Šafránek vyhrál turnaj Futures v Turecku a ukončil více než rok dlouhé trápení

1. 4. 2019, 09:49
Aktuality 2
FUTURES ANTALYA - Václav Šafránek vyhrál antukový turnaj Futures v turecké Antalye, kam přitom dorazil s letošní bilanci 1-6. Ve včerejším finále dvou nejvýše nasazených hráčů čtyřiadvacetiletý Čech, který minulý týden poprvé od loňského ledna vyhrál víc jak dva zápasy po sobě, porazil Němce Marvina Netuschila a po dvou letech ukončil čekání na svůj celkově 11. titul
Václav Šafránek

Václav Šafránek získal svůj poslední titul z turnaje Futures před dvěma lety v Itálii. V létě pak ještě v Liberci vyrovnal postupem do semifinále své challengerové maximum, díky úspěchům v kvalifikaci si odbyl premiéry na US Open i následném Australian Open a ve světovém žebříčku se prodral do Top 200, ale od loňského února se dostal do krize. 

Během 14 měsíců se včetně týmových soutěží a bundeslig představil na celkem 43 různých akcích, ale na žádné nevyhrál tři zápasy po sobě. Pouze třikrát porazil alespoň dva soupeře v řadě. V žebříčku se propadl do čtvrté světové stovky a přišel o místo v grandslamových kvalifikacích.

Dlouhé černé období zlomil až v minulém týdnu na antukovém turnaji Futures v turecké Antalye, kde se v slabší konkurenci prosadil z pozice nasazené jedničky. Na nejtěžšího soupeře narazil ve čtvrtfinále, v němž si poradil s vítězem čtyř letošních turnajů Futures Kazachem Dmitrjem Popkem. 

V nedělním boji o svůj 11. titul potvrdil skvělou úspěšnost ve finálových zápasech, v nichž po úvodních čtyřech nezdarech zvítězil už pojedenácté v řadě. Nasazenou dvojku Němce Marvina Netuschila zdolal 4-6 6-1 6-2.

V Antalye Šafránek zůstává, tento týden se pokusí uspět na dalším podniku Futures s dotací 15 tisíc dolarů. Znovu bude nasazenou jedničkou.

• ITF FUTURES 15k ANTALYA •
Turecko, antuka, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (31. 03. 2019)
• Dvouhra - finále •
Šafránek (1-ČR) - Netuschil (2-Něm.) 4-6 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Padme
Tak aspoň já teda pogratuluji. Snad se rozjede k snovým zítřkům :)
Reagovat
Fandina
Pravda, sice je to turnaj na nižší úrovni, ale i to se počítá. Připojuji se. Gratulka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist