Šafářová zahájila nový turnaj vítězně, Smitkové debut na okruhu nevyšel

11. 6. 2013, 16:21
Aktuality 37
Lucie Šafářová zvládla úspěšně vstup do antukového turnaje v Norimberku. Pátá nasazená hráčka dnes v prvním kole porazila Kazašku Karatančevovou 6-2 7-6 a ani ve druhém vzájemném zápase tak s ní neztratila ani set. Naopak Tereza Smitková, jež debatovala na okruhu WTA, neuspěla proti Američance Cohenové.
Lucie Šafářová

Na turnaji, jenž si letos odbývá premiéru, byla Lucie Šafářová jednou z tenistek, které odstartovaly dnešní program. Duel se Sesil Karatančevovou nezačala česká tenistka dobře a brzy prohrávala 0-2, zbytek úvodního setu ale ovládla: Bulharce s kazašským pasem sebrala třikrát v řadě podání a set vyhrála 6-2.

Když Šafářová prolomila Karatančevové servis i počtvrté a v další sadě šla do vedení 2-0, zdálo se, že si jde pro hladký postup. V dalších gamech brněnská rodačka promarnila šest brejkbolů, a v desáté hře přišel trest - Kazaška srovnala na 5-5 a poté si vynutila zkrácenou hru. V jejím dramatickém závěru Šafářová neproměnila mečbol a musela dvakrát odvracet setbol, ale třísetové drama už česká tenistka nedovolila. Při dalším mečbolu ještě poslala bekhend do sítě, třetí možnost už ale využila a i díky osmi dvojchybám soupeřky zvítězila 6-2 7-6.

Další soupeřkou páté nasazené hráčky bude Španělka Maria-Teresa Torrová, která si dnes ve třech setech poradila s Brazilkou Telianou Pereirovou.

Svůj debut v hlavní soutěži turnaje WTA si výhrou neosladila Tereza Smitková. Osmnáctiletá Češka v Norimberku, kde o víkendu uspěla v tříkolové kvalifikaci, podlehla v zápase 1. kola 6-7 3-6 Američance Julii Cohenové.

Kvůli nevlídnému počasí a častému dešti se dnes na kurt nestihla dostat druhá nasazená Klára Zakopalová, jež se v Německu pokusí na šestý pokus porazit Slovinku Hercogovou, ani osmnáctiletá Tereza Martincová, kterou po zvládnuté kvalifikaci čeká premiéra na turnaji WTA proti Španělce Cabezaové-Candelaové.

Výsledky - Norimberk (tráva, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (5-ČR) - Karatančevová (Kaz.) 6:2, 7:6 (11:9), Cohenová (USA) - Smítková (ČR) 7:6 (7:2), 6:3, Cornetová (3-Fr.) - Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:4, Görgesová (4-Něm.) - Cadantuová (Rum.) 6:4, 7:5,  Domínguezová (6-Šp.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 7:5, 6:3, Becková (8-Něm.) - Bratčikovová (Rus.) 6:2, 6:2, Torrová (Šp.) - Pereiraová (Braz.) 4:6, 6:4, 6:4, Minellaová (Luc.) - Pegulaová (USA) 7:5, 4:6, 6:3, Petkovicová (Něm.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:2, Knappová (It.) - Pfizenmaierová (Něm.) 2:6, 7:6 (7:0), 7:5, Larssonová (Švéd.) - Bejgelzimerová (Ukr.) 6:3, 6:7 (3:7), 7:5, Voskobojevová (Kaz.) - Panovová (Rus.) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hrdinová/Irigoyenová (ČR/Arg.) - Siegemundová/Zanderová (Něm.) 6:4, 7:6 (7:3)
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

37
Přidat komentář
ptpc
Super! Danielka je v 3. kole...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucko gratulka. :)
Reagovat
George_Renel
Půjde Lucce spolupráce s novým trenérem takhle k duhu, nebudu se vůbec zlobit :-))).
Reagovat
George_Renel
Proč Petra tento týden nehraje???
Reagovat
kada.tom
protože je již tradicí, že hraje přípravný turnaj na trávě až druhý týden, a to v Eastbourne :-)
Reagovat
tommr
bude za chvíli hrát v Norimberku proti Španělce Torro-Flor a jejich zápas bude přímým přenosem vysílat Eurosport 2 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, už si to užívám a držím palec. Jen občas kliknu na Grigora, sice dneska bez Mašeny, ale má tam mnoho jiných fanynek :)
Reagovat
tommr
tomu se říká davová psychóza - po tom co se rozkřiklo, že chodí se Sharapkou se okruh jeho fanynek nápadně rozšířil. Já na chlapy přepnu až Dimitrov skončí - hned po něm totiž bude hrát Tomáš Berdych ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já davu nepodléhám :)) Ne, já ho moc nesleduju, jen jsem viděla pár zápasů, je sympaťák, ale to je všechno, určitě dám přednost Lucce a už se moc těším na Toma, chyběl mi, tak doufám, že když už mám dneska takovej den blbec že mě aspoň on potěší :) A Lucka doufám tu radost zdvojnásobí i když teď se tady přetahujou o její podání :)
Reagovat
tommr
Lucka dneska předvedla opravdu skvělej výkon. Její soupeřka přitom taky nehrála špatně takže byl k vidění docela pěknej tenis. Tak snad to Lucce vydrží ještě pár kol ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to libilo. Docela sebevedome.....:-)
Reagovat
George_Renel
to co dnes předvedla Klárka Zakopalová bylo fakt na pár pohlavků....
Reagovat
tommr
jj Klára to dneska pěkně odflákla. Jako turnajová dvojka by se měla za takovej výkon pořádně stydět ...
Reagovat
Fandina
jen tak dál. Držím palce pojď pojď pojď!
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/942034_531186656946156_22334948_n.jpg
Reagovat
J.M.
A o čem Tereza na okruhu WTA debatovala?
Reagovat
VlS
O vládě lásky a pravdy na zemi. Opomenula světovej mír a proto při debutu prohrála :-))
Reagovat
Fandina
Nevím jak teď, ale v pondělí dlouho děvčata čekaly kvůli dešti na zápas a na streamu byly opravdu nějaké debaty slyšet. Jinak pro Terezu je i úspěch kvalifikace a podle výsledků to teď mohlo být vyrovnané. Sice teď nevyhrála, ale zase tak špatný debut na WTA to nevidím.
Reagovat
dadaft
první set jasně pro Jamie. stačilo slušně umisťovat nebo kombinovat topspin se slajsem a Madison byla out.
druhý set vypadal pro Jamie taky nadějně, v páté hře měla tři brejkboly v řadě a věřím, že tím by zápas rozhodla.........
........ jenže se nestalo, Madison začala mnohem líp podávat a nakonec získala i jeden brejk.
třetí set byl z obou stran na servisu jistý, Madison měla tuším jeden brejkbol, ale ten byl bleskově odvrácen.
tajbrejk potvrdil, že na konci zápasu byla Keys přece jen o něco lepší.
pá pá Jamie.
ve třetím setu jsi měla být na příjmu míň agresivní, neúspěšných pokusů o vítězný return bylo příliš, přitom v delších výměnách jsi většinou měla navrch (kór když vidím, že má soupeřka zafačovanou nohu).
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi dlouhodobé výsledky toho tvého "objevu"? Proč tolik nadšení? Tara Moore bude spíš dost velká slabota. Skoro 21 let a není schopna zahrát ani na slabě obsazených turnajích ITF.
Z těch mladých neznámých na mě udělala dojem Annika Beck. Teď v Paříži s Viktorkou hodně dobrý. Loni před příchodem na okruh WTA vyhrála za čtyři měsíce 5 turnajů ITF! Docela kometka. Mohla by dojít do první desítky, pokud ovšem u ní tenis nepůjde na vedlejší kolej, jak se mnohým slečnám stává.
Reagovat
dadaft
no, já si hráčky nevybírám podle toho, jestli vyhrávají nebo ne.
viděl jsi ji hrát?
Moore hraje tenis, ne dnes tak populární mlátičku. Mladenovičová vedle ní vypadala jako montyho oblíbenkyňe (sorry monty, víš že žertuji (trochu)) a typická představitelka současného tenisu - prkenně se klátící vysoká osoba se silnou ranou a velmi omezeným herním rejstříkem.
Moore má opravdu skvělý forhend s modelovanou trajektorií, topspin, který dokáže soupeřku hravě zničit. dokáže si výměnu rozehrát a vypracovat a když zakončuje, tak je to většinou do odkrytého dvorce a víš, že tak, přesně tak to chtěla...................
bekhend je zatím slabší.
ale ten forhend - - - takový se dneska zkrátka nevidí.
navíc si na forhend obíhá i bekhend, což je taky dost efektní, je toho víc a pokud se začne objevovat na turnajích, určitě tady texty ode mě budou.
zkrátka se mi moc líbí JAK to hraje.
Reagovat
dadaft
navíc chodí zakončovat i na síť, což většina dnešních mladých pipin vůbec nezná - v Nottinghamu za týden sešlapaly základní čáru do hloubi kolen.
na trávník dvorce nikdo ani nevkročil...
Reagovat
dadaft
myslím, že by potřebovala trenéra, který by se ji nesnažil unifikovat, ale vyšlechtil její nejsilnější stránky...
Bollettieri ji dal skvělé základy.
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě. To víš, mně se líbí většinou vysoké holky a někomu zase drobné tmavovlásky. :) Asi bych si měl co nejdřív přidat Kiki do svého týmu. Dneska jsem se zase koukal na její zápas a prostě už ji sleduju jako svoje favoritky a fandím stejně tak. :) No a Kiki není jediná, koho v poslední době sleduju víc a víc. Vypadá to, že Dulcinea Team bude brzy rozšířen... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda DONNA!!! Tráva ji svědčí, Londýn ji svědčí, Felgate ji svědčí...#GoldenChildOfTennis
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne sedmnáctiletá holka si poradí s Radwanskou a ještě navíc fakt ve velkém stylu...nevím co první set ale ve druhém Ula nehrála až tak blbě, ale Donna to tam pálila na obě strany :D
Reagovat
smazaný uživatel
S Ulou se už potkala v Montereyi, kde prohrála, ted ji nedala šanci :p Rozesmálo mě ale, že tomu komentátorovi na kurtu po zápase řekl,a že s ní už hrála ve Fed Cupu, ve Fed Cupu to ale byla Aga. Si trochu spletla :D Ale to je jedno, brzy porazí i Agu s takovým stylem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně ale Donna hrála ve Fedu proti Ule...
Reagovat
smazaný uživatel
Nn, Dona hrála proti Agnieszce. Anna Konjuh (další fenomenální talent podle všeho, jen o rok mladší) hrála s Ulou a porazila ji ve 3 setech.

http://www.fedcup.com/en/draws-results/tie/details.aspx?tieId=100019966
Reagovat
smazaný uživatel
Joo, tak jinak je to..Proti Agnieszce hrála v roce 2013, o rok dřív hrála proti Ule...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, jo je to tak. Tak to mě zmátlo no. No každopádně podstatnější je, že si připsala velký skalp :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, přesně tak..;) už ted je 83. po dnešku..Prostě dost dobrý na to, kolik jí je
Reagovat
smazaný uživatel
Adámku, klídek. Takových talentů už bylo a skončily objížděním ITF. A ta Anna se jmenuje Ana.
Reagovat
smazaný uživatel
Milý Broži, nepleť si dojmy s pojmy
Píšu "zlaté dítě tenisu", což neznamená, že píšu o ní jako o budoucí no. 1 či něco podobného. Je tam huge potential, jestli se využije, toť otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem viděl zápas Donny do stavu 4:2 v 1. setu. Potom u nás začala bouřka, tak jsem to musel vypnout... Začátek měla možná trochu nervózní, ale pak to krásně otočila a hrála výborně. Opravdu se mi moc líbí a jsem rád, že jsem ji díky tobě objevil. :) Ať už se jí v budoucnu zadaří jakkoliv, tak jedno je jisté: Teď ji ještě moc lidí nezná, ale časem o ni bude určitě velký zájem. Donna je totiž fakt moc krásná. :)

Jinak doufám, že Donnu v Birminghamu ještě uvidím...
Reagovat
ptpc
Super! Aj Donna Vekic postupuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Uuuu...Dona! Zatím dost dobře :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist