Safin už titul zřejmě nezíská, s ruským publikem se loučí v semifinále

31. 10. 2009, 16:39
Aktuality 5
ATP PETROHRAD - Marat Safin se 16. titulu už zřejmě nedočká. Na turnaji v Petrohradu vypadl v semifinále, když podlehl Ukrajinci Stachovskému. Dvojnásobný grandslamový vítěz Safin ukončí kariéru za 14 dní v Paříži.
Profily hráčů
Marat Safin

Bývalá světová jednička Marat Safin si o titul na turnaji v Petrohradu nezahraje. Ve svém prvním semifinále této sezony podlehl Ukrajinci Sergeji Stachovskému 4-6 6-4 4-6, čímž se rozloučil s domácími diváky. Letošní sezona je totiž pro Safina tou poslední.

I přes prohru s 93. tenistou světa zaznamenal Safin v Petrohradu nejlepší letošní výsledek. Naposledy se mezi čtyřmi nejlepšími objevil loni v Moskvě, kde prohrál ve finále. "Postup do semifinále je dobrý výsledek. Podával jsem špatně a tak jsem musel víc riskovat, což přineslo množství nevynucených chyb. Stachovskij to vycítil a zápasu dominoval," zhodnotil duel Safin.

"Tenhle zápas si budu pamatovat. Safin byl můj idol, když jsem s tenisem začínal. Nikdy jsem ještě neporazil vítěze dvou grandslamů," prohlásil o šest let mladší Stachovskij.

Safin bude mít poslední - teoretickou možnost rozšířit svou sbírku 15 titulů v Paříži, kde na turnaji Masters obdržel divokou kartu. Poslední triumf tak zůstane zřejmě tím z nejcennějších, protože naposledy ovládl před čtyřmi lety Australian Open.

Stachovskij si finále zahrál loni v Záhřebu a na rovněž halovém klání si tehdy připsal premiérový titul. O druhý bude v Rusku bojovat proti překvapení z Argentiny - Horaciu Zeballosovi.

Čtyřiadvacetiletý Jihomeričan startoval v hlavní soutěži turnaje ATP poprvé až letos a ze tří účastí si připsal jedinou výhru. V Petrohradu však neztratil ještě ani set a po dnešní výhře 7-6 6-3 nad domácím Igorem Kunicynem postoupi luž do finále.

Zeballos na sebe začal upozorňovat až v letošní sezoně, během které k loňskému premiérovému challengerovému titulu přidal dalších pět trofejí.

- ATP 250 PETROHRAD (Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 eur) -
sobotní výsledky (31. 10. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Stachovskij (Ukr.) - Safin (Rus.) 6-4 4-6 6-4
Zeballos (8-Arg.) - Kunicyn (Rus.) 7-6(7) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
santoro a legenda?? nikdy nic velke nevyhral
Reagovat
smazaný uživatel
tak ti treba a uz vypadni konecne aj so santorom aby bol pokoj !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi do prdele, píšeš sem jen samé píčoviny, Safin se Santorem jsou legendy a ozdoby okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím z tomasinho SAFIN JE A BYL LEGENDA A SNTORO TO SAMÉ A NÁKÁ KRAČEJÍCÍ PUBERTÁLNÍ SKALA TO NEZLOMÍ
Reagovat
smazaný uživatel
a ty so koko.t
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist