Šafářová, Záhlavová-Strýcová i Hlaváčková jsou v Québeku ve 2. kole

13. 9. 2011, 21:06
Aktuality 6
WTA QUÉBEC - Českým tenistkám se první kolo na halovém turnaji WTA v Québeku povedlo. Na kanadském koberci prošly do druhého kola suverénně Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová i Andrea Hlaváčková.
Lucie Šafářová

Při absenci hráček ze světové špičky, které odpočívají po US Open, plní Lucie Šafářová roli dvojky a snaží se navázat na svou finálovou účast na turnaji v roce 2009 a loňské semifinále. Vstup do soutěže zvládla parádně, když sedmatřicetiletou Američanku Jill Craybasovou porazila 6-2 6-1.

Ve druhém kole se čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna utká s krajankou Andreou Hlaváčkovou. O rok starší tenistka z Plzně si ve večerním zápase porazila duverénně 6-1 6-3 s Melanií Oudinovu, jež o víkendu slavila titul na US Open smíšených dvojic.

103. hráčka světa Hlaváčková sice v srpnu vyhrála turnaj ITF v Bronxu, do 2. kola turnaje WTA ale postoupila poprvé od Wimbledonu. S Šafářovou bude bojovat o své premiérový čtvrtfinále.

Barbora Záhlavová-Strýcová v Québeku v roce 2009 i loni vypadla v prvním kole, letos však konečně vyhrála. Číňanku Shuai Zhang vyřadila po setech 6-4 6-2 a včetně kvalifikací ukončila sérii čtyř porážek.

Nyní na Záhlavovou-Strýcovou čeká Chorvatka Mirjana Lučičová, a pokud postoupí do čtvrtfinále, vyzve vítězku českého souboje Šafářová - Hlaváčková.

Vstup do turnaje zvládlo sedm z osmi nasazených hráček včetě jedničky Daniely Hantuchové. Slovenská tenistka v kanadské hale porazila ve třech setech 6-0 2-6 6-4 talentovanou Srbku Ajlu Tomljanovičovou a s Maďarkou Czinkou se utká o čtvrtfinále.

Bez problémů se neobešel ani zápas obhájkyně titulu Tamiry Paszekové. Dvacetiletá Rakušanka, jež si letos zahrála ve čtvrtfinále Wimbledonu, jež ale nakonec první vítězství na okruhu WTA Američance Ashley Weinholdové nedarovala.

Sérii pěti porážek v řadě ukončila na domácí půdě Rebbeca Marinová. Čtvrtá nasazená Kanaďanka si poradila po setech 6-2 6-4 s krajankou Stephanií Duboisovou.

"Ale nebylo to vůbec lehké," komentovala 50. hráčka světa Marinová, jež nastřílela 14 es a úspěšnost prvního podání měla 93 procent, ale ve druhé sadě prohrávala už 0-3. "Zůstávala jsem pozitivní a trpělivá. Jsem spokojená, jak jsem se z toho dokázala dostat a zápas ukončit."

Dvacetiletá Marinová si Québeku před třemi lety připsala premiérovou výhru na okruhu, kterou po roce zopakovala. Na jiném turnaji postoupila do 2. kola až loni na US Open, letos si už zahrála v hale v Memphisu ve finále. "Vždycky se sem ráda vracím, protože před pár lety jsem tu vyhrála svůj první zápas. Pokaždé je je tu hezky - mám pro turnaj speciální místo v mém srdci," dodala Kanaďanka, kterou teď čeká další krajanka Aleksandra Wozniaková.

Dvojnásobná semifinalistka turnaje po loňském zuranění zápěstí vypadla z Top 100 a zatím se marně vrací zpět do formy. Na domácí půdě si poradila hladce s Američankou Brodskyovou a proti Marinové bude usilovat o první čtvrtfinále od loňského jara.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
pondělní a úterní výsledky (12. - 13. 09. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Šafářová (2-ČR) - Craybasová (USA) 6-2 6-1
Záhlavová-Strýcová (6-ČR) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 6-2
Hlaváčková (ČR) - Oudinová (USA) 6-1 6-3
Hantuchová (1-SR) - Tomljanovičová (Chorv.) 6-0 2-6 6-4
Paszeková (3-Rak.) - Weinholdová (USA) 6-0 4-6 6-2
Marinová (4-Kan.) - Duboisová (Kan.) 6-2 6-4
Arvidssonová (5-Švéd.) - Bovinová (Rus.) 2-6 6-1 6-2
Falconiová (7-USA) - Riskeová (USA) 6-3 6-3  
Coinová (Fr.) - Tatišviliová (8-Gruz.) 5-7 6-4 6-4
Erakovicová (N. Zél.) - Garciaová (Fr.) 6-4 4-6 6-4
Wozniaková (Kan.) - Brodskyová (USA) 6-2 6-1
Lepchenková (USA) - Bouchardová (Kan.) 6-1 6-7(0) 6-3
Lučičová (Chorv.) - Hamptonová (USA) 6-4 6-2
Krajicková (Niz.) - Pelletierová (Kan.) 7-6(1) 6-3
Czinková (Maď.) - Wörleová (Něm.) 6-4 1-6 6-3
Watsonová (Brit.) - Kremerová (Luc.) 6-2 6-4

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nikdo nic k Lucce, ani pes už po ní neštěkne, žádnej velkej průraz už nikam neudělá, bude si hrát to svoje a na spokojený nadstandartní život to bude pohodlně stačit, zlatá klec, rutina, žádný přemáhání.........
Proč taky ? nám to stačí....... až nás to omrzí, práskneme s tím a vyhlídneme si potencíálního ženicha a mimčo, důchod.......... pěkný to bude, vzpamatuj se už sakra !!!!!!!!!!!!

LUCIE !!!!!!!!!!
Reagovat
VlS
A vtom se probudil a vynadal každýmu, koho potkal.

Pane, nadávat z anonymity lidem je hnus, a kdo to dělá je hnusák. Co jste vy dokázal a předvádíte skvělého, že si děláte nárok na to, určovat někomu co má nebo nemá dělat?
Reagovat
smazaný uživatel
Nereaguj na mě, já jsem král, největší frajer v okrese, na snídani si jezdím černým medvědem až do Prahy do mekáče, obědvám jen ty nejlepší a nejdražší pokrmy, k večeři piju jenom francouzký sekt..... Nejvíce jsem dokázal tím, že jsem se narodil, beze mě by svět ztratil smysl !!!!!!
Reagovat
misoSK
odkedy maju pacienti na psychiatrii pristup k internetu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka mimo tenis ještě studuje vysokou školu.
Reagovat
VlS
On se totiž pan Mourek probral o půlnoci a během 3 minut se pustil do Lucky, Sody a Hanesca, takže mu něco vysvětlovat má asi nulový smysl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist