Safin i Južnyj v Petrohradu na úvod nezaváhali

29. 10. 2009, 09:43
Aktuality 0
ATP PETROHRAD - Dva bývalý vítězové domácho turnaje v Petrohradu Michail Južnyj a Marat Safin vstoupili do letošního ročníku bez tráty setu. Již do čtvrtfinále se prodral druhý nasazený Rumun Hanescu.
Profily hráčů
Marat Safin

Šampion z roku 2004 Michail Južnyj smetl Kazacha Goljubova 6-3 6-2 a o čtvrtfinále si zahraje s Uzbekem Istominem.

"Dnešní zápas nebylo těžké dovést k vítězství," pochvaloval si nejvýše nasazený Južnyj, který přiznal, že na sobě začal pociťovat únavu. Minulý týden totiž vyhrál turnaj v Moskvě.

Svou poslední sezonu dohrává devětadvacetiletý Marat Safin, který v Petrohradu triumfoval v letech 2000 a 2001. Dvojnásobný grandslamový vítěz se před týdnem rozloučil s rodnou Moskvou a nyní se startuje na posledním turnaji před ruskými fanoušky.

V Moskvě porazil Davyděnka, ale ve druhém kole nestačil na Kunicyna. První těžký zápas zvládl i Petrohradu, když po setech 7-6 6-4 udolal Francouze Richarda Gasqueta.

"Musím říct, že jsem tie-break vyhrál se štěstím. Gasquet skvěle podával, a to během celého zápasu. Bylo těžké číst jeho servis. Ale v závěru ztratil koncentraci a pomohl mi," komentoval Safin. Teď ho čeká krajan Igor Andrejev, kterého trápí ztráta formy.

Pět turnajů čekal na vítězství Victor Hanescu. V Petrohradu, kde obhajuje semifinále, je turnajová dvojka ale už ve čtvrtfinále - poprvé od července. Set Rumun neztratil ani proti semifinalistovi z Moskvy Iljovi Marčenkovi z Ukrajiny.

Po bitvě, byť dvousetové, postoupil mezi osmičku nejlepších také Ernests Gulbis. Lotyšský tenista, jenž na sebe před týdnem ve Stockholmu upozornil aférou s prostitutkami, zdolal čtvrtého nasazeného Jeremyho Chardyho z Francie 7-6 6-3.

"V prvním setu jsem vyhrál všech 28 fiftýnů po svém prvním podání. On (Chardy) hrál dobře, ale já měl štěstí, že jsem vyhrál několik klíčových výměn," uvědomoval si Gulbis, který nasázel 22 es.

Kvůli chřipce nedohrál zápas druhého kola Slovák Karol Beck. Do dalších bojů pustil Němce Bjorna Phaua.

Vzrůstající formu potvrdil Horacio Zeballos, jenž smetl Ukrajince Dolgopolova.

- ATP 250 PETROHRAD (Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 eur) -
středeční výsledky (28. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Južnyj (1-Rus.) - Golubjov (Kaz.) 6-3 6-2
Kunicyn (Rus.) - Cuevas (7-Urug.) 6-4 6-3
Safin (Rus.) - Gasquet (Fr.) 7-6(5) 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Hanescu (2-Rum.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-4
Gulbis (Lot.) - Chardy (4-Fr.) 7-6(7) 6-3
Phau (Něm.) - Beck (SR) 6-4 2-1 skreč B.
Zeballos (Arg.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-3 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Erlich/Ram (Izr.) - Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) 6-3 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist