Safinová s Vesninovou překvapivě zvítězily

22. 3. 2008, 21:45
Aktuality 0
Ruské tenistky Dinara Safinaová a Elena Vesninaová vyhrály čtyřhru v Indian Wells. V dnešním finále si poradily s čínským párem Yan/Zheng ve třech setech a staly se jako nenasazené překvapivými vítězkami. Ruské tenistky spolu odehrály vůbec první turnaj po dvou letech a dosud společně vyhrály jediné utkání.
Rusky Dinara Safinaová a Elena Vesninaová vyhrály v Indian Wells čtyřhru žen

Dinara Safinaová s Elenou Vesninaovou po svém boku odehrály dva turnaje. Před dvěma lety vyhrály jen jeden zápas. Až letos obnovily spolupráci - ve Fed Cupu si poradily s Izraelkami a objevily se i na prestižním turnaji v Indian Wells.

Na něm dokázaly porazit deblové páry s pestrou minulostí - Číňanky Peng/Sun (vítězky posledního turnaje v Bengalúru), řecko-německou dvojici Daniilidouvá/Woehrová, sestry Bondarenkovy z Ukrajiny (vítězky letošního Australian Open) a v semifinále uspěly i se silným a zkušeným párem Hantuchová/Sugijamaová.

Ve finále Rusky narazily na třetí nasazené Číňanky Yan/Zheng, které spolu získaly už nemalý počet deblových titulů. Safinaová s Vesninaovou se však ani těchto soupeřek nezalekly a úvodní sadu vyhrály zcela jednoznačně 6-1. Druhé dějství se však odehrávalo v úplně opačném rytmu - Číňanky využily všechny tři brejkboly a po výhře 6-1 si vynutily rozhodující sadu. V té se už více štěstí pousmálo na jednadvacetileté Rusky, které vyhrály 10-8 a jako nenasazené slaví překvapivý triumf.

Dinara Safinaová na svém kontě už sedm deblových titulů měla. I Vesninaová si už dvakrát vychutnala deblové turnajové vítězství. Společně se však radují poprvé. Na teprve třetím turnaji po svém boku. Prvním v této sezoně.

 

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist