Safinova derniéra v Moskvě skončila ve druhém kole

22. 10. 2009, 23:38
Aktuality 2
ATP MOSKVA - Marat Safin chce po této sezoně ukončit kariéru a již dnes se rozloučil s publikem v rodné Moskvě. Nedokázal navázat na včerejší výkon proti Davyděnkovi a ve dvou setech prohrál s krajanem Koroljovem.
Marat Safin

Marat Safin ve svých 29 letech zdaleka nepředvádí své maximum. Celý rok mluví o konci kariéry a podle toho vypadají i výsledky: jeho letošním maximem jsou pouze dvě čtvrtfinálové účasti.

Na Kremlin Cupu v rodné Moskvě ale rozhodně nechtěl zklamat a vypadnout hned v prvním kole. To se také nestalo, přestože dvojnásobný finalista narazil na trojnásobného šampiona Nikolaje Davyděnka. Safin využil favoritovi únavy a menší motivace a ve třech setech Davyděnka zdolal.

Jenže jak už to v poslední době u dvojnásobného grandslamového vítěze bývá, proti papírově slabším soupeřům se nedokáže namotivovat. Ve druhém kole narazil na Jevgenije Koroljova, kterému za 90 minut podlehl 6-7 4-6.

Safin tak ani na dvanáctý pokus nedokáže oblíbený Kremlin Cup vyhrát. Nejblíže byl v letech 2006 a 2008, ve finále však prohrál s krajany Davyděnkem, respektive Kunicynem.

"Dnes jsem to prostě nebyl já," smutnil Safin. "On (Koroljov) teď hraje ve skvělé formě a myslím, že tady má šanci na úspěch. Má před sebou slibnou budoucnost," chválil svého přemožitele. "Teď se chci ještě udržet v nějaké formě na mé poslední dva turnaje," zakončil Safin.

Na jednadvacetiletého Koroljova ve čtvrtfinále čeká o rok starší Ilja Marčenko z Ukrajiny, který startuje teprve na druhém turnaji ATP. V Moskvě si připsal vůbec první vítězství a dnes uspěl i v duelu s Kazachem Goljubovem.

Teprve podruhé v této sezoně postoupil do čtvrtfinále Američan Robby Ginepri. Po domácím Andrejevovi vyřadil i Španěla Marcela Granollerse.

Teď ho čeká Srb Janko Tipsarevič, kterému vzdal Belgičan Christophe Rochus. "Cítím se teď v dobré pohodě, ale zítra proti Robbymu to bude hodně těžké," uvědomuje si srbský tenista.

O Turnaj mistrů ještě stále usiluje česko-slovenská dvojice František Čermák a Michal Mertiňák. Do Londýna se podívá osm nejlepších dvojic sezony a zatím jim v hodnocení patří deváté místo. V Moskvě plní roli nasazených jedniček a dnes postoupili již do semifinále.

- ATP 250 MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (22. 10. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Tipsarevič (6-Srb.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-4 2-1 skreč R.
Koroljov - Safin (oba Rus.) 6-4 7-6(4)
Ginepri (USA) - Granollers (Šp.) 7-6(5) 6-0
Kukuškin (Kaz.) - Odesnik (USA) 6-3 6-4
Marčenko (Ukr.) - Golubjov (Kaz.) 6-1 1-6 6-4

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Andrejev/Köllerer (Rus./Něm.) 6-0 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
letityfanousek
tak je ještě slabší než jsem čekal
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, přál jsem si pro Marata poslední titul, ale jde vidět, že už se vidí někde bez tenisu a bude lepší, když skončí a nebude pak pro smích a nebudou se chodit dívat lidi jenom kvůli lámání raket, takový hráč jako si nezaslouží takovéto výsledky a renomé, tak aspoň ČF v Paříži!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist