Sakkariová a Buzarnescuová si v San Jose zahrají o první titul

5. 8. 2018, 07:54
Aktuality 7
WTA SAN JOSE - Do finále nového turnaje WTA Premier v San Jose postoupily dvě překvapivá jména - Mihaela Buzarnescuová a Maria Sakkariová, které budou bojovat o první titul. Třicetiletá Rumunka Buzarnescuová v boji o své třetí a dosud největší finále porazila Belgičanku Elise Mertensovou, třiadvacetiletá Řekyně Sakkariová pak domácí Danielle Collinsové utekla ze stavu 3-6 a 1-4 a může se těšit na své premiérové finále.
Maria Sakkariová

Maria Sakkariová si v semifinále zahrála potřetí v kariéře a proti Američance Danielle Collinsové dlouho tahala za kratší konec. Když prohrávala 3-6, 1-4 a soupeřka měla dva brejky k dobru, nevypadalo to s jejím postupem do prvního finále vůbec dobře. Třiadvacetiletá Řekyně ale dokázala zabojovat, vývoj otočila a zvítězila 3-6 7-5 6-2.

"Myslím, že je to součást mého charakteru a hry - miluju drama," usmála se po utkání spokojená Sakkariová. "Když jde do tuhého, tak jsem na to zvyklá. Už jsem prostě taková."

"Na začátku zápasu jsem nehrála dobře, protože jsem nebyla pozitivní. Ale jakmile jsem začala myslet pozitivně, zároveň jsem hrála lépe. V posledních dnech jsem hrála dobře, takže jsem měla na co navázat. Věděla jsem, že to v sobě mám a že jen něco musím změnit," dodala.

Díky postupu do prvního finále si Sakkariová zajistila posun na 31. místo žebříčku, čímž o dvě příčky překoná své maximum. Případný titul by ji vyhoupl na 26. pozici před Serenu Williamsovou.



Ve finále se Sakkariová utká poprvé v Mihaelou Buzarnescuovou. Rovněž třicetiletá Rumunka prožívá své nejlepší tenisové období. Teprve loni v říjnu si poprvé zahrála v semifinále turnaje WTA a po včerejšku jich má na kontě už sedm. A potřetí v něm byla úspěšná.

Třetí a dosud největší finále Buzarnescuová vybojovala po výhře 4-6 6-3 6-1 nad Belgičankou Elise Mertensovou, díky čemuž v žebříčku vyletí na 21. místo. Triumf by ji poprvé dostal až do Top 20.

Deblistka Peschkeová si zahraje o 30. titul
Květa Peschkeová a Latisha Chan na prvním společném turnaji dlouho čekaly na první zápas. Do semifinále se dostaly bez odehrání jediného míčku, neboť v úvodním kole měly jako nejvýše nasazený pár volno a před čtvrtfinále jejich soupeřky Sofia Keninová a Aryna Sabalenková kvůli zranění Bělorusky ze soutěže odstoupily.

Na kurt se bývalé nejlepší deblistky světa dostaly až v sobotu a společnou premiéru zvládly, když  přehrály 6-1 6-4 čtvrté nasazené Japonky Miju Katovou a Makotu Ninimijaovou.

Ve finále Peschkeová s tchajwanskou spoluhráčkou narazí na ukrajinské sestry Ljudmilu a Nadiu Kičenokovy. Čtyřiatřicetiletá Češka bude útočit na jubilejní 30. titul.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 799.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Buzarnescuová (5-Rum) - Mertensová (4-Belg.) 4-6 6-3 6-1
Sakkariová (Řec.) - Collinsová (USA) 3-6 7-5 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Peschkeová/Latisha Chan (1-ČR/Tchaj-wan) - Katová/Ninomijaová (4-Jap.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
FulnekUltras
a prostě hrají - poslední dobou čím dál líp. Taky to přeju o chloupeček víc Mihaele. Už od Stromovky má pěkně našlápnuto - navíc jakože aji dost sympatická... ;-)
Reagovat
EllNino
Maria Sakkari má potenciál hrát velmi dobrý tenis, má skvělou vyrýsovanou postavu ala Amelie Mauresmo nebo Sam Stosur, hraje líbivý tenis a konečně se dostavují i výsledky ...

Mihaela Buzarescu je prostě zjevení v tenise témež nevídané, hráčka, která nebyla celou kariéru konkurenceschopná a spoustu let laborovala se zraněními a vynechávala velké časti sezon, se od loňského roku vyvinula v hráčku s potenciálem na světovou dvacítku a kdo ví :) ... hraje skvěle momentálně, hrozně nebezpečná hráčka ...

Finále přeju asi jí, protože by ten svůj skvělý progres tim titulem krásně korunovala ...:)
Reagovat
FulnekUltras
jj, už jen za tu letitou trnitou cestu až sem - Haide Mihaela!!!
Reagovat
com
Zas jednou ve finale obe hracky sypmaticky jak nevim co :/ No ale jeste stale mam v pameti, jak Sakkari nepoctive vyhrala nad Karolinou, tak at to ted radsi vyhraje Rumunka :D
Reagovat
FulnekUltras
nebo radši někdo jinej... ;-)))

https://www.youtube.com/watch?v=4K47g4UduPo
Reagovat
smazaný uživatel
Oběma přeju, ale Mihaele trochu víc. Ať loňská královna ITF korunuje tu letošní snovou sezonu i titulem.
Haide, Mihaela!
Reagovat
dadaft
obě ve finále zaslouženě, stejně jako bookmakeři vidím jako mírnou favoritku Buzarnescu, je rychlá jako blesk a trefuje čistě...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist