Safin v Moskvě nečekaně porazil krajana Davyděnka

10. 10. 2008, 22:45
Aktuality 2
ATP MOSKVA - O překvapení se na moskevském Kremling Cupu postaral v souboji dvou domácích tenistů Marat Safin. Ve čtvrtfinále zastavil světovou pětku Nikolaje Davyděnka a zabránil mu tak získat v Moskvě třetí titul v řadě. Napodobil tak svou sestru, která v Moskvě bude rovněž v sobotu usilovat o postup do finále.
Marat Safin

Nikolaj Davyděnko už dva roky v Moskvě neprohrál a svou sérii neměl podle papírových předpokladů přerušit ani dnes. Safin si letos zahrál semifinále ve Wimbledonu, jinak ale jeho výsledky nestály za řeč.

Nebyl by to ale Marat Safin, aby párkrát do roka nedal zavzpomínat na jeho nejlepší tenisové roky, kdy se stal i světovou jedničkou. Podruhé v této sezoně si zahraje o postup do finále. Dnes v Moskvě dokázal Davyděnka, světovou pětku, udolat ve třech setech. Safin tak se svým krajanem ukončil sérii čtyř porážek za sebou.

Moskevský rodák Safin bude bojovat o své první finále přesně po dvou letech. V tom posledním v roce 2006 právě v Moskvě podlehl Davyděnkovi. Letos na Kremling Cupu zůstal jako poslední nasazený tenista a bude usilovat po téměř čtyřech letech o svůj v pořadí šestnáctý titul.

Jako další se mu do cesty postaví německý tenista Mischa Zverev, který v dramatickém třísetovém utkání zdolal Srba Viktora Troického. Srbský tenista už ve třetím setu vedl 5-1, Zverev ovšem dokázal vyhrát šest gamů v řadě a mezi nejlepší čtyři postoupil on. Na turnaji ATP vůbec poprvé.

Vůbec prvním semifinalistou se dnes stal pětatřicetiletý veterán Fabrice Santoro, který v duelu dvou Francouzů přešel přes Paula-Henriho Mathieua. Postup mu ulehčila skreč soupeře, jenž utkání vzdal za stavu 6-3 2-0 pro Santora.

ATP MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.049.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safin (7-Rus.) - Davyděnko (1-Rus.) 7-6(5) 4-6 6-4
Kunicyn (Rus.) - Chardy (Fr.) 6-4 6-2
Santoro (Fr.) - Mathieu (-Fr.) 6-3 2-0 skreč M.
Zverev (Něm.) - Troicki (Srb.) 6-4 3-6 7-5

Semifinálové dvojice: Santoro - Kunicyn, Safin - Zverev.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
no ja sem spise doufal nez veril:) Ale zajimavy je Igor Kunitsyn, Santora uz porazil (dokonce v Moskve)a vubec se mu famozne dari na vsech turnajich v Rusku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekané? :-D No, nevím..utkání dvou Rusů v Rusku...navíc Safin a Davyděnko, u nich člověk nikdy neví, jak k tomu přistoupí. Ten zápas pro mě neměl favorita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist