlí a jaký by měl být konec výměny, ke kterému by měla těmi údery směřovat.

A hlavně, nikdo přece po Petře nechce, aby měnila zgruntu svou hru a snažila se snad o tenis, který předvádí třeba Aga. Ten agresivní základ tam vždy zůstane, to je jasné a není o tom snad potřeba polemizovat. Jde o to, že její hra je riskantní až moc a v dlouhodobém horizontu nepřináší ovoce. Takže když jí přestane v zápase vycházet agresivní hra, je nutností, aby měla v záloze něco jiného, čím bude schopna zápas vyhrát. Takové něco mezi absolutním rizikem a úplnou "údržbou". Na Petře je vidět, že když se jí nedaří maximální riziko, tak že snahu o nějakou mezihru a udržení míčku ve hře má, ale není si v tom jistá, neumí to tak dobře, aby to v zápase mohla praktikovat nějak dlouhodoběji a hlavně účelně. Ona se prostě neumí bránit, natož třeba přejít z obrany do útoku. A to je potřeba i v ženském tenise, to je jedno, jestli hrají muži nebo ženy.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že kdyby nehrála na takové riziko, tak by jí ubylo i plno nervů a tlaků, pod kterými je.
Protože ona ví, že buď jí to tam bude padat a nebo ne, a že když ne, bude to průser. A to je hrozný tlak. Opravdu si nelze myslet a argumentovat tím, že stylem, kterým vyhrála v r. 2011 Wimbledon a TM, může hrát stále a zase to přinese úspěch. Možná na jednom turnaji, možná právě zase na Wimbledonu, ale pak zase nic. A zase bude pod ohromným tlakem. A od ní, jakožto hráčky 1. desítky, a hráčky velkého potenciálu, se nečekají nárazové výsledky. Od ní se čeká něco jiného. A nemyslím jen fanoušky, ale i tenisové odborníky, trenéry a všechny ty, kteří o ní hovoří zatím jako o zklamání. A ona to ví, a je stále pod tlakem. To je prostě můj názor. Jestli má Kotyza jiný, tak on je trenér, ví to lépe....

Já nemám problém brát Petru jako hráčku, které jeden turnaj nevyjde, na druhém zazáří a pak zase nevyjde atd. Směřuji svou úvahu také k tomu, že se hodně omýlá její nenaplněný potenciál, o kterém se domnívám, že má velký. Ale jestli bude do konce kariéry nevyrovnanou hráčkou, žádná křeč, i s touto hrou je schopna občas slušných výsledků a s touto hrou dosáhla na GS titul. Takže to není kritika. Je to jen úvaha a názor směrem k jejímu zatím stále nenaplněnému potenciálu. A ten se, myslím, nenaplní, pokud nezačne hrát i něco jiného, než pouze maximální riziko.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, souhlasím.

Měřeno k tebou zmiňovaným hráčkám, to rozhodně úspěch je. A já bych takhle vyrovnaný průběh zápasu se Světlanou bral za úspěch i tak, vzhledem k tomu, že ona je prostě antukářka a pro Petru byla do třetího kola těžkým losem.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, všechny tři výhry Petry nad Světlanou byly na tvrdém povrchu. Já jsem v dnešním tipování před zápasem zohlednil právě tu skutečnost, že je Světlana lepší antukovou hráčkou, takže jsem ji také lehce favorizoval. Prostě z tohoto důvodu.

Ale to nemyslím, že by se Petře nemělo před zápasem věřit, nebo si myslet, že je to předem ztracené. Zápas sám ukázal, že to bylo daleko vyrovnanější než předpoklady.

Nj, ale u Petry dobrý servis nevydrží stabilně po celý zápas, a nedá se to ani očekávat. Každá hráčka mívá v průběhu zápasu výpadky na servisu. Proto právě píšu o tom plánu "B", co nemá.
Reagovat
pepin
Jenže nejhorší je, že ona jej nemá v podstatě od úspěšné sezony 2011 a ani není na obzoru, že by se mělo něco v dohledné době změnit. V podstatě ona hraje jednu rovinu, bud to tam padne a nebo ne. Ještě k tomu servisu co píšeš. Jistěže málokterá hráčka si udrží vysokou úroven servisu po celý zápas, ale Petra podávala na solidní úrovni první set s Erakovič a potom je to již trápení.
Reagovat
smazaný uživatel
Píšeš: "A i ty souvisí s tím, co říkal Kotyza - že Petra není typ, co by u míčku sáhodlouze přemýšlela, kam s ním. Což je věc, která je daná, nedá se moc změnit."

Tak s tím taky nesouhlasím. Dá se naučit a natrénovat, aby u hry přemýšlela, aby se naučila myslet kam s míčkem - alespoň trochu se s tím pracovat dá.
Je ještě mladá. Kdyby jí bylo 30, tak souhlasím s tím, že už myšlení a uvažování nezmění. Ale v jejím věku s tím nemohu souhlasit. To je příliš pohodlné vyjádření, že prostě ona taková není a nedá se s tím nic dělat. Jestli takhle přistupují i k jiným věcem, to se pak fakt nedá moc už ničemu divit.
Plno věcí se naučit a zautomatizovat dá - nejde to brát tak, že ona je v jádru neřízená střela a nejde s tím nic moc dělat....
Reagovat
smazaný uživatel
Je jí 24 a v tomhle věku se pokoušet o nějaké poměrně radikální změny, které tu navrhuješ ty, je, zvlášť v ženském tenise, poměrně riskantní. Kdyby jí bylo 16, tak možná. Kotyza jí zná hodně dlouho, tak si myslím, že ví, co říká..

Co se dvojchyb týče, ty dneska plynuly především z jejího zranění, ne z hry na maximální riziko.
Reagovat
smazaný uživatel
Je jí teprve 24 let! A navíc, tenisová životnost se prodlužuje, takže její nejlepší roky mohou stále ještě přijít, ještě stále má čas něco s tím vším udělat.

V tom s tebou nesouhlasím. Přijde mi to úplně stejná situace, jako když se psalo v souvislosti s kondičkou, v souvislosti s tím, že s jejím somatotypem nemá cenu, aby se snažila o redukci váhy a zlepšení kondičky. A podívej, rozdíl je markantní, to snad vidíš. A to, že jí zlepšení kondičky a shození tuku pomohlo k tomu, aby byla u míčků dříve a udržela se déle ve výměnách, je jasně patrné. Dneska doběhne to, o čem by se jí před rokem ještě ani nesnilo.

Je paradoxní, že když je u úderů včas, často je stejně zahraje špatně a nebo toho svého výhodného postavení u míčku nevyužije tak efektivně, jak by mohla. A to, myslím, souvisí s tím myšlením. Toto ona nemá moc natrénované, nemá ty situace promyšlené. A na tom by přece pracovat měli. A vůbec, na čem tedy chtějí pracovat a co chtějí zlepšovat? Protože jistě uznáš, že je nutné, se neustále zlepšovat. To chtějí teda neustále zlepšovat a pilovat hru "lajna, lajna"?
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se dělat leccos, ale myšlení je vrozené a snažit se ho nějak předělávat, to dost dobře nejde. Nebo, pokud myslíš, že ano, navrhni nějaký postup.

Co se kondice týče - markantní rozdíl? To opravdu ne. Zcela nepochybně jí Všetíčkovo metody sedí líp než Bajzovy, ale tak radikální zlepšení pohybu, které jste si tu vy vysnili, se nekoná. Pořád je to především o její hlavě - i v minulosti měla spoustu zápasů, kdy tam lítala jak hadr na holi a stihla skoro všechno a naopak zápasy, kdy nestíhala nic, což je věc, která se s Všetíčkovým příchodem moc nezměnila.
Reagovat
pepin
Nezlob se, Oskar Ti tady píše zcela rozumné věci, ale Ty tu opět vystupuješ jako vševěd. Tady 99% lidí píše a vidí, že Petra evidentně zhubla a má lepší pohyb, jen Ty opět tvrdíš, že je to nesmysl. A o tom myšlení, že je vrozené co jsi napsal tak o tom již žádná. Tím jsi vlastně řekl, že každý, kdo se narodí má danné myšlení a v průběhu celého života jej nemůže rozvíjet a upravovat. Fakt dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Oskar tady píše akorát domněnky, které ale není schopen čímkoliv doložit. Co se myšlení týče - to nepodložil vůbec ničím, vydává to za fakt, o kterém se nepochybuje. Co se pohybu týče - já nenapsal, že ho nezlepšila. Já napsal, že ho nezlepšíla tak výrazně, jak jste si tu všichni představovali. A že problém, kdy v jednom zápase doběhne skoro všechno a v dalším absolutně nestíhá, ten trvá nadále.
Reagovat
smazaný uživatel
Myšlení - nebudeme tady psát elaboráty o tom, co je myšlení, ale snad to víš. A tím pádem i musíš vědět, že myšlení není žádný konečný stav, který by staticky zamrzl po narození. Myšlení se přece vyvíjí, mění, rozvíjí na základě nových poznatků, zkušeností a poznaných skutečností (teď hodně zjednodušuji).
Prostě nelze souhlasit s tím, že se Petra narodila s nějaký tenisovým myšlením a je to v podstatě neměnný stav. To přece opravdu není pravda.
Přece i ona se za svou kariéru na základě poznatků a zkušeností lecčemu přiučila - to je přece normální i v běžném lidském životě. Myšlení nezůstává stejné. Nabízí se otázka, zda prostě není Petra příliš paličatá a zda je dostatečně otevřená novým podnětům. Ale to není nic proti ní, to je domněnka. I to se může postupem času, jak bude přibývat moudrost, změnit.

Zastávám názor, že by se Petra byla schopna naučit, jak lépe o tenise a hře přemýšlet. A že by si mohla osvojit stereotypy, jak se v určitých situacích zachovat. Dokázala by si to vštípit do hlavy a následně i do ruky.

Mimochodem, nemáš nějaký odkaz na ten rozhovor, kde o tom Kotyza mluvil? Docela by mě to fakt zajímalo.

Já tady přece nemohu navrhovat nějaké konkrétní postupy, na to má Petra lidi kolem sebe. Reaguji na tvůj příspěvek o tom, co řekl Kotyza. Nepochybuji o tom, že ji zná velmi dobře. I si o něm myslím, že je to schopný trenér a člověk, který umí stát nohami na zemi. Ale stále si myslím, že se točí v kruhu. Nebyl by třeba na škodu nějaký poradce z venku, konzultant, nemusela by Davida ihned měnit, to by ji opravdu nemuselo prospět. Lze usuzovat, že je na něj dost fixovaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosím tě, že není markantní změna její kondice a váhového úbytku, a že to má pramalý vliv na dění na kurtu? To, že v minulosti lítala jako hadr na holi a hrála tříseťáky, je jedna věc. A druhá věc je to, že i když v minulosti ten míček doběhla, nebyla u něho ani náhodou tak, jaké by mělo být správné postavení. Vždyť toto, co píšu, zmiňovala a pochvalovala si sama Petra v nejednom rozhovoru. A nikdo si nic nevysnil, jen se to tu prostě zmiňovalo, protože v tom vidělo plno lidí problém. A asi v tom viděla problém i Petra, když se to rozhodla změnit a pracovat na tom.

To je zajímavé, že píšeš o té hlavě, že je to v ní - však jsi vždycky psal, že to není o hlavě, že ona je psychicky silná a odolná? No nic, nechci rýpat....

A víš co? Přestávám s tebou již diskutovat, protože jak koukám, je to stále stejné. Viz. teď tvůj příspěvek pepinovi, že jedině ty předkládáš fakta. Ale to nejsou fakta. To jsou tvá pseudofakta, která ty vydáváš za jedinou možnou pravdu. Prostě ať napíše kdokoliv cokoliv, je to špatně, nemá pravdu, ty to víš lépe.

Navíc jsem si teď vedle přečetl to, co píšeš o těch rozhodčích. To asi nemyslíš vůbec vážně? Ty se domníváš, že přes televizi odhadneš dopad míčku lépe než aktéři a rozhodčí přímo na místě? No to snad ne. A pokud nezahlásí nebo zahlásí čárový někomu chybně aut, může to ten hráč reklamovat u hlavního a ten to jde překontrolovat. A ten snad vidí dobře, když nad tou stopou stojí - nebo vidí hůře než ty u TV?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud u míče v minulosti nebyla včas, jak teda vyhrála Wimbledon nebo TM? Náhodou? Neříkám, že jí příchod Všetíčka nepomohl, ale přikládáš tomu výrazně větší význam, než to má. Michodem - nějak jsi opomněl reagovat na mé tvrzení o tom, že i v současnosti má zápasy, kdy má pohyb do ideálu daleko.

Jestli tu někdo něco vydává za jedinou správnou pravdu, tak jsi to ty a pepin. Vůbec se nesnažíte to, co píšu, zpochybnit nějakými argumenty, prostě to šmahem označíte za nesmysl. Takže až mi zase budete nadávat, laskavě si nejdřív zameťte před vlastním prahem.

K rozhodčím se vracet nechci, ale ano, troufám si tvrdit, že o některých situacích mám z TV lepší přehled než čárový, který místo aby stál v ose čáry, stojí metr mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Myšlení samozřejmě není konečný stav, to se životem mění, z části vědomě, z větší části nevědomě. Ale tak, jako z cholerika neuděláš flegmatika, tak z hráčky, která, když to zjednoduším, hraje stylem "zavřu oči a prostě to někam napálím" neuděláš hráčku, která o každém úderu dlouze přemýšlí. To je věc, která se natrénovat nedá už z toho důvodu, že těžko můžeš nasimulovat ostrý zápas se vším tím humbukem okolo. A to je tak specifická situace, že to bez toho nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Wimbledonu 2011 jí vycházel hazardní styl "lajna, lajna". Navíc Wimbledon je tráva, je to povrch, který Petře a jejímu stylu hry nejvíce vyhovuje a svědčí. I TM byl v hale a na relativně rychlém povrchu. I Madrid je nejrychlejší antuka na světě. Navíc Petru neměly ještě spoluhráčky přečtenou, byla ve výhodné pozici, kdy byly soupeřky zaskočeny. Ona v tom roce začínala snad někde kolem 30. místa a vyšvihla se až na 2. místo.

Dále, nebyla pod žádným tlakem. Prostě přišla, zahrála, odešla. Takový stav mysli se už u ní nikdy nemůže opakovat, už nikdy nebude v takové situaci. A protože je pod tlakem a není v takové pohodě, že nic nemusí dokazovat a potvrzovat, proto nedokáže hrát tak uvolněně a potřebuje zařadit ještě jinou část hry než jen pálit to k lajnám.

Za další, Petra byla postavou v roce 2011 výrazně štíhlejší než roky následující, prostě byla. Podívej se na videa, na fotky - to ti snad jako důkaz bude stačit.

Za další, i v tom Wimbledonu 2011 používala alespoň občas kraťasy, slajzy až k zadní lajně, voleje - to se v letech následujících vytratilo.

K těm rozhodčím - to mi hlava vůbec nebere, to musíš myslet jako provokaci snad. Kolikrát si člověk při TV myslí, že je nějaký úder dobrý, nebo naopak že je to aut a jestřáb pak ukáže pravý opak. A není to ani o kousek, ale třeba o 10 cm. Lajnoví se samozřejmě mohou mýlit, rozhodují ve velké rychlosti a na velkou vzdálenost, ale kór na antuce si sporné míče chodí hráči prohlížet a kdyžtak volají hlavního. V tom nevidím žádný problém. A mylná rozhodnutí se stávají na obě strany, málokdy se stane, že by jeden sporný míč rozhodl zápas, ale o tom je opravdu absurdní se bavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jsem už vše napsal. Asi nečteš dobře, protože jsem jasně psal, že Petra samozřejmě nikdy nebude mít mezihru jako Aga a nebude přemýšlet diametrálně rozdílně jako dosud.

Ale prostor ke zlepšení a nějaké změně je tam vždy, to nelze popřít ani vyvrátit. A ani nijak nemůžeš dokázat, že by to bylo neúčelné, protože se to ještě nezkusilo. A už dopředu ti odpovídám na tvůj protiargument, že stejně tak nelze dokázat, že by snaha o nějakou změnu a zlepšení tenisového myšlení přinesla ovoce. Ano, nejde to prokázat, ale je to velmi pravděpodobné. Je to stejné jako s tou kondicí, váhou atd....A když něco stále nefunguje, a nic se nezkusí (obecně), těžko se něco zlepší.

Já jsem otevřen myšlenkám druhých a nepovažuji své názory za jedinou a nevyvratitelnou pravdu. Rád se nechám poučit, ani nemám problém s tím, uznat, že jsem se v něčem mýlil.
Reagovat
smazaný uživatel
Čili připouštíš, že své největší úspěchy vybojovala hrou na riziko. Tou hrou, o které teď tvrdíš, že by ji měla omezit..

Souhlasím. I když jsem byl kamenován (ne tebou) za to, že i když je teď pod tlakem, tak je zkušenější, takže ta situace je vlastně stejná. Zařadit jinou část hry - jenže, jakkoliv to zní paradoxně, ve hře na riziko si je nejjistější, protože je to její nejsilnější zbraň, čímkoliv jiným už nad soupeřkami zdaleka tolik nevyčnívá, ba by se dalo říct, že na některé ztrácí. Těžko je to tedy něco, čím by mohla nabrat jistotu a pohodu.

Negeneralizoval bych - jako každý člověk prostě má určité váhové výkyvy, to je celé.

Možná vytratilo - to ale souvisí s tím, co jsem napsal výše.

K rozhodčím - to bych nechal plavat.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, jen se tě teď zeptám na jednu věc - jak víš, že to nezkusili/nezkouší?
Reagovat
smazaný uživatel
Já přece nikde nepopíral, že svých největších úspěchů dosáhla vysoce rizikovou hrou. To je nevyvratitelný fakt. Neznamená to však, že takový styl hry ji bude přinášet ovoce stále - a to se potvrdilo v dalších letech.

Ano, ona si je nejjistější hrou na riziko, to je pochopitelné a ani v tom nevidím paradox, když tak neustále a hrozně dlouho hraje. A je vidět, jak je nejistá, když zkusí něco jiného. Ale to chce právě čas, aby si to sedlo. Ona by si to zažila. Samozřejmě, že je teď v jiné hře, než na absolutní riziko, nejistá a nad soupeřkami zaostává a nepřipadá si v tom tak dominantně, jako když hraje to své zažité riziko. Jsou to pro ni neobvyklé a asi i nepříjemné pocity, protože neustále sklouzává - i přes rady trenéra - ke zbytečně riskantní hře. Ale kdyby to používala a zkoušela častěji, daleko častěji, tak by se v tom cítila daleko lépe a měla komfortnější pocit.

To je jako Berďa, ten také hrál v počátcích určitý styl hry. Servis a pak to tam pálil. Pak přešel na to, že začal trénovat i mezihru, něco jiného - lidé mu za to nadávali, že hraje bezzubé míče soupeři přímo na střed kurtu. Chtělo to čas, chtělo to obětovat i nějaké třeba lepší výsledky na úkor toho, že se něčemu novému učí. A ono to své ovoce prostě přineslo. Podívej, jak hraje Tomáš teď. Je to velký rozdíl mezi tím, jak začínal. Samozřejmě nemá mezihru jako třeba Murray, ale prostě hrozně to vylepšil. Makal, zkoušel, obětoval tomu čas i dočasné výsledky pro lepší hru v budoucnu. O tom celou dobu mluvím. A je jedno, že je to chlap, na to přece nezáleží.

A ještě jsem zapomněl - to, že teď má někdy Petra zápasy, kdy nestíhá, přičítám spíše tomu, jak se tam otráveně a bez šťávy plouží, než tomu, že má špatnou kondičku.
Reagovat
smazaný uživatel
K poslednímu - jak vím, že to nezkoušeli či nezkouší? No o tom se celou dobu přece bavíme. Ty jsi začal s tím, jak se vyjádřil Kotyza. Tak jestli je názoru, že se její hra ani přemýšlení nedá změnit, tak to buď zkoušeli a dospěli k názoru, že to nejde a nebo to nezkoušeli. A pokud je to ta první varianta, tak to nezkoušeli příliš dlouho, protože to Petra téměř nehrála. Stále si myslím, že to zkoušeli, ale ona je tvrdohlavá, nic měnit nechce a Kotyza se přizpůsobil.
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza tvrdí toto: "Je složité najít model, jak Petru posunout a zároveň udržet její zbraně. Vím, co svede, pokud je na tom psychicky dobře. Když nalitý balon na kříži napálí do plachty, není to výsledek tréninku, ale jejího naladění. Není úplně stavěná na přemýšlení, kam míč poslat, aby ho nezkazila."

Závěr nechám na tobě.
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou. Že představa Oskara a dalších o změnách s Petrou je čistě teoretická. Samozřejmě, že dílčí posuny kamkoli jsou vždycky možné, ale že by mávnutím proutku se všechno změnilo, tak to je jen záležitostí pohádek.
Reagovat
Jan
Přes všechnu chválu dnešní hry Petry a příznivé výhledy pro Wimbledon to vidím, že i na Wimbledonu to dopadne stejně špatně jako na FO. Max. 2., 3. kolo a konec. Petra se mi už jeví jako ztracený případ.
Reagovat
kolapse
Lucko jsi borec ! Sním o finále s Halep.Bohužel jedna narazí na Muguruzu.
Reagovat
Fandina
Lucce. Jsem ráda, že dneska vyhrála a tak trochu svou pátou výhrou v řadě nad Aničkou potvrdila, že se jí na její hru daří. A moc držím palce proti Svetlaně. Přeji, aby se Lucce podařilo jí porazit a moc držím palce. Šafi ... pojď pojď pojď
Reagovat
misa
si zaslouží velkou pochvalu. Lucka v sobě našla odvahu změnit trenéra, nový pohled na věc a pár impulsů ji pořádně nakoplo a v současnosti sklízí plody své trpělivé práce. Petra se té změny bohužel bojí. Její vypadnutí dává Lucii velkou šanci ve 4. kole a budu jí moc držet palce. Byla by to sranda, kdyby finále Fed Cupu zahajovala Lucka jako česká jednička. Vlastně ne, protože pro Petru by to bylo dost špatné.
Reagovat
PetaM
Pro vás, co tady pořád dokola mluvíte o chybách Petry, jsem vypočítal ostatní poměry favoritek, které již vypadly:

Serena: 16 gamů, 29 UE, 8 W - 1,81 UE na game, 0,5 W na game.

Na Li: 28 gamů, 37 UE, 27W - 1,32 UE na game, 0,96 W na game.

Aga: 20 gamů, 22 UE, 12 W - 1,1 UE na game, 0,6 W na game.

Petra:36 gamů, 65 UE, 49 W - 1,8 UE na game, 1,36 W na game.

Petra měla méně chyb na game, než Serena a s velkým náskokem vede v počtu winnerů na game. Takže ... Petra podle mě vypadla ve větším stylu, než Serena, za to v horším stylu, než Na li a Aga.

Tím chyby Petry neomlouvám, spousta chyb byla zbytečná, z lehkých pozic, ale spoustu míčů Světlana stačilo doběhnout a navíc krásným slajzem vrátit a kolem 30 % chyb bych bylo zapříčiněno kvůli tomu - a nepočítaly se jako vynucené chyby. Každopádně, tak, jak byla Petra nabuzená ke konci zápasu, by měla být nabuzená od začátku a drtivá většina hráček by neměla šanci. Věřím, že si Petra na trávě povede lépe, antuka je za ní, takže pohodička :D
Reagovat
smazaný uživatel
' Petra podle mě vypadla ve větším stylu, než Serena, za to v horším stylu, než Na li a Aga.'

Statisticky mozna. Pro me vypadla v mnohem lepsim stylu nez Aga. Aga byla odevzdana a ani moc nebojovala. Petra se proste snazila a bojovala. Muj pohled. U LiNa a Sereny jsem ty zapasy nevidel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych možná na obranu Petry dodala to, že Ruska vrátila velmi často míček, o kterém jsem byla přesvědčená, že to bude winner. A vrátila ho tak dobře, že z toho měla sama fiftýn.
Reagovat
PetaM
No, jasně, tuhle větu jsem zrovna myslel ve spojení s těmi údaji :) Serena nebojovala skoro vůbec. Max. 1-2 míčky a pak to zase měla pevně v rukou Muguruza :D Jak bojovala Na Li, nevím, to by možná řekl Monty :D
Reagovat
PetaM
To jsem si myslel, že jsem taky napsal :D No, nevím :D :D Na tvrdém povrchu by spousta míčků byla už dávno vítězných, ale Světlana to stejně doběhla (někdy jsem ani nevěřil jak, snad zařadila kosmickou rychlost) a ještě z toho udělala winner :) No, ale jak říkám, pro Petru antuka skončila, což je super :D Mě právě začíná a jsem rád, protože já sám mám antuku hodně rád :D
Reagovat
LukasH
Tady jde spíš o dlouhodobej jev. Petra to takhle má už hodně dlouhou dobu. Není zápas, kterej by hladce vyhrála. I když ty předchozí vyhrála ve dvou, pořád se tam dostávala do stejných situací. Tohle už není o pohybu, o tréninku, ale ona prostě v zápasech není uvolněná prakticky nikdy. Nekritizuju jí, ona fakt moc chce, ale je tam někde blok. Výkyvy měla vždycky, ale taky měla v minulosti zápasy, kdy soupeřky úplně přejela. To už teď neexistuje.
Reagovat
kolapse
Mě teda přišlo že Světlana hrála občas s Petrou.Dostat Petra Muguruzu tak by ji spraskala že by to byla hrozná ostuda.Nicméně ti sledují Lucku delší dobu ví že hraje líp než Petra tento rok.Připomenu kdy málem porazila Sharapku ale za stavu 6:5 30:0 nedokázala udržet nervy a pustila to ve třetím setu.A to prosím otočila z 2:5.Qitová jde dolů výkonnostně-to je zcela viditelné.
Reagovat
misa
Jak píšu, bez změny trenéra není naděje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ptákovina. Četl jsi rozhovor s Kotyzou před RG?
Reagovat
misa
Četl. A co ti z něj vychází?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, promiň, máš to tam. Nečetla jsem tvůj příspěvek dost pozorně a soustředila se na ty statistiky a tohle mi nějak splynulo s ostatními údaji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že na rozdíl od tebe, tommra a pod. ví, o čem mluví.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekla bych, že jde Petra výkonnostně dolů. Propad nastal po úspěchu ve Wimbledonu a na TM. Teď celkem předvádí stabilní výkony, byť už ne na té úrovni, na které bychom si asi wimbledonskou vítězku přáli vidět, ba dokonce bych řekla, že už to bylo horší.
Reagovat
misa
Cituji z rozhovoru, odpověď Kotyzy zda Petra uvažuje o výměně kouče:

Petra není hlupačka. Kdyby cítila, že ji naše spolupráce nikam neposouvá, tak mi to poví.

Já k tomu dodávám: Kam ji ta spolupráce posouvá? Ke koncům na grandslamech v 1. týdnu, k porážkám s Kumkhumovou (nebo jak se to píše), Kleybanovou, 60 UE za zápas? Má taková cesta význam? Kdyby měla podobné výsledky Maria, tak s Kotyzou vyrazí dveře.
Reagovat
smazaný uživatel
Že si myslíš, že se Petra nikam neposouvá, to je tvoje věc, dnešní zápas ovšem ukázal pravý opak.
Reagovat
Fandina
Píše se tam, že kdyby Petra cítila, tady jde o to, že si to rozhodne ona sama. Zřejmě pořád neplní nebo nedělá přesně všechno to, co by podle rad mohla, takže sama nemá dojem, že by měla spolupráci ukončit.
Reagovat
misa
Dnešní prohra Petry určitě není náhodná a nedá se svádět na rozhodčí. Nevím, jak moc ji limitovalo zranění (hlavně na servisu), ale pokud tam vydržela přes 3 hodiny, nebylo to asi nic vážného. Přesně stejný zápas prohrála Petra loni s Robsonovou na AO. Ten blok v její hlavě z grandslamů bude asi opravdu silný. Nedopodávat 2x zápas je u hráčky top 10 opravdu smutné, navíc s 60 UE snad nejde nikoho porazit. Sním o tom, že Petru konečně dostane do rukou pořádný trenér, který ji otevře nový pohled na věc a pomůže jí zredukovat obrovský počet zbytečných chyb. Petra je bohužel strašně zatvzelá a změnu odmítá. Nevím proč, vždyť jí ten Kotyza už nic nepřináší. Viz letošní bilance.

Pokles Petry v letošním roce je markantní. Loni vyhrála do konce French Open 24 dvouher na turnajích WTA Tour, letos jich zvládla jen 14!!! S Turnajem mistryň je letos asi konec - ztráta na 8. místo je už víc než 800 bodů. Ukončení sezony v top 10 bude obrovský boj, spíš si myslím, že to nevyjde. Viděl jsem dnes na ní, že moc chce, to je dobré znamení a držím ji palce k odvaze ke změnám. Nevěřím, že pod Kotyzou vyhraje ještě nějaký turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Dám ti dobrou radu - nepouštěj se do nějakých analýz. Vůbec ti nejdou a vyleze z toho akorát takováhle snůška hovadin. ;-)
Reagovat
Fandina
Nedopodávat na zápas je při tak vyrovnaném výkonu jako dnes předvědly obě hráčky Petra s Kuzněcovou normální jev. Obě hrály vyrovnaně a nakonec vyhrála ta lepší. To je úděl hry a tenisu, že může vyhrát jen ta momentálně lepší. Určitě si to viděl, takže uznej, že zápas zrovna tak mohla dopodávat Petra. Kdyby proti ní nestála hráčka, která buď dobře zreturnovala, nebo vyběhala výměnu, nebo sama nezahrála vítězný úder. Petře dneska moc nechybělo a mohla vyhrát ona. Možná chybělo trochu štěstí a ve druhém setu to třeba mohlo být i zranění, které se projevilo a ovlivnilo zápas. Jinak příště nic nebrání tomu, aby Petra vyhrála. Dneska to nevyšlo.
Reagovat
misa
Nepouštěj se tady do fňukání, akorát se ztrapňuješ. Rozeber ten poměr výher 24-14 ve výhrách. Jsem zvědavý, jak to okecáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino diky!!! Vidim to naprosto stejne ;).
Oni tu delaji, jakoby Petra byla prvni hracka, ktera nedopodavala zapas a prvni hracka, ktera prohrala z o dost nice postavenou hrackou!!! A navic nevidi vsechny ty souvislosti!!! Takze diky za to, ze aspon nekdo to vidi ze sirsiho pohledu a ne jen ohledne zebricku a povinnosti dopodavat zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus to prosím ještě jednou a tak, aby to dávalo smysl. Děkuji.
Reagovat
misa
Nějak mi to taky nedává smysl :-) Vidíš ten rozdíl ve výhrách? Loni do FO 24, letos pouhých 14. Je zbytečné strašit tím, že Petra se bude zhoršovat, ta čísla totiž dokazují, že pokles už dávno začal.
Reagovat
slacker
Zkus to jeste jednou ... to cinkani rolnickama
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že jsi vtipný? Ani náhodou, jen si nevydíš na špičku svého nosu, že to chytrý pozná za pár tvých příspěvku a ostatním, jak víš je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek, sezona ještě neskončila. A těch výher tuším už před FO měla asi 17.
Reagovat
Fandina
Ono je potřeba si uvědomit, že na tom kurtu nestojí Petra sama. Kdyby tomu tak bylo, tak by při své tendenci útočit i dneska vyhrála. Jenže Svetlana se výborně pohybovala a navíc má silné údery, které musela i Petra nějak redukovat, srovnat se s nimi. Nebyly to totiž od Světlany žádné lehké rány, které by Petra mohla lehce zpracovat. Svetlana dobře returnovala doběhla co mohla.
Reagovat
Fandina
oprava hrubka ... slaker ... nevidíš si ... úsměv
Reagovat
misa
Výher má jen 14. Počítám tam jen turnaje WTA Tour. Tedy ty, kde může Petra získat nějaké body. A půl sezony za námi, takže budíček :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Momentálně má dle WTA 16 vítězství, dle ITF dokonce 19, takže klid.
Reagovat
Fandina
škoda, že to dneska nevyšlo, i když moc nechybělo.
Kuzna je spolehlivá hráčka, umí hrát silově, umí zaútočit, nekazí moc. S Petrou hrály x krát a vždycky to bylo hodně vyrovnané. Vyrovnané to bylo i dneska první a třetí set a také to mohlo skončit opačně. Neskončilo. Dneska vyhrála Petra a ten důvod je jediný. Ona je větší útočnicí, víc útočí a tím pádem dělá mnohem víc chyb, protože často zahraje na riziko.
Takže Peti dneska škoda, těch UE bylo zase moc, tak příště držím palce, aby to vyšlo. Peti ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň nebudu mít dilema, komu v OF fandit, i když bylo by to pěkné mít tam obě.
Petra se rvala, ale počet nevynucených chyb byl obrovský. Až mě překvapovalo, jak může s tím poměrem být 3. set tak vyrovnaný. Je to škoda, ale měla možnost dvakrát doservírovat a nevyužila ani jednu.
Naopak mě velmi mile překvapila Lucka. Ten tenis se mi moc líbil. Byla to velmi pěkná agresivní hra, se kterou by klidně mohla postupovat i dál. Doufejme, že Petru pomstí.
Reagovat
tommr
Lucka dneska předvedla vynikající výkon a po dnešním vítězství nad Ivanovicovou se opět vrací do první dvacítky ze který vystrnadila Vinciovou. Pokud bude Lucka hrát i nadále stejně dobře jako hrála dneska tak nebude bez šance ani proti Kuznetsovový. Ta dneska vyhrála hlavně díky chybám Petry a nic světobornýho nepředvedla ... :)
Petra se sice snažila a bojovala, ale to bohužel na ty lepší soupeřky samo o sobě nestačí. Herně je Petra letos úplně marná a klíčový momenty nezvládá ani psychicky (dneska ve třetím setu dvakrát selhala když podávala na zápas). Obávám se, že Petra ted žebříčkem zamíří opačným směrem než Lucka... :(
Reagovat
smazaný uživatel
a nebylo to tak, ze kdyz podavala na ukonceni zapasu, tak proste hrala tak jako cely zapas, tj. proste delala i chyby?

kdyby to nedavala psychicky, brejkla by vubec tu Kuznu?? Zachranila by dva mecboly apod.? Prosimte, zamysli se nad tim aspon chvilku, protoze tu dlouhodobe pusobis jako trotl, sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam k tomu dva opacny nazory. Urcite by se nemelo zapominat na Kuzny vynikajici antukovou obranu, kterou Petru nutilo hrat 2-3 mice na vic a nutilo ji to tak k chybam. Pak bych podotkl, ze Petra v tech klicovych momentech odvratila vice jak 15 breakballu, takze spoustu tech klicovych momentu i zahrala dobre. To, ze souperka mela tolik sanci na sebrani Petry sersisu uz je vec jina...
Reagovat
slacker
Nevim co furt mas. obe miri naprosto stejnym smerem do prvni dvaitky :-)
Reagovat
LukasH
Neřekl bych, že selhala psychicky, ale právě kvůli nepřesnosti hry. Jak jsem psal, tak těch chyb dělá hrozně moc. Útočná hra je s sebou vždycky nese, ale tolik jich mít nemůže. Paradoxně mi přijde, že jak zlepšila ten pohyb, tak chyb dělá víc.
Vzpomínám si třeba na její zápasy před lety, kdy jí všechny tyhle vítězný údery bez problémů šly.
Reagovat
slacker
A neni lepsi nez odvracet braAKBOLY JE VUBEC NEPRIPUSTIT?
Reagovat
smazaný uživatel
Ze ma jiny nazor jak ty jeste neznamena, ze mu hned musis nadavat. Pro me teda dlouhodobe jako tr*** nepusobi, jen je vice pesimisticky. Ma svuj nazor, tak bud mu dej nejaky protiargument a nebo ho nech byt, ale nenadavej mu za jiny pohled na vec.
Reagovat
smazaný uživatel
On tak nepůsobí, on JE trotl. Svými mimózními příspěvky a nesmyslnými analýzami (viz výše) to dokazuje dnes a denně.
Reagovat
smazaný uživatel
Vetsina lidi tu objektivne pise, jak Petra bojovala, jak byla psychicky silna a bojovna, jen delala proste priliz moc chyb a on tu zase masti neco o tom, jak psychicky selhala. To mi vadi, protoze pro nej neni nic dobryho, proste nic!!! nepochvali jak ustala to ci ono. Ne, pro nej proste psychicky selhala a patri na dno zebricku malem.
Nema cenu to vysvetlovat, je tu vic lidi,co ho dlouhodobe nemusi, jen o nedaji tak tvrde najevo. Objektivni a relaisticky neni ani trochu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně se nedá říct, že by byl tommr můj oblíbenec, ale na tvém místě bych mlčel a šoupal nohama...
Reagovat
smazaný uživatel
anajma - Ja vim, ze spoustu lidi tu stve, ze je tak pesimisticky atd. ale podle me to proste neni duvod mu hnedka nadavat za jiny nazor na jeji hru.

quesh - zrovna treba ty jsi naprosty tommruv protipol. Ty pri jejich prohrach jen hledas nejake vymluvy. Posledni dobou to jsou rozhodci atd. Zrovna nejakou objektivitou ty taky nehyris, ale kvuli tomu ti proste nadavat nechci. Kazdej jsme nejaky a vzdycky se najde nekdo, kdo ma jiny nazor nez my ale ty jine nazory by se mely aspon prinejmensim respektovat a ne hnedka dotycnemu nadavat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohu respektovat někoho, kdo nerespektuje mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Po tom, jak jsi tady v úvodu GS provokoval (a nezkoušej na mě, žes nevěděl, co to udělá - nebylo to poprvý), doufám, že už v tom koutě sedíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Vadi mi jeho neobjektivnost a spineni, ktere neni na miste (u tommra)....nastesti je tu vetsina lidi, kteri maji mnohem vyssi schopnost objektivity ;). tot vse
PS: nadavate tu queshovi a ja holt nadavam tommrovi, queshe osobne znam, tak vim, ze je to hodnej clovek, ale vynadano ode mne dnes dostal, to vite ze jo ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ted nevim jestli to je na me nebo jako o tommrovi ale, ja tebe urcite respektuju ale co se tyce Petry a jejich souperek, tak mi prijde vazne neobjektivni v mnoha ohledech.

Hlavne si jeste pomatuju, jak dokazes Petriny protihracky (konkurentky) shazovat, kdyz Petra s nima prohraje a nebo, kdyz ta hracka ma nejaky velkej uspech. Kazdopadne si se dost zklidnil co se toho tyce ale obcas ujedes dost jeste po prohre Petry. Ale chapu to, ze jsi frustrovanej. To je kazdej po prohre sveho oblibence. Pokud nebudes v te frustraci utocit na normalni diskutujici nebo shazovat hracky, tak me osobne to je fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja queshovi rozhodne nenadavam, takze me prosim do toho netahej. Ja se snazim diskutovat s lidma ve slusnem stylu, ikdyz spolu treba nesouhlasime. Obcas si nejak rejpnu do nekoho, ale slusnyma slovama...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to jsem teda opravdu netušil, že na mě Kvitos Fanaticos kvůli jedné sázce proti Petře takhle vyrukujou. Roger_Federer sází proti Petře snad každý zápas a je to tady každému jedno... Ale uznávám, že jsem to měl líp vyhodnotit a radši si to nechat pro sebe. Na některé reakce jsem totiž fakt nebyl zvědavý...

Jinak ty už jsi provokoval při letošním Miami, kdy jsi tady měl kecy proti Mashe při jejím zápase s Luckou Šafářovou. Za to ses tenkrát omluvil, ale od té doby píšeš ještě větší nesmysly. Tvoje neustálé brečení nad rozhodčími po každé prohře Petry se už tady stalo takovou tradicí...
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo na tommra, tebe respektuju.
Reagovat
smazaný uživatel
R-F je pro mě trol, toho mám u zadku. Tebe ale považuju za normálního člověka, o to víc mě to překvapilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tě dřív taky považoval za normálního člověka. Už to tady přesně napsal Grape o několik vláken dole... Jinak mi přijde docela zarážející, že stačí napsat "Dneska si přeju výhru Zariny, protože na ni mám vsazeno" a hned to někdo (přesněji někteří Kvitovci) bere jako provokaci. To si jako nemůžu vsadit na soupeřku Petry a napsat, že to tak tipuju? Je snad logické, že když si člověk vsadí, tak si přeje, aby mu to vyšlo a něco vyhrál... Třeba během toho zápasu jsem se tady vůbec neprojevoval (žádné fandění proti Petře nebo něco takového) a napsal jsem až potom, kdy jsem nikoho neprovokoval a jenom jsem zhodnotil zápas...

Ale co se vůbec divím. Dneska tady pozoruju, že jakmile někdo napíše něco, s čím nesouhlasíš, tak je to hned provokatér... No nic, jdu hrát Fifu a pak se budu dívat na Kiki. Oboje bude rozhodně zábavnější než diskuse s tebou.
Reagovat
slacker
N nemzue si prat vyhru Zarinu proti Ptre. protoze to je u me stejne katgorii jako napsat preju si msrt sve setry abych se nemusel delit o dedictvi po rodicich a jejich smrt si prat co nejdrive. Ze ses nekomu narodil te prece nenuti mit je rad i kdyz se k tobe nechovaji zle.
Reagovat
smazaný uživatel
No ten styl, jakým jsi to napsal, k podobné reakci vyloženě vybízel.

P.S.: asi pozoruješ špatně, zdaleka ne každého, s kým nesouhlasím, považuju za provokatéra.
Reagovat
smazaný uživatel
Z dnešního výkonu Lucky mám ohromnou radost, bylo potěšení se na ten zápas dívat. Byl to opravdu pěkný a záživný tenis.:)

Musím se přiznat, že jsem před zápasem výhru ve dvou setech, i přes pozitivní bilanci, kterou s Anou má, nečekal.
Ana šla od začátku roku s formou nahoru, zlepšila bekhend a z něho jsem měl právě obavy.
Ale Lucka dnes zahrála opravdu skvěle a celkem i s přehledem v klíčových momentech zápasu. Potvrdilo se, že když si na nějakou hráčku věří, dokáže být konzistentní celý zápas.

A myslím, že to nemusí být pro Lucku vůbec konečná. Vím, jsou to jen spekulace a každý den je jiný, ale proti Světlaně to nevidím rozhodně vůbec bez šance, naopak. Lucka se dnes výborně pohybovala, u míčů byla včas a měla dostatek času na přípravu úderů. Pokud nebude mít svůj "vyhazovací se den", šance jí dávám dost velké. A přál bych jí, aby prolomila prokletí grandslamů a postoupila daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim. Taky si myslim, ze neni s Kuznou bez sance ale urcite to pro ni nebude jednoduchy zapas. Myslim, ze se bude dat cekat podobny scenar jako dneska s Petrou, ze Lucka bude tlacit a Svetlana cekat na kratsi mice a zakoncovat z nich. Ale moc se na ten zapas tesim a doufam, ze Luca dosahne CF :-)

BTW... Jsem rad, ze jsi zpatky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, že Ana zlepšila bekhend a celkově se jí letos daří. Na druhou stranu, Lucka se letos taky zlepšila. Už nehraje tak zbrkle a když zrovna nemá pozici pro útok, tak radši udrží míček ve hře. Stejně tak pohyb má skvělý a úplně nejvíc bych vypíchnul servis. Jak říkám: Podle mě na letošním RG podává líp zatím jenom Muguruza...

Lucka prostě není výš jenom proto, že má trochu nevyrovnané výsledky a někdy se jí nedaří dotahovat zápasy, přestože dokáže potrápit i velké favoritky (Na Li na AO, Mashu ve Stuttgartu apod.).
Reagovat
tommr
jj u Lucky je strašně důležitý proti komu hraje. Když si na nějakou hráčku věří tak jí dokáže porazit i když je soupeřka ve formě a naopak. Proto je pro Lucku výhodný, že bude hrát proti Kuzně a ne proti Petře se kterou by nejspíš zase prohrála bez ohledu na to jak se Petře ted nedaří ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)

Jj, souhlasím, nějaký jednoznačný zápas jako dnes, se rozhodně očekávat nedá. Světlana si na antuce drží stále své kvality, a i když se kvalitativně ty dnešní dva zápasy, co naše holky odehrály, nedají srovnávat, bude určitě proti Lucce hodně kousat. A máš pravdu, dá se velmi reálně očekávat ten průběh, jak popisuješ....

Navíc Světlušce ta dnešní výhra, po takovém boji do až do posledního míčku, může pomoci i psychicky, že zvládla ustát tak těsný souboj.

Ale co, teď den klidu a pak se uvidí.:)
Reagovat
slacker
Proc by si mela Lucka na Kuznu verit? Ve finale FC s ni prohrala (apson doufam ze moc nekacema a hraly v 2011 spolu)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak to máš naprostou pravdu. Hned jsem si říkal, že kdyby postoupila Petra, tak by se to zase celé u Lucky přelilo a nejspíš by opět prohrála....
Takhle věřím v to, že by jí případná výhra a postup do ČF (tím i posun v žebříčku), mohly opravdu výrazně pomoci. A to jak psychicky, tak i tím, že by v prvních kolech nenarážela na vysoko postavené hráčky. Viz. několikrát Maria. Co jí je pak platné, že v prvním nebo druhém kole předvede výkon a odehraje zápas hodný finále, když se pak pakuje dom....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba proto, že v posledním vzájemném zápase (předloni v Dauhá) Lucka vyhrála...
http://www.tenisportal.cz/vzajemne/safarova/kuznetsova/
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, ty nevyrovnané výsledky ji sráží, to je jasný, to máš pravdu.

No a jak podává Máša? Letos jsem ji na RG ještě neviděl....Ani neslyšel.:D))
A hlavně, na antuce se ta účinnosti podání trochu stírá....

Ještě bych řekl, že se na RG zvedla Sam, té bych víc věřil na nějaký větší výsledek, kdyby nehrála už příští kolo s Mášou. Proti ní si ona naopak příliš nevěří - i když některé jejich zápasy v minulosti byly super.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha podává dobře, ale začátky má vždycky pomalé. Třeba včera s Ormaecheou hned v prvním gemu udělala tři dvojchyby. Nebo proti Tsvetaně si hned na začátku prohrála servis...
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se VISovi... Ta předchozí reakce byla samozřejmě pro tebe. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona Máša občas pomalejší vstupy do zápasů mívá, to mě nepřekvapuje. Na zápas se Sam se těším a uvidím, v jaké je fazóně.:)
Reagovat
VlS
Takovou omluvu můžu přijmout jedině s flaškou wizoura :-) Není se za co omlouvat, nic se nestalo.
Reagovat
slacker
Tes sy pudu dat jedno dobry kafe po vobede, vytravim a vyrazim na brusle , Vo to strach nemam.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nevym no. čau. Už by se to kafe mělo konečně vypít nebo vylejt :D Nikde se nepřeraž a prý už rostou houby, ale jen hřiby. :)
Reagovat
slacker
Na houby us jsem prilis stary, musim o ne zakopnout abych nejakou nasel
Reagovat
Fandina
slacker ... na houby jsi starý, ale na to nadávat druhým a nazývat je šmejdem a krávou na to starý nejsí? V každém případě jsi hodně hloupý nebo rypák. Slušný člověk totiž tohle nedělá a je jedno, že jsme na anonymním webu.
Reagovat
slacker
Ke smejdum a kravam se nechovam jako k lidem,
Reagovat
smazaný uživatel
Neměl jsi jít na brusle? a ty babky ti seberu a osobně nacpu do krku, abys už toho fakt nechal, hlavně ty sprostý výrazy. Když už máš potřebu vést nesmyslné diskuse s Fandinou, tak by to šlo slušně ne? :)
Reagovat
Fandina
slacker ... ty se neumíš chovat vůbec, takže u tebe je to jedno.
Reagovat
slacker
Potrebuji jeste chvili vytravit. Jedl jsem az po zapasu a obetoval ten jediny lahvac. Tak na mem smysleni o F to nezmeni nic a tyhle vyrazy sem pritahla dneska ona
Reagovat
Fandina
slacker ... ale nepovídej, všimla jsem si moc dobře, že jsi dneska nezapomněl zmínit Fandinu v kdejaké diskusi a to jsem všechno nečetla. Ty jsi to, kdo neustále o mně mluvíš a zmiňuješ mě. Nediv se, že ti to druzí budou vracet. Nikdo si nenechá, aby mu nějaký nick bezdůvodně na anonymím webu nadával nebo jinak o něm psal. Jak se do lesa volá, tak se z něm ozývá. Až mě budeš chválit, také tě pochválím. Pokud nadáváš, nečekej nic jiného od druhé strany. Taková osobnost nejsi, abys mohl radit, obvzlášť na anonymním webu.
Reagovat
slacker
Tady ve vlakne o tobe nikdo nemluvil. A az se nebudes dlohodobe projevot jako psychopat tak se o tobe prestanu zminovat. Pak se mozna dockas i nejake pochvaly jako jsem i pochvalil Queshe za zklidneni (dneska ale ne)
Reagovat
Fandina
Nechci abys mě chválil, to byl příměr toho, jak kdo na koho zákonitě reaguje. Pokud někomu napíšeš urážku, nečekej, že ti odpoví jinak. A je úplně jedno, jak na tebe druhý působí, jestli psychopat nebo jinak. Není slušné komukoli nadávat a to ty děláš. Pro mě jsi a budeš jako neslušný člověk, ať už budeš psát cokoli.
Reagovat
slacker
Ja svuj prisup k lidem deferencuji. Slusne neni nadavat slusnym lidem. Ty k nim ale nepatris.
Reagovat
Fandina
slacker ... s tebou je zbytečná debata. Jednou jsem kráva, příště šmejd, pak psychopat, teď jsem neslušná. Co příště, neberu tě vážně. Připadáš mi jako ten, kdo za každou cenu chce na druhého útočit a už je to směšné. Proč to děláš nevím, ale mám z tebe legraci.
Reagovat
Fandina
Mám z tebe velkou legraci, jak se snažíš za každou cenu na mě útočit, ale nemáš na to chlapečku. Chybí ti ta inteligence k tomu. Sorry. Jdi si hrát na píseček, tam možná někoho z primitivními nadávkami uspěješ.
Reagovat
slacker
zapomela zminit jsi ze jsi taky zla. web je tak anonymni jak anonymni ho chces mit. je strach ze ztraty anonymity nemam. Vo to strah nemam, cau .
Reagovat
Fandina
Tak to je to, co mě nejvíc rozesmává, že jsem zlá a to tu píší mnozí, to je opravdu to poslední co jsem a nejen tady v diskusi na TP. Fopa. To jsem vždycky na koni a chápu, že ten dotyčný neví kudy kam. Úsměv na entou.
Reagovat
Fandina
Strach z anonymity, tak to já nemám vůbec, jen nemám potřebu konkrétně uvádět, kdo jsem, k tomu anonymní web neslouží, je to moje věc, proč a kde a kam píši. Já si vybírám web i to co tam napíši, od toho anonymní weby jsou.
Reagovat
slacker
strach z anonymity a strach ze ztraty anonymity jsou naprosto rozdilne strachy.

Bohate staci aby te tu osobne znal nebo poznal aspon jeden jakztakz pricetny uzivatel TP a znal se k tobe, I ten Qeush pry uz vylezl z ulity a zanho tu osobne par nikcu ale ten nikdy nebyl povazovan za zleho cloveka
Reagovat
Fandina
slacker ... každý je dohledatelný a proto se každý svéprávný člověk podle toho se chová. Takže mě je fuk, jestli někdo ví jak se jmenuji nebo neví, protože se chovám podle svého a tak, abych se za sebe nemusela stydět. A to dělám a je fuk, jak se jmenuje ten nebo ten, ale posuzuji druhé, podle toho co tu píší, to je podstatné. Mě je fuk, jestli někdo ví, kdo jsem nebo neví. Žádný problém s tím nemám. Ty ano?
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, je mi to moc lito. Ale je to lvice, vyhru bych ji moc prala. Akorat jsem nepochopila to, jak odesla Kuzna behem setu do satny :(. Tohle udelala kdysi Azarenka a byl z toho ohen na strese ;(. Ale moc jsem z toho tretiho setu nevidela, jsem totiz poverciva a kdyz je to takovy vselijaky a ja s ekoukam, tak je to jeste horsi, takze se radsi v tech slozitych chvilich nedivam, no jsme srab no ;(. To Petra je vedle me naprosta lvice, bojovnice a hrdinka!!!!
Reagovat
VlS
No sednout si na bobek pod umpire a vyčurat se by asi taky vzbudilo velkej ohlas. Ledvinám neporučíš.
Reagovat
LukasH
Škoda. Petra hrozně bojovala a chtěla, bylo to vidět. Určitě jí to moc mrzí, jenže dělá hrozně moc chyb. Fakt strašně moc. Kolikrát si projede lehký míče a pak se musí nadřít na to, aby to zase dotáhla.
Co je jí to platný, že předvede krásnej úder, dokáže se dostat z obtížný situace, když si to hned vzápětí zkazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel je to tak :(. Ale zaslouzila si, aby s Kuznou prohrala az nekdey ve ctvrtfinale aspon, tohle je moc brzo :(.
Doufam, ze ji Lucka pomsti a to tak ze sladce!!! A dojde co nejdal, idealne porazi Halepku nebo Sloanne a pak uz se muze stat cokoli ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky věřila, že to Petra dotáhne, když už si tak zkomplikovala, takhle dlouho se opravdu nepovzbuzovala, ale když jsem ji viděla u posledního podání, tak bohužel... ale to je holt sport. Světa je těžká hráčka na antuce, i když dneska hrála hůř a ze začátku mi přišlo, že ani neví, že je na kurtu. :) Ale skvěle bránila. Takže Kvitovci sraz zase jindy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Me zezacatku Kuzna prisla, jakoby v zivote nehrala na antuce a nevedela jak se na ni pohybovat. Pak se ale probrala a Petre to silne ztizila mno...
Reagovat
slacker
Jenze presto to mela mit Petra ve tretim setu pevne ve svych rukou
Reagovat
smazaný uživatel
Mno ja ti nevim jaka hracka by to na antuce mela proti docela dobre hrajici Svetlusce ve svych rukou. Pamatuju si jak Serena se minuly rok na FO proti Svetlane priserne nadrela. Na antuce je proste Kuzna uplne jina hracka nez na ostatnich povrsich...
Reagovat
slacker
Byt 3x o break navrh a nevyhrat, a pak nedostat sanci si vzit naopak break zpet. Krome tech 69 UE jeste prevazil ten ztraceny servise na konci 2 setu
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že hrála dobře, samozřejmě těch chyb je moc, ale ukázala bojovnici. Odsuzovat rozhodčí mi přijde hloupé a dětinské. Spíš bych se zamyslel nad tím, když Petra vedla ve třetím 2:1 a Kuznetsova šlana záchod nebo pryč. Možná kdyby tehdy neodešla nebo ji umpire nepustil. Mohlo to dopadnout jinak. Ale i tak hodnotím tento zápas kladně. Petra si to obrečí jistě sama. Teď se připravit na travnatou část POJĎ !!
Reagovat
smazaný uživatel
prostě paráda :-)
Reagovat
lars
Jsou nekde chyby rozhocich na videu ?
nejaky link?
Reagovat
lars
oprava: rozhodcich
Reagovat
smazaný uživatel
Od stavu 4-4 ve třetím neskutečná řežba. Petra se mi moc líbila, takhle by měla bojovat vždycky. Na skvěle bránící Světlanu to ale nestačilo a nakonec samozřejmě Světa zaslouženě vyhrála :-)
Reagovat
PetaM
Gratulace Luciku :) Aspoň ty jsi mi udělala radost! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máte tam chybu. Petra neprohrála s Kuzněcovovou, ale rozhodčíma.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako by nestačilo, že to neunášíš v jednom článku...
Reagovat
smazaný uživatel
tak nech sa nabuduce sustredi na protihracku,to ze porazi rozhodcov jej zapas nevyhra
Reagovat
PetaM
Nemají tam chybu. To ty máš chybu v mozku.
Reagovat
smazaný uživatel
nie si ty nahodou Jaromir Jagr?,ten ma tiez plno podobnych kecov
Reagovat
Grape
Hele ještě nedávno jsem tě měl za normálního člověka, kterej je prostě velkej fanda Petry a kvůli tomu má někdy na můj vkus dost extrémní názory. Ale to jak se tu prezentuješ teď...škoda slov.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám úplně stejný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodčí dělají chyby, ale můžu za to já. Tomu říkám logika.

Ale jestli vás to pánové uklidní, od teď už zase bude jestřáb, takže už bude ty rozhodčí mít kdo opravit. A já tak nebudu mít důvod si na ně stěžovat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
napsala jsem ti ve vedlejším vláknu koment, zkus se nad ním zamyslet jo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou dvě možnosti: 1) Buď Petra vyhraje Wimbledon a nebudeš se muset na nic vymlouvat. 2) Anebo Petra dříve nebo později prohraje a už se nebudeš moct vymlouvat na rozhodčí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako tak, nebudeš tady muset ty moje kecy číst. Spokojen? :-)
Reagovat
slacker
Covece jaksi mohl pocavat queshe za norlaniho clovek? ted je odkopany po prvni hadce, poznat to u fandiny je to beh na hodne dlouhou trat
Reagovat
slacker
nechapu kde se tam vzalo tolik chyb. mnohem vice nez obvykle
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že spokojených bude víc lidí... :D
Reagovat
VlS
se buď zbaví těch výpadků ve hře a astronomickejch čísel UE, nebo bude mít problém se držet nahoře. Na tom není co analyzovat. Škoda, za stavu 7:6 měla jasně navrch a věřil jsem jí, že to dohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neanalyzuj, nejde ti to.
Reagovat
slacker
neser, nejde ti to
Reagovat
Grape
Lucko výborně, perfektní výkon! :-)
Reagovat
vrabejka
Bože Ivanoviš musíš ještě hodně na sebe zapracovat, aby tě nedrtila Šafářová
Reagovat
smazaný uživatel
Super :)
Reagovat
VlS
jóóóó, a jsi děvče ve dvacítce, před Makarovou a Vinči. Super
Reagovat
smazaný uživatel
Co si budeme povídat, Lucka do dvacítky patří. Kdyby uměla takové výkony jako ten dnešní podávat častěji, tak by možná mohla pomýšlet i výš...
Reagovat
smazaný uživatel
dneska prostě skvělá, moc pěkněje tenis, pozorovala jsem Lucku i Petru na streamech vedle sebe a bylo super vidět rozdílné pojetí, skvělý pohyb Lucky pistolnice a na druhém úžasné rány od Petry, která se probrala ke konci 3. setu. Co si víc přát, než vidět naše nejlepší tenistky současně :)
Reagovat
slacker
Dneska sem videl draasticky rozdil v tom jakou trajektorii ma micek od Petry a od Lucky. Pojeti petry je ploche nizko nad siti praktickky si koleduje kazdou ranou o UE. A nevidim zadnou vyhodu plocheho uderu ktery by vykompenzovat takovy velky risk
Reagovat
VlS
Lucka má výrazně lepší pohyb a proto má na udery víc klidu, dýl se udrží ve výměně a nemusí tolik pospíchat zakončovat z nepřipravený pozice. Potřebovala by se dostat do 15, aby ji nehonily drastický losy. Ale Lucka ještě nekončí, proti Kuzně bude mít dobrou šanci a uvidíme dál.
Reagovat
VlS
Tenis to byl krásnej, Ana vůbec nehrála špatně a Lucka to přesto dokázala. Mám ohromnou radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Ana má určitě na víc. Je fakt, že Lucka dneska zahrála skvěle a navíc jí jako soupeřka nesedí, ale přesto tam bylo dost věcí, které Ana mohla udělat líp. To ví určitě ona líp než já...
Reagovat
smazaný uživatel
Lucik sice nemá pestřejší hru než Petra která třeba hodně dneska chodila na sako nebo dávala dropshoty, což já beru jako pozitivní v její hře než pořád pálit od BL, ale na Anču to stačilo. A z Lucky dneska sálalo nadšení a rozhodnost, jsem moc ráda, že to dala. Práce se sympatickým trenérem přináši výsledky, ale já bych taky hrála dobře pod jeho vedením :D:D
Reagovat
slacker
Tys mi spatne porozumel. Me jde o trajektorii micku a jesli ty ploche udery (cca 10cm nas sit) maji nejakou vyhodu oproti tem mirne kopcovitejsim co leti bezpecne nad siti (30-40cisle)? Petra je prakticky nehraje nebo je to pak zase prilis vysoko nad siti.
Reagovat
makro99
jo jo, Steckley je sympaťák :)
Reagovat
Fandina
Steckley je velký sympaťák a evidentně dobrý trenér, Lucka pod ním určitě míň chybuje a hraje víc s přehledem.

Navíc jsem ho před pár dny, když byl v Praze na SPO, viděla a slyšela hodně zblízka, protože seděl přede mnou při jednom z deblových zápasů Šafiny.
Reagovat
VlS
Ale jo rozumím ti. Fakt je, že plackou dáš prostě větší ránu a není problém střílet míče 10 čísel nad sakem ( musíˇ u toho bejt dobře nohama). Samozřejmě, že když si míč podržíš rotací, tak je to jistější a pokud chceš hrát lifty k zadní lajně, tak jsou pochopitelně nad sakem výš, holt to zas není taková prda. Obojí jde hrát, když mě ty placáky nepůjdou a budu furt v saku, tak začnu liftovat, to by asi mělo bejt normální. Prostě musíš bejt schopnej hrát to, co ti jde. Na druhou stranu ty přhnaně vysoký míče, který některý holky hrajou, to jsou pro střelkyně nahrávky na zabijáky.
Reagovat
slacker
je ta placka o tolik vetsi rana ze stoji za to riziko? tam jsem miril
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist