Šafářová v Québecu vyhrála po 5 letech turnaj WTA!

15. 9. 2013, 21:54
Aktuality 41
Lucie Šafářová se po pěti letech raduje z titulu ve dvouhře na okruhu WTA. Česká fedcupová reprezentantka získala svůj pátý vavřín v kariéře po dnešní výhře ve finále v Québecu nad Marinou Erakovicovou z Nového Zélandu po setech 6-4 a 6-3.
Lucie Šafářová (© challengebell.com)

Turnaj v Québeku měl třetí rok po sobě českou zástupkyni ve finále a po triumfu Barbory Záhlavové-Strýcové a loňské porážce Lucie Hradecké se letos z vítězství raduje Lucie Šafářová. Šestadvacetiletá rodačka z Brna ve finále porazila 6-4 6-3 Marinu Erakovicovou z Nového Zélandu, jež na Challenge Bell hrála neúspěšné finále i před dvěma lety.

"Dnes to bylo jen o pár bodech, ale já byla více konzistentní a hrála jsem více agresivně, proto jsem myslím vyhrála. Mojí strategií bylo hrát jí do bekhendu a snažit se využít výhodu levorukých úderů." komentovala Šafářová, která sice v úvodu zápasu ztratila podání, zbylých osm gamů na servisu ale získala a za necelou hodinu a půl se mohla radovat ze svého celkově 5. titulu.

Na ten Šafářová čekala od roku 2008, kdy vyhrála ve Forest Hills. Předtím zvítězila v Estorilu a Forest Hills v roce 2005 a Gold Coast ovládla o rok později. Výhrou v Québecu si vylepšila finálovou bilanci na 5-7. 

"Na konci jsem byla trochu nervózní, protože od mého posledního titulu uplynula už opravdu dlouhá doba. Moc jsem dnes chtěla vyhrát, tak je skvělé, že se mi to podařilo," radovala se česká hráčka. "Doufám, že na další titul nebudu čekat dalších pět let."

Šafářová hrála v Québecu finále i v roce 2009, ale tehdy v něm proti Maďarce Melindě Czinkové neuspěla. Letos ale prošla turnajem jistě, set ztratila pouze v semifinále v utkání s domácí Eugenií Bouchardovou. Ve světovém žebříčku se Šafářová díky výhře posune z 48. pozice zhruba k pětatřicátému místu.

Šafářová se poprvé raduje z výhry ve dvouhře pod trenérem Robertem Steckleym z Kanady, s kterým pracuje od Roland Garros. Brněnská rodačka triumfem ukončila špatné období - před Québecem prohrála pět ze sedmi zápasů.

Ve finále čtyřhry v Québecu naopak neuspěly Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Čerstvé vítězky US Open v boji o titul prohrály 4-6 a 3-6 s rusko-australským párem Alla Kudrjavcevová, Anastasia Rodionovová.

Týden po triumfu na závěrečném grandslamu sezony stříbrné olympijské medailistky nenaplnily v Québecu roli nasazených jedniček. V utkání s turnajovými dvojkami čtyřikrát ztratily servis, a i když dvakrát uspěly na returnu, prohrály za 68 minut.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (15. 09. 2013)

Dvouhra - finále:
Šafářová (3-ČR) - Erakovicová 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Kudrjavcevová/Rodionovová (2-Rus./Austr.) - Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

41
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně ! Moc jsem jí to přála, i když jsem to zaspala. Snad to teď půjde lépe a lépe.
Reagovat
misa
k jejímu 5. titulu, který získala po opravdu pěkném výkonu. Moc sympatická holka s nádhernou postavou.
Reagovat
misa
gratuluji... Dojetím nad její výhrou jsem to nějak popletl :-)
Reagovat
Frick
No to tílko jí sekne víc jak ty "fusaky", co nosí venku, když je jen trochu nižší teplota. Že by "daň" za její velmi nízký % tuku, takže je víc zimouvřivá než některý silnější tenistky....
Reagovat
Fandina
Na Nova sport právě začala repríza včerejšího finále Lucka Erakovic.
Reagovat
petrulinka
Asi ještě spíte, že? V expres zprávách hned 2 chyby :-)
Reagovat
Frick
Špatný. Měla by zkusit nějakej menší turnaj ITF 100k nebo 50k. Jezdit na WTA turnaje a neustále vypadávat? To přeci nemá smysl...
Reagovat
Frick
z WTA tour letos je to třetí titul naší hráčky? Po Dubaji Petry, a Kuala-Lumpur Karolíny. Lucka ještě tedy má titul ze sparty Prague Open. A to myslim, ta sparta Prague Open byla na 100 k celkem dobře obsazená. Nakonec, nebyl i nějakej 250k WTA obsazená hůře? Budapešť, Gastein, Taškent, Kuala Lumpur....
Reagovat
ReadyTeddy
jo!
Reagovat
Mayo
Gratulujem Lucii Šafářovej k titulu z kanadského Quebecu.
Reagovat
Bob
že hráčka, která ještě minulý rok byla 17. na světě, musí čekat na titul 5 let!
Reagovat
smazaný uživatel
a 6 let by bylo jeste smutnejsi... proto ta radost. Boze.. :-)
Reagovat
Bob
Já nejsem Bůh, já jsem Bob :)
Reagovat
freeteepek
Já jsem to říkal! Gratuluju!
Reagovat
tommr
dneska byla jasně lepší a zaslouženě vyhrála. Čekal jsem, že to bude větší drama, ale jsem samozřejmě rád, že to bylo bez nervů ... :)
Doufám, že ten titul Lucku nakopne a že takhle dobře bude hrát i na dalších turnajích. Pak snad na další titul nebudeme muset čekat dalších 5 let ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak gratulka Luciku...to jsi potrebovala :-) Suprove zvladnute finale...snad ji to nakopne a otoci tu spatnou cast sezony v dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, podala Andy ruku Rodionove?
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace, po nevýrazné sezoně se konečně zadařilo a věřím že se elán přenese i do příštího roku!!! Držím palec, ten druhý schovávám Kvitové :p
Reagovat
VlS
nejvíc se mi líbilo, jak byla šťastná a vyhlašování si užívala, při proslovu flirtovala s obecenstvem a měla. úspemˇch. Jestli jsem to slyšel dobře, tak trenér prohrál sa ´zku a půjde dohola :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt dohola? No to bude plakat, když má dlouhé vlasy, ale zase si myslím, že mu pak ty krátké budou víc slušet. Lucka byla moc sympatická a seklo jí to. Moc jí to přeju :))
Reagovat
smazaný uživatel
počítám, že kdyby prohrála Lucka, tak by šla ona. Myslím, že by jí to seklo. Vynikly by ještě víc její oči.
Reagovat
smazaný uživatel
slysel jsi dobre.. :-) Lucy predvedla nezvykle konzistentni vykon a i v zaveru byla moc prima.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska teda měla oči úplně senzační :)) Jednou byl přece dohola i Berďa ne? Hlavně je fajn, že se po takové době konečně titulu dočkala, snad jí to povzbudí do dalších zápasů :)
Reagovat
smazaný uživatel
vim, ze se to tady nesmi rikat, ale koukala jsem ji spis na brisko - ma fakt pekac, ta je taaak vymakana.. O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to jsem si taky všimla, jak se jí pěkně rýsovalo... určitě si toho všiml i Fricek a zase nám to nějak pěkně popíše :)))
Reagovat
VlS
Je fakt, že na ní snad není ani gram tuku, je úžasně vymakaná a pevná, aniž by byla vychrtlá, krásná holka. A na hře jsem si dneska dost pochutnal ( sem tam chybka , žádná trága, ztřeštěnost nechala v šatně, pecky jak od Sereny a oběhala toho neuvěřitelně hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
On včera komentátor říkal, že Lucčin trenér je i skvělej sparing partner, kterej jí dává úplně jiný rány než žena. Takže když Lucka přitvrdila jedině dobře, pohyb má skvělej. :)
Reagovat
a.magerova
sojka: Nepřátel se nelekejme na množství nehleďme ani na TP, já ten pekáč taky viděla ;-)

"Hlásej pravdu, braň pravdu, chraň pravdu až do smrti!" Jan Hus.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka parádně odvracela BP. Až na drobný kolaps v 8. gemu, který místo aby vyhrála čistou hrou, byl stav 15:40. Marina ale sama moc nedokázala dostat Lucku do úzkých.
Reagovat
tommr
Lucka hlavně hrála na její poměry velice trpělivě a neútočila zbrkle za každou cenu. Díky tomu nekazila tolik jak je u ní běžný a naopak nutila k chybám soupeřky. Všim jsem si toho už v jejích předchozích zápasech s Davisovou a Bouchardovou. Možná, že se už začíná projevovat vliv novýho trenéra a snad je to blýskání na lepší časy ... :)
Reagovat
PetaM
Great :) Výborně Luci! :)
Reagovat
Fandina
Výborný výkon. Pěkný zápas. Moc gratuluji Lucko!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vsetky superky ktore mala boli psychycky nevyrovnane. napr. bouchard po prvom sete si asi povedala ze mna to uz nezaujima a proste to raz-dva prehrala, erakovic katastrofalny vykon ... takze potom ak zahrala normalne tak kludne mohla vyhrat. celkovo tento turnaj bol kvalitativne na urovni ITF.
Reagovat
Michaelus
Marina vůbec nehrála špatně,ale Lucka hrála výborně a zasloužila si po tak dlouhé době vyhrát turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
jaké itf? mužské?
Reagovat
VlS
No možná by Kližan byl No 1 spíš na těch dámskejch ITF turnajích :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Že se tu vždy musí po úspěchu objevit nějakej chudák, co má potřebu ten úspěch shodit :( A ještě navíc Slovák! Má titul a to je podstatné!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Slováku...co tu meleš táhni na jiné stránky...blbe!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
I lOVE YOU
!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist