Šafránek vyrovnal svůj kariérní výsledek. V Liberci si po roce znovu zahraje semifinále

4. 8. 2017, 16:18
Aktuality 6
CHALLENGER LIBEREC - Poslední český zástupce ve dvouhře Václav Šafránek vyrovnal na challengeru v Liberci svůj nejlepší výsledek v kariéře. Třiadvacetiletý talentovaný Čech ve čtvrtfinále po obratu porazil 6-7 6-1 6-3 Laurynase Grigelise a po roce znovu postoupil do semifinále. V něm narazí na rozjetého Guilherma Clézara.
Profily hráčů
Václav Šafránek; © TK Agrofert

Aktuálně 204. hráč světa Václav Šafránek na challengeru v Liberci po roce prožívá svůj nejlepší turnaj kariéry. Třiadvacetiletý Čech si v minulosti pouze jednou zahrál semifinále challengeru, a to právě loni na severu Čech.

Letos se mu podařilo loňský životní výsledek zopakovat, když vydřel vítězství nad nasazeným Vatutinem a Velottim a jako jediný domácí zástupce postoupil do čtvrtfinále a dnes po prohrané dramatické první sadě otočil duel s Laurynasem Grigelisem z Litvy.

V úvodní sadě měl přitom dlouho navrch. O rychlý brejk z druhého gamu ovšem v sedmé hře přišel, v dramatickém tie-breaku nedokázal využít tři setboly a maratonskou zkrácenou hru prohrál 14-16.

Těsnou prohrou v úvodním dějství se však nenechal rozhodit. Právě naopak. Za pouhých 21 minut srovnal po takřka bezchybném výkonu na 1-1 na sety. Rozhodující sadu sice nezačal dobře, nicméně od stavu 0-2 se opět dostal do ráže a Grigelisovi povolil jediný game.

Šafránek, který letos vyhrál tři podniky série Futures, si o své premiérové finále na challengeru zahraje s Guilhermem Clézarem. Rozjetý Brazilec ve druhém kole přemohl šestého nasazeného Lukáše Rosola a dnes z kurtu poměrem dvakrát 6-1 vypráskal turnajovou dvojku Oscara Ottea.

S turnajem se dnes rozloučila jeho největší hvězda, bývalý pátý hráč světa Tommy Robredo. Pětatřicetiletý Španěl nezvládl dohrávku druhého kola s krajanem Ricardem Ojedou, který zvítězil 4-6 6-1 6-4. Utkání bylo přerušeno ve čtvrtek pro tmu za stavu 2-0 pro Robreda v třetí sadě, ale dnes měl navrch Ojeda.

Ten pak ve večerním utkání zdolal i Němce Jahna a postoupil do semifinále, ve kterém ho vyzve Pedro Sousa. Čtvrtý nasazený Portugalec ve čtvrtfinále přehrál 6-4 6-1 turnajovou pětku Tobiase Kamkeho.

• ATP CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 43,000 eur
páteční výsledky (4. 8. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šafránek (ČR) - Grigelis (Lit.) 6-7(14) 6-1 6-3
Clézar (Braz.) - Otte (2-Něm.) 6-1 6-1
P. Sousa (4-Portug.) - Kamke (5-Něm.) 6-4 6-1
Ojeda (Šp.) - Jahn (Něm.) 7-6(4) 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Ojeda (Šp.) - Robredo (7-Šp.) 4-6 6-1 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
Znamenám si vás.
Reagovat
Frick
tak schválne - poznali jste film?
Reagovat
gigin
Rocky III.
Reagovat
Fandina
Štěpánek Šafránek? O tom jsme tu dneska už psali :-)).
Reagovat
Fandina
a bylo by dobře v tom pokračovat. Mně se Šafránek líbil vloni na Štvanici, hrál dost rychle a útočně. Tak držím palce, pojď!!!
Reagovat
Hector.Salamanca
Viděl jsem kousek dnešního zápasu na streamu a hrál opravdu pěkně. Nebojí se na big pointy hrát aktivně, na svou výšku si i servisem občas pomůže. Určitě může jít o dost vejš, pokud bude dál makat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist