Šafářová vypadla ve dvouhře i čtyřhře

13. 8. 2008, 12:17
Aktuality 5
Ženská dvouhra v Pekingu je už bez účasti českých hráček. Lucie Šafářová dnes ve třetím kole prohrála 5-7 4-6 s Rakušankou Sybille Bammerovou a vypadla tak z boje o medaili. Posledním zástupcem v olympijském singlu zůstal Tomáš Berdych, který právě nyní hraje s Rogerem Federerem.
Lucie Šafářová

Šafářová proti Bammerové neuspěla ani ve čtvrtém vzájemném zápase. Snažila se o útočnou hru, ale srážely ji vlastní nevynucené chyby. V prvním setu ještě otočila stav z 2:4 na 5:4 a při podání soupeřky měla tři setboly, ale k ničemu dalšímu se nedostala.

Ani jednu šanci na ukončení setu nevyužila a vzápětí ztratila své podání. "Měla jsem velkou šanci, ale nedokázala jsem ji využít. Byl to unavující závěr setu, trochu jsem ztratila koncentraci," přiznala Šafářová.

Bammerová vyhrála první set 7:5 a rychle rozhodla o osudu druhé sady, když získala první dvě hry. Šafářová jí nedokázala sebrat servis a při premiérové olympijské účasti skončila před branami čtvrtfinále. "Bylo to o pár míčů, bylo znát, že jsem těch zápasů letos tolik nenahrála," řekla jednadvacetiletá brněnská rodačka, kterou na jaře trápily zdravotní potíže a posléze ji potkal výkonností pokles.

Trochu cítila únavu, neboť ve dvou dnech po sobě skončila na kurtech až po půlnoci. "Byl to těžký zápas, už jsem měla ke konci hodně těžké nohy," uvedla tenistka, kterou ještě dnes čeká čtyřhra, poprvé v kariéře s Petrou Kvitovou. "Tam už se naštěstí moc neběhá," ulevilo se Šafářové.

Před svými zápasy si popřáli štěstí s přítelem Tomášem Berdychem, který nastoupil proti světové jedničce Rogeru Federerovi ze Švýcarska. "Mezi zápasy jsme se už neviděli," řekla s tím, že výkon v Pekingu ji nakonec potěšil. "Jsem ráda, že jsem vyhrála dva zápasy, snad se to v dobré obrací," řekl směrem k US Open někdejší 22. hráčka světa, která je nyní o 60 míst níže.

Zanedlouho poté vypadla Šafářová také v soutěži čtyřher. V odloženém utkání prvního kola společně s Petrou Kvitovou podlehly 1:6 a 0:6 zkušené australské dvojici Samantha Stosurová, Rennae Stubbsová. Pro Kvitovou tak bleskově skončila premiérová účast na olympiádě, osmnáctiletá tenistka se totiž do dvouhry nekvalifikovala.

Výsledky - olympijské hry - ženy:

Dvouhra - 3. kolo:
Bammerová (Rak.) - Šafářová (ČR) 7:5, 6:4, Li Na (Čína.) - Kanepiová (Est.) 4:6, 6:2, 6:0, Zvonarevová (Rus.) - Schiavoneová (It.) 7:6(4), 6:4, Safinová (6-Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 6:4, 6:3, V. Williamsová (7-USA) - Azarenková (12-Běl.) 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Stosurová, Stubbsová (Austr.) - Šafářová, Kvitová (ČR) 6:1, 6:0.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bylo jasny že prohraje
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka do této doby nehrála nic moc, ale v Pekingu hrála nejlépe v letošní sezoně a možná měla i na víc, zasloužila by si to po těch nezdarech od zranění. Na Bammerovou měla šanci, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda
Reagovat
smazaný uživatel
je to škoda no češi nejsou v tenisu dobrý
Reagovat
smazaný uživatel
dalo se čekat,že ve dvouhře medaile nebudou a tuplem ne v ženách
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist