Safinová je potřetí v řadě ve finále

20. 6. 2008, 16:01
Aktuality 0
WTA / ATP HERTOGENBOSCH - Dvaadvacetiletá ruská tenistka Dinara Safinová svou formu neztratila ani přechodem z antuky na trávu. V holandském Hertogenboschi dnes porazila turnajovou jedničku Dementěvovou a potřetí v řadě postoupila do finále. Naopak mezi muži nejvýše nasazený tenista v semifinále uspěl - David Ferrer si poradil Del Potrem.
Dinara Safinová

Dinara Safinová před měsícem triumfovala na antuce v Berlíně, kde si poradila s v té době světovou jedničkou Heninovou nebo Serenou Williamsovou. Následně senzačně postoupila do finále French Open, když si opět poradila s novou světovou jedničkou Marií Šarapovovou.

Že dokáže zahrát i na trávě, o ní v Hertogenboschi už věděli. V roce 2006 hrála finále a před rokem prohrála v semifinále s Jankovičovou. A letos bude po dvou letech hrát znovu ve finále. Rozhodla o tom dnešní výhrou 6-3 6-1 nad krajankou Jelenou Dementěvovou, kterou přehrála na všech svých třech posledních turnajích.

O svůj sedmý titul si zahraje s o 9 let starší Thajkou Tamarinou Tanasugarnou, kterou v jediném vzájemné duelu před 4 lety porazila. Oblíbenkyně travnatých dvorců Tanasugarnová v Hertogenboschi zvládla kvalifikaci a po dnešní výhře 6-2 6-4 nad Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou si zahraje osmé finále na okruhu WTA. Dosud získala pouze jeden titul.

Jednička Ferrer je ve finále
V Hertogenboschi se hraje souběžně i turnaj mužů. Narozdíl od Dementěvové roli nejvýše nasazeného potvrzuje Španěl David Ferrer. Ten dnes porazil Del Potra z Argentiny 7-6 6-1 a poprvé si na trávě zahraje ve finále.

Tohoto maxima dosáhl i Ferrerův soupeř v boji o titul. Francouz Marc Gicquel však bude po výhře nad sedmým nasazeným Guillermem Caňasem hrát o svůj vůbec první titul.

WTA HERTOGENBOSCH - páteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Safinová (3-Rus) - Dementěvová (1-Rus) 6-3 6-2
Tanasugarnová (kv.-Tha) - A. Bondarenková (8-Ukr) 6-2 6-4

ATP HERTOGENBOSCH - páteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Špa) - Del Potro (Arg) 7-6(4) 6-1
Gicquel (Fra) - Caňas (Arg) 3-6 6-0 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist