Šafářová zvládla drama s Peerovou, je ve čtvrtfinále

4. 1. 2011, 10:09
Aktuality 4
Lucie Šafářová potvrdila, že Češkám se letos v Brisbane daří. Ve svém dnešním utkání zaskočila favorizovanou Shahar Peerovou; ve třetím setu už sice prohrávala 2-5, dokázala ale vyhrát pět gamů v řadě a postoupila už do čtvrtfinále (UVNITŘ VIDEO).
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová není první českou tenistkou, která má v Brisbane na svědomí nasazenou soupeřku; už včera dokázala Petra Kvitová vyřadit turnajovou trojku Petrovovou. Šafářová dnes sice proti třinácté hráčce světa Shahar Peerové nezačala dobře a byla blízko porážce, utkání ale otočila a postoupila mezi nejlepších osm.

Pátý vzájemný zápas obou hráček začala lépe Izraelka, která v prvním setu odvrátila všechny čtyři brejkboly Šafářové. Ve druhé sadě se situace obrátila: tentokrát se nedařilo proměňovat své šance při servisu soupeřky Peerové, která uhrála jediný game, a utkání se tak muselo rozhodnout ve třetím setu.

Do něj, stejně jako do toho úvodního, vstoupila lépe Peerová, která vedla už 5-2 a za stavu 5-4 měla při podání Šafářové dokonce mečbol. V důležitých chvílích ale česká hráčka prokázala pevné nervy, servis si udržela, vzápětí Izraelce sebrala podání a po dvou a půl hodinách zvítězila 3-6 6-1 7-5.

"Shahar je bojovnice a zápas to byl dlouhý. Nakonec to mohlo dopadnout jakkoliv," ocenila Peerovou Šafářová. "Jsem moc ráda, že jsem dokázala zvítězit. Je dobře, že dokážu podat takový výkon těsně před Australian Open. Před sezonou jsem tvrdě trénovala a teď jsem ráda, že dokážu odehrát takový zápas," dodala.

Další soupeřkou české tenistky bude další nasazená hráčka, turnajová pětka Anastasia Pavljučenkovová. Té se dnes proti Srbce Jovanovské dařilo na servisu, proti soupeřce vypálila deset es a nepřipsala si žádnou dvojchybu, a po hodině a čtvrt zvítězila 6-2 7-5.

Nečekaně rychle se s Brisbane rozloučila nejvýše nasazená Samantha Stosurová. V souboji dvou Australanek porazila světovou šestku slovenská rodačka Jarmila Grothová. Ta po vyhraném prvním setu sice musela ve druhém dohánět ztrátu, ovšem případné drama ve třetím setu nepřipustila: podání si rychle vzala zpátky a díky dalšímu brejku zvítězila 6-2 6-4.

"Už jsem s ní dřív hrála a před pár dny jsme spolu trénovaly," vysvětlovala po utkání Grothová. "Měla jsem proto určitou představu, co proti ní chci hrát, a fungovalo to," dodala.

Výsledky - Brisbane - ženy (dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Vinci (It.) - McHaleová (USA) 6:2, 7:6 (7:2).

2. kolo:
Šafářová (ČR) - Peerová (2-Izr.) 3:6, 6:1, 7:5, Grothová (Aus.) - Stosurová (1-Aus.) 6:2, 6:4, Pavljučenkovová (5-Rus.) - Jovanovská (Srb.) 6:2, 7:5. (Srb.)

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
BooOoo
úžasné .. proti Pavljučenkové určitě má šanci .. toto byl velice povedený zápas
Reagovat
majkl005
Lucka měla opravdu některé údery hodně povedené....zasloužila si podle mě vyhrát :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nooo tak tomu rikam pozitivni zacatek sezony z pohledu ceskych tenisek. Nejvic bych si pral aby hlavne Lucce a Petre vydrzela jakasi stabilni forma cely rok a aby to nebylo jako loni "Den a Noc" ... Myslim ze pokud by si ji udrzely tak maji na to byt v TOP20, navic jsou obe jeste mlade a doufam ze nas jednou potesi nejakym vitezstvim na velikem turnaji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist